Bojkot na Srbijanske proizvode
-
pinky071
#1 Bojkot na Srbijanske proizvode
Bas me ova tema interesuje pa sam htjeo da vidim kako vi mislite je najbolje ovo uraditi...da se oslonimo na ljude i populaciju da ne kupuje proizvode ja mislim da se nebi puno desilo, a u isto vrijeme ako drzava digne vece tarife da bi zastitla nasu ekonomiju, s time bi krsila CEFTU....vase misljene na ovaj problem....isto kao sto Amerika ovisi od Srednjog Istoka i Nafte, tako Bosna ovisi od Srba i hranje manje vise po brojevima od uvoza i izvoza prehrambenih proizvoda....cheers
- uvjek dobar gost
Ja sam u ličnom bojkotu već skoro godinu dana... nema takova, gornjeg Milanovca i sličnih sranja... nema ni Aleksandrije, Vitaminke ... ma ničega...
P.s
Skoro baš bih iza neprijateljskih linija... samo Argeta a da znaju da se pravi kod nas ne bi ni nje bilo......
PP.SS
Bojkotujem i proizvode iz Hrvatske !!!
P.s
Skoro baš bih iza neprijateljskih linija... samo Argeta a da znaju da se pravi kod nas ne bi ni nje bilo......
PP.SS
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
Iskreno, necu da bojkotujem.
Ni srbijanske, ni hrvatske, ni slovenacke ni albanske, ni turske, ni egipatske...
Bojkotom cu postic sipak...vi bojkotujte i dalje sjedite na rukicama, hljeb nek bude 5 KM, ko vas shisha, nemojte slucajno nesto da POMAKNETE...
Ni da pomislite...
long live CEFTA, long live i takovo i fructal i sve CROativno, kad je ovdje gomila ovaca...pa nam cokolade i ne trebaju vec samo livade za ispashu...
Ni srbijanske, ni hrvatske, ni slovenacke ni albanske, ni turske, ni egipatske...
Bojkotom cu postic sipak...vi bojkotujte i dalje sjedite na rukicama, hljeb nek bude 5 KM, ko vas shisha, nemojte slucajno nesto da POMAKNETE...
Ni da pomislite...
long live CEFTA, long live i takovo i fructal i sve CROativno, kad je ovdje gomila ovaca...pa nam cokolade i ne trebaju vec samo livade za ispashu...
-
basta sljezove boje
pretpostavljam da mislis na srbijanske proizvode? Ne kupujem ih zadnjih 15 godina. Milky Way i Nutella su bolji od Eurokrema, vlasicki odnosno travnicki kajmak je bolji od uzickog, Vegeta od zacina C ... ne pada mi na pamet bas nijedan srbijanski proizvod koji mozda slucajno kupujem ... ne
-
basta sljezove boje
oprosti na mijesanju, ali Vitaminka je bosanskauvjek dobar gost wrote:Ja sam u ličnom bojkotu već skoro godinu dana... nema takova, gornjeg Milanovca i sličnih sranja... nema ni Aleksandrije, Vitaminke ... ma ničega...
P.s
PP.SS
-
_BosanaC
Sad htjedoh recibasta sljezove boje wrote:oprosti na mijesanju, ali Vitaminka je bosanskauvjek dobar gost wrote:Ja sam u ličnom bojkotu već skoro godinu dana... nema takova, gornjeg Milanovca i sličnih sranja... nema ni Aleksandrije, Vitaminke ... ma ničega...
P.s
PP.SS
- uvjek dobar gost
To je okupirana teritorija kad me baš vučeš za jezik..... ima vega džemova...basta sljezove boje wrote:oprosti na mijesanju, ali Vitaminka je bosanskauvjek dobar gost wrote:Ja sam u ličnom bojkotu već skoro godinu dana... nema takova, gornjeg Milanovca i sličnih sranja... nema ni Aleksandrije, Vitaminke ... ma ničega...
P.s
PP.SS
Mada Mirci je dijelom u pravu.... ebaše nas lobisti, nama kamiondžijski lobi guši željeznicu, trgovinski proizvodnju, nepismeni političari i taldžije bi nas sve prodali za vikendicu jednu dobru sa visokom ogradom...
P.s
Vidjeh sad da si Zlatiborski okrug.... nema šta gore nema sa likom D.M-a... a djelo njegovo svuda je oko mene bilo....
-
sulesavic
Pored ovog
obratimo pa¾nju na ovo

i pove¾imo s ovim
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=43871
basta sljezove boje wrote:
oprosti na mijesanju, ali Vitaminka je bosanska
obratimo pa¾nju na ovo

i pove¾imo s ovim
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=43871
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ti si samo ljubomoran i nista vise...karanana wrote:A vrijedi li za FK Sarajevo ciji je novi sponzor NIKE zastupljen od strane firme gospodina Miskovica?
sad odo kupit EUROBLOCK cokoladu svima iz inata, svi bi bojkot, svi bi online revoluciju..
treba vas dobro po dupetu nalemat da se probudite, ili cekate da cijene i u sarajevu skoce za 100%..
kakva je ovo marva Tito mili...nek nas neko spici atomskom bombom, grehota je da trosimo kisik...
over and out, dobila sam napad popizditisa...
- uvjek dobar gost
Avaz ne čitam bar dvije godine... mislim prelistam ga nekad u kancelariji ali pare ne dajem za isti...in33sa wrote:A jel taj bojkot vrijedi i za Radoncica, velikog patriotu, koji gradi neboder kod zeljeznicke stanice a finansijer gradnje je Miskovic i Delta grupa iz Beograda? mislim, samo pitam.
-
in33sa
Ali najbolji mi je bojkot iz "kupujmo domace" revolucije onaj "ne kupujem Takovo eurokrem, jedem samo Nutelu"
Ljudi boziji, i one salame koje proizvode MIS ili Brajlovic, sastojci su iz uvoza (jeftino meso iz uvoza, otpad, otrov, zato je i kvaliteta tih salama uzasna) ili recimo mlijeko, domace, sta mislite odakle je ambalaza
iz BiH nije.
Sto god kupis, bilo sto, nesto na tom ili u tom proizvodu je uvozno.
Zato i postoje primjeri da je domaci proizvod skuplji od uvoznog, sirovina nije domaca.
Ovo je neuredjena drzava i nekakvo igranje modernih i uredjenih drzava od strane nas krajnjih korisnika nema prodju niti smisao u ovom nasem kvazi protektoratu od drzave.
Ljudi boziji, i one salame koje proizvode MIS ili Brajlovic, sastojci su iz uvoza (jeftino meso iz uvoza, otpad, otrov, zato je i kvaliteta tih salama uzasna) ili recimo mlijeko, domace, sta mislite odakle je ambalaza
Sto god kupis, bilo sto, nesto na tom ili u tom proizvodu je uvozno.
Zato i postoje primjeri da je domaci proizvod skuplji od uvoznog, sirovina nije domaca.
Ovo je neuredjena drzava i nekakvo igranje modernih i uredjenih drzava od strane nas krajnjih korisnika nema prodju niti smisao u ovom nasem kvazi protektoratu od drzave.
-
makondo
Vitaminka je svicarska, a mislim da ih sad kupuje Podravka.
Sto se tice srbijanskih proizvoda, zao mi je, ali jedini pravi smoki je Starkov smoki (onaj u crvenom pakovanju) i jedine prave cokoladne bananice su Starkove bananice. To su stvari koje ne bojkotujem ni slucajno.
Opet, Stark je kupio onaj Todoric iz Hrvatske, ili neko drugi. Koliko vrijedi pricati o bojkotu necijih proizvoda u vremenu kad su vlasnistva potpuno isprepletena?
Sto se tice srbijanskih proizvoda, zao mi je, ali jedini pravi smoki je Starkov smoki (onaj u crvenom pakovanju) i jedine prave cokoladne bananice su Starkove bananice. To su stvari koje ne bojkotujem ni slucajno.
Opet, Stark je kupio onaj Todoric iz Hrvatske, ili neko drugi. Koliko vrijedi pricati o bojkotu necijih proizvoda u vremenu kad su vlasnistva potpuno isprepletena?
- Dori
Upravomakondo wrote:Vitaminka je svicarska, a mislim da ih sad kupuje Podravka.
Ja sam fol bojkotovala INTEREX i Mercator i fol isla u domaci VF, dok ga nije prodao Konzumu....
Toliko o domacem. Ispade ja prava budala.....Od sada za svoje pare kupujem ono sto volim i gdje volim!
-
Liska
Mene ovaj bojkot podsjeca na bojkot Srbijanaca na slovenacku robu tamo negdje krajem 80-tih
. Vrtimo se u krugu. Drugo, zasto bojkovati samo robu, zasto ne bojkotovati igrace iz Srbije koji igraju po mnogim nogometnim, kosarkaskim ili rukometnim klubovima u BiH. U cemu jer razlika ne platiti eurokrem a nasim poreznim sredstvima placati igrace iz Srbije? Ako smo protiv onda smo protiv ijednog i drugog, ako smo vec principijelni.
-
basta sljezove boje
spada u podrucje kradje intelektualnog vlasnistva, jer se radi dva yugo-fake-amakondo wrote: Sto se tice srbijanskih proizvoda, zao mi je, ali jedini pravi smoki je Starkov smoki (onaj u crvenom pakovanju) i jedine prave cokoladne bananice su Starkove bananice. To su stvari koje ne bojkotujem ni slucajno.
smoki je fake Bahlsenovog Flipsa. Obzirom da je Bahlsen poceo proizvodnju 1963. a Soko Stark 1972. lako je skontati koji je pravi a koji je fake. Zbog cokoladnih bananica je bila frka zbog ukradenog recepta pa se na brzinu moralo muckati i izmisljati mitologija o "slucajnoj pogresci u proizvodnji"
-
pinky071
Ja se potpuno slazem sa tobom da je CEFTA veoma jaka i neophodna za razvoj ekonomije u BH. Ali u isto vrijeme moje misljenje je da BH mora da "subsdize" neke svoje produkte a posebno prehrabene i poljuprivredne. Na te stvari se trebaju staviti vece tarife a isto kao i druge zapadne drzave ostaviti tarife na electroniku i tako te stvari manje....samo sa CEFTOM problem je korupcija u Bosni posto Bosna nemoze da dobije FDI's od bilo koje drzave koji je jedan od glavnih stvari za razvoj poljuprivrede i ostvarivanje CEFTE...moje misljejnje je da se bojkotiranje hrane nece mlijeko piti nego zastita domacih proizvoda....komentimIRCerka wrote:Iskreno, necu da bojkotujem.
Ni da pomislite...
-
pinky071
[quote="Liska"]Mene ovaj bojkot podsjeca na bojkot Srbijanaca na slovenacku robu tamo negdje krajem 80-tih
. Vrtimo se u krugu. Drugo, zasto bojkovati samo robu, zasto ne bojkotovati igrace iz Srbije koji igraju po mnogim nogometnim, kosarkaskim ili rukometnim klubovima u BiH. U cemu jer razlika ne platiti eurokrem a nasim poreznim sredstvima placati igrace iz Srbije? Ako smo protiv onda smo protiv ijednog i drugog, ako smo vec principijelni.[/quo
Ja kada sam pisao temu nisam objasnio da je ova tema bazirana na defecit izvoza koja Bosna ima prema Srbiji i veci procenat uvoza nego izvoza....ove je cisto bazirano na ekonomiju a ne samo zato sto je Srbija bila agresor i protiv koga smo se ratovali kako bojkotirati sve sto dolazi od tamo...nadam se da ovo malo bolje razjasnjava temu....
Ja kada sam pisao temu nisam objasnio da je ova tema bazirana na defecit izvoza koja Bosna ima prema Srbiji i veci procenat uvoza nego izvoza....ove je cisto bazirano na ekonomiju a ne samo zato sto je Srbija bila agresor i protiv koga smo se ratovali kako bojkotirati sve sto dolazi od tamo...nadam se da ovo malo bolje razjasnjava temu....
-
basta sljezove boje
kad nismo u ratu krepali od gladi kad su oni nas bojkotirali sto bi sad krepali od gladi kad mi njih bojkotujemo. I sta fali sljivama iz moje bastefrakson wrote:....koju bi liniju imali bojkotom
![]()
jos treba napisat na ledima nisam puno preso ili vozala baba ...
![]()
![]()
![]()
![]()
ako nebi pokrepali od glai
- frakson
....basta sljezove boje wrote:kad nismo u ratu krepali od gladi kad su oni nas bojkotirali sto bi sad krepali od gladi kad mi njih bojkotujemo. I sta fali sljivama iz moje bastefrakson wrote:....koju bi liniju imali bojkotom
![]()
jos treba napisat na ledima nisam puno preso ili vozala baba ...
![]()
![]()
![]()
![]()
ako nebi pokrepali od glai