Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
RahatHurmašica

#151 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by RahatHurmašica »

JThomas wrote:
RahatHurmašica wrote: da, ali onda ljudi svašta izmišljaju kako bi opet kupili strano, pa vele ko biva strana ambalaža je bolja. fućkaj sadržaj i vodu kad je strana ambalaža dopadljivija, kao da ambalažu jedu. ako to nije mazohizam onda ja ne znam šta je.

i kad domaća preduzeća propadnu svi će biti krivi, od masona do vanzemaljaca, osim njih samih.
mene lično boli briga za ambalažu kod hrane ili vode. ali na današnjem vaktu to je generalno jako bitna stvar za prodaju. marketing i dizajn proizvoda su danas čitave nauke i neodrživo je to ignorisati. onaj ko pokušava prodati proizvod a to ne konta ili ignoriše biće samo sam sebi kriv što je propao.
znam da je bitno, mada mislim da se to najviše odnosi na plitke ljude, ali ipak domaćim proizvođačima bi trebali oprostiti lošu ambalažu ako sadržaj valja. to je najmanje što možemo učiniti, ne za njih, nego za sebe.

naša državna politika se kreira pod jakim uticajem susjednih država. i na državne mjere za zaštitu domaćeg se ne može računati. ako sebi mislimo dobro, vrijeme da postanemo odgovorniji.

znam da će uvijek postojati struje koje će htjeti da oslabe državu i njenu ekonomiju, ali njihov uspjeh zavisi i od nas.
Bodkin

#152 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Bodkin »

RahatHurmašica wrote:
JThomas wrote:
RahatHurmašica wrote: da, ali onda ljudi svašta izmišljaju kako bi opet kupili strano, pa vele ko biva strana ambalaža je bolja. fućkaj sadržaj i vodu kad je strana ambalaža dopadljivija, kao da ambalažu jedu. ako to nije mazohizam onda ja ne znam šta je.

i kad domaća preduzeća propadnu svi će biti krivi, od masona do vanzemaljaca, osim njih samih.
mene lično boli briga za ambalažu kod hrane ili vode. ali na današnjem vaktu to je generalno jako bitna stvar za prodaju. marketing i dizajn proizvoda su danas čitave nauke i neodrživo je to ignorisati. onaj ko pokušava prodati proizvod a to ne konta ili ignoriše biće samo sam sebi kriv što je propao.
znam da je bitno, mada mislim da se to najviše odnosi na plitke ljude, ali ipak domaćim proizvođačima bi trebali oprostiti lošu ambalažu ako sadržaj valja. to je najmanje što možemo učiniti, ne za njih, nego za sebe.

naša državna politika se kreira pod jakim uticajem susjednih država. i na državne mjere za zaštitu domaćeg se ne može računati. ako sebi mislimo dobro, vrijeme da postanemo odgovorniji.

znam da će uvijek postojati struje koje će htjeti da oslabe državu i njenu ekonomiju, ali njihov uspjeh zavisi i od nas.
:-) sad si vec malo smijesan. ne bi trebali domacim nista oprostiti ako hoces da rastu. kako rekoh, bas tako razmisljaju i domaci sefovi. trebali bi nam oprostiti :D i opet, o kvalitetu necemo. ima vec tema o domacim proizvodima. ako nista u proizvodnji hrane bi trebali biti dobri. a lupom moram traziti po prodavnici nesto da valja
Država

#153 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Država »

Volim naše govno nego srpsku tortu...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
SA - 195 - 826

#154 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by SA - 195 - 826 »

Država wrote:Volim naše govno nego srpsku tortu...

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
:thumbup:

samo bi još dodo i hrvatsku

retardima koji naruče "žuju" ili karlovačko umjesto tuzlaka ili sarajevskog odmah štocom u tikvu-tintaru sjebanu

onima koji uđu u konzum, merkator ili tuš a ne u BINGO, polomit noge odmah na ulazu :oops:
Last edited by SA - 195 - 826 on 19/03/2014 10:50, edited 1 time in total.
JThomas

#155 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by JThomas »

RahatHurmašica wrote:

znam da će uvijek postojati struje koje će htjeti da oslabe državu i njenu ekonomiju, ali njihov uspjeh zavisi i od nas.[/quote]

ja u klin, ti u ploču. može se to meni ili tebi sviđati ili ne sviđati, ali marketing je danas esencijalan. to je suha činjenica. ko ga ima, može se uz još neke stvari i nadati da će prodati proizvod. a ko ga nema, slabo. to je kapitalizam, iskali ste, gledajte.
RahatHurmašica

#156 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by RahatHurmašica »

JThomas wrote:[

ja u klin, ti u ploču. može se to meni ili tebi sviđati ili ne sviđati, ali marketing je danas esencijalan. to je suha činjenica. ko ga ima, može se uz još neke stvari i nadati da će prodati proizvod. a ko ga nema, slabo. to je kapitalizam, iskali ste, gledajte.
nije baš tako. ono šta ćemo gledati zavisi i od nas.
XOX100

#157 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by XOX100 »

Ne postoji 'nas' kada je dzep u pitanju.
Moj i tvoj dzep nije isti.
JThomas

#158 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by JThomas »

zavisiće od nas, koliko se prilagodimo i koliko budemo konkurentni. a sa stavom "jebo marketing" i sa proizvodima koje bi neko trebao kupovati samo zato što su naši nećemo biti konkurentni.
SA - 195 - 826

#159 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by SA - 195 - 826 »

Bh. brendovi u najvećem koncept shopping centru na svijetu

Nakon što je iz Vispakovog skladišta krenula prva pošiljka bosanskohercegovačkih prehrambenih proizvoda na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata, prošavši stroge procedure domaći brendovi među kojima su i Zlatna džezva, Zlatni puder, Oaza, Love Kent medenjaci, Jaro, Tajna i Wiwia praline, već su se našli na policama najvećeg koncept trgovačkog centra na svijetu.

Image

Uz Vispak, među izvoznicima su i voda Oaza - Tešanjski kiseljak, Klas Sarajevo, Akova Group Sarajevo, Voćar Brčko, Hepok Mostar, Sava Bijeljina, Spektar Drink i Semberija Bijeljina, te Kondisa Sarajevo.

"Nije nam prvi put da izvozimo u neku od zemalja Zaljeva. Podsjetit ću da smo prije nešto više od godinu i po počeli s realizacijom izvoza u Saudijsku Arabiju. Raduje nas da ovaj put prilikom izvoza u Ujedinjene Arapske Emirate nismo sami, i da smo u društvu bosanskohercegovačkih kompanija čiji kvalitet je neupitan. Vjerujem da je ovo jedan od načina kako ujedinjeni možemo iskoristiti prednosti domaćih brendova", riječi su Vispakovog menadžera za izvoz Muhameda Muzaferije.

Izvoz se realizira posredstvom kompanije Balkan Trading iz Dubaija, a koja ima za cilj kontinuiran razvoj distributivnih kanala i širenje prodaje na tržištima Zaljevskih zemalja.

"Ponosan sam jer je sada i definitivno jasno da smo zajedno ušli na novo tržište i to na velika vrata. Riječ je o najvećem tzv. koncept ili tematskom trgovačkom centru na svijetu Ibn Battuta Shopping Mallu, kao i Geant Hypermarket UAE koji je jedan od najvećih hipermarketa u Dubaiju i regionu. Vrlo brzo, već za nekoliko dana, u okviru druge faze ulaska na tržište, plasirat ćemo bh. proizvode u ostale Geant supermarkete u Dubaiju i Abu Dhabiju", ističe Zlatko Kartal, predstavnik kompanije Balkan Trading.

Ibn Battuta Mall, najveći je svjetski tematski tržni centar. U centru s ponosom ističu da su načinili revoluciju spojivši maloprodaju, edukaciju i zabavu na jednom mjestu. Originalno dizajniran, kako bi ispričao priču na osnovu iskustava sa putovanja poznatog arapskog istraživača Ibn Battuta, ovaj trgovački centrar predstavlja uzbudljivu mješavinu više od 275 trgovačkih radnji, 50 restorana i velikom ponudom prehrambenih namirnica, u okviru kojeg se nalazi i 21 kino.
http://www.klix.ba/biznis/privreda/bh-b ... /140319021
drndalo

#160 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by drndalo »

I postovi su ti na istom nivou...
Država wrote:U životu nisam nasuo gorivo na pumpi NIS-a i to ne zbog iskorištavanje radnika, nego što ne dam četnicima pare. HIFA je zakon...
Hipoteticki, kada Hifa kupi cisternu goriva iz Brodske rafinerije, ili Pancevacke, to im plate jer ovi to ne daju dzabe, a ti na Hifi naspes to gorivo, i platis ga Hifi, posto ni Hifa ne da dzabe, dajes li pare "cetnicima"??? Tvoje znanje o povezanosti ekonomija je plitko kao Kosevski potok...
XOX100 wrote:Nema veze sto Birine proizvode rade Kinezi.
To ipak ide u Birin profit, i samim tim raste GDP drzave BiH.
Nema veze ? GDP ne ukljucuje uvoz robe iz Kine, osim ako je ta fabrika u Kini u vlasnistvu firme rezidenta iz BiH... Dakle samo ako Robot ima svoju firmu u Kini, ta roba se moze racunati u BiH GDP... Profit moze biti koliki hoce, njihov doprinos GDPu je samo onoliki kolike su usluge njihovih jadnih radnika na prodaji svojih usluga meni kao kupcu, jer od robe GDP imaju samo Kinezi. Slican doprinos domacem GDPu donose i radnici Konzuma i Merkatora prodajuci svoje usluge prodaje meni kao kupcu...
Hajvan

#161 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Hajvan »

eh, ja ne bih da ulazi u rasprave više jer lična predubjeđenja su čudo…
no, zaparalo mi je uši to što e neko kao pomenu da MIlkosovi proizvodi KAO nisu kvalitetni..
Čudno je to predubjeđenje da sve napravljeno od nas ne valja.ja ne mogu nikog ubijediti da je Milkosova pavlaka, jogurt ili kefir najbolji na tržištu ( prema testovim uoraka oni to jesu), ne mogu nikog ubjediti da im je dizajn ambalze vrhunski (izuzev nekih proizvoda poput na silu izbaćenog vajkrema), iako sam po vokaciji dizajner i jako dobro znam sto je dobar dizajn…
jednostavno po defaultu ništa od domace proizvodnje ne valja sivoj vecini ovdje… tako su vas naucili rodititelji, tako svi pricaju…dakle, tako valjda i jeste…
e pa onda kupujte SLO i HR porizvođaća pavlake koje DOKAZANO imaju tri puta vise konzervansa od sarajevske…ja necu….

kad se samo sjetim priče jedne gosođe, bivše učiteljice u Rudom koja je izbjegla u Dansku. Kaže, danci u supermarketima hamana pa nepogriješivo izaberu sa rafe voće proizvedeno u danskoj- uvijek izaberu dansku 'zakržljalu i neuglednu' jabukicu naspram velikih, sjajnih i lijepih španskih…. Jbg, i gdje je ono Danska?!?

a glede nekvalitetnih proizveda- niko nije glup da ih kupuje-. neki dan sam po prvi put kupio Poljoradov Maslac- i zakljucio da oni MUDA za bubrege prodaju…. prilikom topljenja se cuje ko margarin i vodenast je--naravno da taj proizod vise necu nikad kupiti.

nedavno sam takođe po prvi put kupio sir Gauda Livanjske Mljekare i oduševili se svi u porodici… nikakve razlike u kvaliteti spram njemačkog Paladina kojeg smo do tad kupovali….nastavili smo kupovati Livanjsku Gaudu….

manite se priče da sam ja koji kupuje domaće proizvode haman GLUP. Ne padaju meni pare s grane, pa da ih bacam na proizvode i stvari koje necu koristiti.

dakle, manite se generalisanja….
nightvision

#162 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by nightvision »

daxon wrote:
SA - 195 - 826 wrote:da, ja hoću kupit bira i led tv i frižider i monitor i auto cd makar bili i nekvalitetniji
Šta reći :roll:
Ti očito nemaš poštovanja ni prema sebi, ni prema svom novcu.

Jedne prilike nakon rata, kad je jedno vrijeme radio Sarabon, u nekoj prodavnici kupim čokolada sa rižom čini mi se sajonara, bila je zapakovana u kartonsku ambalažu debljine 1 cm, a možda i jače, otvorim je, kad unutra komad kartona debljine jedno 6-7mm, a samo 4mm čokolade. Možeš pretpostaviti kada sam nakon toga ponovo pogledao bilo koji proizvod Sarabona?
U ovome leži i odgovor zašto su propali i zašto će svi ostali propasti, ukoliko im argument ne bude kvalitet, a ne parola mi smo domaći.
Pa buraz, za to si ipak ti kriv sto nisi citao deklaraciju proizvoda na kojem pise NETO=toliko i toliko. To je standardni trik kojim se sluze svi proizvodjaci danas, udjes u radnju, tamo milka pojeftinila za 10pf. a neto 75gr. Ali ni ne gledas to NETO vec vidis samo onih 10pf. jeftinije, zar ne? Slazem se da kvalitet treba biti na prvom mjestu ali za je karlovacko, lasko, pan i jelen toliko bolje od npr. sarajevskog i tuzlanskog? Argeta proizvedena kod nas nije ni blizu kvalitete koju ima u hrvatskoj ali to ne smeta da i dalje ima vecu cijenu od koje ostvareni extra profit sigurno ne ostaje ovde vec odlazi vani i to je jedan od razloga sto kupujem menprom. Todoric i Konzum se sprema preuzeti i merkatorove trgovine i tako zauzeti monopolsku poziciju kao najveci maloprodajni distributer prehrane u BiH. a svi znamo koliko su cijene napuhane u Konzumu i koliko se forsiraju hrvatski i slovenacki proizvodi u njihovim radnjama. I koliko su domaci proizvodjaci (ne)zastupljeni u istim. i to je razlog sto (uglavnom) kupujem u Bingu i to (opet uglavnom) domace proizvode. Ne moram mozda uvijek kupovati domace ali mogu svakako bojkotovati konzum i NIS. Pogotovo ako se ista nafta na pumpi kod mene u ulici prodaje po 2.40KM a u Bijeljini 2.20KM.Tacno je da nije sve crno i bijelo i ja to ne govorim niti pokusavam ni dokazati ali, gdje god mogu, kad god mogu, dajem prednost domacem.
drndalo

#163 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by drndalo »

Hajvan wrote: manite se priče da sam ja koji kupuje domaće proizvode haman GLUP. Ne padaju meni pare s grane, pa da ih bacam na proizvode i stvari koje necu koristiti.

dakle, manite se generalisanja….
Nisi glup, i treba da kupujes domace kad god je to moguce, ali moje misljenje je kao i kod tebe, da necu da me iko pravi budalom, gdje ocjenim da me neko vara, ja zatvorim ta vrata...
Naslovnica

#164 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Naslovnica »

SA - 195 - 826 wrote:
Naslovnica wrote:[
Radim za svjetsku firmu za koju ti nikada nisi ni čuo, a sretan sam što ne radim za nekog domaćeg novopečenog biznismena, vjerovatno prijeratnog skretničara ili piljara.
Nisam ja nesreća, nego sam realan i podastirem činjenice. Ako sam nešto slagao ili pretjerao, reci gdje sam to učinio, da priznam svoju grešku i da se izvinem. Spreman sam to učiniti.
p.s. vjerujem ti da piješ sarajevsko, već si dokazao kakav si sado-mazo lik kupujući BIRA muziku za auto (vjerovatno i mašinicu na brijanje? :lol: ). Lošije pive na našem tržištu od sarajevske teško da se može naći. Srozali su se skroz.
Zato se NESREĆO tako i bahatiš
šta NESREĆO ta "svjetska firma" tuši ovdje nesrećnim Bosancima ?
da im ne tuši, NESREĆO, da li b i ti imao platu i NESREĆO upitaš li se šta ćeš sutra tušit ovim nesretnicima ako ne budu ništa proizvodili u domaćim fabrikama, a uskoro će presušit i MMF
Neću ulaziti u detalje, ali radim za firmu koja radi poslove za koje u BiH niti postoji ekvivalentna firma, niti postoji kadar, a postoji potreba za njenim uslugama.
Nisam ja nesreća, niđe veze, ne vidim zašto tako negativan i isključiv stav prema meni, i čemu vrijeđanje?
Ako je to nivo na kojem se s tobom može ovdje pričati i ako su to tvoji argumenti (a lijepo sam te pitao u mom postu reci gdje sam šta slagao ili pogriješio u činjenicama koje sam iznio, da se izvinim), onda je svaki nastavak dijaloga sa tobom suvišan i bespotreban.
Hajvan

#165 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Hajvan »

drndalo wrote: Hipoteticki, kada Hifa kupi cisternu goriva iz Brodske rafinerije, ili Pancevacke, to im plate jer ovi to ne daju dzabe, a ti na Hifi naspes to gorivo, i platis ga Hifi, posto ni Hifa ne da dzabe, dajes li pare "cetnicima"??? Tvoje znanje o povezanosti ekonomija je plitko kao Kosevski potok...
eh, carko moj…
ovo sto cu ja napistai nije hipotetički.
Pokuša firma OVAKO plasirati svoje proizvode u Širokom, Gudama, i tim dole mjestima na jugu Bosne i ne uspiju jer po rijecima 'grannapdžija' dole neće to niko da kupuje. No, neki vlasnici pogona za preradu mesa kojis e nalaze na tom području ipak uzimaju meso u blokovima od firme OVAKO i ond to prepakuju u svje robne marke. Što li bože, ha???

ovo nije hipotetički, ovo se desili i dalje se dešava!!!!!!

zašto to oni rade?
pa zato što razvijaju svoju robnu marku i udio na tržištu. kad ovladaju lokalno, preci ce na trziste recimo Sarajeva, Zenice i onda cemo mo PAMETNI trubiti kako je to odlicne kvalitete i puno bolje od OVAKO pilece salama :D a isti prozvodi upakovani u razlicitu ambalazu….
no stvar je u sledecem- kad ovlada i tvojim trzistem, ucjenjivace tvog lokalnog proizvođača (u ovom slucaju OVAKO) da snizi cijene, padace kvalitet sastojaka stoga, firma proizvođac pada u dubozu, mozda propada- mozda je kupi ovaj isti sto je ranije uzimao blokove mesa iprepakivao…. itd
šta je u tome loše? NIŠTA, ali još nisam ali nikad cuo obrnuti proces- ovi dole su se zasttili i ne daju osvojeno…
stoga ipak jeste LOŠE, jer je slobodno tržište smo u jednom smjeru, pogodite kojem ! :D
drndalo

#166 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by drndalo »

Hajvan wrote: šta je u tome loše? NIŠTA, ali još nisam ali nikad cuo obrnuti proces- ovi dole su se zasttili i ne daju osvojeno…
stoga ipak jeste LOŠE, jer je slobodno tržište smo u jednom smjeru, pogodite kojem ! :D
Ja ne rekoh da je ista lose, to je na svakome da odluci, ja sam samo pokusao slijepcu otvoriti oci da on ipak daje pare onima kojima nece da daje, a da mu neki to jos prodaju kao domaci proizvod...
Hajvan

#167 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Hajvan »

???

mislim da se nismo razumjeli… nio, nejse :lol:
Naslovnica

#168 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Naslovnica »

Samo da priupitam (ironično ili ne), ovi proizvodi firmi iz Bijeljine, da li idu pod srbočetničke, ili ih treba kupovati?! :lol:
Ljudi na stranici imaju umjesto BH zastave srpsku zastavu. 8-)
Kakav je stav uleme vezano ovo pitanje!?
SA - 195 - 826 wrote:Bh. brendovi u najvećem koncept shopping centru na svijetu

Nakon što je iz Vispakovog skladišta krenula prva pošiljka bosanskohercegovačkih prehrambenih proizvoda na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata, prošavši stroge procedure domaći brendovi među kojima su i Zlatna džezva, Zlatni puder, Oaza, Love Kent medenjaci, Jaro, Tajna i Wiwia praline, već su se našli na policama najvećeg koncept trgovačkog centra na svijetu.

Image

Uz Vispak, među izvoznicima su i voda Oaza - Tešanjski kiseljak, Klas Sarajevo, Akova Group Sarajevo, Voćar Brčko, Hepok Mostar, Sava Bijeljina, Spektar Drink i Semberija Bijeljina, te Kondisa Sarajevo.

"Nije nam prvi put da izvozimo u neku od zemalja Zaljeva. Podsjetit ću da smo prije nešto više od godinu i po počeli s realizacijom izvoza u Saudijsku Arabiju. Raduje nas da ovaj put prilikom izvoza u Ujedinjene Arapske Emirate nismo sami, i da smo u društvu bosanskohercegovačkih kompanija čiji kvalitet je neupitan. Vjerujem da je ovo jedan od načina kako ujedinjeni možemo iskoristiti prednosti domaćih brendova", riječi su Vispakovog menadžera za izvoz Muhameda Muzaferije.

Izvoz se realizira posredstvom kompanije Balkan Trading iz Dubaija, a koja ima za cilj kontinuiran razvoj distributivnih kanala i širenje prodaje na tržištima Zaljevskih zemalja.

"Ponosan sam jer je sada i definitivno jasno da smo zajedno ušli na novo tržište i to na velika vrata. Riječ je o najvećem tzv. koncept ili tematskom trgovačkom centru na svijetu Ibn Battuta Shopping Mallu, kao i Geant Hypermarket UAE koji je jedan od najvećih hipermarketa u Dubaiju i regionu. Vrlo brzo, već za nekoliko dana, u okviru druge faze ulaska na tržište, plasirat ćemo bh. proizvode u ostale Geant supermarkete u Dubaiju i Abu Dhabiju", ističe Zlatko Kartal, predstavnik kompanije Balkan Trading.

Ibn Battuta Mall, najveći je svjetski tematski tržni centar. U centru s ponosom ističu da su načinili revoluciju spojivši maloprodaju, edukaciju i zabavu na jednom mjestu. Originalno dizajniran, kako bi ispričao priču na osnovu iskustava sa putovanja poznatog arapskog istraživača Ibn Battuta, ovaj trgovački centrar predstavlja uzbudljivu mješavinu više od 275 trgovačkih radnji, 50 restorana i velikom ponudom prehrambenih namirnica, u okviru kojeg se nalazi i 21 kino.
http://www.klix.ba/biznis/privreda/bh-b ... /140319021
drndalo

#169 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by drndalo »

Hajvan wrote:???

mislim da se nismo razumjeli… nio, nejse :lol:
Pricamo o istoj stvari sa 2 strane... O brendiranju, i imamo istinito i neistinito...
SA - 195 - 826

#170 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by SA - 195 - 826 »

Naslovnica wrote:Samo da priupitam (ironično ili ne), ovi proizvodi firmi iz Bijeljine, da li idu pod srbočetničke, ili ih treba kupovati?! :lol:
važno je da PDV ide u državni BH budžet a oni nek mašu i četničkom zastavom kao što ti u svom autu na retroivozoru vjerovatno imaš, naravno uz krst od pola metra
SA - 195 - 826

#171 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by SA - 195 - 826 »

drndalo wrote:
Država wrote:U životu nisam nasuo gorivo na pumpi NIS-a i to ne zbog iskorištavanje radnika, nego što ne dam četnicima pare. HIFA je zakon...
Hipoteticki, kada Hifa kupi cisternu goriva iz Brodske rafinerije, ili Pancevacke, to im plate jer ovi to ne daju dzabe, a ti na Hifi naspes to gorivo, i platis ga Hifi, posto ni Hifa ne da dzabe, dajes li pare "cetnicima"??? Tvoje znanje o povezanosti ekonomija je plitko kao Kosevski potok...
ali zarađuje vlasnik Hife a ne neki rus kao vlasnik Nestra ili gasproma

elem ti si onaj kojeg treba štocem u glavu kad u kafani naruči žuju ili karlovačku, mada mislim da si prije onaj što naručuje Nektar ili Jelen pivo :wink:
RahatHurmašica

#172 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by RahatHurmašica »

SA - 195 - 826 wrote:
drndalo wrote:

elem ti si onaj kojeg treba štocem u glavu kad u kafani naruči žuju ili karlovačku, mada mislim da si prije onaj što naručuje Nektar ili Jelen pivo :wink:
bitno je da onih koji vole ovu državu ima preko 50%, i mi smo ti koji bi trebali voditi računa šta kupujemo. skontaće i oni kad im guzica ogladni...
drndalo

#173 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by drndalo »

Hm, demokratican si jako...

Opet imas problema sa vlastitom logikom... Vjerovatno posljedica odrastanja uz odgoj "sakom u glavu"...
SA - 195 - 826 wrote:
drndalo wrote:

Koji dio recenice gdje vlasnik Hife zaradjuje prodajuci tebi gorivo iz Nestro-a i Gasprom-a tebi nije jasan ? Ti ne zelis da dajes svoje pare nekome, a neko kome ih ti das, ih opet da tom nekome kome ti neces...? Jesil ti lud ili se samo pravis ?
SA - 195 - 826 wrote:
Naslovnica wrote:Samo da priupitam (ironično ili ne), ovi proizvodi firmi iz Bijeljine, da li idu pod srbočetničke, ili ih treba kupovati?! :lol:
važno je da PDV ide u državni BH budžet a oni nek mašu i četničkom zastavom kao što ti u svom autu na retroivozoru vjerovatno imaš, naravno uz krst od pola metra
U pravu si da zadnjih par godina cesce narucim Nektar nego Sarajevsku... Sto li ? Nektar postade dobro pivo, a Sarajevsko je ispod nivoa ratnog izdanja iste... Osim toga, po tvome, zasto je pijenje Nektara problem, firma iz BiH, PDV ostaje kuci...?
Last edited by drndalo on 19/03/2014 11:43, edited 1 time in total.
Naslovnica

#174 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by Naslovnica »

SA - 195 - 826 wrote:
Kod mene Željina zastavica, papak jedan zadojeni. :lol:
E jesi paćenik, ccc....
SA - 195 - 826

#175 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!

Post by SA - 195 - 826 »

Naslovnica wrote:
SA - 195 - 826 wrote:
Kod mene Željina zastavica, papak jedan zadojeni. :lol:
E jesi paćenik, ccc....
aahaaaaa
Post Reply