Bol u korijenu sake

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
boxx.user

#1 Bol u korijenu sake

Post by boxx.user »

Vozdra!

Da li neko zna doktora u Sarajevu koji bi mi mogao pomoci u vezi sa bolom u korijenu sake? Radim na racunaru po cijele dane i to ne mogu promijeniti. Pokusavao sam sa nekim sitnijim intervencijama (vjezbe, pauze) ali nije pomoglo. Zna mi se desiti da od bolova po nekoliko dana ne mogu da radim duze od 1h dnevno pa to jako utice na moju produktivnost. Obratio sam se svom doktoru, ali on mi je rekao da 'neispravno drzim misa' i nije bio zainteresiran da mi pomogne :-?

Da li je neko imao slicne poteskoce? Kome se obratiti?
hana_montana

#2 Re: Bol u korijenu sake

Post by hana_montana »

Pa najbolje bi bilo da se javis neurologu,mada ti je to mozda od racunara ali posto te tako dugo boli pravac doktoru da ti da kakvu terapiju da ti to prodje!Ja sam imala slicnih problem kada sam selila pa prisla da pomognem da se unese masina i na kraju sam zavrsila na voltarenu,apaurinu i OHB12 injekcijama!Zato pravac neurolog!
melb26sa

#3 Re: Bol u korijenu sake

Post by melb26sa »

Moze biti ili tendonitis ili carpal tunnel syndrome - to je obicno dijagnoza. I mene zna uhvatiti kada imam satima kucati na kompjuteru. Znala mi je iskociti kao neka loptica na saci ali je s vremenom nestala iako su spominjali i preventivno operativno uklanjanje.

Na kraju je ispalo da: sam imala nepravilan polozaj pri sjedenju ispred kompjutera, oslanjala ruke na podlogu kompjutera pri kucanju sto je onda uzrokovalo upale i naravno nisam mogla puno vremena dnevno kucati. Sta je pomoglo - ergonomski polozaj kompjuterske stolice, ucenje da ne oslanjam ruke na podlogu (jos se odvikavam) i ucenje da su stanke ok, ne mora se sve zavrsiti za pola sata, moze i za sat.

Nisam nosila nikakve udlage.

http://www.jwz.org/gruntle/wrists.html
zijancer

#4 Re: Bol u korijenu sake

Post by zijancer »

da. to se desava sa onom sakom kojom drzim mis, i to kada je podloga na manjoj visini nego lakat pa je cijela ruka oslonjena na rucni zglob (pritisaK :P )
sada sam to promijenila, podloga je u povisenom polozaju, na visini izmedu ramena i lakta, na samom rubu hmm..hajmo rec stola :-) tako da je nacin oslanjanja vjesanjem (zatezanjE :-) ) :mrgreen: vjerovatno ce sada cirkulacija malo zezati, ali je bol nestao

jedno vrijeme je bila u ravnini lakta, pa je i on poceo da boli :-?

ako i ovo padne u vodu, slijedeci ergonomski korak je daska u krilo pa na nju mis, cini mi se da je zglob u tom polozaju najmanje opterecen :sad:
boxx.user

#5 Re: Bol u korijenu sake

Post by boxx.user »

Hvala svima na savjetima!

Moguce je da bi se dalo nesto uraditi promjenom nacina sjedenja/rada za racunarom, jer ergonomija puno znaci kod duzeg rada. Ipak bih volio da se konsultujem i sa doktorom. Mislim da ne trebam neurologa nego ortopeda ili fizijatra, pa sam se nadao da neko moze preporuciti takvu osobu u SA.
Post Reply