Bojkot Premijer lige BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Halleluhwah
Location: Among and above strange people, mit dir Lili Marleen

#1 Bojkot Premijer lige BiH

Post by Halleluhwah »

MERDANOVIĆ: RAZMIŠLJAMO O NAPUŠTANJU LIGE!

Vijesti koje su došle do naše redakcije glase da je jedan navijač Sarajeva poginuo danas u Širokom prije neodigranog meča Sarajevo Široki.

"Mi se nalazimo u svalačionici gdje su nas odmah sklonili. Još ne možemo izaći, jer ni mi nismo sigurni. Dobili smo informaciju da je jedan naš navijač poginuo, što me je jako potreslo, kao i čitavu ekipu. Da li zaista ovo nekome treba, jer ti su momci došli samo da nas bodre, a ovako su dočekani u Širokom Brijegu. Nakon ovog ne znam da li ćemo uopšte igrati više ovu utakmicu, pa neka nadležni odrede rezultat koji hoće. U ovom trenutku mislim da je najbolje da se više ova liga ne igra i da napustimo ovo takmičenje", rekao je uplakani Senad Merdanović.

Nakon svega: Anera i Vedrana, nacionalizma na stadionima Zrinjskog, Širokog Brijega, Borca, Slavije, korupcije... vrijeme je da se konačno zapitamo gdje sve ovo vodi. Da li ima smisla slušati ''Jebem te Bosno'' ili ''Srbija, Srbija'', oplakivati smrti nedužnih, igrati a znati da su utakmice kupljene ili prodane? Treba se probuditi, pa ili prekinuti igranje ili neke promjene zahtjevati, ali se ova tragikomedija ne treba više trpiti.
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 23/04/2015 16:11, edited 1 time in total.
Halleluhwah

#3 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by Halleluhwah »

Ako se nešto ne poduzme, ovo od danas će biti samo početak. Ne treba zaboraviti da je ovo godina haosa i nereda, recesije, štrajkova, protesta... Eksplodiraće sve u užas.
Rafael

#4 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by Rafael »

Izbaciti iz lige i Sarajevo i Široki ,što bi neko drugi odgovarao zbog ova dva kluba.Svakom kome se u budućnosti ovo ponovi isto tako,van.
Halleluhwah

#5 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by Halleluhwah »

Sada se vide sve realne mogućnosti osnivanja regionalne lige.
dimu

#6 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by dimu »

pa valjda treba prestati navijati ovako ?

na svim vijestima kazu da su navijaci sarajeva dosli u siroki i pravili nerede po gradu, znaci to nema veze ni sa utakmicom ni sa fk sarajevo ni sa premier ligom

sta mislite zasto nijedan park ne moze ostati citav, nijedna klupa itd itd, upravo zbog toga sto ima toliko majmuna koji bi samo nesto razvaljivali i pravili probleme i mlatili se po ulici itd...

jel taj momak poginuo na stadionu ili ?
Bušman

#7 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by Bušman »

Do prije 4-5 godina sam gotovo redovno isao na utakmice Sarajeva (i u Trebinje i u Siroki i u Mostar i u Zenicu...). Nakon sto smo jednom umalo poginuli u Trebinju zapitao sam se - za koji kurac ja ovo radim? Ljubav? Jebo ljubav koja nije uzvracena. Klub u vrazijoj, svaki cas uprava gluposti radi, navijacki neredi. Nije mi se ostajalo bez glave.
Od tada navijam samo za Barcu. Skupi se neke love i ode se na jednu utakmicu godisnje na Camp Nou. Docekaju te ko hadziju i gledas dobar fudbal. I pomaze, sacuvas zivce, glavu :wink:
Troll_Happens

#8 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by Troll_Happens »

dimu wrote:pa valjda treba prestati navijati ovako ?

na svim vijestima kazu da su navijaci sarajeva dosli u siroki i pravili nerede po gradu, znaci to nema veze ni sa utakmicom ni sa fk sarajevo ni sa premier ligom

sta mislite zasto nijedan park ne moze ostati citav, nijedna klupa itd itd, upravo zbog toga sto ima toliko majmuna koji bi samo nesto razvaljivali i pravili probleme i mlatili se po ulici itd...

jel taj momak poginuo na stadionu ili ?

upravo sve razjuriti i rasturiti i ligu komplet zatvoriti pa nek gledaju i razvaljuju u kuci gledajuci ligu sampiona.... :x
lolo_lolo

#9 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by lolo_lolo »

BOJKOT
hordasstuttgart

#10 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by hordasstuttgart »

Rafael wrote:Izbaciti iz lige i Sarajevo i Široki ,što bi neko drugi odgovarao zbog ova dva kluba.Svakom kome se u budućnosti ovo ponovi isto tako,van.
sTA TI BOLAN PRICAS, kako to da u sarajevu niko ne strada nakon ovoliko godina.
Vazda u kamenjaru divljanje. Ne treba sa ovom stokom uopste igrati nek igraju svoju sovinisticku ligu kao i za vrijeme tite. Nije ih dzaba tito izolovo iz civilizacije. FUJ
zonbirile

#11 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by zonbirile »

otiđite na temu HULIGANSTVO,pa okusite šmek i razmišljanje omladine.Pod hitno otkazati utakmice,donjeti zakone kao Hrvatska i Srbija,pooštriti KZ Bih.Ne dozvoliti da se nasilje preseli na druge sportove,na ulice.Sankcije i samo sankcije,tu nema pregovora.Evo kada bi se sada napadač/ubica i uhvatio slijedi ga do 10g kazne.Donjeti nove mjere,kao u Srbiji,kazna od 10g-40g zatvora za ubistvo Francuza,ja tipujem 25g da će dobiti.U engleskoj sklonili žičane ograde,ali donjeli zakon,ulazak u teren 2g zatvora i to kod dežurnog sudca,isto popodne.
Bosanski_kralj

#12 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by Bosanski_kralj »

zonbirile wrote:otiđite na temu HULIGANSTVO,pa okusite šmek i razmišljanje omladine.Pod hitno otkazati utakmice,donjeti zakone kao Hrvatska i Srbija,pooštriti KZ Bih.Ne dozvoliti da se nasilje preseli na druge sportove,na ulice.Sankcije i samo sankcije,tu nema pregovora.Evo kada bi se sada napadač/ubica i uhvatio slijedi ga do 10g kazne.Donjeti nove mjere,kao u Srbiji,kazna od 10g-40g zatvora za ubistvo Francuza,ja tipujem 25g da će dobiti.U engleskoj sklonili žičane ograde,ali donjeli zakon,ulazak u teren 2g zatvora i to kod dežurnog sudca,isto popodne.
Kod nas oni koji trebaju biti oličenje zakona i zakon u praksi, upravo to nisu. Krše ga na svakom "ćošku" i tako daju primjer građanima kako da se ponašaju.
Ne branim navijače, nisu oni cvijeće, ali ako znamo kakva je naša policija, red je barem saslušati sve strane.
Fordas

#13 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by Fordas »

Pravo rjesenje bi bilo staviti barem 10-godisnju zabranu igranja svih mogucih sportskih utakmica u Listici, sto bi se preko UEFE moglo izdejstvovat. Provincija u kojoj ljudi potezu oruzje na gostujuce navijace ne zasluzuje vise nijednu utamicu pa nek se od sad pa na dalje bave komarcima i svercom duhana, kao sto su radili posljednjih 50 godina :x :x
dimu

#14 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by dimu »

Fordas wrote:Pravo rjesenje bi bilo staviti barem 10-godisnju zabranu igranja svih mogucih sportskih utakmica u Listici, sto bi se preko UEFE moglo izdejstvovat. Provincija u kojoj ljudi potezu oruzje na gostujuce navijace ne zasluzuje vise nijednu utamicu pa nek se od sad pa na dalje bave komarcima i svercom duhana, kao sto su radili posljednjih 50 godina :x :x
ma pustite se vi hercegovine, nebitno koje je mjesto u pitanju, ovi huligani bi se klali i usred sarajeva ( manijaci i horde zla) i kakve veze onda ima nacionalizam sa tim ? nikakve, u pitanju je cisto huliganstvo i seljakluk
zonbirile

#15 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by zonbirile »

Bosanski_kralj wrote:
zonbirile wrote:otiđite na temu HULIGANSTVO,pa okusite šmek i razmišljanje omladine.Pod hitno otkazati utakmice,donjeti zakone kao Hrvatska i Srbija,pooštriti KZ Bih.Ne dozvoliti da se nasilje preseli na druge sportove,na ulice.Sankcije i samo sankcije,tu nema pregovora.Evo kada bi se sada napadač/ubica i uhvatio slijedi ga do 10g kazne.Donjeti nove mjere,kao u Srbiji,kazna od 10g-40g zatvora za ubistvo Francuza,ja tipujem 25g da će dobiti.U engleskoj sklonili žičane ograde,ali donjeli zakon,ulazak u teren 2g zatvora i to kod dežurnog sudca,isto popodne.
Kod nas oni koji trebaju biti oličenje zakona i zakon u praksi, upravo to nisu. Krše ga na svakom "ćošku" i tako daju primjer građanima kako da se ponašaju.
Ne branim navijače, nisu oni cvijeće, ali ako znamo kakva je naša policija, red je barem saslušati sve strane.
----------------------------------
ne znam otkud taj stalni poriv za izmišljanjem tople vode po drugi put.Kakve strane,ko koga da sluša,halo policija je govno što ih nije rastjerala prvi put,a ne sprovodi ih kroz grad.Polupijana,nadrogirana rulja ima i sociološko i psihološko objašnjenje,profil,baš zato ide pod led,pa sve ostalo poslije.
bato99

#16 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by bato99 »

i još jedan momak je u večerašnjim satima umro u kliničkoj bolnici mostar
dimu

#17 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by dimu »

Baltazar_khan wrote:
dimu wrote: ma pustite se vi hercegovine, nebitno koje je mjesto u pitanju, ovi huligani bi se klali i usred sarajeva ( manijaci i horde zla) i kakve veze onda ima nacionalizam sa tim ? nikakve, u pitanju je cisto huliganstvo i seljakluk
Ja sam lično sa haverima, u dresovima sarajeva, prošao blizu grbavice kod jednog kafića punog manijaka, niko nas nije prstom dotakao... Pusti se tih gluposti, Koliko je samo derbija bilo, nikad se nije ovo desilo, kao što se desilo u lištici :x
a nema nikad nikakvih nereda izmedju manijaka i hordi zla ?

hoces da kazes dobro je dok nema mrtvih ? jebo ti tu politiku , zato se ovakve stvari i desavaju... to treba sve pozatvarat ...

a uostalom sta se danas desilo uopste ? ako su horde zla prve pocele nerede, pa sta se onda ocekivalo, da ih puste da sve zapale da slucajno ne bi neko izgubio zivot u sprijecavanju nereda ??? logicno bas ...

i ne kontam kakve veze ima nacionalizam sa ovim, pa ubijen je vedran puljic, katolik ako se ne varam ???
Halleluhwah

#18 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by Halleluhwah »

dimu wrote:
Baltazar_khan wrote:
dimu wrote: ma pustite se vi hercegovine, nebitno koje je mjesto u pitanju, ovi huligani bi se klali i usred sarajeva ( manijaci i horde zla) i kakve veze onda ima nacionalizam sa tim ? nikakve, u pitanju je cisto huliganstvo i seljakluk
Ja sam lično sa haverima, u dresovima sarajeva, prošao blizu grbavice kod jednog kafića punog manijaka, niko nas nije prstom dotakao... Pusti se tih gluposti, Koliko je samo derbija bilo, nikad se nije ovo desilo, kao što se desilo u lištici :x
a nema nikad nikakvih nereda izmedju manijaka i hordi zla ?

hoces da kazes dobro je dok nema mrtvih ? jebo ti tu politiku , zato se ovakve stvari i desavaju... to treba sve pozatvarat ...

a uostalom sta se danas desilo uopste ? ako su horde zla prve pocele nerede, pa sta se onda ocekivalo, da ih puste da sve zapale da slucajno ne bi neko izgubio zivot u sprijecavanju nereda ??? logicno bas ...

i ne kontam kakve veze ima nacionalizam sa ovim, pa ubijen je vedran puljic, katolik ako se ne varam ???
Često se navijači Sarajeva smatraju jednonacionalnom (bošnjačkom) grupacijom, što je daleko od stvarnosti. Sarajevo kao grad, Sarajevo kao klub, Horde Zla kao navijačka skupina koja zazire od nacionalizma, primjeri su multietničnosti. Da se momak zove Vedran, Vedad, Vekoslav, tuga bi jednako snažna bila. Možda baš Širokobriježani, u kandžama svoje ideologije zarobljeni, etnički čisti, očajno želeći otcjepljenje iz nečega što tisuću godina traje, nešto takvo ne razumiju, pa ubijaju/napadaju/mrze/ne vole jednog Sarajliju.
Bosanski_kralj

#19 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by Bosanski_kralj »

zonbirile wrote:----------------------------------
ne znam otkud taj stalni poriv za izmišljanjem tople vode po drugi put.Kakve strane,ko koga da sluša,halo policija je govno što ih nije rastjerala prvi put,a ne sprovodi ih kroz grad.Polupijana,nadrogirana rulja ima i sociološko i psihološko objašnjenje,profil,baš zato ide pod led,pa sve ostalo poslije.
Je li ovo način da se neredi spriječe? Na goloruke momke povlačiti pištolj, je li to hoćeš?
dimu

#20 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by dimu »

Halleluhwah wrote:Često se navijači Sarajeva smatraju jednonacionalnom (bošnjačkom) grupacijom, što je daleko od stvarnosti. Sarajevo kao grad, Sarajevo kao klub, Horde Zla kao navijačka skupina koja zazire od nacionalizma, primjeri su multietničnosti. Da se momak zove Vedran, Vedad, Vekoslav, tuga bi jednako snažna bila. Možda baš Širokobriježani, u kandžama svoje ideologije zarobljeni, etnički čisti, očajno želeći otcjepljenje iz nečega što tisuću godina traje, nešto takvo ne razumiju, pa ubijaju/napadaju/mrze/ne vole jednog Sarajliju.
da ali to nije nacionalizam... valjda je nacionalizam na relaciji katolici - muslimani ? ako cemo tako eto onda ubise svog ne naseg ...
Halleluhwah

#21 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by Halleluhwah »

dimu wrote:
Halleluhwah wrote:Često se navijači Sarajeva smatraju jednonacionalnom (bošnjačkom) grupacijom, što je daleko od stvarnosti. Sarajevo kao grad, Sarajevo kao klub, Horde Zla kao navijačka skupina koja zazire od nacionalizma, primjeri su multietničnosti. Da se momak zove Vedran, Vedad, Vekoslav, tuga bi jednako snažna bila. Možda baš Širokobriježani, u kandžama svoje ideologije zarobljeni, etnički čisti, očajno želeći otcjepljenje iz nečega što tisuću godina traje, nešto takvo ne razumiju, pa ubijaju/napadaju/mrze/ne vole jednog Sarajliju.
da ali to nije nacionalizam... valjda je nacionalizam na relaciji katolici - muslimani ? ako cemo tako eto onda ubise svog ne naseg ...
Čak je i nacionalizam kod nas poprimio odvratno značenje i preširoko ostvarenje.

nacionalizam (fr.nationalisme)
narodnjaštvo, ljubav prema svom narodu, rodoljublje; narodni egoizam

Ubili su našeg - Bosanca. Ne shvataš što ti želim reći.
BHCluster

#22 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by BHCluster »

Halleluhwah wrote:MERDANOVIĆ: RAZMIŠLJAMO O NAPUŠTANJU LIGE!

Vijesti koje su došle do naše redakcije glase da je jedan navijač Sarajeva poginuo danas u Širokom prije neodigranog meča Sarajevo Široki.

"Mi se nalazimo u svalačionici gdje su nas odmah sklonili. Još ne možemo izaći, jer ni mi nismo sigurni. Dobili smo informaciju da je jedan naš navijač poginuo, što me je jako potreslo, kao i čitavu ekipu. Da li zaista ovo nekome treba, jer ti su momci došli samo da nas bodre, a ovako su dočekani u Širokom Brijegu. Nakon ovog ne znam da li ćemo uopšte igrati više ovu utakmicu, pa neka nadležni odrede rezultat koji hoće. U ovom trenutku mislim da je najbolje da se više ova liga ne igra i da napustimo ovo takmičenje", rekao je uplakani Senad Merdanović.

Nakon svega: Anera i Vedrana, nacionalizma na stadionima Zrinjskog, Širokog Brijega, Borca, Slavije, korupcije... vrijeme je da se konačno zapitamo gdje sve ovo vodi. Da li ima smisla slušati ''Jebem te Bosno'' ili ''Srbija, Srbija'', oplakivati smrti nedužnih, igrati a znati da su utakmice kupljene ili prodane? Treba se probuditi, pa ili prekinuti igranje ili neke promjene zahtjevati, ali se ova tragikomedija ne treba više trpiti.
Konacno to i samo to...............................
:bih:
dimu

#23 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by dimu »

shvatam ja, al ne vidim logike u citavoj prici da je sad ovo ubistvo kao bilo "smisljeno" kao sto se prezentira... zato i kazem kakav nacionalizam, u toj frci i neredu se ne zna ko je ko i kakve onda nacionalizam ima veze sa ubistvom... niko nije na dobitku ocigledno, osim onih sto traze povod za dalje sukobe a takvi i hodaju po utakmicama tako da......
Halleluhwah

#24 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by Halleluhwah »

dimu wrote:shvatam ja, al ne vidim logike u citavoj prici da je sad ovo ubistvo kao bilo "smisljeno" kao sto se prezentira... zato i kazem kakav nacionalizam, u toj frci i neredu se ne zna ko je ko i kakve onda nacionalizam ima veze sa ubistvom... niko nije na dobitku ocigledno, osim onih sto traze povod za dalje sukobe a takvi i hodaju po utakmicama tako da......
Ubistvo nije bilo smišljeno, ali napad na navijače možda jeste. Nacionalizam nema nikakve veze sa ubistvom, ali sa napadom možda ima. Kažem ti. Široki Brijeg spram Sarajeva. Razmisli.
BaileyS

#25 Re: Bojkot Premijer lige BiH

Post by BaileyS »

Za sve smo mi krivi.

Koliko juce smo gledali snimke kako ta fasisticka policija nicim isprovocirana upotrebljava pepar sprej dok navijaci Veleza mirno sjede u svojim automobilima. Ovaj put su upotrijebili vatreno oruzje, pala je mrtva glava i opet ce biti pojeo vuk magarca.
Post Reply