Ima logike ali nisam ja budala da kad je neko drugi izjebe da valja i otjera da je ja prihvatam.Hakiz wrote:Zamisli da si na poslu. Radiš i jednog dana ti gazda kaže da više ne trebaš. Pa te onda poslije nekog vremena zovnei kaže ipak se vrati, trebaš.triconja wrote:E a zamisli neko te odbije pa kasnije nesto hoce i sad ti bi kao trebo to prihvatit![]()
![]()
.
Znaci zivotna prilika da se poseres sam sebi dobro u obraz.
Imaš tri opcije:
1. Ponosno odbiješ.
2. Vratiš se podvijena repa.
3. Važi gazda, vratiću se, ali pod svojim uslovima.
Ja bih vjerovatno izabrao opciju 3. A uslovi bi bili po paroli: Budimo realni - tražimo nemoguće. Svako ima cijenu. Stvar je u tome da je treba postaviti visoko.
Tako i žene. Odbije te, pa te zove nazad. Može draga, ali od sada šuti i puši. Ako nećeš tako, ionako nismo zajedno, ne mogu izgubiti ono šta nemam, pa mi je svejedno.
Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- triconja
#751 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
-
zoomba
#752 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Jel se zajebajete? 
- triconja
#753 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Prvi je krenuozoomba wrote:Jel se zajebajete?
- Connaisseur Karlin
#754 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
mene vole iskljucivo pametne osobe,a ljepota je imati pored sebe pametno musko 
- triconja
#755 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Nisam sad nesto pametan da mogu da kazem da sam prepametan ali volim da vodim smislene razgovore koji se ticu bilo cega osim tracanja i prepricavanja serija.Connaisseur Karlin wrote:mene vole iskljucivo pametne osobe,a ljepota je imati pored sebe pametno musko
- Connaisseur Karlin
#756 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
triconja wrote:Nisam sad nesto pametan da mogu da kazem da sam prepametan ali volim da vodim smislene razgovore koji se ticu bilo cega osim tracanja i prepricavanja serija.Connaisseur Karlin wrote:mene vole iskljucivo pametne osobe,a ljepota je imati pored sebe pametno musko
-
zoomba
#757 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Hvali te me usta mojaConnaisseur Karlin wrote:mene vole iskljucivo pametne osobe,a ljepota je imati pored sebe pametno musko
U prevodu
Mene pale pametnije osobe od mene
-
zoomba
#758 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Jednog dana Platon upita svog učitelja: “Što je ljubav? Kako je mogu pronaći?”
Učitelj mu odgovori: “Ispred tebe je ogromno polje pšenice. Kreni naprijed ne okrećući se, i uberi samo jednu stabljiku. Ako pronađeš najljepšu stabljiku, onda si pronašao ljubav.”
Platon je krenuo naprijed i brzo se vratio praznih ruku, a da nije ubrao nijednu stabljiku. Učitelj ga upita: “Zašto nisi ubrao nijednu stabljiku?”
Platon mu na to odgovori: “Zato što sam mogao birati samo jednom, ali se nisam mogao vratiti nazad. Pronašao sam najljepšu stabljiku ali nisam znao da li ima još boljih ispred mene pa je nisam ubrao. Kako sam išao naprijed, uvidio sam da stabljike koje sam video nisu bile tako dobre kao prethodna, tako da na kraju nisam izabrao nijednu.”
Na to mu učitelj reče: “E to je ljubav.”
Što je brak?
Drugi dan je Platon upitao učitelja: “Što je brak? Kako ga mogu pronaći?”
Učitelj mu ovako odgovori: “Ispred tebe je bujna šuma. Kreni naprijed ne okrećući se, i obori samo jedno drvo. Ako nađeš najviše drvo, pronašao si brak.”
Platon je krenuo naprijed i nakon kraćeg vremena se vratio sa drvetom. Drvo nije bilo bujno niti je bilo visoko. To je bilo samo obično drvo.
Učitelj ga upita: “Zašto si oborio tako obično drvo?”
Platon odgovori: “Zbog mog prethodnog iskustva. Prehodao sam do pola šume. Ovaj put sam video drvo i osjetio da nije tako loše, pa sam ga posjekao i dovukao ga ovdje. Nisam htio propustiti priliku.”
Učitelj mu tada reče: “E ovo je brak.”
Učitelj mu odgovori: “Ispred tebe je ogromno polje pšenice. Kreni naprijed ne okrećući se, i uberi samo jednu stabljiku. Ako pronađeš najljepšu stabljiku, onda si pronašao ljubav.”
Platon je krenuo naprijed i brzo se vratio praznih ruku, a da nije ubrao nijednu stabljiku. Učitelj ga upita: “Zašto nisi ubrao nijednu stabljiku?”
Platon mu na to odgovori: “Zato što sam mogao birati samo jednom, ali se nisam mogao vratiti nazad. Pronašao sam najljepšu stabljiku ali nisam znao da li ima još boljih ispred mene pa je nisam ubrao. Kako sam išao naprijed, uvidio sam da stabljike koje sam video nisu bile tako dobre kao prethodna, tako da na kraju nisam izabrao nijednu.”
Što je brak?
Učitelj mu ovako odgovori: “Ispred tebe je bujna šuma. Kreni naprijed ne okrećući se, i obori samo jedno drvo. Ako nađeš najviše drvo, pronašao si brak.”
Platon je krenuo naprijed i nakon kraćeg vremena se vratio sa drvetom. Drvo nije bilo bujno niti je bilo visoko. To je bilo samo obično drvo.
Platon odgovori: “Zbog mog prethodnog iskustva. Prehodao sam do pola šume. Ovaj put sam video drvo i osjetio da nije tako loše, pa sam ga posjekao i dovukao ga ovdje. Nisam htio propustiti priliku.”
-
Hakiz
#759 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Moždazoomba wrote:Jel se zajebajete?
- Connaisseur Karlin
#760 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
oh, da, definitivno me pale pametnije osobe, od njih se moze mnogo nauciti, uljepasju zivotzoomba wrote:Hvali te me usta mojaConnaisseur Karlin wrote:mene vole iskljucivo pametne osobe,a ljepota je imati pored sebe pametno musko![]()
U prevodu
Mene pale pametnije osobe od mene
zato tezim da se druzimma sa pametnijma od sebe, a doticna teznja je odlika pametnih (poput mene)
-
Hakiz
#761 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Bolje polovan audi nego nova fabia.triconja wrote:Ima logike ali nisam ja budala da kad je neko drugi izjebe da valja i otjera da je ja prihvatam.Hakiz wrote:Zamisli da si na poslu. Radiš i jednog dana ti gazda kaže da više ne trebaš. Pa te onda poslije nekog vremena zovnei kaže ipak se vrati, trebaš.triconja wrote:E a zamisli neko te odbije pa kasnije nesto hoce i sad ti bi kao trebo to prihvatit![]()
![]()
.
Znaci zivotna prilika da se poseres sam sebi dobro u obraz.
Imaš tri opcije:
1. Ponosno odbiješ.
2. Vratiš se podvijena repa.
3. Važi gazda, vratiću se, ali pod svojim uslovima.
Ja bih vjerovatno izabrao opciju 3. A uslovi bi bili po paroli: Budimo realni - tražimo nemoguće. Svako ima cijenu. Stvar je u tome da je treba postaviti visoko.
Tako i žene. Odbije te, pa te zove nazad. Može draga, ali od sada šuti i puši. Ako nećeš tako, ionako nismo zajedno, ne mogu izgubiti ono šta nemam, pa mi je svejedno.
-
Hakiz
#762 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Težak je tvoj život, sigurno imaš malo prijatelja i drugova. Mislim, teško da ima neko pametniji od tebeConnaisseur Karlin wrote:oh, da, definitivno me pale pametnije osobe, od njih se moze mnogo nauciti, uljepasju zivotzoomba wrote:Hvali te me usta mojaConnaisseur Karlin wrote:mene vole iskljucivo pametne osobe,a ljepota je imati pored sebe pametno musko![]()
U prevodu
Mene pale pametnije osobe od mene![]()
zato tezim da se druzimma sa pametnijma od sebe, a doticna teznja je odlika pametnih (poput mene)
-
Hakiz
#763 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ljubav je pojam koji su izmislili trubaduri u Francuskoj u srednjem vijeku da bi lakše nagovorili dame da im daju da ih povale.zoomba wrote:Jednog dana Platon upita svog učitelja: “Što je ljubav? Kako je mogu pronaći?”
Što je brak?
Brak je ekonomski odnos spajanja imetaka dvije porodice.
-
zoomba
#764 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Connaisseur Karlin wrote:oh, da, definitivno me pale pametnije osobe, od njih se moze mnogo nauciti, uljepasju zivotzoomba wrote:Hvali te me usta mojaConnaisseur Karlin wrote:mene vole iskljucivo pametne osobe,a ljepota je imati pored sebe pametno musko![]()
U prevodu
Tako i ja isto , steta sto nisi pametnija ..
-
moonca
#765 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Dobro , nismo u 'stvarnom ' zivotu.

- Connaisseur Karlin
#766 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Tko su drugovi u tvojoj izjavi ?Hakiz wrote:Težak je tvoj život, sigurno imaš malo prijatelja i drugova. Mislim, teško da ima neko pametniji od tebeConnaisseur Karlin wrote:oh, da, definitivno me pale pametnije osobe, od njih se moze mnogo nauciti, uljepasju zivotzoomba wrote: Hvali te me usta moja![]()
U prevodu
- Connaisseur Karlin
#767 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
zoomba wrote:Connaisseur Karlin wrote:oh, da, definitivno me pale pametnije osobe, od njih se moze mnogo nauciti, uljepasju zivotzoomba wrote: Hvali te me usta moja![]()
U prevodu
Tako i ja isto , steta sto nisi pametnija ..
-
moonca
-
Hakiz
#769 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Prijatelji su oni kojima vjeruješ više nego partneru, djeci, roditeljima. Svi ostali su drugovi. Zato možeš imati jednog do dva ili tri prijatelja. Svi ostali su niži rang.Connaisseur Karlin wrote:Tko su drugovi u tvojoj izjavi ?Hakiz wrote:Težak je tvoj život, sigurno imaš malo prijatelja i drugova. Mislim, teško da ima neko pametniji od tebeConnaisseur Karlin wrote:
oh, da, definitivno me pale pametnije osobe, od njih se moze mnogo nauciti, uljepasju zivot![]()
-
zoomba
#770 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Mogu li zagondzije biti prijatelji 
-
moonca
- Connaisseur Karlin
#772 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Hakiz, termini drugovi i drugarice su partiznaski i komunisticki termini bratsva i jedinstva, a toga nema u mom rijecnikuHakiz wrote:Prijatelji su oni kojima vjeruješ više nego partneru, djeci, roditeljima. Svi ostali su drugovi. Zato možeš imati jednog do dva ili tri prijatelja. Svi ostali su niži rang.Connaisseur Karlin wrote:Tko su drugovi u tvojoj izjavi ?Hakiz wrote:
Težak je tvoj život, sigurno imaš malo prijatelja i drugova. Mislim, teško da ima neko pametniji od tebe
imam prijatelje/ice i radne kolege/ice
-
zoomba
#773 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Po ovoj slici ona njega prepravlja , a on nju stema dole uvelikomoonca wrote:![]()
- djevojka bez imena
#774 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
Ja bih satima mogla citati kako se Karlin i Hakiz 'naduravaju', i od oboje pročitati dosta smislenog.
Karlin, naduravati znaci, nadmetati se verbalno
- Connaisseur Karlin
#775 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.
hvala kerozinkadjevojka bez imena wrote:Ja bih satima mogla citati kako se Karlin i Hakiz 'naduravaju', i od oboje pročitati dosta smislenog.