Bojkot Nove TV

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Bez citiranja il čega već... namjere da glumim kvazi forumskog patriotu kome je guzica urasla u stolicu a prsti poprimili oblik tastature...

Gladao sam i čitao o tom događaju.... stvar je poštivanja svog i tuđeg.....

Ja sam lično doživljavao u Hrvatskoj more neugodnosti ali i more ugodnosti... sve zavisi na koga čovjek naleti....

Nova Tv... jeste malo desne orjentacije... no ne pretjerano..... pitanje je svrhe davanja takve jedne informacije u centralnoj informativnoj emisiji.... o tome možemo raspravljati....

No samo jedno pitanje za razmišljanje..... zamislite se da odete u Italiju.... na odmor... zakupite apartman.. il šta već.... da ostanete tamo jedno deset dana.... ako bi tjerali mak na konac i skidali raspela..... kontam skinuli bi jedno hiljadu komada i zamjerili se za 500. italijana....

Sad još nešto zamislite da Vama neko dože u kuću i krene premetati po nekim stvarima sličnog značenja.... pitanje je ko je kriv u konkretnom slučaju.... gosti il stanodavac....

Na niske grane smo mi generalno spali... a ovo su samo male posljedice..., a najgore je što biće ih sve više.... i biće sve izraženije---

P.S

Ako se neko još sjeća kad su dva il tri pijana Engleza skinula našu zastavu i gazali je nogama.... nit su ih prolaznici slomili... nit je to bilo medijski toliko eksponirano......???????
Joško

Post by Joško »

Haj ba da im damo dio BiH, nek podebljaju taj svoj perec!!
Karabaja

Post by Karabaja »

nova tv je jedna šupačko-nacionalistička televizijska kuća koja nije vrijedna rasprave, nešto kao tv hayat u bih
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

ne razumijem zasto se toliko uzbudjujete. Divljala su i trojica Hrvata na skijanju u Austriji, pa je Nova i o tome izvjestavala u udarnom terminu nekoliko dana uzastopce kao da je u pitanju vazna vijest. Uvijek ce biti budala i primitivaca koji ce praviti gluposti, samo je ovdje ruzno sto su ljudi dosli u Hrvatsku i vrijedjali zenu na vjerskom osnovu, kao da pojma nisu imali kuda dolaze. Ne razumijem uopce zasto su uzeli tu sobu ako im je smetalo nesto u njoj
tempora

Post by tempora »

Bilo bi interesantno poslusati malo turiste koji dolaze u BiH i njihova iskustva o smjestaju, mega giga cijenama i uslugama koje se nude,iskustvima, pa se onda uhvatiti nacionalizma, primitivizma, patriotizma i ostalih turistickih odrednica sa odredjenim brojem zvjezdica. :shock:
bos

Post by bos »

Karabaja wrote:nova tv je jedna šupačko-nacionalistička televizijska kuća koja nije vrijedna rasprave, nešto kao tv hayat u bih

Aha, isto to za Hayat kaze i Cetinski i svi ostali sto im Hayat sponzorise koncerte i albume. :-)

Nasi susjedi su jednostavno takvi, nije to samo da Nove TV, incidenti ovog tipa njima su potrebni i jedva cekaju da se dogode i onda imaju o cemu pricati u "sridu". :P
amrino

Post by amrino »

Kad poredim novu tv...i ove nase jade...FTV I BHT...dodjem do zakljucka- da bih radije novoj placala onih 6 KM mjesecno...
Nase "drzavne" televizije nas blate deset puta vise- a da ne progovore- dovoljno je samo da postoje- onakve kakve jesu... :oops:
prleitihi

Post by prleitihi »

merino..ode nam hadžifejzović.. :(

:lol: :lol: :lol: :lol:
amrino

Post by amrino »

prleitihi wrote:merino..ode nam hadžifejzović.. :(

:lol: :lol: :lol: :lol:
ma dje bolan?! :shock: :D
IMME

Post by IMME »

Joško wrote:Haj ba da im damo dio BiH, nek podebljaju taj svoj perec!!
Ni govora - ne ostaje mi se (mi=BiH) bez gaca
*mima*

Post by *mima* »

Udarili ste po TV NOVA...........A sta pise u nasim novinama........ :roll:
bengin

Post by bengin »

Karabaja wrote:nova tv je jedna šupačko-nacionalistička televizijska kuća koja nije vrijedna rasprave, nešto kao tv hayat u bih
Šefe, ima dna i ispod dna. Još gori primjer šupačko-nacionalističke televizije ti je BN iz Bjeljine. Pokušaj se uključiti uživo i postaviti pitanje gostu ili dati komentar na temu kada je neka uživo kontakt emisija. Nema šanse. Oni ti samo priliku daju Vasama, Ilijama, Ljubišama iz Bjeljine, Niša, Kragujevca...Ako si iz FBiH, nema šanse da te uključe. U subtitle-u gdje stoje brojevi kontakt telefona ti je baška broj za BiH a baška za RS.
Što se tiče NoveTV i kvalitete njihovog programa, neko već reče, i 100% se slažem, radije bih onih 6 KM pretplate dao njima nego ovim šupcima na BHT ili FTV koje su leglo amaterizma, gramatičke i fonetičke nepismenosti, jednom rječju- svega onog što jedna televizija nipošto ne treba da ima.
I za kraj, ako je Enis Bešlagić taj koji nas predstavlja u HR, onda su na mjestu stereotipi koji su medju običnim gradjanima HR prisutni o Bosancima kao tupavim i maloumnin ljudima. Navedite mi ulogu koju igra Enis na NovojTV a da nije ili glupi konobar i recepcioner u ZimmerFraj ili još gluplji security u NMK. A još i ona debilna reklama "tisuuuću kuna....."
Za svoje predstavnike u HR biram Berbera ili Zeca, Hrgovića ili Ljubičića...Enisa- ni za živu glavu.
ins

Post by ins »

stochar wrote:
Sarayman wrote:Nisam imao prilike primjetiti da Nova TV na bilo koji nacin omalovazava BiH, kao i njene gradjane. To ne znaci da takva "aktivnost" ne postoji, ne bih se smio zakleti.. Jednostavno, ne mogu podrzati, niti osporiti ovakav stav pokretaca teme, jer nisam kvalitetno informisan, a gledam Novu godinama.

Ono sto zelim istaci u pomenutom slucaju iz Splita, je (pod uslovom kako je dogadjaj istinit!) sljedece: ova trojica "sarajlija" ni u kom slucaju ne mogu predstavljati mene, niti moju raju (citaj normalne ljude, kao ni veliki postotak rodjenih sarajlija). Radi se o papcima sa ruralnih dijelova (obronaka) Sarajeva, i (opet) se ogradjujem od nenadertalaca poput ovih, u potpunosti!

Rodjeni sarajlija (u bolnici "kosevo")
prvo: odakle znash da su likovi s padina i obronaka? drugo, sarajevo je puno onih rodjenih na kosevu koji se ponasaju gore nego bilo koji doshljak i nemaju ni trunke poshtovanja prema svom gradu.

kod nas ljudi brkaju kategoriju seljaka i papka. seljak je chovjek sa sela i ne mora biti papak, ali chinjenica rodjenja u sarajevu ne iskljucuje mogucnost da ta osoba izraste u papka. papak se radja i usred sarajeva i nikad nije bilo vishe sarajevskih papaka kojima je jedina referenca u zhivotu i jedini uspijeh to shto su se rodili na koshevu! znam mnogo ljudi iz drugih gradova koji studiraju u sarajevu, vole ovaj grad i unaprjedjuju ga, a znam isto tako mnogo njih koji su rodjeni na koshevu, zhive usred grada, i ponashaju se gore od najvecih krkana iz mira!
@stochar

Vrlo dobro receno.
I da dopunim: zalosno je da neko ljudsko bice kao svoju jedinu referencu navodi mjesto rodjenja! Kod nas je to ovako:
Polupismen sam, tehnicki neobrazovan, "Aj dont spik engleski", osjetim se na znoj na 5 metara, obucen sam kao idiot, provodin dane kod Sene ispred zlatare, i gledam onog shupka kako se kurci sa Rav4, on mi neki inzinjer, a ja ga znam ko malog, svi ga mi marisali, da mu vidis cvika kave su mu bile, moj ti je komsija jarane legenda, on ti je jednom u Zagrebu spuco stocom konduktera, i cuo sam i ja da ti je taj PDV cista prevara, to ti je da ovi kriminalci na vlasti uzmu sebi pare u dzep, a pricaju da je to dobro za narod. A sve su ti to papci, nema ti tu Sarajlije nijednog, da nas ima vise, vidio bi kako bi ovo sve izgledalo. Ja sam ti jarane rodjen na Kosevu, eeeeejjj, nisam ti ja k'o ovi..."
Prije 38 godina...rekli bi neki :x
Dori

Post by Dori »

Ja bih je bojkotovala pod uslovom da imamo RTL npr.
Ovako bez Nove ne bih imala sta gledati... :-?
Semiramida

Post by Semiramida »

Ne, definitivno nije rjesenje u ukidanju Nove TV s izbornog kablovskog programa. Jer, kao sto neko rece, vecina se ni osvrnuti nece na sporadicno pljuckanje u pravcu BiH. Pa zasto onda takvim ukidati program? Kome ne smeta, nek' izvole gledati.

Rjesenje je sastaviti pismo ili e-mail i uputiti Novoj ne bi li jos koji put razmislili o tome kako nas tretiraju. Vjerovatno ce se tome nasmijati, al' i to bi bio pisani trag da smo (ili da sam, posto sam inicijator toga) nesto pokusali. Naivno, znam, al' bolje i to, nego da sutim(o).

O kvaliteti nasih medija necu u ovom topicu, jer to je nesto sasvim drugo... Doduse, ni ne gledam ih: cast izuzecima, al' nisu nicemu.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Semiramida wrote:Ne, definitivno nije rjesenje u ukidanju Nove TV s izbornog kablovskog programa. Jer, kao sto neko rece, vecina se ni osvrnuti nece na sporadicno pljuckanje u pravcu BiH. Pa zasto onda takvim ukidati program? Kome ne smeta, nek' izvole gledati.

Rjesenje je sastaviti pismo ili e-mail i uputiti Novoj ne bi li jos koji put razmislili o tome kako nas tretiraju. Vjerovatno ce se tome nasmijati, al' i to bi bio pisani trag da smo (ili da sam, posto sam inicijator toga) nesto pokusali. Naivno, znam, al' bolje i to, nego da sutim(o).

O kvaliteti nasih medija necu u ovom topicu, jer to je nesto sasvim drugo... Doduse, ni ne gledam ih: cast izuzecima, al' nisu nicemu.
Sad te tek ne kontam...

Hajde mi reci kako su, odnosno sta su, trebali izvjestiti o tom dogadjaju?
Ddur

Post by Ddur »

@ Mr. Nice & Stochar
potpisujem!

Nova postavlja vizualne i programske standarde u odnsu na ono što se emitira sa naših užih prostora. Treuntno je najgledanija komercijalna televizija u BiH i tu nema diskusije.

A to što Hrvati vole prisvojiti sve dobro što je bosansko, tome smo više krivi mi nego oni. Zašto su Tarik, Sandra, Ivan, Edo M... odlučili da žive i rade u Hrvatskoj. I tek kad su tamo uspjeli, naši mediji počeli puniti usta njihovim uspjesima. Zašto se tamo cijeni rad, red, disciplina i zalaganje, a ovdje se i dalje ispijaju kafe i traži štela za fakultet.

:oops:
karanana

Post by karanana »

Necu da bojkotujem. Bojkotujte BN, RTRC, RTC. Na Novoj ima vise Bosananca nego Hrvata, cak i vise nego na nekim ovdje domacim televizijama.

Ta trojica supaka bi zauvijek trebala biti BAN-ovana iz Hrvatske pa nek sjede i teferice na nekoj livadi ispred Zeljeznice. Matorci jedni od 50 godina, 3 smrada dosla na more ne bi li sta na belegiju.
sffovac

Post by sffovac »

Dena wrote:Ja bih je bojkotovala pod uslovom da imamo RTL npr.
ne valja RTL, kazu da je sranje kroz gusto granje
a i nova vidno pada u posljednje vrijeme, nije ko prije 3-4 godine
doduse ja je pratim toliko i razlika u programu je drasticna
cyprus

Post by cyprus »

Ne znam, znate li, čudim me da to niko ovdje ne spominje, al prije neki dan (prošle sedmice) je Nova TV, takođe objavila kako je FTV raskinula ugovor sa jedinom agencijom u BiH (il nešto takoslično) koja piše na hrvatskom jeziku, na incijativu jednog od vodećih bošnjačkih intelektualaca, koji je izjavio da je jezik na FTV-u proustaški. Nisu rekli ime tog intelektualca ali su postavili sliku istog, a na toj slici je bio Abdulah Sidran.

Mislim da je ova interpretacija vijesti, mnogo gora od ove postavljene na ovoj temi.

Vezano za konkretnu vijest, ovo o ovoj trojici hajvana, najprije treba osudit postupak ove dotične trojke, pa tek onda pričat o reakciji hrvatskih medija. Ovdje se samo napada Nova TV, jer je to objavila, a to što su ovi uradili je sasvim sporedno. Btw. da je obrnuta situacija, ne sumnjam da bi naši mediji to isto interpretirali. Recimo u zadnjoj ili predzadnjoj emisiji (nisam siguran) Centralnog Dnevnika je puštena pjesma "Da koljemo". Ne vidim praktični smisao puštanja ove pjesme, osim da se pokaže kakvi su to "necivilizirani Srbi".
karanana

Post by karanana »

cyprus wrote:Ne znam, znate li, čudim me da to niko ovdje ne spominje, al prije neki dan (prošle sedmice) je Nova TV, takođe objavila kako je FTV raskinula ugovor sa jedinom agencijom u BiH (il nešto takoslično) koja piše na hrvatskom jeziku, na incijativu jednog od vodećih bošnjačkih intelektualaca, koji je izjavio da je jezik na FTV-u proustaški. Nisu rekli ime tog intelektualca ali su postavili sliku istog, a na toj slici je bio Abdulah Sidran.
Pa ako je ovo tacno, a ne znam jeli, zasto i ne bi ovo objavilli? Joj i onaj Sidran mi na neku stvar ide, cim bi se pojavi u CD-u to je bio znak da prebacujem program.
cyprus

Post by cyprus »

karanana wrote:
cyprus wrote:Ne znam, znate li, čudim me da to niko ovdje ne spominje, al prije neki dan (prošle sedmice) je Nova TV, takođe objavila kako je FTV raskinula ugovor sa jedinom agencijom u BiH (il nešto takoslično) koja piše na hrvatskom jeziku, na incijativu jednog od vodećih bošnjačkih intelektualaca, koji je izjavio da je jezik na FTV-u proustaški. Nisu rekli ime tog intelektualca ali su postavili sliku istog, a na toj slici je bio Abdulah Sidran.
Pa ako je ovo tacno, a ne znam jeli, zasto i ne bi ovo objavilli? Joj i onaj Sidran mi na neku stvar ide, cim bi se pojavi u CD-u to je bio znak da prebacujem program.
Sidran nekad zna reć pravo pametne stvari, ali ga vrlo često nešto zna zanjet udesno.

Uglavnom, nije to poenta. Prvo teško mi je povjerovat za je Abdulah bio voliko explicitan u izjavi, pa da kaže da je jezik proustaški. Vjerujem da je pametniji od toga. Mada možda i griješim.

A ono što sam 100% siguran: FTV bi teško na incijativu Sidrana raskinula ugovor sa nekim, pogotovo ako je bio u ovom tonu. Ali opet možda griješim. Zna li neko malo više o ovom događaju? Ja sam o njemu čuo samo preko Nove TV.
Dori

Post by Dori »

sffovac wrote:
Dena wrote:Ja bih je bojkotovala pod uslovom da imamo RTL npr.
ne valja RTL, kazu da je sranje kroz gusto granje
a i nova vidno pada u posljednje vrijeme, nije ko prije 3-4 godine
doduse ja je pratim toliko i razlika u programu je drasticna

Meni je fenomenalan. Puno vremena provodim u Krajini, i kad sam tamo non-stop gledam RTL. Ma najbolji, definitivno!
BugsBunny

Post by BugsBunny »

Enis Beslagic na Novoj ima samo jednu ulogu, bez obzira u koliko se serija pojavio: neskolovani, pomalo glupi Bosanac, smijesan sirokom puku jer je poglup... cast scenama-izuzecima. Dakle, njegova pojava promovise stereotip o Bosancima u Hrvatskoj. Ja se vise iznerviram kad ga vidim u Maloj klinici ili u Zimmer Freiu nego sto se nasmijem (srecom, Zuhra vadi Zimmer Frei, a o Maloj klinici je besmisleno pricati)
mr.nice

Post by mr.nice »

pa ko hoce bojkotovat nek ne gleda ha ja... bezze trosite dragocjene kb na ove gluposti...
Post Reply