Bojkot izbora 2006
-
goofy
#1 Bojkot izbora 2006
gradjanke i gradjani BiH jedini nacin da se nesto promjeni ne samo kod nas vec i u svijetu su radiklani potezi ...sjetite te se desavanja u Francuskoj s pocetka ove godsine kada su "djeca" (srednjoskolci i studenti) blokirali univerzitete i oborili zakon...tako i mi treba da radikalnim potezom damo do znanja da necemo vise njihove glooposti...znaci BOJKOT IZBORA dok nepromjene sistem koji ih pravi nedodirljivim...inace nas sistem nije dobra i koga god da mi izglasamo stanje ce ostati isto...takodjer porucujem mladima da na sve moguce nacine napustaju BiH i da idu u svijet
srdacni pozdavi!
goofy_bosanac
srdacni pozdavi!
goofy_bosanac
- Alfons Kauders
#2 Re: Bojkot izbora 2006
Pa glasajte, ko vam brani...DobroJutroKolumbo wrote:Kako Vas nije vise stid "placenici" , da bojkotujemo jel' ha!?... da bi ovo isti mogli pobijedit jel' to... "))=#!()#U)(!/#/()()?!()?goofy wrote:gradjanke i gradjani BiH jedini nacin da se nesto promjeni ne samo kod nas vec i u svijetu su radiklani potezi ...sjetite te se desavanja u Francuskoj s pocetka ove godsine kada su "djeca" (srednjoskolci i studenti) blokirali univerzitete i oborili zakon...tako i mi treba da radikalnim potezom damo do znanja da necemo vise njihove glooposti...znaci BOJKOT IZBORA dok nepromjene sistem koji ih pravi nedodirljivim...inace nas sistem nije dobra i koga god da mi izglasamo stanje ce ostati isto...takodjer porucujem mladima da na sve moguce nacine napustaju BiH i da idu u svijet
srdacni pozdavi!
goofy_bosanac
Izadjimo na izbore i tako ih srusimo , dosta je bilo anemije BH omladine...Hajmo ih rusit , "m...r vam j...m"!
Glasajmo, Glasajmo , Glasajmo!!!
Samo da mi je znati za koga...
- Mahalac
Bojim se da si apsolutno u pravu kao i autor ove teme. Kad se zbroje sve statistike i ocekivanja cak i optimisticka svih stranaka, na kraju ce opet morati jedna s drugom ukljucujuci i nacionalne i sve u svemu izbori su zvaka za narod , nista al ama bas nista znacajno se nece promjeniti...dakle
Eh ako se prodaju telecomi pa se ne isplate penzije, invalidnine...to bi vec bio dobar pocetak necega....inace izbori ili ne isti ....c
- BHG
ja mislim da bojkot izbora nije rjesenje...mislim da odgovor lezi u mladim koji mogu glasati a nece ili nisu do sada...jer mlada raja bi glasala za onog ko ce im obecati bolju buducnost u BiH, pa bile to nacionalne ili gradjanske stranke, nebitno...ali mnogi neglsaju...npr. ja znam da niko u mojoj raji nikad nije glasao i sve pod izgovorom: "moj glas nece nista promjeniti, sve ce ostati isto". i ima hiljade koji tako razmisljaju. mislim da bi mi svi trebali izaci na izbore i glasati za onoga za koga mislimo da nas moze povesti u bolju buducnost. ako ostanemo u govnima onda znamo da mi, drzavljani drzave nam" nezelimo nista da promjenimo, barem vecina.
- Mahalac
Matematika je egzaktna nauka+-
SDA..........................30%+-
SDS=DODIKOVCI......30%+-
HDZ19XYXYXYXYXY....20%+-
Sigurno al milion posto sigurno,
svi ostali................... 20%+- (i to slabo rasporedjenih)
dakle prodajimo telekome, elektroprivredu i oni koji ne zele/mogu da se ispale zajedno cekajmo "demokratske" promjene
SDA..........................30%+-
SDS=DODIKOVCI......30%+-
HDZ19XYXYXYXYXY....20%+-
Sigurno al milion posto sigurno,
svi ostali................... 20%+- (i to slabo rasporedjenih)
dakle prodajimo telekome, elektroprivredu i oni koji ne zele/mogu da se ispale zajedno cekajmo "demokratske" promjene
-
davis.ba
#9 Re: Bojkot izbora 2006
Ne mogu da vjerujem da nakon svih ovih godina, nakon svega što se dešavalo, kada sam već pomislio da će narod koliko toliko skontati da svu moć ima samo taj jedan dan u 2/4 godine kada može sve promjeniti, neko može biti toliko pametan pa predložiti bojkot izbora!!!goofy wrote:gradjanke i gradjani BiH jedini nacin da se nesto promjeni ne samo kod nas vec i u svijetu su radiklani potezi ...sjetite te se desavanja u Francuskoj s pocetka ove godsine kada su "djeca" (srednjoskolci i studenti) blokirali univerzitete i oborili zakon...tako i mi treba da radikalnim potezom damo do znanja da necemo vise njihove glooposti...znaci BOJKOT IZBORA dok nepromjene sistem koji ih pravi nedodirljivim...inace nas sistem nije dobra i koga god da mi izglasamo stanje ce ostati isto...takodjer porucujem mladima da na sve moguce nacine napustaju BiH i da idu u svijet
srdacni pozdavi!
goofy_bosanac
Nisu problem političari kod nas, problem su ljudi koji su neobrazovani, nezainteresovani i lijeni. Svako zna samo osuti paljbu po političarima, kako su ovakvi, kako su onakvi, kako samo kradu, bla bla bla a niko neće odgovornost da preuzme. Da, nešto što se zove odgovornost. Izađi na izbore čovječe, glasaj, informiši se malo, pa ćeš naći jednog čovjeka od 10000 na listama kojem ćeš moći dati glas.
Nisu političari odgovorni za ovo što danas imamo već narod. Jer narod je birao te političare, nisu oni pali iz vedra neba ovdje i shvatite to već jednom. Najlakše je reći, eh ma svi su oni isti, eh ma nemam ja za koga glasati, eh moj glas neće ništa promjeniti, jelde. Pa normalno to je tako jednostavno.
Uzmi ubi pa se pištolj.
-
nineac
Kakav narod takva vlast! Sve se pitamo sto nam vladaju ovi papci, a kad dodju izbori "raja" sjedi po kaficima i pametuje, a selo gdje svi zajedno imaju 4 razreda osnovne skole u redovima stoji da glasa! Jest hajmo bojkotovat izbore, da bi seljaci jos vise dosli do izrazaja i jos ubjedljivije izabrali ove papke.
Stvarno nakon 10 jebenih godina nekom da apadne takva ideja na pamet. Jaro znas li ti sta je politicka odgovornost? Fino izadji na izbore i vozdra. Kad sam ja se mogao registrovati u USA, i glasat cu u odsustvu mozes i ti!
Stvarno nakon 10 jebenih godina nekom da apadne takva ideja na pamet. Jaro znas li ti sta je politicka odgovornost? Fino izadji na izbore i vozdra. Kad sam ja se mogao registrovati u USA, i glasat cu u odsustvu mozes i ti!
- Mahalac
Nazalost
polupismena grupacija je odredjivala a zasigurno ce odrediti vlast i na sljedecim izborima.
Medjunarodna zajednica je pametno forsirajuci ustavne promjene prije oktobarskih izbora htjela provuci dobru platformu na kojoj bi se pobjednici na oktobarskim izborima mogli etablirati i poceti raditi na nekim znacajnim promjenama. Ovako nazalost post izborna matematika u ovakom sistemu uredjenja ove drzave ne moze nista ama bas nista znacajno promjeniti. Ovo je moje skromno misljenje i volio bih da me neko argumentima razuvjeri u suprotno.
Treba izaci na izbore bar zbog ovih nekih postenih ljudi koji se natjecu i njima dati sansu da se pokazu na nekom mikro planu...i to je sve!
polupismena grupacija je odredjivala a zasigurno ce odrediti vlast i na sljedecim izborima.
Medjunarodna zajednica je pametno forsirajuci ustavne promjene prije oktobarskih izbora htjela provuci dobru platformu na kojoj bi se pobjednici na oktobarskim izborima mogli etablirati i poceti raditi na nekim znacajnim promjenama. Ovako nazalost post izborna matematika u ovakom sistemu uredjenja ove drzave ne moze nista ama bas nista znacajno promjeniti. Ovo je moje skromno misljenje i volio bih da me neko argumentima razuvjeri u suprotno.
Treba izaci na izbore bar zbog ovih nekih postenih ljudi koji se natjecu i njima dati sansu da se pokazu na nekom mikro planu...i to je sve!
-
neupucena
#16 Re: Bojkot izbora 2006
Sta je u ovome radikalno?goofy wrote:gradjanke i gradjani BiH jedini nacin da se nesto promjeni ne samo kod nas vec i u svijetu su radiklani potezi ...sjetite te se desavanja u Francuskoj s pocetka ove godsine kada su "djeca" (srednjoskolci i studenti) blokirali univerzitete i oborili zakon...tako i mi treba da radikalnim potezom damo do znanja da necemo vise njihove glooposti...znaci BOJKOT IZBORA dok nepromjene sistem koji ih pravi nedodirljivim...inace nas sistem nije dobra i koga god da mi izglasamo stanje ce ostati isto...takodjer porucujem mladima da na sve moguce nacine napustaju BiH i da idu u svijet
srdacni pozdavi!
goofy_bosanac
- Skyfox
Nazalost vecina mojih prijatelja nece glasati, jednostavno su revoltirani i ne vide vedriju buducnost, ionako su ovdje ostali samo oni koji nisu imali gdje otici (naravno ima izuzetaka), a upravo je to generacija koja treba da glasa za promjene... 
-
justika_sa
bojkot izbora u našoj državi je teško izvesti... zato što nažalost preovladava neobrazovano stanovništvo koje je lako zavesti što se već godinama dešava...
bojkot izbora imao bi smisla tek u toliko masovnoj mjeri da se izbori ponište... no onda nastupa anarhija...
a kod nas bi vjerojatno dovelo do nekog novog rata...
možda jednom... kad odrastemo
bojkot izbora imao bi smisla tek u toliko masovnoj mjeri da se izbori ponište... no onda nastupa anarhija...
a kod nas bi vjerojatno dovelo do nekog novog rata...
možda jednom... kad odrastemo
-
sulesavic
Èudno je to s profilima glasaèa.
U Zenici je sada¹nji gradonaèelnik, navodno, izabran glasovima tzv. ruralne populacije (zbog apstinencije glasaèa iz tzv. urbanog podruèja). Rezultat - grad je do¾ivio takav pozitivan preobra¾aj, kakav se ne pamti jo¹ od pedesetih godina pro¹log vijeka.
U Zenici je sada¹nji gradonaèelnik, navodno, izabran glasovima tzv. ruralne populacije (zbog apstinencije glasaèa iz tzv. urbanog podruèja). Rezultat - grad je do¾ivio takav pozitivan preobra¾aj, kakav se ne pamti jo¹ od pedesetih godina pro¹log vijeka.
-
dinash
ja sam protiv bojkotovanja izbora jer je to na neki nacin negiranje procesa demokratskog odlucivanja, drugim rijecima, ne izlaskom na izbore negiras izbore kao takve, a ne ponudjene opcije medju kojima (bi trebao da) biras.
ja radije izadjem na izbore i (usljed nedostatka opcije "ne glasam ni za sta od ponudjenog") napisem neki komentar i tako ucinim glasacki listic nevazecim. zanima me sta bi se desilo kada bi na izborima sa 99% ucescem glasaca bilo preko 50% nevazecih listica?
ja radije izadjem na izbore i (usljed nedostatka opcije "ne glasam ni za sta od ponudjenog") napisem neki komentar i tako ucinim glasacki listic nevazecim. zanima me sta bi se desilo kada bi na izborima sa 99% ucescem glasaca bilo preko 50% nevazecih listica?
- jeza u ledja
Bojkot izbora, pogotovo u ovakvoj situaciji kakvu imamo danas je van svake pameti. Na proslim izborima je glasalo samo 40-ak posto glasaca, i sta se dobili? Nemate za koga glasati? Potrudite se malo pa pregledajte te liste prije nego sto pausalno tako nesto izvalite. Ako opet mislite da nemate za koga, onda nesto nije u redu s vama, nijedna stranka niti politicar nece biti savrsena slika i prilika onoga sto bi vi htjeli. Shvatite vec jednom da izbori nisu zajebancija.
U nekim zemljama ako ne glasas dobijes novcanu kaznu, to bi i kod nas trebali uvesti.
U nekim zemljama ako ne glasas dobijes novcanu kaznu, to bi i kod nas trebali uvesti.
- daduli_sa
#23 Re: Bojkot izbora 2006
ODRASTI! I skini mi se sa grbace!goofy wrote:gradjanke i gradjani BiH jedini nacin da se nesto promjeni ne samo kod nas vec i u svijetu su radiklani potezi ...sjetite te se desavanja u Francuskoj s pocetka ove godsine kada su "djeca" (srednjoskolci i studenti) blokirali univerzitete i oborili zakon...tako i mi treba da radikalnim potezom damo do znanja da necemo vise njihove glooposti...znaci BOJKOT IZBORA dok nepromjene sistem koji ih pravi nedodirljivim...inace nas sistem nije dobra i koga god da mi izglasamo stanje ce ostati isto...takodjer porucujem mladima da na sve moguce nacine napustaju BiH i da idu u svijet
srdacni pozdavi!
goofy_bosanac
-
davis.ba
Meni je uvijek vrlo zanimljivo kako se ljudi kod nas ponašaju uopšte kada je neka priča oko izbora, demokratije i sl. Pa mi smo tek prije 15-ak godina dobili prve normalne demokratske izbore a naši se ljudi ponašaju kao da to imamo već 100 godina i kako to nije ništa posebno.
Hej prije samo 20 godina kod nisu postojali višestranački izbori. 20 godina! Pa to je historijski gledano treptaj oka. Trebali bi danas da imamo 92% odaziva zbog ove mogućnosti koju smo tek jučer stekli a ne 40%.
Hej prije samo 20 godina kod nisu postojali višestranački izbori. 20 godina! Pa to je historijski gledano treptaj oka. Trebali bi danas da imamo 92% odaziva zbog ove mogućnosti koju smo tek jučer stekli a ne 40%.