Imao sam operaciju bruha prije skoro godinu dana.. U pitanju je bila ingvinalna hernia na lijevoj strani. Nije bila velika ali me je ipak boljela, pogotovu me bolio lijevi testis pri hodanju. Nakon operacije, polako sam se oporavljao, par sedmica ono malo oziljak bolio sve uredu. I onda me opet zicnu testis.. i prodje.. hajde reko, mozda to jos malo tako mora.. ali onda svako mjesec, nekad dva.. nekad u 15 dana.. opet me zaboli lijevi testis, ali samo dok hodam, cim sjednem ili legnem popusti.
Otidjem hirurgu.. on me pregleda, kaze nemas kile i preporuci mi da pijem nesto protiv bolova. Ima li neko slicna iskustva s kilama? Nekako mi cudno da me ne boli.. pa boli.. ne boli pa boli.. da je zivac ostecen ili ukljesten, valjda bi bol bila stalna. Ali nije bol koju mogu podnjeti, pogotovu kad boli testis. Ko da te neko nabije u jaje. I onda konstantno zivis u strahu da te ne strefi na sred ulice da zaboli. Prvo pocnem da osjetim na mjestu oziljka kako po malo boli i onda se prosiri na lijevi testis.
Jeli neko prosao slicno iskustvo? Sta ste radili?
Nisu mi stavljali mrezicu, jer je kila bila mala, valjda nije bilo potrebno. Nego su samo ono zasili koncima.
Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Bol nakon operacije bruha.
Sve o zdravlju...
Moderator: anex
Jump to
- Corona virus 2019 -Coronavirus (COVID-19)
- Forum
- ↳ Forum
- Opšte/opće diskusije
- ↳ Razne diskusije
- ↳ In memoriam
- ↳ Politika
- ↳ Lokalni izbori 2020
- ↳ Opći izbori 2018
- ↳ Bosna i Hercegovina
- ↳ Svijet
- ↳ Opći izbori 2022
- ↳ Lokalni izbori 2024