Nazalost, javljam se na ovoj temi zbog problema navedenog u naslovu.
Osjecam bol u desnom oku. Pokusacu sada da opisem sta sam sve primjetio posljednih dana, ali ne znam koliko cu precizno objasniti moj problem.
Zadnjih nekoliko dana vid mi je malo oslabio na daljinu. Kada tek pogledam u nesto udaljeno, slikami je mutna mada nakon nekog vremena se izostri(nekoliko sekundi).
Jedne lrilike sam na internetu procitao da ako se stavi npr. Blic da svijetli ispod oka(npr. kod brade i svijetli prema ocima) vide se vene u ocima. To sam probao i pretpostavljam da je to sto sam vidio vena, ali sinoc sam to iato pokusao i vidio nesto vrlo cudno. Pored vena u jednom dijelu vidnog polja je bilo nesto oblika slicnog veni, ali ljubicaste boje(konture su ljubicaste dok je unutrasnjost crna.
Periodicno se javlja svrbez u oku i osjecaj stranog tijela u oku takodje.
Prije nego sto posjetim doktora, bio bih zahvalan da neko ko zna sta je problem ili je iskusio nesto slicno napise svoje misljenje
Unaprijed hvala.
Bol u oku
Moderator: anex
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#3 Re: Bol u oku
Najbolje da odes do nekog oftalmologa, ako je bol u pitanju.OkorijeliFilozof wrote:Nazalost, javljam se na ovoj temi zbog problema navedenog u naslovu.
Osjecam bol u desnom oku. Pokusacu sada da opisem sta sam sve primjetio posljednih dana, ali ne znam koliko cu precizno objasniti moj problem.
Zadnjih nekoliko dana vid mi je malo oslabio na daljinu. Kada tek pogledam u nesto udaljeno, slikami je mutna mada nakon nekog vremena se izostri(nekoliko sekundi).
Jedne lrilike sam na internetu procitao da ako se stavi npr. Blic da svijetli ispod oka(npr. kod brade i svijetli prema ocima) vide se vene u ocima. To sam probao i pretpostavljam da je to sto sam vidio vena, ali sinoc sam to iato pokusao i vidio nesto vrlo cudno. Pored vena u jednom dijelu vidnog polja je bilo nesto oblika slicnog veni, ali ljubicaste boje(konture su ljubicaste dok je unutrasnjost crna.
Periodicno se javlja svrbez u oku i osjecaj stranog tijela u oku takodje.
Prije nego sto posjetim doktora, bio bih zahvalan da neko ko zna sta je problem ili je iskusio nesto slicno napise svoje misljenje
Unaprijed hvala.
Ja inace imam problem sa suhocom, slaba ph sredina tj. imam osjecaj stranog tijela, posebno u lijevom oku. Radio prije toga pregled kod Sefićke, kaze dioptrija. Meni to nihe bilo dovoljno, nemoguce da zbog dioptrije ima covjek osjecaj da je stalno nešto u oku, ko mušica, trunka, neko strano tijelo. Narucim se u Svjetlost na Ilidzi, primila me dr. Pjano Ahmedbegović cini mi se, uradio pregled, dosta nekih testova, uz oka i na kraju taj test koji pokazuje ph vrijednost. I on je pokazao da je vrijednost ph znacajno umanjena. Stavili mi neke kapi, osjecaj stranog tijela nestao za par sekundi. Sad svakodnevno koristim kapi za oci, kako bih umanjio taj osjecaj i drzao sredinu oka dovoljno vlazno. Vjetar, zima, alergija pogorpavaju te simptome, ali uz kapi se funkcioniše normalno.