Pozdrav,
Da li jeko imao slicnu situaciju kada su u pitanju bolovi u abdomena?
Naime, imam bolove na dodir u gornjem dijelu abdomena. Negdje otprilike 5cm iznad pupka i 5cm u desnu stranu(posmatrajuci svoje tijelo). Na tom dijelu mozda 1-2 cm ispod koze mogu da napipam kao neku kvrzicu, mozda i neki limfi cvor. Nisam siguran sta je u pitanju ali na malo jaci pritisak boli. Ne smeta mi dok hodam, lezim ili nesto radim. Cak normalno mogu i da trcim - duze distance takodjer nisu problem.
Ne znam sta bi moglo to da bude? Mislim dolazi vise stvari u pitanje ali radio sam 3x UZ i sve juredno sto se tice organa. Stolica redovna i uredna bez krvarenja.
Na zelucu kostatovan GERB gr A i imam presavijenu zucnu kesu... KKS takodjer uredna, ponovljena vise puta u zadnjih 2 mjeseca. Zna mi se desiti da ujutro nakon ustajanja imam blagu mucninu, ali bez povracanja i ne uvijek.
Da li je neko imao slicna iskustva?
Bol na dodir u gornjem dijelu abdomena
Moderator: anex
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#2 Re: Bol na dodir u gornjem dijelu abdomena
Kila na želucu?
-
Ranni
#3 Re: Bol na dodir u gornjem dijelu abdomena
Nemam pojma... Moze linto da bude, kako se lijeci?plain vanilla wrote:Kila na želucu?
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#4 Re: Bol na dodir u gornjem dijelu abdomena
https://www.krenizdravo.rtl.hr/zdravlje ... -lijecenjeRanni wrote:Nemam pojma... Moze linto da bude, kako se lijeci?plain vanilla wrote:Kila na želucu?
-
Ranni
#5 Re: Bol na dodir u gornjem dijelu abdomena
Vidio sam i ovo ali nisam siguran da je to... Nije mi jasno kako na UZ niko nista ne vidi...plain vanilla wrote:https://www.krenizdravo.rtl.hr/zdravlje ... -lijecenjeRanni wrote:Nemam pojma... Moze linto da bude, kako se lijeci?plain vanilla wrote:Kila na želucu?
- triconja
#6 Re: Bol na dodir u gornjem dijelu abdomena
Da se nisi strunio? 
-
Ranni
#7 Re: Bol na dodir u gornjem dijelu abdomena
Hahahha iskljuceno nije... Kad nista ne pomaze bit ce da je to...triconja wrote:Da se nisi strunio?
- triconja
#8 Re: Bol na dodir u gornjem dijelu abdomena
Jaro bolje ti je to probat odradit nego da se stresas dzaba i da mozda umislis nesto drugoRanni wrote:Hahahha iskljuceno nije... Kad nista ne pomaze bit ce da je to...triconja wrote:Da se nisi strunio?
-
Ranni
#9 Re: Bol na dodir u gornjem dijelu abdomena
Sto je najgore to mi je zadnje doslo da radim. Sve ovo ostalo sam odradio tako da to sigurno nece odmoci...triconja wrote:Jaro bolje ti je to probat odradit nego da se stresas dzaba i da mozda umislis nesto drugoRanni wrote:Hahahha iskljuceno nije... Kad nista ne pomaze bit ce da je to...triconja wrote:Da se nisi strunio?, ne moze odmoc