Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- stochar
#1 Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
mislim da ne smijemo dopustiti da dovodjenje Cire i odazivanje velikog broja reprezentativaca skrene paznju sa lopovluka u Savezu! mislim da treba dati podrsku reprezentaciji, ali nastaviti s bojkotom saveza.
kako je to moguce? fino! kad god je tekma, da ode pet ljudi na stadion s transparentima, a ostali se fino iskupe pred videozidom ispred stadiona, ili na trgu pred Pozoristem ili na drugom stadionu. tako bi igraci znali da smo uz njih, a Savez bi dobio po usima jer ne bi prodali vise od 5 karata!
kako je to moguce? fino! kad god je tekma, da ode pet ljudi na stadion s transparentima, a ostali se fino iskupe pred videozidom ispred stadiona, ili na trgu pred Pozoristem ili na drugom stadionu. tako bi igraci znali da smo uz njih, a Savez bi dobio po usima jer ne bi prodali vise od 5 karata!
- cyprus
#2 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Solidna ideja 
-
abdulvehab
#3 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
jeste nema sta, ali ne moze proci zato sto je narod u nas glup (mislim na taj dio populacije koji ce otici na utakmicu).cyprus wrote:Solidna ideja
zasto? mislim da je prozvakano kroz onu temu o izboru novog selektora i najgrubljem tjeranju jednog velikana (ljudski, moralno) kao sto je meho kodro
zalosno ali istinito.
i opet ce odmah nakon bugarske ako zijanimo poceti ponovo drvlje i kamenje na savez, mozda i poslije spanije, a mozda tek na kraju kvalifikacija kad ovi iz saveza zajebu stvar, uzmu nekome lovu za utakmicu, siluju neko dijete, itd itd...
i da, ovo sam zaboravo, moze li mi neko iz redakcija sa-x.com objasniti onu anketu na pocetnoj stranici. stvarno cijenim ovaj portal i jak je ko beton ali mi nisu jasni nikako evo sad kazem generalno svi novinari koji se 'naljute' na savez i njegov rad tek nakon jedne ili par losih rezultta i to traje par dana i chicha mihca gotova pricha
nema tog selektora koji je dobar i koji moze nesto napraviti dok god su tu munib, suljo, iljo, ceko i ostali iz izvrsnog odbora.
sjebace i ciru vjerujte mi kad tad pa da je ne znam ti kakav trener.
- stochar
#4 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
kad vidim kako svi reaguju na Ćiru i kako zaboravljaju sve što se desilo, samo poćelim da Iljo, Munib i klapa još dugo, dugo vladaju savezom, jer s ovakvim razmišljanjem mi zaista ne zaslužujemo bolje ljude. a, nije sarajevo-x. com kriv što 57 posto ljudi kaže da podržavaju Ćiru, to je samo anketa koja realno govori o stanju naših umova.
a, ova vrsta bojkota je moguća i mislim da bi bila djelotvorna. sjećam se kad su Manijaci bojkotovali derbi zbog cijene karata. tekma bila na Koševu, a na Grbavici pred video zidom bilo 5.000 manijaka. koliko su igrači bili motivisani govori podatak da je Željo pobijedio na toj tekmi. sto je jos bolje: bojkot je pomogao i navijačima Sarajeva jer su na sljedećoj tekmi na Grbavici karte bile jeftinije.
a, ova vrsta bojkota je moguća i mislim da bi bila djelotvorna. sjećam se kad su Manijaci bojkotovali derbi zbog cijene karata. tekma bila na Koševu, a na Grbavici pred video zidom bilo 5.000 manijaka. koliko su igrači bili motivisani govori podatak da je Željo pobijedio na toj tekmi. sto je jos bolje: bojkot je pomogao i navijačima Sarajeva jer su na sljedećoj tekmi na Grbavici karte bile jeftinije.
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#5 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Bojkot ako treba sve do sudnjeg dana
!!!
- Mahalac
#6 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Ja mislim da je to super opcija i ideja ali s obzirom da je nerealna nije vrijedna paznje. Ja sam svoje misljenje iznio na drugoj temi o selektoru i dalje mislim da je to najbolje rijesenje, tj pocetak rijesenja.
ps. treba da se zna da se savez bogati od ulaznica a nikako zivi i opstaje.
ps. treba da se zna da se savez bogati od ulaznica a nikako zivi i opstaje.
-
alfonso
#7 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
I ja sam za tu stvar,da se evo sad na slijedecoj utakmici postavi projektor negdje ispred stadiona u Zenici .Vjerujem da bi se skupilo vise ljudi nego unutra.Barem bi trebalo pokusati
- KPNCTNJAH
#8 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Ne samo u Zenici nego treba postaviti u svakom gradu na neki trg ...alfonso wrote:I ja sam za tu stvar,da se evo sad na slijedecoj utakmici postavi projektor negdje ispred stadiona u Zenici .Vjerujem da bi se skupilo vise ljudi nego unutra.Barem bi trebalo pokusati
- zalizani
#9 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Ideja nije nimalo loša eh sad neko tako nesto treba da organizuje,potrebno je ljude kontaktirati npr. načelnike opština itd. ali znajuci kolko smo potrčni dabogda....
- srpanj
#10 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
i meni se ideja jako djasvi
... eto mene sa salovima i ostalim rekvizitima...
opet, ova ideja ima i nekih svojih prednosti jer dozvoljeno je pivo
.....dakle, pivo i rekviziti 
opet, ova ideja ima i nekih svojih prednosti jer dozvoljeno je pivo
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#11 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Najgore je to sto nece biti nista od toga jer vecina ljudi ima kolektivnu amneziju,tako da ce vec na prvoj sljedecoj utakmici puniti djepove mafije iz nsbih sa novcem od ulaznica!
-----------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------
- Globus
#12 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
ma samo da se kontaktira neko ko moze doc do odgovornih za to ...
-
LSD
#13 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Sve je to fino i lijepo,ali je javnost vec opcinjena Čirom kao Huidinijem...došao je naš spasitelj i sl. gluposti pišu svi mediji odreda...oni novinari koji su ko nešto bojkotovali savez su sad okrenuli plocu na B stranu i sad si i oni prave budale.
Što bi navijaci i obicna raja smjenjivala NS kad to nece da cine novinari i mediji kojima je to posao i koji su za to placeni...pa to je njihov posao i ne zanima me koliko su školovani ili moralni za tog posla...sad treba da je nešto divljam i granam i da primam pendreke preko ledja dok novinari jedu pecenje sa lopovima iz NS...e pa nisam toliki mazohist.
Ja bojkotujem vec 8 godina pa nikakvih pomaka ne vidim po tom pitanju.
Ovo je nenormalna država po svim kriterijima.
Jedino što mogu jeste da ne dodjen na utakmicu tj.da im ne ostavljam pare i to je to...to je maximum od svakog nas.
Ali boli bandu brigu hoce li ko doci na tekmu,oni su svakako na državnoj sisi i primaju plate od države tj.opet od naših para.
Njima dobro pravo u svakom slucaju (sa punim tribinama im je još bolje-dodatna zarada od bekana).
Takva država i uredjenje...i kad bi smjenili Čolakovica,Dominkovica,Čeku i ostale rodoljube (Ušanovica je otporan sve moguce promjene vlasti) opet bi došli novi urođenici i ista bi se prica pricala.
Što bi navijaci i obicna raja smjenjivala NS kad to nece da cine novinari i mediji kojima je to posao i koji su za to placeni...pa to je njihov posao i ne zanima me koliko su školovani ili moralni za tog posla...sad treba da je nešto divljam i granam i da primam pendreke preko ledja dok novinari jedu pecenje sa lopovima iz NS...e pa nisam toliki mazohist.
Jedino što mogu jeste da ne dodjen na utakmicu tj.da im ne ostavljam pare i to je to...to je maximum od svakog nas.
Ali boli bandu brigu hoce li ko doci na tekmu,oni su svakako na državnoj sisi i primaju plate od države tj.opet od naših para.
Njima dobro pravo u svakom slucaju (sa punim tribinama im je još bolje-dodatna zarada od bekana).
Takva država i uredjenje...i kad bi smjenili Čolakovica,Dominkovica,Čeku i ostale rodoljube (Ušanovica je otporan sve moguce promjene vlasti) opet bi došli novi urođenici i ista bi se prica pricala.
- sunčan dan
#14 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Mislim da je ovo odlična ideja. Raja će da navija za reprezentaciju (što nam je svima falilo) a Savez će dobiti šipak od prodatih ulaznica.
Ovo bi se trebalo uvezati sa svima. Bojkot je uspio onda, a smatram da bi i u buduće samo ako smo svi složni. SAVEZ NAPOLJE.
Ovo bi se trebalo uvezati sa svima. Bojkot je uspio onda, a smatram da bi i u buduće samo ako smo svi složni. SAVEZ NAPOLJE.
-
abdulvehab
#15 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
nije to maximum dici ruke od svega i pustiti da te karaju tek tako. tako kazemo i za osnovne zivotne namirnice poput hljeba kad klas podigne cijenu mi sutimo. kad ulje poskupi mi sutimo. niko nista.LSD wrote:Sve je to fino i lijepo,ali je javnost vec opcinjena Čirom kao Huidinijem...došao je naš spasitelj i sl. gluposti pišu svi mediji odreda...oni novinari koji su ko nešto bojkotovali savez su sad okrenuli plocu na B stranu i sad si i oni prave budale.
tako i za ovo. najlakse se usutit i ne cinit nista.
-
LSD
#16 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Još je lakše šupljirati na sa-x,vjeruj miabdulvehab wrote:nije to maximum dici ruke od svega i pustiti da te karaju tek tako. tako kazemo i za osnovne zivotne namirnice poput hljeba kad klas podigne cijenu mi sutimo. kad ulje poskupi mi sutimo. niko nista.LSD wrote:Sve je to fino i lijepo,ali je javnost vec opcinjena Čirom kao Huidinijem...došao je naš spasitelj i sl. gluposti pišu svi mediji odreda...oni novinari koji su ko nešto bojkotovali savez su sad okrenuli plocu na B stranu i sad si i oni prave budale.
tako i za ovo. najlakse se usutit i ne cinit nista.![]()
Eto hajd ti licno organizuj neke demonstracije ili neki bojkot protiv lopova iz NS,stani na celo kolone,ponesi i megafon da te bolje cuju,a ja cu biti odmah iza tebe i davati ti moralnu podršku (i svaku drugu,podrazumjeva se)
Jel pošteno od mene
Mislim da je to mnogo ucinkovitije neko piskaranje po netu
-
abdulvehab
#17 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
[/quote]Još je lakše šupljirati na sa-x,vjeruj mi
Eto hajd ti licno organizuj neke demonstracije ili neki bojkot protiv lopova iz NS,stani na celo kolone,ponesi i megafon da te bolje cuju,a ja cu biti odmah iza tebe i davati ti moralnu podršku (i svaku drugu,podrazumjeva se)
Jel pošteno od mene

[/quote]
bravo to se traži
i što meni odgovaraš tako ja nemam dovoljno godina da organizujem šta
reko sam ti ovo sve jer ti kažeš: ''Jedino što mogu jeste da ne dodjem na utakmicu tj.da im ne ostavljam pare i to je to...''
možemo mi dosta toga samo treba jedinstvo kojeg nema i saradnja svih navijačkih grupa između sebe pa i sa običnim građanima i medijima
p.s. bio sam i ja pred savezom zadnji puta
Jel pošteno od mene
bravo to se traži
i što meni odgovaraš tako ja nemam dovoljno godina da organizujem šta
možemo mi dosta toga samo treba jedinstvo kojeg nema i saradnja svih navijačkih grupa između sebe pa i sa običnim građanima i medijima
p.s. bio sam i ja pred savezom zadnji puta
Last edited by abdulvehab on 28/07/2008 13:19, edited 1 time in total.
- Meshtar
#18 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Koji crni bojkot utakmica? Čim dođe pobjednik EP Španija, biće pun svaki stadion. Čak je potpuno svejedno gdje će se igrati, Banja Luka, Koševo, Bilino polje, Bijeli brijeg. Nešto ljudi će ostati gledati tekmu kući, a ostatak će napuniti stadion i to ne zato što igra BIH nego zato što igra Španija (Torres, Vila, Casillas, Villa, Xavi, Puyol itd.). Kako objasniti nekom djetetu da ne ide da gleda igrače koje može vidjeti samo na TV-u?
- osa
#19 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
švercajte se na utakmicu, tako ćete doći u situaciju da date podršku igračima, a savez od toga neće imati ni kinte.
- jeza u ledja
#20 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Naravno da ako reprezentacija pocne praviti dobre rezultate da cemo se zagrijati za istu, evo ja prvi. Zasto da sam sebe lazem? Glavni razlog sto ja licno bojkotujem su losi rezultati nase repke, a kao najveci uzrok tome ja kao i vecina smatram korumpiranost saveza jer se konstantno uplicu u rad selektora, sto se pak odrazava na igru i rezultate. Ako Ciro, Ferguson ili Braco iz Vrbanjuse to mogu promjeniti, anulirati, sprijeciti bilo kako, to uplitanje saveza u reprezentaciju, i ako se to pocne odrazavati nabolje na terenu - ja cu prestati 'bojkotirati' utakmice repke. Dok to ne vidim, a za to treba jedan dug period od barem desetak utakmica sa relativno dobrim rezultatima, tj. jedno godinu dana napredovanja i kvalitetnog rada, dakle dok se to ne desi mene repka pretjerano ne interesuje.
Helem, zasto da se lazem(o), kad bi se to promjenilo, dakle rezultati, a ne ljudi u savezu, ja cu se opet poceti znojiti za repku. Nazalost, iskustvo nas uci da ce ovi uhljupi iz saveza i dalje raditi po svome, pa ce samim tim i repka i dalje biti u kurcu. Ali moguce da sam u krivu, moguce da je fakat dovoljno samo promjeniti selektora i dovesti nekog autorativnog (a vidjecemo kako u tome pliva Ciro) da bi repka krenula nabolje.
Poenta mog palamudjenja
je da necu da tvrdim da "dok se celnici saveza ne smijene - ja cu bojkotovati" , vec "da cu bojkotovati dok reprezentacija ne zaigra onako kako treba i sa igracima s kojim treba". Kako ce do toga doci me manje zanima. Budimo iskreni - vecinu nas i ne bi tangirale previse spletke u savezu da se to ne odrazava na repku.
Mislim da tako razmislja vecina ljudi. Jeste, naravno i dalje ce postojati problem korupcije u savezu na koji uvijek treba stavljati do znanja. Medjutim cini mi se da neki sa tolikim zarom danas bojkotuju i repku i savez i sve zivo oko toga da zaboravljaju koji su prakticne manifestacije koje su originalno i prouzrokovale nase reakcije bojkota - a to su igre reprezentacije.
Helem, zasto da se lazem(o), kad bi se to promjenilo, dakle rezultati, a ne ljudi u savezu, ja cu se opet poceti znojiti za repku. Nazalost, iskustvo nas uci da ce ovi uhljupi iz saveza i dalje raditi po svome, pa ce samim tim i repka i dalje biti u kurcu. Ali moguce da sam u krivu, moguce da je fakat dovoljno samo promjeniti selektora i dovesti nekog autorativnog (a vidjecemo kako u tome pliva Ciro) da bi repka krenula nabolje.
Poenta mog palamudjenja
Mislim da tako razmislja vecina ljudi. Jeste, naravno i dalje ce postojati problem korupcije u savezu na koji uvijek treba stavljati do znanja. Medjutim cini mi se da neki sa tolikim zarom danas bojkotuju i repku i savez i sve zivo oko toga da zaboravljaju koji su prakticne manifestacije koje su originalno i prouzrokovale nase reakcije bojkota - a to su igre reprezentacije.
- stochar
#21 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
koji niz nelogicnosti... znas da je savez korumpiran, da su ljudi otjerali Kodru jer im je raskrink'o kriminal, i to te sve ne interesuje? zar stvarno mislis da repka iza koje stoji ovakav savez moze nesto postici na dugorocnom planu uz selektora koji ima 73 godine? i, da im damo barem jos deset utakmica? pa ako im tako budemo davali, ni nasi unuci nece dozivjeti da gledaju svoju repku na bilo kojem bitnom takmicenju, osim ako ne uzmu drzavljanstvo neke druge zemlje.jeza u ledja wrote:Ako Ciro, Ferguson ili Braco iz Vrbanjuse to mogu promjeniti, anulirati, sprijeciti bilo kako, to uplitanje saveza u reprezentaciju, i ako se to pocne odrazavati nabolje na terenu - ja cu prestati 'bojkotirati' utakmice repke. Dok to ne vidim, a za to treba jedan dug period od barem desetak utakmica sa relativno dobrim rezultatima, tj. jedno godinu dana napredovanja i kvalitetnog rada, dakle dok se to ne desi mene repka pretjerano ne interesuje.
Poenta mog palamudjenjaje da necu da tvrdim da "dok se celnici saveza ne smijene - ja cu bojkotovati" , vec "da cu bojkotovati dok reprezentacija ne zaigra onako kako treba i sa igracima s kojim treba".
ali jebi ga, kod nas je problem sto oko svega ovako razmisljamo. "kradu, ali nema veze, i mi mozemo preci mimo zebre a da nas ne kazne..."
helem, kol'ko sam ja shvatio, tvoj prijedlog je da damo priliku savezu koji je do sada prpustio 100 prilika, i da cekamo... ima u nasem narodu jedna dobra poslovica koja to opisuje a koju je moj dedo znao upotrijebiti za lijene ljude koji nista ne rade da im bude bolje:
KREPAJ KENJČE DOK LIVADA OZELENI!
- jeza u ledja
#22 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Nidje veze...
Upravo sam rekao da dok se nesto drasticno ne promjeni u vezi reprezentacije na neki duzi vremenski period da ih treba nastaviti bojkotovati. (Bojkotuje se repka, savez se ne moze 'bojkotovati'). Dakle, dok je stanje u repki tako kako je sada ona me ne interesuje, jer to u stvarnosti nije prava reprezentacija BiH, vec privatna skupina igraca od saveza.
Korumpiranost saveza me svakako interesuje, ali govorim da se ona prvenstveno manifestuje upravo u igrama i sastavu reprezentacije. Valjda logicno, ako igra i sastav reprezentacije prestanu biti pod uticajem saveza da to navodi na zakljucak da je ta korumpiranost umanjena ili je svedena na nivo koji nije vise u domenu prosjecnog navijaca, vec sudova.
Jos jednom, ja ne bojkotujem savez, vec reprezentaciju koja je pod uticajem tog saveza.
Nisam znaci govorio o davanju njima prilike, vec o tome da im ne treba davati priliku (treba bojkotovati utakmice) dok se ne dokaze suprotno. A sad ti jebiga ako hoces da ucinis nesto vise, svaka cast, ali ne mozes ocekivati od prosjecnog covjeka da ulaze trud i vrijeme u bilo sta vise od ne odlazenja na utakmice. Postoje vaznije stvari u koje ulazem svoj trud.
Upravo sam rekao da dok se nesto drasticno ne promjeni u vezi reprezentacije na neki duzi vremenski period da ih treba nastaviti bojkotovati. (Bojkotuje se repka, savez se ne moze 'bojkotovati'). Dakle, dok je stanje u repki tako kako je sada ona me ne interesuje, jer to u stvarnosti nije prava reprezentacija BiH, vec privatna skupina igraca od saveza.
Korumpiranost saveza me svakako interesuje, ali govorim da se ona prvenstveno manifestuje upravo u igrama i sastavu reprezentacije. Valjda logicno, ako igra i sastav reprezentacije prestanu biti pod uticajem saveza da to navodi na zakljucak da je ta korumpiranost umanjena ili je svedena na nivo koji nije vise u domenu prosjecnog navijaca, vec sudova.
Jos jednom, ja ne bojkotujem savez, vec reprezentaciju koja je pod uticajem tog saveza.
Nisam znaci govorio o davanju njima prilike, vec o tome da im ne treba davati priliku (treba bojkotovati utakmice) dok se ne dokaze suprotno. A sad ti jebiga ako hoces da ucinis nesto vise, svaka cast, ali ne mozes ocekivati od prosjecnog covjeka da ulaze trud i vrijeme u bilo sta vise od ne odlazenja na utakmice. Postoje vaznije stvari u koje ulazem svoj trud.
-
omar.89
#23 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
E ova ima mjesta, kakav savez, kakve trice. Fudbal je jedan veliki show, i svako želi biti dio njega. A što se kriminala u savezu tiče, pa kriminal je u cijeloj državi. Što se ne pobunimo protiv vlade injenih istitucija, ako se već trebamo bunit. Čini se da nam je bitnija budućnost BiH fudbala, nego naša budućnost. Dobro smo postavili prioritete. nema štaMeshtar wrote:Koji crni bojkot utakmica? Čim dođe pobjednik EP Španija, biće pun svaki stadion. Čak je potpuno svejedno gdje će se igrati, Banja Luka, Koševo, Bilino polje, Bijeli brijeg. Nešto ljudi će ostati gledati tekmu kući, a ostatak će napuniti stadion i to ne zato što igra BIH nego zato što igra Španija (Torres, Vila, Casillas, Villa, Xavi, Puyol itd.). Kako objasniti nekom djetetu da ne ide da gleda igrače koje može vidjeti samo na TV-u?
-
Rottweiler
#24 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
Svake 2 godine imamo izbore i uporno biramo jednu te istu vlast. Vlast se mjenja na izborimaomar.89 wrote:E ova ima mjesta, kakav savez, kakve trice. Fudbal je jedan veliki show, i svako želi biti dio njega. A što se kriminala u savezu tiče, pa kriminal je u cijeloj državi. Što se ne pobunimo protiv vlade injenih istitucija, ako se već trebamo bunit. Čini se da nam je bitnija budućnost BiH fudbala, nego naša budućnost. Dobro smo postavili prioritete. nema štaMeshtar wrote:Koji crni bojkot utakmica? Čim dođe pobjednik EP Španija, biće pun svaki stadion. Čak je potpuno svejedno gdje će se igrati, Banja Luka, Koševo, Bilino polje, Bijeli brijeg. Nešto ljudi će ostati gledati tekmu kući, a ostatak će napuniti stadion i to ne zato što igra BIH nego zato što igra Španija (Torres, Vila, Casillas, Villa, Xavi, Puyol itd.). Kako objasniti nekom djetetu da ne ide da gleda igrače koje može vidjeti samo na TV-u?
- stochar
#25 Re: Bojkot Saveza, podrska reprezentaciji!
mi smo jedna velika mazohistička nacija!Rottweiler wrote:Svake 2 godine imamo izbore i uporno biramo jednu te istu vlast. Vlast se mjenja na izborimaomar.89 wrote:E ova ima mjesta, kakav savez, kakve trice. Fudbal je jedan veliki show, i svako želi biti dio njega. A što se kriminala u savezu tiče, pa kriminal je u cijeloj državi. Što se ne pobunimo protiv vlade injenih istitucija, ako se već trebamo bunit. Čini se da nam je bitnija budućnost BiH fudbala, nego naša budućnost. Dobro smo postavili prioritete. nema štaMeshtar wrote:Koji crni bojkot utakmica? Čim dođe pobjednik EP Španija, biće pun svaki stadion. Čak je potpuno svejedno gdje će se igrati, Banja Luka, Koševo, Bilino polje, Bijeli brijeg. Nešto ljudi će ostati gledati tekmu kući, a ostatak će napuniti stadion i to ne zato što igra BIH nego zato što igra Španija (Torres, Vila, Casillas, Villa, Xavi, Puyol itd.). Kako objasniti nekom djetetu da ne ide da gleda igrače koje može vidjeti samo na TV-u?