Bojkutujmo SarajevoTaxi!
-
FaceOff
#26 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Oduvijek sam ih bojkotovao. Čak i kad stignem busom na stanicu, zovnem Žuti.
-
zimomor
#27 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Bojkotujem odavno taksiste opcenito, bas kad moram zovnem Zuti.
-
homar
#28 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Koja je ovdje mafija pod pokroviteljstvom zvanične vlasti. Prvo cijene goriva se dogovaraju, na svjetskom tržištu cijena je pala sa 150 $ za barel na 40 $,što je skoro 4 puta jeftinije, a kod nas je cijena litre sa oko 2,5 KM na oko 1,7 KM, što je neuporedivo mali pad cijena kod nas u odnosu na svjetsko tržište. I bez obzira što su cijene goriva pale taxisti se dogovaraju i protestuju da im vlada zaštiti cijene usluga, pa to nema ni u najprimitivnijim afričkim državama.
Ovdje ne vlada tržište ovdje vlada mafija.
Ovdje ne vlada tržište ovdje vlada mafija.
- spanc777
#29 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Koji je br. tel zutog ili crvenog tahija?
- South Blue Mama
#30 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
znam da imaju onaj "kraci" broj ali ja zovem 663555spanc777 wrote:Koji je br. tel zutog ili crvenog tahija?
- Miki123
#31 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!

Vidi mu čobanske face..
- nosara
#32 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Od kad su prvi put formirali onu ogavnu sda kolonu pred izbore, nisam sjeo u Sataxi!
More bit sjednem, ako predju u SDP...
Ma Zuti je Tito, jos mu je krv plava...ma samo Zuti!
More bit sjednem, ako predju u SDP...
Ma Zuti je Tito, jos mu je krv plava...ma samo Zuti!
- Zox
#33 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Samo kod nas ima da se pekari dogovore oko cijene hljeba i onda se jos i slikaju za dnevnik dok potpisuju. To je trust, i to je i po nasem zakonu ZABRANJENO.
Kao i dogovaranje cijena taxija medju konkurencijom.
Ali, kod nas se zakon jednostavno ne postuje i tacka. I onda ovaj coban kaze da bi rjesavanje NJIHOVIH problema trebao biti prioritet. Da, bas.
(da ne govorim da sam upravo jutros sjeo u sarajevo taxi jer sam kasnio na posao, da bi mi jos neki coban od vozaca natresao svega na "ove hrvate" bez da je uopste skontao ko sam i sta sam ja. Izasao sam na pola puta.)
Kao i dogovaranje cijena taxija medju konkurencijom.
Ali, kod nas se zakon jednostavno ne postuje i tacka. I onda ovaj coban kaze da bi rjesavanje NJIHOVIH problema trebao biti prioritet. Da, bas.
(da ne govorim da sam upravo jutros sjeo u sarajevo taxi jer sam kasnio na posao, da bi mi jos neki coban od vozaca natresao svega na "ove hrvate" bez da je uopste skontao ko sam i sta sam ja. Izasao sam na pola puta.)
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#34 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
imaš temu o ugroženosti hrvata 
-
suncandan
#35 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
I ja bojkotujem dugooooooooooooooooooooo

- Cholina_Lokica
#36 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
crveni: 033 760 600 i 061 760 600spanc777 wrote:Koji je br. tel zutog ili crvenog tahija?
- Faruk
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga
#37 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
uglavnom sam u svom autu, ali kad krenem u grad cugat' stanem pred štand Sa-taxija i zaustavim Žuti
bojkotujem ih odavno
grozni su u saobraćaju
bezobrazni prema mušterijama
bilo bi dobro kad bi ne bi postojali
zamisli otvoriš novine ujutro i piše rasformiran Sarajevo taxi
bojkotujem ih odavno
grozni su u saobraćaju
bezobrazni prema mušterijama
bilo bi dobro kad bi ne bi postojali
zamisli otvoriš novine ujutro i piše rasformiran Sarajevo taxi
- Miki123
#38 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Faruk Šehić o sarajevskim takstistima:
"Posebna sorta ljudi u Sarajevu su taksisti. Oni zaslužuju čitavu knjigu, a ne paragraf ili dva, i to knjigu punu najgorih uvreda, psovki i preciznog (kao snajper) govora mržnje. Taksista u Sarajevu, to je isto da kažeš kako postoji dobroćudan ratni zločinac: dobar je čo'jek bio, al' se malo od'o genocidu. Kad ulaziš u sarajevski taksi moraš biti tih, ponizan i puno ne zahtijevati, jer lako je moguće da je taksista nervozan i ljut što je morao ustati u šest ujutro na posao, pa ga vi još sad našli zajebavati svojom vožnjom od dve-tri marke, a svi znamo da ortodoksni sarajevski taksista mrzi kratku vožnju, jer je on navikao na kraljevske zarade i jer je i sam nekad bio veliki gazda i dingospo u ona davna vremena, a sad, eto, mora papke i vlahe vozati po gradu, gradu koji je njegov, i samo njegov, a niko ga više i ne jebe, ni stranka za koju je grlo poder'o, ni grad lično i personalno kojeg je branio sa prvih linija odbrane negdje oko Vječne vatre (epicentar grada). Sigurno ima i dobrih taksista, ali mi je taksi-memorija prilično sakata i pamtim samo bliske i blistave susrete sa dragim taksistima. Najviše volim one sa naglašenim religijskim afinitetima, one koji svoja vozila pretvore u pokretne džamijice, što mirišu na odvratna eterična ulja sa štandova gdje se prodaje svjež islam iz gudura Afganistana. Takvi taksisti su najiskrenija bića u Sarajevu, oni vas mrze i prije nego zakoračite u njihove mobilne džamijice. Obično čovjek tada dobije osjećaj ničim izazvane krivice, jer je unutar dizel džamije sve tako postavljeno da vam budi onu vrstu kajanja i grižnje savjesti kao nakon cjelonoćnog posmatranja alkoholnih vasiona na dnu čaše. Netolerancija je najblaži hemijski element u zraku taksija. Nemojte zaboraviti, kada ulazite u sarajevski taksi, to vam je kao da ulazite u dnevni boravak taksiste, tu je on sultan i ćesar. "

"Posebna sorta ljudi u Sarajevu su taksisti. Oni zaslužuju čitavu knjigu, a ne paragraf ili dva, i to knjigu punu najgorih uvreda, psovki i preciznog (kao snajper) govora mržnje. Taksista u Sarajevu, to je isto da kažeš kako postoji dobroćudan ratni zločinac: dobar je čo'jek bio, al' se malo od'o genocidu. Kad ulaziš u sarajevski taksi moraš biti tih, ponizan i puno ne zahtijevati, jer lako je moguće da je taksista nervozan i ljut što je morao ustati u šest ujutro na posao, pa ga vi još sad našli zajebavati svojom vožnjom od dve-tri marke, a svi znamo da ortodoksni sarajevski taksista mrzi kratku vožnju, jer je on navikao na kraljevske zarade i jer je i sam nekad bio veliki gazda i dingospo u ona davna vremena, a sad, eto, mora papke i vlahe vozati po gradu, gradu koji je njegov, i samo njegov, a niko ga više i ne jebe, ni stranka za koju je grlo poder'o, ni grad lično i personalno kojeg je branio sa prvih linija odbrane negdje oko Vječne vatre (epicentar grada). Sigurno ima i dobrih taksista, ali mi je taksi-memorija prilično sakata i pamtim samo bliske i blistave susrete sa dragim taksistima. Najviše volim one sa naglašenim religijskim afinitetima, one koji svoja vozila pretvore u pokretne džamijice, što mirišu na odvratna eterična ulja sa štandova gdje se prodaje svjež islam iz gudura Afganistana. Takvi taksisti su najiskrenija bića u Sarajevu, oni vas mrze i prije nego zakoračite u njihove mobilne džamijice. Obično čovjek tada dobije osjećaj ničim izazvane krivice, jer je unutar dizel džamije sve tako postavljeno da vam budi onu vrstu kajanja i grižnje savjesti kao nakon cjelonoćnog posmatranja alkoholnih vasiona na dnu čaše. Netolerancija je najblaži hemijski element u zraku taksija. Nemojte zaboraviti, kada ulazite u sarajevski taksi, to vam je kao da ulazite u dnevni boravak taksiste, tu je on sultan i ćesar. "
- Neelix
#39 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
a sto volim kad im dam tri tople marke
a prije toga ih medju guzovima protrljam 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#40 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
eh lijepa vremena kad se nije radilo i nije bilo stid kući se pjehe vratiti 
-
newbloke
#41 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
vec 5 godina bojkotiram sarajevo taxi!
cak sam toliko istrajan da radije hodam dok mi se ne javi na telefon neki od ovih privatnih!
ja bi sa taxi otkazao kao udruzenje....
malo cudno....da u zemlji postoji udruzenje koje obavlja djelatnost, i to svak za sebe
to je smijesno
treba ih zatvoriti il nek naprave privatnu firmu sa pravilima...doo....
cak sam toliko istrajan da radije hodam dok mi se ne javi na telefon neki od ovih privatnih!
ja bi sa taxi otkazao kao udruzenje....
malo cudno....da u zemlji postoji udruzenje koje obavlja djelatnost, i to svak za sebe
to je smijesno
treba ih zatvoriti il nek naprave privatnu firmu sa pravilima...doo....
- The Nightwatchman
#42 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
provuces li kad maestro ili visa karticu medju guzovima?Neelix wrote:a sto volim kad im dam tri tople markea prije toga ih medju guzovima protrljam
-
newbloke
#43 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
guzovi primaju samo gold il platinumThe Nightwatchman wrote:provuces li kad maestro ili visa karticu medju guzovima?Neelix wrote:a sto volim kad im dam tri tople markea prije toga ih medju guzovima protrljam
- The Nightwatchman
#44 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
ma buraz, ako su do sad primali žetone, moze svaka karticanewbloke wrote:guzovi primaju samo gold il platinumThe Nightwatchman wrote:provuces li kad maestro ili visa karticu medju guzovima?Neelix wrote:a sto volim kad im dam tri tople markea prije toga ih medju guzovima protrljam
-
newbloke
#45 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
The Nightwatchman wrote:newbloke wrote:ma buraz, ako su do sad primali žetone, moze svaka karticaThe Nightwatchman wrote:
guzovi primaju samo gold il platinum![]()
ahaha ja o svojim guzovima...drzim na cijeni
- stranac2
#46 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Poslije par vrlo blago receno neugodnih iskustava odavno bojkotujem ....... Zuti i Crveni taxi nesto najpozitivnije sto se desilo u ovom gradu ....
Koji lijerp osjecaj naruciti taxi od ovih kompanija na stanici ili na aerodromu propracen pogledima ST elite parkirane

Koji lijerp osjecaj naruciti taxi od ovih kompanija na stanici ili na aerodromu propracen pogledima ST elite parkirane
- clav
#47 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Bojkotujem od Ramazana. Smeta ''gospodi'' sto ne zaradjuju vise od vecine akademski obrazovanih ljudi, a narocito im smeta kad im neko plati ''toplim'' gvozdenim markicama.
- weed
#48 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
Da Bog da da im se auti pokvare!
Sarajevotaxi zaobilazim na kilometar... radje cu pjehe dok ne naleti neki od drugih taxi prevoznika, nego li sjesti u njihov...
Sarajevotaxi zaobilazim na kilometar... radje cu pjehe dok ne naleti neki od drugih taxi prevoznika, nego li sjesti u njihov...
-
dia81
#49 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
jel sad samir i emir jeftiniji od zutog i crvenog?koji je njihov broj?
-
The 51st State
#50 Re: Bojkutujmo SarajevoTaxi!
jesu, a za broj okreni 988.dia81 wrote:jel sad samir i emir jeftiniji od zutog i crvenog?koji je njihov broj?