Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
ing-ecc

#1426 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by ing-ecc »

:tooo: :pisnuo: :tooo:
nema veze sto ti ne.mozes jesti :P
zipoo

#1427 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by zipoo »

Connaisseur Karlin wrote:[que="zipoo"]
Connaisseur Karlin wrote:
zipoo wrote:Sluga, cistacica, kuhar i fuck buddy, 4 u 1. Ni nescafe takav nema :carobnjak:
sretno :D[/quoe]
Jesi ti udata ?[/qute]

nisam , ali sam bila u jednoj od duzih veza zajedno na istoj adresi, i znam da je moguce da musko radi kucne poslove i da kuha, iako , svi, znamo da niko nije narocito lud za kuhanjem ili ciscenjem :) dogoor i suradnja su vazni za zdrave relacije :)
I opet sve balkance guras u isti kos ccc :licka:
Connaisseur Karlin

#1428 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Connaisseur Karlin »

triconja wrote:
nisam , ali sam bila u jednoj od duzih veza zajedno na istoj adresi, i znam da je moguce da musko radi kucne poslove i da kuha, iako , svi, znamo da niko nije narocito lud za kuhanjem ili ciscenjem :) dogoor i suradnja su vazni za zdrave relacije :)
Moja ti ja postavio tamo na feminizam da se treba dogovorit o pravima i obavezama i prave me budalom. Mores li tamo otic i opisat kako ste se vi dogovorili oko "ravnopravnosti" u vezi, jel to bilo u toku ili prije sklapanja veze?
ko te pravi budalom na drugoj temi ? a sto bih tamo trebala napisati ?

u sustini, ravnopravnost treba biti bazirana na dobrovoljnoj osnovi, a naravno da treba psotojat ozibljan konverzacija o zajednickim odgovrnostima u vezi prije ulsaka u vezu, no tek nakon ulaska u vezu otkrijemo kako i kolko smo spremni dijeliti obaveze :) ako ne stima, lako je izaci iz veze, ali sa brakom u kojem su djeca je kompliciranije :)
Connaisseur Karlin

#1429 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

zipoo wrote:
Connaisseur Karlin wrote:[que="zipoo"]
Jesi ti udata ?[/qute]

I opet sve balkance guras u isti kos ccc :licka:
ne, ranije sam napisala, ima vas, ali vas je malo dobrih primjera, narocito, kad vas kompaririam sa muskarcima iz drugih drzava :)
triconja

#1430 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by triconja »

triconja wrote:
Moja ti ja postavio tamo na feminizam da se treba dogovorit o pravima i obavezama i prave me budalom. Mores li tamo otic i opisat kako ste se vi dogovorili oko "ravnopravnosti" u vezi, jel to bilo u toku ili prije sklapanja veze?

u sustini, ravnopravnost treba biti bazirana na dobrovoljnoj osnovi, a naravno da treba psotojat ozibljan konverzacija o zajednickim odgovrnostima u vezi prije ulsaka u vezu, no tek nakon ulaska u vezu otkrijemo kako i kolko smo spremni dijeliti obaveze :) ako ne stima, lako je izaci iz veze, ali sa brakom u kojem su djeca je kompliciranije :)
Tako reci da treba postojati na dobrovoljnoj osnovi i da treba bit konverzacija prije stupanja u vise sfere zivota. :thumbup:
Connaisseur Karlin

#1431 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

triconja wrote:
triconja wrote:

Tako reci da treba postojati na dobrovoljnoj osnovi i da treba bit konverzacija prije stupanja u vise sfere zivota. :thumbup:
visa sfera zivota :-) :lol:

za mene ja svaka kategorija "visa sfera" :D
zipoo

#1432 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by zipoo »

Connaisseur Karlin wrote:[qute="zipoo"][qute="Connaisseur Karlin"][que="zipoo"][qute="Connaisseur Karlin"]

Jesi ti udata ?[/qute]

nisam , ali sam bila u jednoj od duzih veza zajedno na istoj adresi, i znam da je moguce da musko radi kucne poslove i da kuha, iako , svi, znamo da niko nije narocito lud za kuhanjem ili ciscenjem :) dogoor i suradnja su vazni za zdrave relacije :)[/uote][/quoe]

I opet sve balkance guras u isti kos ccc :licka:[/qote]

ne, ranije sam napisala, ima vas, ali vas je malo dobrih primjera, narocito, kad vas kompaririam sa muskarcima iz drugih drzava :)
Zatucano brate. Mada je vise dobrih nego sto mislis
ing-ecc

#1433 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by ing-ecc »

jbt jes dobro dotaknuti nebesa sa lijepim i pametnim zenama :D
Zejnep

#1434 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Zejnep »

ing-ecc wrote:jbt jes dobro dotaknuti nebesa sa lijepim i pametnim zenama :D
Pričo ti neko? :mrgreen:
Fudo387

#1435 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Fudo387 »

Pa da, bila....eeee

A sto vise nisi? :D
Connaisseur Karlin

#1436 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Fudo387 wrote:

Pa da, bila....eeee

nasla sam boljeg :kiss:
Fudo387

#1437 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Fudo387 »

Fudo387 wrote:

Pa da, bila....eeee

Bolje kuha, cisti, pere...meksikanac neki bez papira, jelda? :D
Connaisseur Karlin

#1438 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Fudo387 wrote:
Fudo387 wrote: Pa da, bila....eeee

Bolje kuha, cisti, pere...meksikanac neki bez papira, jelda? :D
hahahahha :lol: Fudonja ovaj put je drugacija situacija :kiss:
alijagoro

#1439 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by alijagoro »

lmo wrote:lijepe i pametne žene se mogu plašiti nedorasli/neodrasli muškarci, što je sasvim normalno. kako da se upusti s njom u razgovor ako ne zna ništa reći na temu? i što reče pokretač teme, ne može joj ni uputiti ono, štaš mi ti pričat' vidi te kak'a si...
i onda preostaje samo povlačenje i, eventualno, upotreba sirovog rječnika.
O kojim temama pricaju lijepe i pametne zene...
Nastasia

#1440 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Nastasia »

S4mpion wrote:
Nastasia wrote: Ali ovdje su tema jake žene i da li ih se muškarci boje.

Mnogi ovdje hoće predstaviti pojam "jake" žene kao te ljenčuge koju si ti opisao. I kako takve žene su samoproglašene jake žene.
Zašto malo ne pričamo o doista jakim ženama, a i kada pričamo, zašto su te žene onda naše nane koje su podnosile i trpile i šutile.

Eto u ta dva smjera vi hoćete predstaviti jaku ženu.
Pojam jake žene i ljenčuge, koju sam ja opisao, često biva pomiješan zbog sve većeg uticaja ljenčuga koje same sebe proglašavaju jakim, a, uz to, dobiju pozamašnu podršku nemale skupine drugih, isfrustriranih, ljenčuga koje su ubijeđene u to da im je status gospodarice, nad muškarcima, Bogom dat.

Mislim da je razlika između naših nana i današnjih žena mnogo veća od one kakvom se predstavlja. Nije stvar samo u tome da se više ne mora(toliko) trpit', da se odnos muškaraca prema ženama popravio, već su danas brojne žene koje ne žele trpiti apsolutno ništa, trče iz jedne krajnosti u drugu, spremnost na kompromis nula, a nazivaju se jakim-na osnovu čega? To su neke stvari u kojima su naše nane bile "jače" milion puta.

Da ne spominjem trendove putem kojih se jaka žena predstavlja kao neko ko ne prihvata kompromise, neko ko dijete, bez razloga, ispali u vrtić da ga odgaja neko drugi, kao neko ko će brak rasturit' za 5 minuta ako joj se prohtije, jer "ona to može."

Naše nane, koje su podnosile sve i svašta, trpile mnogo nepravde, jesu jake žene, u pravom smislu riječi, što, ni u kojem slučaju, ne znači da žena ne može biti jaka i sposobna ako ima nalakirane nokte, ne drži krave, ne kopa 10 sati dnevno i nije rob gomili ukućana. Između ostalog, radi se o izdržljivosti i volji, a nane se koriste kao pojam jakih žena, jer su njihovi izazovi, općenito, bili mnogo teži od onih s kojima se susreću današnje žene. Primjer naših nana je možda zastario, pa to stvara iluziju da danas ne postoje jake žene, što nije tačno.
Nije samo jaka žena ona koja podnosi sve i svašta i trpi, to nije snaga nego nemoć, nekad strah, nemogućnost izbora.
Jaka žena je ona žena koja zna da ne mora trpiti sve i svašta jer može i sama.

Što nikako ne znači da ne treba postojati kompromis.
Ako moj muž radi, a ja ne, onda je logično da ću voditi računa o kući, hrani. Može on ponekad pomoći, nekad skuhati ručak, ili nekad oprati prozore, i isto tako mogu ja odraditi neki honorarni posao, naći neki hobi koji bi mogla i naplatiti (mnoge žene to rade) i tome slično.
Ako oboje radimo, onda djelimo sve kućanske obaveze na dvoje, i tako dalje. Shvataš šta hoću reći.

Ali ako oboje radimo i pored toga ja moram voditi računa o kućanstvu kao da ne radim, oprosti, ali tu nema kompromisa i nema trpljenja. Zašto bih ja to trpila? Pa tako mogu i sama živjeti.
S4mpion

#1441 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by S4mpion »

Nastasia wrote: Nije samo jaka žena ona koja podnosi sve i svašta i trpi, to nije snaga nego nemoć, nekad strah, nemogućnost izbora.

Ako moj muž radi, a ja ne, onda je logično da ću voditi računa o kući, hrani. Može on ponekad pomoći, nekad skuhati ručak, ili nekad oprati prozore, i isto tako mogu ja odraditi neki honorarni posao, naći neki hobi koji bi mogla i naplatiti (mnoge žene to rade) i tome slično.
Ako oboje radimo, onda djelimo sve kućanske obaveze na dvoje, i tako dalje. Shvataš šta hoću reći.

Ali ako oboje radimo i pored toga ja moram voditi računa o kućanstvu kao da ne radim, oprosti, ali tu nema kompromisa i nema trpljenja. Zašto bih ja to trpila? Pa tako mogu i sama živjeti.
Danas možda i jeste tako, ali nekad nije bilo. I nekadašnje žene su bile jake iako su znale da moraju trpiti sve i svašta i znale su da nisu samostalne, ali ih opet to ne može lišiti epiteta "jake", jer su ga definitivno, kroz svoju borbu, zaslužile.

Jaka žena ne mora biti hamal i ne mora svašta da trpi, to nije preduslov, što sam već i naveo primjerom jakih žena nalakiranih noktiju.

S ostalim se slažem, razumijem i podržavam, ubij paru gdje možeš. :bih:
sekerbay

#1442 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by sekerbay »

Jedna pametna žena danas puni 60 godina :-)
Sharon Stone :oops:
edo_79

#1443 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

Connaisseur Karlin wrote:ne, ranije sam napisala, ima vas, ali vas je malo dobrih primjera, narocito, kad vas kompaririam sa muskarcima iz drugih drzava :)
Nemoj ti mene komparirat tamo s nekim Hansom, Luiđijem il Helmutom .... neznaju oni napravit za jest i zakuhat (belaj) k'o što ja znam :lol:
triconja

#1444 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by triconja »

S4mpion wrote:
Nastasia wrote: Nije samo jaka žena ona koja podnosi sve i svašta i trpi, to nije snaga nego nemoć, nekad strah, nemogućnost izbora.

Danas možda i jeste tako, ali nekad nije bilo. I nekadašnje žene su bile jake iako su znale da moraju trpiti sve i svašta i znale su da nisu samostalne, ali ih opet to ne može lišiti epiteta "jake", jer su ga definitivno, kroz svoju borbu, zaslužile.

Jaka žena ne mora biti hamal i ne mora svašta da trpi, to nije preduslov, što sam već i naveo primjerom jakih žena nalakiranih noktiju.

Jes klinko, da bi covjek sam zivio potrebno je da je obrazovan i obdaren pravim vrijednostima uz pomoc kojih moze dobit dobru platu koja ce mu bit dovoljna za samacki zivot. U bosni vise od pola populacije (usudio bih se reci i vise od 75%) nema tu srecu pa se ide daj sta das.
Nastasia

#1445 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Nastasia »

triconja wrote:
S4mpion wrote:

Jes klinko, da bi covjek sam zivio potrebno je da je obrazovan i obdaren pravim vrijednostima uz pomoc kojih moze dobit dobru platu koja ce mu bit dovoljna za samacki zivot. U bosni vise od pola populacije (usudio bih se reci i vise od 75%) nema tu srecu pa se ide daj sta das.
Pa ti onda pristani da živiš, po principu daj ta daš, sa nekim ko te ne poštuje, ne cjeni, ne gleda na tebe kao na ljudsko biće, jer eto, ne može ti biti dovoljno za samački života.

Bolan, nema tih para za koje bih ja svoj rahatluk prodala, pa makar skapala od gladi. A s' ove dvije ruke i noge ja mogu sebi obezbjediti ako ništa - da ne budem gladna.
mad_max_ba

#1446 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by mad_max_ba »

vakat je prestati pratiti ovu temu

dosta pametnih stvari rečeno i previše gluposti (uključujući i moje :D )
triconja

#1447 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by triconja »

Nastasia wrote:
triconja wrote: Jes klinko, da bi covjek sam zivio potrebno je da je obrazovan i obdaren pravim vrijednostima uz pomoc kojih moze dobit dobru platu koja ce mu bit dovoljna za samacki zivot. U bosni vise od pola populacije (usudio bih se reci i vise od 75%) nema tu srecu pa se ide daj sta das.
Pa ti onda pristani da živiš, po principu daj ta daš, sa nekim ko te ne poštuje, ne cjeni, ne gleda na tebe kao na ljudsko biće, jer eto, ne može ti biti dovoljno za samački života.

Bolan, nema tih para za koje bih ja svoj rahatluk prodala, pa makar skapala od gladi. A s' ove dvije ruke i noge ja mogu sebi obezbjediti ako ništa - da ne budem gladna.
Eee, opet idemo na istu pricu, analogija lahko je ruznoj zeni bit svetica, znaci lahko je tebi naprdjivat o slobodi i odlasku iz braka na svaku sitnicu jer si natprosjecno inteligentna i imala si bolje uslove (pa zavrsila i fakultet) od vecine i stekla si uslove za neki "kvalitetniji" zivot. Nije nuzno da ces ovisit o muskarcu i da cete morat skupa radit da bi se zivotarilo nego mores i sama zaradit ko dvoje prosjecnih, znaci da ti muska komponenta ne treba i ako nadjes kakvu u medjuvremenu imas dosta sloboda kad se pojave kriticne situacije koju vecina nema.

To sam mislio kad sam piso ono iznad.
Nastasia

#1448 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Nastasia »

triconja wrote:
Nastasia wrote:
triconja wrote: Jes klinko, da bi covjek sam zivio potrebno je da je obrazovan i obdaren pravim vrijednostima uz pomoc kojih moze dobit dobru platu koja ce mu bit dovoljna za samacki zivot. U bosni vise od pola populacije (usudio bih se reci i vise od 75%) nema tu srecu pa se ide daj sta das.

Eee, opet idemo na istu pricu, analogija lahko je ruznoj zeni bit svetica, znaci lahko je tebi naprdjivat o slobodi i odlasku iz braka na svaku sitnicu jer si natprosjecno inteligentna i imala si bolje uslove (pa zavrsila i fakultet) od vecine i stekla si uslove za neki "kvalitetniji" zivot. Nije nuzno da ces ovisit o muskarcu i da cete morat skupa radit da bi se zivotarilo nego mores i sama zaradit ko dvoje prosjecnih, znaci da ti muska komponenta ne treba i ako nadjes kakvu u medjuvremenu imas dosta sloboda kad se pojave kriticne situacije koju vecina nema.

Pogrešno si zaključio.
Okej, možda sam natprosječno inteligentna, ali nisam imala nikakve bolje uslove o kojima pričaš.

Dok si ti možda razmišljao kako da kupiš novu igricu, ja sam razmišljala kako da kupim užinu.
Dakle, ja radim od svoje 16-te godine, tim radom plaćam svoje školovanje, svoje cigare i svoj prevoz. Knjige također sam sebi obezbjeđivala (sistemom trampe, svoje prodam mlađima, od starijih kupim nove).

Dakle, možda je fakultet (koji još nisam završila - zahvaljujući tome što moram uporedo da radim i da ga završavam) predispozicija za samostalnost, jeste, ali sam ga sama sebi obezbjedila.
Možda je vozačka dozvola uslov za dobijanje nekog posla? Jeste, ali sam je sama platila.
Možda su kursevi engleskog, arapskog, francuskog, AutoCAD.a predispozicija za fin posao? Jesu, ali i njih sam sebi obezbjedila.

Zato, kad kažem da znam da mogu sama, to je zato što to uistinu znam, ne da ću moći nekad, već da mogu već sad.

Najlakše je kukat kako živimo u Bosni, posla se nema, nema se para, sjedi kući, šuti i trpi i viči sebi: ma nemogu ja.
Nastasia

#1449 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Nastasia »

I da, užasno mi je što govorimo ljudima u lošim brakovima, osobama koje su maltretirane, koje su ponižavane, kako se tako mora i kako nemaju drugog izbora. Izbora uvijek ima. U svom životu uvijek imaš izbor! Pa i kad si bolestan, znam da ti to ne bi izabrao za sebe, ali je na tebi da izabereš da li ćeš da se predaš ili da se boriš. Ako nemaš obrazovanje potrebno za bolji posao koji bi ti pomogao da odeš, stekni ga. Ja sam išla na bezbroj besplatnih kurseva, radionica, znači nisam morala marke uložit. Za mnogo poslova ti ne treba nikakvo posebno obrazovanje.

I ja sam radila po 10-12, nekad i 17 sati dnevno u pekari, dok me Albanac jaho (i ne mislim u onom dobrom, seksualnom smislu) da bi nakon dva mjeseca otišla i platila taj fakultet jer znam da će mi on obezbjedit da ne moram ponizno tražit od nekog pare za gaće i uloške.
triconja

#1450 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by triconja »

Nastasia wrote:
triconja wrote: Eee, opet idemo na istu pricu, analogija lahko je ruznoj zeni bit svetica, znaci lahko je tebi naprdjivat o slobodi i odlasku iz braka na svaku sitnicu jer si natprosjecno inteligentna i imala si bolje uslove (pa zavrsila i fakultet) od vecine i stekla si uslove za neki "kvalitetniji" zivot. Nije nuzno da ces ovisit o muskarcu i da cete morat skupa radit da bi se zivotarilo nego mores i sama zaradit ko dvoje prosjecnih, znaci da ti muska komponenta ne treba i ako nadjes kakvu u medjuvremenu imas dosta sloboda kad se pojave kriticne situacije koju vecina nema.

Pogrešno si zaključio.
Okej, možda sam natprosječno inteligentna, ali nisam imala nikakve bolje uslove o kojima pričaš.

Dok si ti možda razmišljao kako da kupiš novu igricu, ja sam razmišljala kako da kupim užinu.
Dakle, ja radim od svoje 16-te godine, tim radom plaćam svoje školovanje, svoje cigare i svoj prevoz. Knjige također sam sebi obezbjeđivala (sistemom trampe, svoje prodam mlađima, od starijih kupim nove).

Dakle, možda je fakultet (koji još nisam završila - zahvaljujući tome što moram uporedo da radim i da ga završavam) predispozicija za samostalnost, jeste, ali sam ga sama sebi obezbjedila.
Možda je vozačka dozvola uslov za dobijanje nekog posla? Jeste, ali sam je sama platila.
Možda su kursevi engleskog, arapskog, francuskog, AutoCAD.a predispozicija za fin posao? Jesu, ali i njih sam sebi obezbjedila.

Zato, kad kažem da znam da mogu sama, to je zato što to uistinu znam, ne da ću moći nekad, već da mogu već sad.

Najlakše je kukat kako živimo u Bosni, posla se nema, nema se para, sjedi kući, šuti i trpi i viči sebi: ma nemogu ja.
Pod ovim bolje uslove mislio sam reci pocetne uslove, naravno pod to opada i materijalna sredstva ali ne u tolikoj mjeri kao sto opada ljepota i nemanje deformiteta (i fizickih i psihickih). Cak i ta snaga koju kazes da imas je jedan spocetni uslov da bi se uspjelo u zivotu, jer ima ljudi koji su staticni citav zivot, nemaju ni volje nit zelje za bilo cime, a ti po opisanom izgleda da to nisi.

Jel imas papire da pricas engleski, arapski i francuski ili je to vise ono povrsinsko znanje istog?
Post Reply