Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
-
Miljacka071
#1 Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Prosle sedmice su svi uposlenici na pet benzinskih servisa koje je Naftna industrija Srbije kupila od OMV-a dobili otkaze bez ikakvog objasnjenja. Evo kako to izgleda na benzinskoj u Barama u Sarajevu...
Nakon sto je 10 godina pumpa u Barama bila u sklopu OMV i pod fransiznim ugovorom, Naftana industrija Srbije je odlucila raskinuti fransizni ugovor i otpustiti sve uposlenike. Objasnjenje je da su im na pumpama potrebni "mladi i zdravi" ljudi. Umjesto dosadasnjih uposlenika, oni ce na po mjesec dana iznajmljivati radnu snagu putem firme Trenkwalder.
To znaci da ce novoprimljeni uposlenici raditi na odredjeno, ugovori ce se produzavati svakog mjeseca, plate ce biti smanjene sa 700 na 400 KM, nema regresa, otpremnine, bolovanja... Inace svim otpustenim uposlenicima je receno da ne gube vrijeme prijavljujuci se na novi oglas jer nece biti primljeni.
Vazno je istaci da zbog specificnosti fransiznog ugovora koji je pun restrikcija prema fransizeru, niti jedan otpusteni uposlenik nece dobiti otpremninu!
Osim radnika, Naftnoj industriji Srbije spomen smeta i obiljezje palim borcima Armije BiH sa podrucja Sipa koje se nalazi na zelenoj povrsini u okviru pumpe na Barama i koje planiraju tiho ukloniti tokom aprila iz "estetski razloga"!!
Nagradno pitanje: Sta bi se desilo da je Hifa kupila pumpe u Beogradu i da je rijesila da u jednom danu 80 ljudi ostavi bez posla i da srusi spomenik Kosovskim junacima?
Nikada vise necu kupovati kod Naftne industrije Srbije...
Nakon sto je 10 godina pumpa u Barama bila u sklopu OMV i pod fransiznim ugovorom, Naftana industrija Srbije je odlucila raskinuti fransizni ugovor i otpustiti sve uposlenike. Objasnjenje je da su im na pumpama potrebni "mladi i zdravi" ljudi. Umjesto dosadasnjih uposlenika, oni ce na po mjesec dana iznajmljivati radnu snagu putem firme Trenkwalder.
To znaci da ce novoprimljeni uposlenici raditi na odredjeno, ugovori ce se produzavati svakog mjeseca, plate ce biti smanjene sa 700 na 400 KM, nema regresa, otpremnine, bolovanja... Inace svim otpustenim uposlenicima je receno da ne gube vrijeme prijavljujuci se na novi oglas jer nece biti primljeni.
Vazno je istaci da zbog specificnosti fransiznog ugovora koji je pun restrikcija prema fransizeru, niti jedan otpusteni uposlenik nece dobiti otpremninu!
Osim radnika, Naftnoj industriji Srbije spomen smeta i obiljezje palim borcima Armije BiH sa podrucja Sipa koje se nalazi na zelenoj povrsini u okviru pumpe na Barama i koje planiraju tiho ukloniti tokom aprila iz "estetski razloga"!!
Nagradno pitanje: Sta bi se desilo da je Hifa kupila pumpe u Beogradu i da je rijesila da u jednom danu 80 ljudi ostavi bez posla i da srusi spomenik Kosovskim junacima?
- Alfons Kauders
#2 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
takodjer - sipao sam redovno na omv, sad vise jok... nek materi svojoj uvode feudalizam... rusi su i u srbiji sjebali radnike al da valja... bivse komunjare su se pretvorile u najgore kapitaliste, s crkavice od 700 na 400, jbt afrikaMiljacka071 wrote:Prosle sedmice su svi uposlenici na pet benzinskih servisa koje je Naftna industrija Srbije kupila od OMV-a dobili otkaze bez ikakvog objasnjenja. Evo kako to izgleda na benzinskoj u Barama u Sarajevu...
isto tako konto sam prebaciti jedan ili dva racuna na sberbanku, jer fakat ok rade i imaju najbolje provizije na EUR/USD i slicne konverzije... sad mi ne pada na pamet - jos kakve su budale lupice im EU bankovne sankcije zbog Krima, a to mi nimalo ne treba u zivotu
btw - za one koji nisu znali, sberbanka je u vecinskom vlasnistvu drzave, tj ruske centralne banke
- Havatar
#3 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Bojkotujem vec 5 godina.
-
SA - 195 - 826
#4 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
mora da je pokretač teme jedan od onih koji je dobio nogu
pa nema više socijalizma nit je Gasprom socijalna ustanova da drži na primjer 500 zaposlenih a treba mu 350
jer je očigledno da prave poprilično manje prometa nego je OMV i naravno da će otustit višak radnika
samo socijalističkim ublehašima u glavu ne ide da je OTKAZ sasvim normalna pojava u kapitalisitičkom svijetu
-
Bodkin
#5 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
nista od ovoga. a i kako bi to izgledalo? ukinuce im licencu za bavljenje bankarskim uslugama u eu?Alfons Kauders wrote:takodjer - sipao sam redovno na omv, sad vise jok... nek materi svojoj uvode feudalizam... rusi su i u srbiji sjebali radnike al da valja... bivse komunjare su se pretvorile u najgore kapitaliste, s crkavice od 700 na 400, jbt afrikaMiljacka071 wrote:Prosle sedmice su svi uposlenici na pet benzinskih servisa koje je Naftna industrija Srbije kupila od OMV-a dobili otkaze bez ikakvog objasnjenja. Evo kako to izgleda na benzinskoj u Barama u Sarajevu...
isto tako konto sam prebaciti jedan ili dva racuna na sberbanku, jer fakat ok rade i imaju najbolje provizije na EUR/USD i slicne konverzije... sad mi ne pada na pamet - jos kakve su budale lupice im EU bankovne sankcije zbog Krima, a to mi nimalo ne treba u zivotu
btw - za one koji nisu znali, sberbanka je u vecinskom vlasnistvu drzave, tj ruske centralne banke
- say_cheese
#6 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
A tebi je to sta? Smijesno? Ma fuj!SA - 195 - 826 wrote:![]()
- daxon
#7 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Gasprom (pumpa kod vise) ima jedan jak argument koji me tjera da diesel sipam kod njih, a to je 2. 20 vs 2. 40 svi ostali.
Dok god budu imali tako jak argument u odnosu na ostale, ne pada mi na pamet da sipam bilo gdje drugo.
Dok god budu imali tako jak argument u odnosu na ostale, ne pada mi na pamet da sipam bilo gdje drugo.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
a koliko je benzin
- O'zone
- Globalni moderator
#9 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Kapitalizam. I ja evo danas na poslu, a sutra? Zavisi kako se direktoru digne.
Al' dobro je ima se poj'st, popit i poklopit tako da nema razloga za brigu.
Al' dobro je ima se poj'st, popit i poklopit tako da nema razloga za brigu.
- daxon
#10 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
I on je mislim jeftinij 20-ak feninga, ali to je samo na toj pumpi, kao to je zbog radova na toj saobraćajnici i biti će tako do njihovog okončanja.Black swan wrote:a koliko je benzin
-
SA - 195 - 826
#11 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
pa očigledno ti nije stalo do auta, ili imaš neku ragudaxon wrote:Gasprom (pumpa kod vise) ima jedan jak argument koji me tjera da diesel sipam kod njih, a to je 2. 20 vs 2. 40 svi ostali.
da je i 0,5 KM ja negdje ne bi sipo gorivo, pogotovo ne to rusko smeće
em je ruska nafta najnekvalitetnija, em dolazi iz zastarjele rafinerije Pančeva, gdje se dakle ni u samoj preradi ne odradi kako treba
- say_cheese
#12 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Jel te cudi sto im je gorivo jeftinije u odnosu na druge? Procitaj uvodni post i samo ce ti se kazat. Tvoja usteda od 0.20 ide na racun otkaza i bezobrazno niskih plata.daxon wrote:Gasprom (pumpa kod vise) ima jedan jak argument koji me tjera da diesel sipam kod njih, a to je 2. 20 vs 2. 40 svi ostali.
- drunken tiger
#13 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Rekla-kazala. Sasvim zadovoljan kvalitetom goriva a en vozim ragu.SA - 195 - 826 wrote:pa očigledno ti nije stalo do auta, ili imaš neku ragudaxon wrote:Gasprom (pumpa kod vise) ima jedan jak argument koji me tjera da diesel sipam kod njih, a to je 2. 20 vs 2. 40 svi ostali.
da je i 0,5 KM ja negdje ne bi sipo gorivo, pogotovo ne to rusko smeće
em je ruska nafta najnekvalitetnija, em dolazi iz zastarjele rafinerije Pančeva, gdje se dakle ni u samoj preradi ne odradi kako treba
- drunken tiger
#14 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Bojkotujmo Adidas, NIke, Apple zbog iskorištavanja radnika!!
-
SA - 195 - 826
#15 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
šta je rekla-kazaladrunken tiger wrote: Rekla-kazala. Sasvim zadovoljan kvalitetom goriva a en vozim ragu.
da imalo išta znaš znao bi da je ruska nafta posljednja po kvalitetu, puna sumpora
o rafineriji nafte u Pančevu, slično kao i sivm bivšim soc. rafinerijama, kao i ona u Bos.Brodu, nije ni potrebno pisat
- drunken tiger
#16 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
A ti si inače stručnjak za naftnu industriju koji je radio anallize nafte i provjeravao rad nafinerija lično?? Ubijedio si me! Pogriješio sam.SA - 195 - 826 wrote:šta je rekla-kazaladrunken tiger wrote: Rekla-kazala. Sasvim zadovoljan kvalitetom goriva a en vozim ragu.
da imalo išta znaš znao bi da je ruska nafta posljednja po kvalitetu, puna sumpora
o rafineriji nafte u Pančevu, slično kao i sivm bivšim soc. rafinerijama, kao i ona u Bos.Brodu, nije ni potrebno pisat
-
dječak sa šibicama
#17 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
a bice da je neki NIS-ov advokat, delegat.say_cheese wrote:A tebi je to sta? Smijesno? Ma fuj!SA - 195 - 826 wrote:![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#18 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
nećemo njih jer ne pate bošnjaci niti je vršen genociddrunken tiger wrote:Bojkotujmo Adidas, NIke, Apple zbog iskorištavanja radnika!!
- TheWatcher
#19 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
htjeli ste kapitalizam eto vam ga
u socijalizmu i Titino vrijeme toga nije bilo

- daxon
#20 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Vidi, kada je moj teško zarađeni novac u pitanju, jedini kriterij koji imam pri njegovoj potrošnji je odnos cijena i kvalitet. Uostalom, ukoliko bi svi prestali da sipaju gorivo kod njih, tada ti radnici ne bi imali ni tih 400 KMsay_cheese wrote:Jel te cudi sto im je gorivo jeftinije u odnosu na druge? Procitaj uvodni post i samo ce ti se kazat. Tvoja usteda od 0.20 ide na racun otkaza i bezobrazno niskih plata. Razlika od 0.20 nece znanto uticati na tvoj bankovni racun, ali ce onom radniku, koji je otkaz dobio ili onom sto rinta za 400 KM mjesec dana uveliko zivot zagorcati.
Inače, oni su prva ruka u distribucij goriva, pa zato i mogu ići sa nižom cijenom, dakle, nisu puki nakupci i preprodavači. Ono što me čudi, jeste to da na svim pumpama nije niža cijena, čudi me kako to da ne žele nižim cijenama da ruše konkurenciju, jer objektivno oni to mogu.
- say_cheese
#21 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Bojim se da moj bojkot ovim gore navedenim brandovima nece vecu stetu nanijeti. Ali zato mogu gradjani ovoj pumpi u naselju Bare itekako dohakati. Asocijalan stav prema radniku treba kazniti.drunken tiger wrote:Bojkotujmo Adidas, NIke, Apple zbog iskorištavanja radnika!!
-
Bodkin
#22 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
nece znacajno uticati ??? ajde to je 10% jeftinije. plus, sto onda kupujemo jeftiniju k plus hranu. bolje dati vise love da radnici ne bi dobijali otkaze. daj da ti kazem onda i moju firmu pa tu kupuj da budem ja siguran da imam posaosay_cheese wrote:Jel te cudi sto im je gorivo jeftinije u odnosu na druge? Procitaj uvodni post i samo ce ti se kazat. Tvoja usteda od 0.20 ide na racun otkaza i bezobrazno niskih plata.daxon wrote:Gasprom (pumpa kod vise) ima jedan jak argument koji me tjera da diesel sipam kod njih, a to je 2. 20 vs 2. 40 svi ostali.
Dok god budu imali tako jak argument u odnosu na ostale, ne pada mi na pamet da sipam bilo gdje drugo.Razlika od 0.20 nece znanto uticati na tvoj bankovni racun, ali ce onom radniku, koji je otkaz dobio ili onom sto rinta za 400 KM mjesec dana uveliko zivot zagorcati.
- Havatar
#23 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Nema sta gore od ismijavanja genocida i to nije ni ljudski a kamoli smijesno . Fuj.Black swan wrote:nećemo njih jer ne pate bošnjaci niti je vršen genociddrunken tiger wrote:Bojkotujmo Adidas, NIke, Apple zbog iskorištavanja radnika!!
- Danguba
#24 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
od kada nema omv-a ja te pumpe zaobilazim.
-
Rizvan
#25 Re: Bojkotujmo Naftnu industriju Srbije!!
Dno dna od komentara, nemate nimalo srama.Black swan wrote:nećemo njih jer ne pate bošnjaci niti je vršen genociddrunken tiger wrote:Bojkotujmo Adidas, NIke, Apple zbog iskorištavanja radnika!!