cyprus wrote:%tacno* wrote:cyprus wrote:Popisivanje dijaspore je spada među najbesmislenije ideje koje se vrte zadnjih godina...

Ti nisi normalan. Ja imam dole kucu koju sam obnovio nakon rata , imam zemlju, imam jos nekretnina i to ne treba popisati nego racunati kao ''nepostojece'' i to pripisati rasinoj srpskoj zemlji jer ja za njih ne postojim.
Sve treba popisati pa i dijasporu samo treba naci model. Ja ovo svakako pratim i necu propustiti da se ne popisem.
Ako ne živiš u BiH, taman je cijelu posjedovao, ti nisi njen stanovnik, i nisi predmet popisa
stanovništa... Također, ako živiš u BiH a ne posjeduješ ništa, njen si stanovnik i predmet si popisa... Prosto ko pasulj

Po kojim kriterijima se radi popis jedne drzave cija se etnicka slika, naseljenost i brojnost stanovnistva dramaticno promjenilo kao rezultat rata tj agresije, etnickog ciscenja i genocida i to prije samo 18 god? Koji su to precizni odredjeni propisi za popis stanovnistva? Moze li jedna drzava raditi popis po svojim potrebama i kriterijima? Kako moze dejtonskim vlastima biti nebitno koliko im je stanovnistva u dijaspori, gdje su , ko su itd, nakon opet ponavaljam rata, etnickog ciscenja i genocida?
Zasto su mnogi i slijepi i gluhi na navedene nepravilnosti u popisnim listicima? Kako se u popisnom listicu moze tek onako izjednaciti nacionalna i etnicka pripadnost, ono Bosanac/Bosnjak? Ako su dejtonci odlucili da je pojam Bosanac ili Bosnjak jedno te isto, sto bi u u biti trebalo biti, neka to obavjeste u javnosti. I da posebno iritira sto neki mediji prenose poziv dijapori da budu u domovini tamo nekad na jesen, da bi mogli biti popisani, a dobro znaju da to nije bas izvodljivo, i da je to jedan podli potez da se eliminise dijaspora iz popisa, a dijspora je vecinom bosnjacka populacija, a ovako nezvanicno se "prica" da dijaspora nece biti u popisu. Pa ovo je najljigavije ispunjavanje zelja neprijateljima BiH od strane dejtonskih ljigavaca na vlasti.
Ja cu ovo bojkotovat pa taman bio jedini.