Bojite li se smrti?
- Towelie
#1 Bojite li se smrti?
Smrt je mozda jedina izvesnost za svakog coveka. Znamo da ce doci i niko joj nikada nije umakao. Dakle, da li je se bojite? I pripremate li se za nju? Ili ste ravnodusni? Je li isto promisljanje o smrti kod vernika i ateista?
- fatamorgana
- klaki
#3 Re: Bojite li se smrti?
Vise to ima veze sa godinama (barem ja tako mislim). Sto si stariji sve te vise boli dupe 
- gnjev
#4 Re: Bojite li se smrti?
Smrt se boji mene
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Sent from my ST21i using Tapatalk 4
- nicy
#5 Re: Bojite li se smrti?
I ja o tome cesto razmisljam..
Ne znam, sve se nadam da je to priroda nekako uredila da se taj kraj lakse podnese..mada opet znam starijih ljudi kojima je zivot bio drag sve do samog kraja, i nikako nisu mogli pojmiti da se blizi kraj...
Ne znam, sve se nadam da je to priroda nekako uredila da se taj kraj lakse podnese..mada opet znam starijih ljudi kojima je zivot bio drag sve do samog kraja, i nikako nisu mogli pojmiti da se blizi kraj...
- MyTao
#6 Re: Bojite li se smrti?
Ne.
Al' bojim se da necu vidjeti i nauciti sve prije nego sto smrt dodje. Bilo bi lijepo znati sve tajne ovog kosmosa prije nego sto odem.
Al' bojim se da necu vidjeti i nauciti sve prije nego sto smrt dodje. Bilo bi lijepo znati sve tajne ovog kosmosa prije nego sto odem.
-
FrozenCastle
#7 Re: Bojite li se smrti?
Bojim se života i patnje.
- vaučer
#9 Re: Bojite li se smrti?
Samo sam nekako tužan jer toliko tog neću nikad vidjeti, toliko dana s voljenima neću stići proživjeti.
Strah? Ne mislim da je to strah.
Strah? Ne mislim da je to strah.
- ultima_palabra
#10 Re: Bojite li se smrti?
Obrnuto, što si stariji više te je strah.klaki wrote:Vise to ima veze sa godinama (barem ja tako mislim). Sto si stariji sve te vise boli dupe
- shmizlica
#11 Re: Bojite li se smrti?
@towelie, kakve su ti ovo misli u 1i kusur po ponoći?
i kako se uopšte pripremiti za smrt? uživaj u životu dok si tu, a poslije šta bude biti će 
- elma89_
#12 Re: Bojite li se smrti?
Jok ,samo me plasi trenutak prije smrti,valjda jako boli

- elma89_
#13 Re: Bojite li se smrti?
Rece jedna starica,sve sam vidjela,,i patila i uzivala,sada cekam samo da odem na onaj svijetultima_palabra wrote:Obrnuto, što si stariji više te je strah.klaki wrote:Vise to ima veze sa godinama (barem ja tako mislim). Sto si stariji sve te vise boli dupe
znaci zavisi kako ko
- MedenoSrce
#14 Re: Bojite li se smrti?
smrt me nikada nije plasila ali sam se uvijek plasila invaliditeta, duge bolesti i patnje bez roka trajanjašefica wrote:Bojim se života i patnje.
- Towelie
#15 Re: Bojite li se smrti?
Sreca sto neke moje ostale misli ne pretvaram u teme na forumu.shmizlica wrote:@towelie, kakve su ti ovo misli u 1i kusur po ponoći?i kako se uopšte pripremiti za smrt? uživaj u životu dok si tu, a poslije šta bude biti će
- irac300
#16 Re: Bojite li se smrti?
Smrti k'o smrti se ne plašim, ali se plašim uzroka smrti, tj. patnje, boli, bolesti.
-
sour cherry
#17 Re: Bojite li se smrti?
Ne plašim se smrti.Nekoliko puta mi je bila blizu.Može se biti u stanju i da se priželjkuje smrt.O kakvim stvarima može čovjek da misli u agoniji
Da li mi je dovoljno čista soba kad dođu ujutro da me pokupe.
Ne ponovilo se.Hvala Allahu koji usliša molitve i odagna nevolju i bolest.Smrt nije ni približno najgore što se može desiti.
- shmizlica
#18 Re: Bojite li se smrti?
sour cherry wrote:Smrt nije ni približno najgore što se može desiti.
-
darker105
#19 Re: Bojite li se smrti?
Nema smisla bojati se onoga sto ce sigurno doci.Eventualnim strahom samo se mozes izmucit,a kad dodje tvoje vrijeme umrijet ces kao i svako drugi.
-
kerima1
#20 Re: Bojite li se smrti?
Vi ateisti to barem mozete zakociti,samo suicid pocinite i nema patnje.irac300 wrote:Smrti k'o smrti se ne plašim, ali se plašim uzroka smrti, tj. patnje, boli, bolesti.
-
m_l
#21 Re: Bojite li se smrti?
sour cherry wrote:Ne plašim se smrti.Nekoliko puta mi je bila blizu.Može se biti u stanju i da se priželjkuje smrt.O kakvim stvarima može čovjek da misli u agoniji Da li mi je dovoljno čista soba kad dođu ujutro da me pokupe. Ne ponovilo se.Hvala Allahu koji usliša molitve i odagna nevolju i bolest.Smrt nije ni približno najgore što se može desiti.
A sto se tice misli o smrti, pa ne treba mi agonija, redovno kada izlazim iz kuce sijevne misao da li je sve na meni uredno, ne daj Boze moze se nesto desiti
Last edited by m_l on 03/12/2013 20:35, edited 1 time in total.
- elmirčo
#22 Re: Bojite li se smrti?
kad ste već opleli...
nisam nešto ni razmišljao na tu temu, sve donedavno, kada se sa moje zgrade bacio momak, naravno samoubistvo ( 13-ti sprat)..nedugo zatim, nakon što sam to vidio, sanjao sam da se ja bacam s istog mjesta, da me dole gleda porodica, prijatelji...cura..i snajam ja kako padam i kako ginem...( poginuo i čujem ih sve do jednog kako plaču )
prije možda mjesec opet sanjam, auto me udarilo, ja na mjestu mrtav
prije par noći sanjam curu kako me davi nekom pertlom..i opet naravno ginem...
ne mogu da spavam po 7 noći poslije takvih snova, jednostavno " ne smijem " da zaspim...neki ludi prenosi me hvataju, osjećaj je neopisiv, i trenutno mogu reći da me strah, da, ali ne smrti kao kraja mog života ovdje, već me strah za ljude oko mene, tu istu moju djevojku, moju porodicu, strah me za dan poslije, kako će oni to sve preživjeti...
odem na sanovnik da vidim šta znači sanjati " smrt " kad ono produžetak života...ako ću ga produžiti na ovaj način, svaki mjesec po jedna trauma, nemoj bgt
nisam nešto ni razmišljao na tu temu, sve donedavno, kada se sa moje zgrade bacio momak, naravno samoubistvo ( 13-ti sprat)..nedugo zatim, nakon što sam to vidio, sanjao sam da se ja bacam s istog mjesta, da me dole gleda porodica, prijatelji...cura..i snajam ja kako padam i kako ginem...( poginuo i čujem ih sve do jednog kako plaču )
prije možda mjesec opet sanjam, auto me udarilo, ja na mjestu mrtav
prije par noći sanjam curu kako me davi nekom pertlom..i opet naravno ginem...
ne mogu da spavam po 7 noći poslije takvih snova, jednostavno " ne smijem " da zaspim...neki ludi prenosi me hvataju, osjećaj je neopisiv, i trenutno mogu reći da me strah, da, ali ne smrti kao kraja mog života ovdje, već me strah za ljude oko mene, tu istu moju djevojku, moju porodicu, strah me za dan poslije, kako će oni to sve preživjeti...
odem na sanovnik da vidim šta znači sanjati " smrt " kad ono produžetak života...ako ću ga produžiti na ovaj način, svaki mjesec po jedna trauma, nemoj bgt
- shmizlica
#23 Re: Bojite li se smrti?
šta je kerima...suviše mirna tema za tvoj ukus?kerima1 wrote:Vi ateisti to barem mozete zakociti,samo suicid pocinite i nema patnje.irac300 wrote:Smrti k'o smrti se ne plašim, ali se plašim uzroka smrti, tj. patnje, boli, bolesti.(salim se)
-
sour cherry
#24 Re: Bojite li se smrti?
Ma vjerovatno si preopterećen nekim ružnim mislima,brigama i to ti se odražava na snove.
-
kerima1
#25 Re: Bojite li se smrti?
Gdje ce bona biit mirna tema,a rijec o smrti.Smrt je nesreca tako pise i u Kur'anu.šta je kerima...suviše mirna tema za tvoj ukus?
Tebi
Last edited by kerima1 on 03/12/2013 20:42, edited 1 time in total.