Bojkotovati odlazak na utakmicu protiv Litvanije?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Crni_Leptir
E ovako raja.....
Ja i jos par ljubitelja A Reprezentaije nase domovine idemo sutra na tekmu t
da pokazemo sta mislimo od NSFBIH.
Popdrzat cemo IGRACE kao uvijek jel oni su najmanje krivi za probleme.
NAS PLAN ZVUCI VAKO:
Plan A
Kada se nasi takozvani funkcijenori iz NSFBIh pojave ima daih doceka parola "Vrijemeje za promijene izdajeice " i "Izadliste narod"
Plan B
Ima daih kamenicama docekamo ( samo onu bagru iz saveza. Nislucajno igrace, navijace ili Policiju"
Plan C
Ako nam plan neuspijedne na stadionu, idemo vani na parking gdije limusine od bagre stoje ( Imaju da gore)
Ovje poziv za sve one koji vole BiH i nas Fudbal. Dostaje vise oguljivanja naseg naroda i naze Domovine/Zemlje.
Nemojte zaboravit igracima i ostalima nesmije se nista desit sa nase strane.
Ko zeli da ucestvuje Bujrum
Ja i jos par ljubitelja A Reprezentaije nase domovine idemo sutra na tekmu t
da pokazemo sta mislimo od NSFBIH.
Popdrzat cemo IGRACE kao uvijek jel oni su najmanje krivi za probleme.
NAS PLAN ZVUCI VAKO:
Plan A
Kada se nasi takozvani funkcijenori iz NSFBIh pojave ima daih doceka parola "Vrijemeje za promijene izdajeice " i "Izadliste narod"
Plan B
Ima daih kamenicama docekamo ( samo onu bagru iz saveza. Nislucajno igrace, navijace ili Policiju"
Plan C
Ako nam plan neuspijedne na stadionu, idemo vani na parking gdije limusine od bagre stoje ( Imaju da gore)
Ovje poziv za sve one koji vole BiH i nas Fudbal. Dostaje vise oguljivanja naseg naroda i naze Domovine/Zemlje.
Nemojte zaboravit igracima i ostalima nesmije se nista desit sa nase strane.
Ko zeli da ucestvuje Bujrum
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Hvala Bogu da to govori o meni.edu wrote:Kindzeta sam spomenuo jer ti na spomen Haseta pomislis cevabdzija..ali to vise govori o tebi...
Ne pomislim bolan samo ja nego svako ko je cuo za vas. A Delibasic i Ferhatovic su neusporedivi, to ti je isto kao da poredis Dostojevskog i Miljenka Jergovica, ili jagnje na raznju i sendvic sa salamom
-
papak_eliminator
Crni_leptire,
pazi da ti krila ne sagore.
nemoj tako pozivati na nanosenje stete automobilima, jer to svakako nije NJIHOVO vlasnistvo...opet ce za nove automobile novac doci od navijaca...a to ne zelimo....
salove u ruke, put pod noge....a njih cemo zakljucati na tribinu...i popricati sa njima
pazi da ti krila ne sagore.
nemoj tako pozivati na nanosenje stete automobilima, jer to svakako nije NJIHOVO vlasnistvo...opet ce za nove automobile novac doci od navijaca...a to ne zelimo....
salove u ruke, put pod noge....a njih cemo zakljucati na tribinu...i popricati sa njima
-
Belminator
Bojkot smo vec probali... sjeti se da je u Sa utakmice reprezentacije pratila saka ljudi i to mahom penzionera jedno vrijeme... no sta smo time postigli, otisli su na Bilino polje, odigrali dvije jake utakmice kako treba i od tamo poceli prodavati maglu o baksuznom stadionu, velicini terena, losijoj i boljoj publici itd... u ostalom nakon ove utakmice oni se na Bilino i vracaju tako da od bojkota nema nista, ne brini se ti naci ce "pijano i krmak" uvijek neku novu destinaciju i nacin da raji bacaju maglu... Davor iz BHF je skroz u pravu otjerali su Ibrahimovica ( momak je licno izjavio da ga je Pasalic otjerao, kada ga je otac dovodio u savez ), evo sada se i Zukanovic, da li vlastitom vaoljom ili voljom iz vrha saveza, odrice Ibisevica, Memisevica, Muslimovica nam treba da uzme Svedska, Mustafu Njemacka ...ebi ga dokle ovako?
-
monitoring
Bio sam na tekmi u Briselu.Bio sam i vise nego ponosan sto sam Bosanac.Ljudi su navijali i kad je bilo 1-4.Svaka cast BHFANATICOS-ima.Licno, da sam gdje ziknuo Usanovica & Co svasta bi bilo.Ne znam...zar se ne moze neko naci i pretuci tu stoku i rastjerati to.Preskocio bih ja i redare i policiju i ograde.Osjecam se duznim onim svim ljudima na tekmi.Ne krivim ni Baku.Previse je amatera bilo u nasoj ekipi.Nije covjek mogao napraviti superiornu ekipu.Papac igra perfektno u klubu, a tako pogrijesi u repki.Ali sta ces, desavs se.Ne boli razultat.Mora neko izgubiti.Mene licno bole ti papci u savezu.Djubrad.Barbarez je jos jedom pokazao da je ljudina.Spomenik bih mu digao u sred Sarajeva!Ali savez, za trag im se ne znalo....
A za reklamu denvnog avaza...jadno..stvarno jadno...
Belgijanci su nas fino i korektno primili...za svaku pohvalu..
Za bojkot nisam.Nece stoka otici.To nema casti ni malu mrvicu.Za revolt sam.
A za reklamu denvnog avaza...jadno..stvarno jadno...
Belgijanci su nas fino i korektno primili...za svaku pohvalu..
Za bojkot nisam.Nece stoka otici.To nema casti ni malu mrvicu.Za revolt sam.
-
baklava2
Imamo mi igrača samo im treba dati šansu.Javna je tajna da su se igrači iz domaćeg prvenstva pozivali u reprezentaciju da im se nabije cijena prije nego ih ovi iz saveza prodaju.Odigraju dvije utakmice prodaju se i nigdje ih više nema.Ako treba napisat ću i imena ako se svih sjetim.Neka se bukvalno daju odriješene ruke selektoru pa ćete vidjeti ko će igrati.Ponovo govorim pojedincima se treba zahvaliti na pomoći svih ovih godina (što jest jest valjali su i igrali onda kada je malo ko htio igrati za BiH) uručiti poklone i više ih ne zvati u ekipu.
-
Belminator
Ja se sjecam nakon poraza od Rumunije i Norveske da je Baka izjavio "ako ja progovorim ni portir nece biti siguran u nogometnom savezu"... ja mu uveliko zamjeram zasto se je zaustavio samo na tome? ... nista mi nismo uradili u periodu nakon toga... i prije8-9 godina derali smo Dansku, uzimali Italiju, Tursku, mozda smo sada postali jedino stabilniji sa ekipama tipa Farskih ostrva, i poklopili su nam se neki rezultati pa smo od tih pobjeda napravili dobru sansu da odemo na EURO, no na kraju nista od svega toga... ljut sam na Baku zasto tada nije progovorio, da li se je i on uklopio u te mutne radnje ili je sebi nasao ne rezervnu vec glavnu opciju Hajduk, a sa selekcijom sta bude... kako god ispasta fudbal u BiH, mi navijaci i pravi igraci tipa Barbareza, Misimovica, Bajramovica, Spahica, Hasagica i ovih sto trebaju da budu u selekciji ali iz nama, siroj javnosti, nepoznatih razloga nema ih...
-
baklava2
Ne bih još da se petljam u Bakine poslove ali činjenica je da bi po nekim kriterijima Topić morao biti ispred Bolića.Ima toga još ali ovo je samo jedan od primjera.Ipak i pored svega zaslužili su da odemo na utakmicu.Možda se ja nadam da je pojedincima to i oproštajna pa zbog ranijih zasluga treba biti prisutan.
-
Belminator
Ma ja se samo vracam na onu utakmicu sa Danskom, kada smo mi njih pojeli... sta su tad trebali njihovi navijaci tek da cine pa ih je opet na narednoj domacoj utakmici protiv Rumunije bio pun stadion i na kraju su smogli snage da odu na prvenstvo... zasto sad da mi glumimo nepobjedive i bojkotujemo, barem ne zbog igraca i ljudi koji prevale veliki put da bi bodrili BiH na gostovanjima... a sa misevima iz saveza se definitivno valja obracunati, druge nam nema jer se iz godine u godinu ponavlja jedno te isto...
- hrasno38
- Vozim: Renault Laguna
- Horoskop: Riba
Bojkot utakmice je zaista stvar koja je diskutabilna do kraja. sa jedne strane zaista na neki nacin bi trebalo bojkotovati neke ljude iz reprezentacije ali njih ce strasno zaboljeti za to. A sa druge strane to bi bio bojkot drzave Bosne i Hercegovine i to je vec nedopustivo. Drzava se ne smije bojkotovati. Silom se ne moze isto tako nista postici tj. moze ali mislim da je kontraproduktivno jer sve ima svoj korijen i vrh a fudbalski savez je sredina svega toga. Znaci skinuces jedne doci ce drugi ali ne sigurno bolji.Sve je to isto smece dok ta mjeste ne zauzmu nasi zasluzni sportisti a oni nece sve dok je politika u sportu i tako unedogled.
A sto se tice Olimpijskog stadiona Kosevo tu ipak neke stvari nisu korektne. Prije svega to je Gradski stadion jer FK sarajevo nije ama bas nista ulozilo u njega osim pisanja po stolicama. Taj stadion smo platili svi mi pa se zato valjda i zove Gradski. Hase je definitivno legenda, grandiozan igrac i treba nesto da se zove po njemu ali nesto sto je vlasnistvo FK Sarajeva. Mada licno nemam nista protiv toga sto se stadion zove po Hasetu mislim da je krajnje vrijeme da navijaci FK Sarajeva shvate da na tom stadionu moze da igra ko god hoce i kad god hoce jer je taj stadion u vlasnistvu grada.Tako da bi se komforno na Zapadu moglo napisati Zeljo, Na Jugu Olimpik itd itd. Neka vam klub naparvi stadion pa ga brate nazovite po kome god hocete a za sve gradjane Sarajeva to je bio i ostace "Olimpijski stadion Kosevo".
A sto se tice Olimpijskog stadiona Kosevo tu ipak neke stvari nisu korektne. Prije svega to je Gradski stadion jer FK sarajevo nije ama bas nista ulozilo u njega osim pisanja po stolicama. Taj stadion smo platili svi mi pa se zato valjda i zove Gradski. Hase je definitivno legenda, grandiozan igrac i treba nesto da se zove po njemu ali nesto sto je vlasnistvo FK Sarajeva. Mada licno nemam nista protiv toga sto se stadion zove po Hasetu mislim da je krajnje vrijeme da navijaci FK Sarajeva shvate da na tom stadionu moze da igra ko god hoce i kad god hoce jer je taj stadion u vlasnistvu grada.Tako da bi se komforno na Zapadu moglo napisati Zeljo, Na Jugu Olimpik itd itd. Neka vam klub naparvi stadion pa ga brate nazovite po kome god hocete a za sve gradjane Sarajeva to je bio i ostace "Olimpijski stadion Kosevo".
-
edu
Kindzeta i Haseta ne mozemo porediti jer se tu radi o razlicitim sportovima..sto meni nije bio cilj...horns&drums wrote:Hvala Bogu da to govori o meni.edu wrote:Kindzeta sam spomenuo jer ti na spomen Haseta pomislis cevabdzija..ali to vise govori o tebi...
Ne pomislim bolan samo ja nego svako ko je cuo za vas. A Delibasic i Ferhatovic su neusporedivi, to ti je isto kao da poredis Dostojevskog i Miljenka Jergovica, ili jagnje na raznju i sendvic sa salamom
Ti si pametan..pa sad hoces da kazes Kindze je bio prvak Evrope a Hase "niko i nista"?!
Pitaj malo starije ljude ko je bio Hase..pa da vidim ko ce ti reci: Je li to onaj cevabdzija, kao sto ga ti nazivas..a ko ce ti reci da je to Carobnjak s loptom...
Patrick Ewing (progooglaj malo pa ces saznati ko je on) nikad nije osvojio prsten..sto ne znaci da on nije odlican igrac bio...
A ovo sa Miljenkom i Dostojevskim ti nije neka paralela...
-
Gollum
Ja cu pitati starije ljude ko je bio Kindze, a ko Hase. Javicu ti rezultat 
[img]Ti%20si%20pametan..pa%20sad%20hoces%20da%20kazes%20Kindze%20je%20bio%20prvak%20Evrope%20a%20Hase%20"niko%20i%20nista"?![/img]
Hase je bio ljudina, veliki covjek, dobar centarhalf. I to je sve. Kindze je bio BOG.
Patrick Ewing je bio odlican igrac, slazem se. Ali Michael Jordan je bio KRALJ.
[img]A%20ovo%20sa%20Miljenkom%20i%20Dostojevskim%20ti%20nije%20neka%20paralela...[/img]
Zasto si onda obratio paznju na to?
[img]Ti%20si%20pametan..pa%20sad%20hoces%20da%20kazes%20Kindze%20je%20bio%20prvak%20Evrope%20a%20Hase%20"niko%20i%20nista"?![/img]
Hase je bio ljudina, veliki covjek, dobar centarhalf. I to je sve. Kindze je bio BOG.
[img]A%20ovo%20sa%20Miljenkom%20i%20Dostojevskim%20ti%20nije%20neka%20paralela...[/img]
-
edu
Hase je bio sigurno vise od toga sto si ti nabrojao..Kindze sigurno nije bio niti ce ikada biti Bog..Dalipagic je bio bolji igrac od njega..ali ni on nije bio Bog...Gollum wrote:Ja cu pitati starije ljude ko je bio Kindze, a ko Hase. Javicu ti rezultat
Ima tema "najbolji kosarkas svih vremena" pa se mozemo tamo argumentovano "svadjati"..(i meni je MJ "najjaci""...
Zasto sam obratio paznju???..zasto??..zajeb'o se..
-
edu
Jesam jak kad racionalno razmisljam...
H&D,
Do sada smo imali teoretske sanse za odlazak..sada nemamo ni teoretske..ali boli te briga..ti ces ici..pogurati Munju Usanovica i Ahmeta Pasalica sa 10-15 KM..oni zadovoljni ti ispunio svoju patriotsku duznost..reprezentacija se obrukala..Baljic zadovoljan jer nece morati prati dres za sljedecu tekmu (Nit' se oznojio nit' se uprljao)..jebes ga..vazno je da smo svi zadovoljni...
H&D,
Do sada smo imali teoretske sanse za odlazak..sada nemamo ni teoretske..ali boli te briga..ti ces ici..pogurati Munju Usanovica i Ahmeta Pasalica sa 10-15 KM..oni zadovoljni ti ispunio svoju patriotsku duznost..reprezentacija se obrukala..Baljic zadovoljan jer nece morati prati dres za sljedecu tekmu (Nit' se oznojio nit' se uprljao)..jebes ga..vazno je da smo svi zadovoljni...
-
N:E:R:A
Znaci ipak smeta sto je Baka hrvat?
ko je ovaj bolesnik majke vam??????Ovako je bilo i u ratu, bile su ljudine i bili su podrumski misevi (to su oni sto su imali u malom prstu kako osloboditi Sarajevo, ali stara im nije dala da se prijave)...fuj..
Čovjek je nečim pravo isfrustriran,možda mu ba treba pomoć (profesionalna)?
-
edu
to je cika horns...N:E:R:A wrote:Znaci ipak smeta sto je Baka hrvat?ko je ovaj bolesnik majke vam??????Ovako je bilo i u ratu, bile su ljudine i bili su podrumski misevi (to su oni sto su imali u malom prstu kako osloboditi Sarajevo, ali stara im nije dala da se prijave)...fuj..
Čovjek je nečim pravo isfrustriran,možda mu ba treba pomoć (profesionalna)?
nije on los..nego ga nekad prenese pa ruzno reaguje..valjda u afektu...
javit ce se on u ponedjeljak...