pa najcesce, kad pocnem ,konverzaciju se rapricam sa osobom, vijelimo misljenjeZejnep wrote:Pa to ne znaci raspricati se. Sama si rekla, pocnes konverzaciju.
sad cu ja tebi i Hakizu poceti crtati
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
pa najcesce, kad pocnem ,konverzaciju se rapricam sa osobom, vijelimo misljenjeZejnep wrote:Pa to ne znaci raspricati se. Sama si rekla, pocnes konverzaciju.
ZejnoZejnep wrote:Ti ga ne bi vidio i da te mlatne u facuzoomba wrote:Ovaj vidi zavodjenje i kad lisce pada sa grane
Ili klasik: Biti žena u nevolji. Pada kiša nemaš kišobran itd.Zejnep wrote:Ima i fora da pridjes bilo.kome iz drustva osobe koja ti se dopada. Nema nervoze, pritiska, u elementu si a odabrani te cuje i vidi
ja vodim ozbiljne konverzacije, i si opisao nekakvu bezveze plitku konverzaciju izmejdu dvoje ljudiHakiz wrote:Touche!Zejnep wrote:Kako ces provjeriti njegovu pamet ako se ti raspricas?Connaisseur Karlin wrote: ja se raspricam, da provjerim kako mu funkcionira pamet, a ako mi se dopadne, to ce on vlro lako skontati
Ima jedan trik kod komunikacije koji se može primijeniti i na zavođenje. Trik je u tome da ne budete vi interesantni drugoj osobi, nego ona sama sebi.
Ovako to ide: Ispostavilo se da ljudi vole da ostave dobar utisak (što i nije teško zaključiti). I ako osjete da su kod sagovornika ostavili dobar utisak imaće dobro mišljenje o sagovorniku, te će im sagovornik biti draži. Trik se sastoji u tome da ne budete vi ti koji će ispasti duhoviti i pametni. Treba i to uraditi, ali s mjerom. Ali omogućite onome sa kim pričate da on ili ona odu od vas sa mišljenjem da su bili duhoviti, pametni itd u razgovoru. Slijedeći put će vas ta osoba prijatnije doživjeti kada uđete u komunikaciju sa njom.
Ili banalno. Smij se njegovim šalama makar bile glupe. Tako će on misliti da te zavodi, a u stvari ti zavodiš njega. Got it Carlin?
ali to nije zavodjenje, to je privalcenje paznjeHakiz wrote:Ili klasik: Biti žena u nevolji. Pada kiša nemaš kišobran itd.Zejnep wrote:Ima i fora da pridjes bilo.kome iz drustva osobe koja ti se dopada. Nema nervoze, pritiska, u elementu si a odabrani te cuje i vidi
Mislim da bi se jedan priručnik mogao napraviti
Hakiz wrote:Ili klasik: Biti žena u nevolji. Pada kiša nemaš kišobran itd.Zejnep wrote:Ima i fora da pridjes bilo.kome iz drustva osobe koja ti se dopada. Nema nervoze, pritiska, u elementu si a odabrani te cuje i vidi
Otkud ti to? Gdje sam spomenuo sadržaj konverzacije? Ako zavodiš dobitnika Nobelove nagrade za fiziku, neka ode od tebe sa utiskom da si baš i samo zbog njega zavoljela teoriju struna.Connaisseur Karlin wrote:ja vodim ozbiljne konverzacije, i si opisao nekakvu bezveze plitku konverzaciju izmejdu dvoje ljudiHakiz wrote: Ima jedan trik kod komunikacije koji se može primijeniti i na zavođenje. Trik je u tome da ne budete vi interesantni drugoj osobi, nego ona sama sebi.
Ovako to ide: Ispostavilo se da ljudi vole da ostave dobar utisak (što i nije teško zaključiti). I ako osjete da su kod sagovornika ostavili dobar utisak imaće dobro mišljenje o sagovorniku, te će im sagovornik biti draži. Trik se sastoji u tome da ne budete vi ti koji će ispasti duhoviti i pametni. Treba i to uraditi, ali s mjerom. Ali omogućite onome sa kim pričate da on ili ona odu od vas sa mišljenjem da su bili duhoviti, pametni itd u razgovoru. Slijedeći put će vas ta osoba prijatnije doživjeti kada uđete u komunikaciju sa njom.
Ili banalno. Smij se njegovim šalama makar bile glupe. Tako će on misliti da te zavodi, a u stvari ti zavodiš njega. Got it Carlin?to je dosadno
pa opisao si obicno kikotanje i fejk osmijeheHakiz wrote:Otkud ti to? Gdje sam spomenuo sadržaj konverzacije? Ako zavodiš dobitnika Nobelove nagrade za fiziku, neka ode od tebe sa utiskom da si baš i samo zbog njega zavoljela teoriju struna.Connaisseur Karlin wrote:
ja vodim ozbiljne konverzacije, i si opisao nekakvu bezveze plitku konverzaciju izmejdu dvoje ljudito je dosadno
Pa da bi nekoga zavela moraš mu privući pažnju. Privlačenje pažnje je prvi i neophodan uslov da nekoga zavedeš. Kako da zavedeš nekoga ko ne zna da postojiš ili kome si samo jedna u masi?Connaisseur Karlin wrote:ali to nije zavodjenje, to je privalcenje paznjeHakiz wrote:Ili klasik: Biti žena u nevolji. Pada kiša nemaš kišobran itd.Zejnep wrote:Ima i fora da pridjes bilo.kome iz drustva osobe koja ti se dopada. Nema nervoze, pritiska, u elementu si a odabrani te cuje i vidi
MrsZejnep wrote:Ti ga ne bi vidio i da te mlatne u facuzoomba wrote:Ovaj vidi zavodjenje i kad lisce pada sa grane
Baš se nekada namjerno praviš luda.Connaisseur Karlin wrote:pa opisao si obicno kikotanje i fejk osmijeheHakiz wrote:Otkud ti to? Gdje sam spomenuo sadržaj konverzacije? Ako zavodiš dobitnika Nobelove nagrade za fiziku, neka ode od tebe sa utiskom da si baš i samo zbog njega zavoljela teoriju struna.Connaisseur Karlin wrote:
ja vodim ozbiljne konverzacije, i si opisao nekakvu bezveze plitku konverzaciju izmejdu dvoje ljudito je dosadno
Ta se ti kliberisBelay Queen wrote:ZejnoZejnep wrote:Ti ga ne bi vidio i da te mlatne u facuzoomba wrote:Ovaj vidi zavodjenje i kad lisce pada sa grane![]()
![]()
![]()
ako postoji medjusobno dopadanje i privlacnost, jednsotvno se pokrene, zato se ne moram na silu truditi sa nekakvim zavodjenjem i glumomHakiz wrote:Pa da bi nekoga zavela moraš mu privući pažnju. Privlačenje pažnje je prvi i neophodan uslov da nekoga zavedeš. Kako da zavedeš nekoga ko ne zna da postojiš ili kome si samo jedna u masi?Connaisseur Karlin wrote:ali to nije zavodjenje, to je privalcenje paznjeHakiz wrote: Ili klasik: Biti žena u nevolji. Pada kiša nemaš kišobran itd.
https://www.youtube.com/watch?v=Xe3DZqhy-f8Connaisseur Karlin wrote:ako postoji medjusobno dopadanje i privlacnost, jednsotvno se pokrene, zato se ne moram na silu truditi sa nekakvim zavodjenjem i glumomHakiz wrote:
Pa da bi nekoga zavela moraš mu privući pažnju. Privlačenje pažnje je prvi i neophodan uslov da nekoga zavedeš. Kako da zavedeš nekoga ko ne zna da postojiš ili kome si samo jedna u masi?
Ja ega i govana, dok ne nadjes zenu/covjeka svog zivota treba pokupit korpi ihajhajZejnep wrote:To ti je istozoomba wrote:Meni nije jasno kod uvodnicara jel se on boji zena da im pridje il se boji da mu ne unisti njegov ego
Ovdje je glavni problem u mitu da postoji samo jedan pravi/prava. Ima ih više.triconja wrote:Ja ega i govana, dok ne nadjes zenu/covjeka svog zivota treba pokupit korpi ihajhajZejnep wrote:To ti je istozoomba wrote:Meni nije jasno kod uvodnicara jel se on boji zena da im pridje il se boji da mu ne unisti njegov ego
Hakiz wrote:https://www.youtube.com/watch?v=Xe3DZqhy-f8Connaisseur Karlin wrote:ako postoji medjusobno dopadanje i privlacnost, jednsotvno se pokrene, zato se ne moram na silu truditi sa nekakvim zavodjenjem i glumomHakiz wrote:
Pa da bi nekoga zavela moraš mu privući pažnju. Privlačenje pažnje je prvi i neophodan uslov da nekoga zavedeš. Kako da zavedeš nekoga ko ne zna da postojiš ili kome si samo jedna u masi?
Naravno. Ali treba sve ukalkulisati da se prodje dobro, jer i zakon nije na tvojoj strani ako imas sa strane.Hakiz wrote:Ovdje je glavni problem u mitu da postoji samo jedan pravi/prava. Ima ih više.triconja wrote:Ja ega i govana, dok ne nadjes zenu/covjeka svog zivota treba pokupit korpi ihajhajZejnep wrote: To ti je isto
? Kakav sada zakon?triconja wrote:Naravno. Ali treba sve ukalkulisati da se prodje dobro, jer i zakon nije na tvojoj strani ako imas sa strane.Hakiz wrote: Ovdje je glavni problem u mitu da postoji samo jedan pravi/prava. Ima ih više.
Nije, ali su posljedice ko uc go u zare.Hakiz wrote:? Kakav sada zakon?triconja wrote:Naravno. Ali treba sve ukalkulisati da se prodje dobro, jer i zakon nije na tvojoj strani ako imas sa strane.Hakiz wrote: Ovdje je glavni problem u mitu da postoji samo jedan pravi/prava. Ima ih više.
Koliko ja znam, preljub nije protivzakonit.
To znaš samo kada probaš. Mnogi se iznenade. Što negativno, što pozitivno. Homo sum, nihil humanum mihi alienum puto.triconja wrote:Nije, ali su posljedice ko uc go u zare.Hakiz wrote:
? Kakav sada zakon?
Koliko ja znam, preljub nije protivzakonit.
Vidi ti sejtanluka, sto zensko moze stojeci sejtan ne moze iz zaleta.Zejnep wrote:Znaci vako...sjedis u kafani. Tamo negdje sjedi tip. Svidi ti se. On tebe i ne vidi. Odes u toalet. Ne vidi te. Odes opet, ovaj put se oceses od njega, vidi te. Ti kuliras. Vracas se, mahnes kosom, zapuhne ga tvoj parfem, sjednes. On te gleda i gleda i gleda, onda ti pridje. A ti ono iznenadjena pravo.Connaisseur Karlin wrote:pa kako si ti saznao da te je draga zevelaHakiz wrote: To i ja kažem. Po rezultatu.![]()
Karikiram al tako nekako.
to zavodis zajnep sa ovako jefitnim komplimentomtriconja wrote:Vidi ti sejtanluka, sto zensko moze stojeci sejtan ne moze iz zaleta.Zejnep wrote:
Znaci vako...sjedis u kafani. Tamo negdje sjedi tip. Svidi ti se. On tebe i ne vidi. Odes u toalet. Ne vidi te. Odes opet, ovaj put se oceses od njega, vidi te. Ti kuliras. Vracas se, mahnes kosom, zapuhne ga tvoj parfem, sjednes. On te gleda i gleda i gleda, onda ti pridje. A ti ono iznenadjena pravo.![]()
Karikiram al tako nekako.