Bojkot na Srbijanske proizvode

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

a mislite li da srbijanske firme salju bas najbolju robu u Sarajevo ili ...
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

basta sljezove boje wrote:a mislite li da srbijanske firme salju bas najbolju robu u Sarajevo ili ...
gdje ti živiš
Drug Član

Post by Drug Član »

pinky071 wrote:
Liska wrote:Mene ovaj bojkot podsjeca na bojkot Srbijanaca na slovenacku robu tamo negdje krajem 80-tih :roll: . Vrtimo se u krugu. Drugo, zasto bojkovati samo robu, zasto ne bojkotovati igrace iz Srbije koji igraju po mnogim nogometnim, kosarkaskim ili rukometnim klubovima u BiH. U cemu jer razlika ne platiti eurokrem a nasim poreznim sredstvima placati igrace iz Srbije? Ako smo protiv onda smo protiv ijednog i drugog, ako smo vec principijelni.[/quo

Ja kada sam pisao temu nisam objasnio da je ova tema bazirana na defecit izvoza koja Bosna ima prema Srbiji i veci procenat uvoza nego izvoza....ove je cisto bazirano na ekonomiju a ne samo zato sto je Srbija bila agresor i protiv koga smo se ratovali kako bojkotirati sve sto dolazi od tamo...nadam se da ovo malo bolje razjasnjava temu....
Ovu vi temu komotno prebacite na forum politike, fuj!
djulba

Post by djulba »

ja ne bojkotujem proizvode iz srbije niti iz bilo koje druge zemlje nego preferiram DOMAĆE :) :)
sulesavic

Post by sulesavic »

djulba wrote:ja ne bojkotujem proizvode iz srbije niti iz bilo koje druge zemlje nego preferiram DOMAÆE :) :)
Moja malenkost, opet, preferira JEFTINIJE...
in33sa

Post by in33sa »

neshto wrote:ima na čaršiji jedna ekstra birtijica, barahana se zove. prije sam tamo volio često otić ali nedavno su uveli Lav pivo i to im je jedino, od tada bojkotujem čak i barhanu...
Samo ti nastavi sa bojkotom, bice vise za nas ostale :D

Lav pivo ubjedljivo najbolje pivo na trzistu, trenutno :thumbup:
basta sljezove boje

Post by basta sljezove boje »

Image
ADYS

Post by ADYS »

Nemojte bojkovati srbijansku robu ni slučajno. Kvalitet je vrhunski a ljudi i navikli da imaju koristi od bosanaca pa ih nemojmo zakidati. Valja im se malo oporaviti, potrošilo se napljačkano. Ova država jeste puna kriminalaca i profitera ali i vi koji tako razmišljate doprinosite da se vrtimo u jednom začaranom krugu. Zarađujete plate i primate penzije ovdje a onda trošite te pare negdje drugo. Na taj način što direktno što indirektno pomažete razvoj tuđe privrede i zapošljavanje tuđih ljudi. Najlakše je kukati i tražiti opravdanja za stanje u nekom drugom. Treba počistiti prvo ispred svoje kuće.
I još za srbijanske proizvode:
Znate li šta znači M-TEL? Mladiću Treba Ekspresno Love
JKG

Post by JKG »

Tvrko XXI wrote:
Dena wrote:Ali meni je Takovo Eurokrem bolji i od Nutele.....I onaj Smoki....mmm

Zao mi je, ali kad budemo imali nesto slicno, rado cu se prebaciti na "domace" proizvode
Imamo gospođice i to u svakom segmentu prehrane i neprehrane. Probajte domaće grickalice Goldy chips, perece i stapice, "smoki flips iz gracanice, stampi kremu iz Vispaka ili barpeh citluk, marmelade, džemove, sokove, salate iz Vegafruit-a, sol i do-do začine Tuzlanske solane, deterdžente i sredstva za čišćenje Dita Tuzla (preko 80 artikala), domaće pivo Sarajevsko, Tuzlansko, Bihaćki preminger, hercegovačka vina vrhunske kvalitete, Ovako i Brajlović trajne i polutrajne suhomesnate proizvode, mlijeko, pavlaku i jogurt Sarajevske mljekare.... Sve je to "made in Bosna i Hercegovina". Imamo mi mnogo toga dobroga samo što smo neuki i više volimo umotano go..o u sjajni celogfan ali da dolazi iz inozemstva jer Bože moj to je ono pravo, oni imaju tehnologiju.. :x
Iz nekih svojih razloga sam pokusala da kupujem samo domace. Od svega gore pobrojanog meni je dobro sarajevsko mlijeko, Ovako neki proizvodi. DITA- bacen novac, a ARIX kosta skoro pa kao ARIEl. Brajlovic- bolje da ne znate sta sadrze ti proizvodi, kako se skladiste- provjereno.
Sto se tice ambalaze, pa ne mogu da vjerujem da nemamo strucnih ljudi koji bi to sve uradili da bude nase ali i oku ugodno...sto je najtuznije, imamo mi takve ljude, ali ne mogu ni pokazati koliko znaju.
Zbog toga, ko zeli neka bojkotuje, ja za svoj novac zelim kvalitet...i da ne zaboravim, Vegafruit- odlican.
strong69

Post by strong69 »

Srbija nema nijedan jedini brand proizvod. Koji je to srbijanski prehrambeni proizvod poznat i priznat?

Ja cu govoriti o onome sto sam vidio i imao srece da obidem pojedine fabrike u BiH: Vegafruit, Sarajevska Pivara, Sarajevska Mljekara Milkos i Ovako...

Sarajevsko Pivo je poznat brand i kvalitetan proizvod, Kefir sarajevske mljekare je jedinstven na ovim prostorima a Milkos me zaista iznenadio jako pozitivno jer je mljekara potpuno automatizovana a skoro isto tako i Pivara.

Nisam za opciju da se kupuju domaci proizvodi po svaku cijenu ali zasto pored nasih piva (Tz, Sa, Bi...) kupovati tuda? Zasto kupovati bilo cije mlijecne proizvode pored nasih (Milkos), sokove (Vegafruit)...

Za Ovako i njihovu kontrolu proizvoda znam da je jako rigorozna i da i najmanje sumnjiv proizvod ide na unistavanje...

Ali, svakome svoje... Ali kupujuci kvalitetne domace proizvode pomazemo mi ako Vlada nece tim preradivacima koji ulazu i to treba cijeniti.
Fair Life

Post by Fair Life »

strong69 wrote:...
Sarajevsko Pivo je poznat brand i kvalitetan proizvod, Kefir sarajevske mljekare je jedinstven na ovim prostorima a Milkos me zaista iznenadio jako pozitivno jer je mljekara potpuno automatizovana a skoro isto tako i Pivara.

Nisam za opciju da se kupuju domaci proizvodi po svaku cijenu ali zasto pored nasih piva (Tz, Sa, Bi...) kupovati tuda? Zasto kupovati bilo cije mlijecne proizvode pored nasih (Milkos), sokove (Vegafruit)...
...
Da li su hercegovacka vina "nasa" vina ?

Da li je banjalucko pivo "nase" pivo ?

Da li je Vitaminka "nasa" fabrika ?

Ima li te BiH izvan Sarajeva ??
justika_sa

Post by justika_sa »

nisam stigla sve procitati pa se ispricavam ako ponavljam nešto što je neko već rekao...
ali... "bojkot na srbijanske proizvode" halo ba ljudi ... valjda "bojkot srbijanskih/srpskih proizvoda"

ja kad citam ovaj forum pravo se razočaram... kao da pola ljudi školu u životu nije vidjelo, a kamoli šta u njoj naučilo...
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

basta sljezove boje wrote:Image
bsb, gdje se ovo proizvodi
loli

Post by loli »

Joj, moram provjeriti, ali čini mi se da je Efes kupio zaječarsku pivaru, tako da Efesa ima po Srbiji koliko hoćeš, elem, :roll:
loli

Post by loli »

Provjereno, Efes Srbija vlasnik pivara u Pančevu i Zaječaru, tako da i taj divni Efes, najvjerovatnije stiže otuda, ebi ga, globalizacija
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Kakav Milkos...ja sam vec imao polemika u vezi njih. Pa ljudi, svaki put kada kupim mlijeko 9isti sadrzaj masnoce) li pavlaku, mileram, svaki put je razlicit okus i kvalitet. Ne kupujem nista od Milkosa, kupujem Megle.
A kada kupujem, gledam odnos kvaliteta i cijene, tako da nema govora da cu bojkotovati neki proizvod ako nije bosanski (pa makar i srbijanski) ako je jeftiniji a bolji od bosanskog.
Dosta ba vise patriotizma po mome dzepu!
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

in33sa wrote:
neshto wrote:ima na čaršiji jedna ekstra birtijica, barahana se zove. prije sam tamo volio često otić ali nedavno su uveli Lav pivo i to im je jedino, od tada bojkotujem čak i barhanu...
Samo ti nastavi sa bojkotom, bice vise za nas ostale :D

Lav pivo ubjedljivo najbolje pivo na trzistu, trenutno :thumbup:
ja nikshicko ljustrim! Bolje od bilo kojeg bosanskog, a jeftinije!
strong69

Post by strong69 »

Fair Life wrote:

...

Da si procitao/la moj post ne bi imao/la ta pitanja. BiH ima itekako izvan Sarajeva.
Vec sam spomenuo Vegafruit (Doboj Istok), Tuzlansko pivo i Preminger... Banjalucko pivo jeste BH pivo, Vitaminka nije BH fabrika nego je Svicarska a Hercegovacka vina takoder jesu BH proizvod...

@chuchumbamayumbe
Kakav Milkos...ja sam vec imao polemika u vezi njih. Pa ljudi, svaki put kada kupim mlijeko 9isti sadrzaj masnoce) li pavlaku, mileram, svaki put je razlicit okus i kvalitet. Ne kupujem nista od Milkosa, kupujem Megle.
Otkad su preselili na novu lokaciju i napravili novu mljekaru kupujem samo Milkosove proizvode i nijedan problem koji si ti naveo ja nemam (imao sam ih prije). Naravno, ako ti se ne svida niko te ne tjera da ih kupujes.

Bicu iskren i reci da ima lokal patriotizma kod mene kao sto ga ima i u Tuzli, Zenici, Bihacu itd...

Kupujem samo Sarajevsko pivo, Milkos mlijecne proizvode i Ilidzanski Dijamant mineralnu vodu.

Hvala Bogu pa imamo pravo izbora i imamo sta birati.
Mr_M

Post by Mr_M »

Jel to vas neko tjera da kupujete srpske proizvode?
Ne, svako neka kupuje sta hoce, sistem slobodnog trzista.
pinky071

Post by pinky071 »

@ M_M

The invisible hand....
karabaja-x
Location: mangala mangala (ako ste a big fish in a small pond, morate adoptirat a low key profile)

Post by karabaja-x »

...sta oni znaju sta je princip...
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Fair Life wrote:

...

Ima BiH izvan Sarajeva :D
Hvatite se Preminger piva (Bihac), Laser (Bihac), hajmo raja bananeee :-D
MUNAFIK

Post by MUNAFIK »

Hajmo napraviti neku listu srpskih proizvoda koje mozemo kupiti u BiH jer raja je zaista ne informisana...
mema mo

Post by mema mo »

sto mi se svidja to i kupujem,bas me briga ko proizvodi i pakuje. napaceni narod kupuje sta je jeftinije, samo sam od nekolicine ljudi iz dijaspore cula u trgovini pitanje ko proizvodi i ono daj nek je nase pa makar...
StupskaBitanga

Post by StupskaBitanga »

konzumiram
K+ vrhnje iz meggle bihać
Arix softly zakon :D
mlijeko mig 4,5%
coca colu
sokove vega i vitaminka
praškaste prozivode pak centra
ulje bimal
brašno nekad klas nekad kikindski mlin jer je jeftiniji a nije loš a 0,96KG
ettt
BiH je zakon ali sve je globalizacija i svejedno je šta ste kupili jer je isti vlasnik somboleda u srbiji i miga u gradačcu= zg Dukat
Post Reply