Muškarci su, u principu, egoistična bića. Nije mogao otvoreno reći da mu se ne sviđa omjer uloženog (??? - uložio ništaHakiz wrote:Muškarci su, u principu, racionalna bića. Možda mu se nije svidio odnos uloženog i dobijenog?saschka wrote:Pa sad da li je sam siguran ulov ili mu ipak trebaju m..a ne znam. Jer pogotovo kad vide da žena zna šta hoće, uhvati ih panika. Osjetim da mu je stalo ali kao da drži jednu nogu na kočnici a drugu na gasu i prosto ne zna šta bi.
Ohladila sam jer me je u međuvremenu ponašanjem polako odbio....Vidjevši da mi je stalo bio je u fazonu izlazim svako veče i vazda nekih žena more oko mene (pri tom me negledajući u oči i držeći ruku na drugima svojim kao da krije da mu srce lupa i preskače).....Mogla bi se svaku veče druga..![]()
....i na kraju kaže znaš radim do 5 pa hajde da tejednu veče pokupim da pijemo kavu (kao ako i kad bude raspoložen).....Ma ponašanje fuuuuj. Momak 33 g. I sad odjednom se pita šta se dešava samnom?!
Mislim da niko ovdje nije pod "pametna" mislio na hodajuću biblioteku koja zna samo recitirati odlomke iz knjiga, već na ženu koja svoje znanje primjenjuje u praksi, a to znači inteligentnu ženu. Iako je moguće biti inteligentan i bez neke velike pameti, u izvornom smislu značenja riječi inteligencija - snalaženje u novim i nepoznatim situacijama, visoka inteligencija se ne može ostvariti bez knjiškog znanja (formalnog, neformalnog i informalnog).Ma ne bojimo se toliko koliko nam je dosadno trpjeti iracionalne zahtjeve. Konta da joj je ljepota "licence to kill".
Daj mi normalnu ženu, sa lutkama neka se igraju djeca.
Ah da. Radije ću inteligentnu nego pametnu ženu. Pamet je količina informacija koju neko ima, inteligencija je sposobnost korištenja, manipulacije tim informacijama. Informacije se uvijek mogu pročitati u nekoj literaturi, a nedostatak inteligencije neće dati osobi koja te informacije ima da od njih bilo šta napravi.
Eto...
Prosta ljepota, bez trunke pameti i duha, brzo dosadi.