Bojni otrovi u ratu '92-'95

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

VjecitiStudent

#26 Re: Bojni otrovi u ratu '92-'95

Post by VjecitiStudent »

To je moglo biti samo ljeto '95, jer u ljeto '94 Armije nije uopste bilo na Treskavici, a i primirje je vladalo sve do sredine oktobra.
Gojeni H

#27 Re: Bojni otrovi u ratu '92-'95

Post by Gojeni H »

markos wrote:
Deriguz wrote:Pozdrav.
Vrsim neko licno istrazivanje, a obzirom da na internetu i nema bas mnogo informacija na ovu temu, nije lose da se ovde raspitam.
Dakle zanimaju me informacije o koristenju hemijskog i bioloskog oruzja u proteklom ratu. Da li se VRS (ili eventualno ARBIH) koristila tim metodama, ako da na kojem podrucju, kojim gradovima, selima, i kojim otrovima.
Opcenito, svaka provjerena informacija je dobrodosla :)

Koriscenje od strane ARBIH na brcanskom ratistu cini mi se Suljagic sokak,minobacacke mine punjene otrovom rezultat veci broj vojnika VRS zavrsio sprzeni pluca.
Za vrijeme rata sam u vise navrata bio na brcanskom ratistu (u uniformi Armije RBiH). Za ovo ne znam nista. Za ovo prvi put cujem. Ali zato znam da je jedno vrijeme na jednom dijelu ratista gas maska bila standardna oprema. Bojni otrpvi su upotrebljavani od strane VRS. Ravnica i jeste najbolja za djelovanje ovog tipa oruzja.
ovo_malo_duse

#28 Re: Bojni otrovi u ratu '92-'95

Post by ovo_malo_duse »

VjecitiStudent wrote:To je moglo biti samo ljeto '95, jer u ljeto '94 Armije nije uopste bilo na Treskavici, a i primirje je vladalo sve do sredine oktobra.

E ti moras biti svakoj rupi zakrpa..
Nije bila 95 nego 94 i Armija je bila na juznim obroncima Treske od svog osnivanja...Sarajevske brigade su dosle 95...
Ako nemas nista drugo reci na temi otpepaj ....
VjecitiStudent

#29 Re: Bojni otrovi u ratu '92-'95

Post by VjecitiStudent »

ovo_malo_duse wrote:
VjecitiStudent wrote:To je moglo biti samo ljeto '95, jer u ljeto '94 Armije nije uopste bilo na Treskavici, a i primirje je vladalo sve do sredine oktobra.

E ti moras biti svakoj rupi zakrpa..
Nije bila 95 nego 94 i Armija je bila na juznim obroncima Treske od svog osnivanja...Sarajevske brigade su dosle 95...
Ako nemas nista drugo reci na temi otpepaj ....
Juzni obronci Treskavice su sirok pojam. Je li to dio linije sto je drzalo Glavaticevo?
Post Reply