Ludjak likedo_79 wrote:zoomba wrote:Potrudis se oko zenska , pokloni, izlazak ,vecera,sex, i kad raskines ona kaze on je mene iskoristio samo
Jel to to
Nije do para , vec kako uvjek ispadnu one zrtve... kao da ni u cemu nisu uzivale..
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
Ludjak likedo_79 wrote:zoomba wrote:Potrudis se oko zenska , pokloni, izlazak ,vecera,sex, i kad raskines ona kaze on je mene iskoristio samo
Jel to to
edo_79 wrote:Daj 2, k'o na reklami ....... Da Bog da nikad reklame u svom životu ne vidjela više!![]()
![]()
![]()
![]()
Meni najdraza MMA fighterica, hajde njoj stisni pa kazi da je pita zagorila, bolje da je sam pravis.sheilak wrote:snazna zena je samostalna zena, koja je sebi dovoljna prvo, ostvarena po pitanju obrazovanja, financijske neovisnosti, sposobna voditi samostalan zivot. i koja ulazi u brak i odnose kao kompletna osoba, a ne manjkava koja trazi (emotivno, psiholosko, financijsko) kompletiranje u muskarcu.

Kakvo silovanje?sheilak wrote:naravno, euridika, ispricavam se.
mozes li mi, molim te, evtl predloziti jedan od nacina na koji sam mogla replicirati ramzessu na odobravanje (posredno) silovanja „pametnih zena“, uz opasku da to vole? ili da su pametne jer vole to/takvo ponasanje? jer prvobitno je odnos ta dva karaktera u game of thrones poceo i opetovanim i brutalnim
silovanjem protagonistice.
kako bi mu ti srocila odgovor? jer ti si tolerantna zena, kako si i sama rekla, naravno, sigurno puno tolerantnija od mene...
ovo te pitam kao forumasicu, a ne moderaciju btw.
Bloo, kad kod mene svane vi idete lec.Bloo wrote:Jarane, kako ti se da podjebavat u ova doba
Nemoj ti mene senzibilirati nego ne prevrci na nesto sto nema veze sa onim sto sam rekao.sheilak wrote:kada neko (musko) kaze nesto poput ovog sto je ramzess rekao ili ako velica i opravdava silovanje, dakle ono kolokvijalno metanje kako bi se zenu smiriloili fizicko nasilje, negiranje odredjenih prava, etc, pominjanjem zenskih clanova porodice, ne u pejorativnom smislu niti u formi psovke, nastojis ih senzibilizirati u pogledu onoga sto govore tako sto ih ponusavas navesti da isti nacin razmisljanja, koji koriste nad drugim zenama, primijene na bliskog clana porodice, za kojeg imaju osjecaje i postovanje, i da, u skladu s reakcijom koje tako primijeno razmisljanje izazove, preispitaju sebe kao i tacnost i opravdanost takvog nacinja razmisljanja...
dakle, radi se o senzibiliziranju muska koje recimo ima sexisticki stav o zenama kako bi ga se navelo da taj stav evtl revidira. ono bi li tako mislio da je u pitanju ili tako nesto zelio za majku ili sestru ili kcer. eto, nadam se da sam ti pojasnila, moonca

Znam ...Ramzess Veliki wrote:Bloo, kad kod mene svane vi idete lec.Bloo wrote:Jarane, kako ti se da podjebavat u ova doba
7 sati razlike ...
edo_79 wrote:Moja mati nit je bila kraljica, nit je bila sluškinja ..... bila je RAVNOPRAVNA s mojim ocemSaraFina wrote:https://m.youtube.com/watch?v=gAo6Cm7AJ3Q
Edo, evo himne
Ti nikad neces biti kao moja mati
sto je bila, ocu mom
kraljica, sluskinja, sve
al' nikada po svom
Ti nikad neces znati ljubav dati
kao sto je ona ocu mom
dala sve sto imala je
sve da sacuva dom
I dali su OBOJE i zdravlje i sve da naprave i sačuvaju dom ....
Naravno da volim tradicionalne žene, ako je ona sposobna da se žrtvuje zarad porodice onda ja nemam nikakvo opravdanje niti izgovor da ne činim isto. Za razliku od većine (čast izuzecima) današnjih žena koje neznaju dvoje jaja ispeć, pita im je misaona imenica, a da ne pominjemo druge stvari koje neznaju a ovamo mi glume moralne vertikale i naku ugroženost....SaraFina wrote:Figurativno.. Ne budi bukvalac. Mislila sam da voliš te tadicionalne žene sposobne na svakojake žrtve zarad porodice. A takvih je danas u promilima
Ali nema pravo ni da pametuje kako je težak život, nema s kim izać, nemože se udat, hoće dijete, a ovamo jel sjedne odmah je u neravnopravnom položaju u odnosu na muškarce, ima manju platu, al nemoj paša dda se porađam, nebih ja djece dok se ne ostvarim na poslu, imam ambicije, neću izlaziti sa svakim baš, mora imati to, to i to ....Tomahawk11 wrote:To sa kuhanjem je danas relativna stvar. Dok je žena bila isključivo domaćica, odsustvo navedenih kvalifikacija je bilo diskutabilno.
Danas stvari stoje drugačije. Žena koja radi ne mora nužno znati ispeći dvoje jaja ili skuhati pitu.
Tomahawk11 wrote:To sa kuhanjem je danas relativna stvar. Dok je žena bila isključivo domaćica, odsustvo navedenih kvalifikacija je bilo diskutabilno.
Danas stvari stoje drugačije. Žena koja radi ne mora nužno znati ispeći dvoje jaja ili skuhati pitu.
BravoSaraFina wrote:Tomahawk11 wrote:To sa kuhanjem je danas relativna stvar. Dok je žena bila isključivo domaćica, odsustvo navedenih kvalifikacija je bilo diskutabilno.
Ti si savremen muškarac. Tebi je ništa šerpu graha napraviti
Šalu na stranu ako oboje rade, logično je da s posla ona/on koji/a prvi/a dodje nešto skuha. Vikendom je druga priča.
Ramzesse, mozes ti pisati do sutra i pokusavati pravdati se i, jel, kako bloo misli, pokusati podjebavati nekoga, ali evo sta si ti napisao. dakle, napisao si da pametna zena voli izivljavanje kakvo je daenerys prvobitno trpila od njega, dakle, lik ju je brutalno silovao. i pametna je svaka ako voli to, napisao si to uz smjesak (cija je kratica “babin sin” btw:D)sheilak wrote:Ramzess Veliki wrote:Pametne zene tako vole.MarlboroGold wrote: Prvo je prethodilo iživljavanje Droge
Nece, ostavi te i nadje drugog koji ima.edo_79 wrote: Što su žene koje rade danas bolje od žena koje su radile recimo prije 20 godina, pa ne moraju nužno znat napraviti jelo? Ima sad za kupit jel? A šta ako nema para, hoćel dlaka načupat pa platiti??
Edo, tebi se nekako sve vrti oko zene koja bi kuhala. Jesi ti bio gladan u zivotu cesto mozda?Ramzess Veliki wrote:Nece, ostavi te i nadje drugog koji ima.edo_79 wrote: Što su žene koje rade danas bolje od žena koje su radile recimo prije 20 godina, pa ne moraju nužno znat napraviti jelo? Ima sad za kupit jel? A šta ako nema para, hoćel dlaka načupat pa platiti??
Nije bilo tad ovoliko serija, Dinastija i Bog te veselioedo_79 wrote:Ali nema pravo ni da pametuje kako je težak život, nema s kim izać, nemože se udat, hoće dijete, a ovamo jel sjedne odmah je u neravnopravnom položaju u odnosu na muškarce, ima manju platu, al nemoj paša dda se porađam, nebih ja djece dok se ne ostvarim na poslu, imam ambicije, neću izlaziti sa svakim baš, mora imati to, to i to ....Tomahawk11 wrote:To sa kuhanjem je danas relativna stvar. Dok je žena bila isključivo domaćica, odsustvo navedenih kvalifikacija je bilo diskutabilno.
I nije tačno da je bila isključivo domaćica, u mene su obje nane bile i domaćice, i radile na njivi, ne govorim 2 reda paprika i 2 reda patlidžana, već govorim o dunumima njive, i opet stigne i po kući počistit, jelo napravit, drva nacijepat, pa motiku na rame i u njivu, nije se imalo vremena za serije, zadruge, zvijezde granda i pičke materine. Ustanu oboje ujutro u6 i dođu nekad pred kraj dana, smoreni i slomljeni od posla, lezi spavaj i opet ujutro jovo na novo.
Što su žene koje rade danas bolje od žena koje su radile recimo prije 20 godina, pa ne moraju nužno znat napraviti jelo? Ima sad za kupit jel? A šta ako nema para, hoćel dlaka načupat pa platiti??
Kompromis je ključ svega.SaraFina wrote:Ti si savremen muškarac. Tebi je ništa šerpu graha napraviti
Šalu na stranu ako oboje rade, logično je da s posla ona/on koji/a prvi/a dodje nešto skuha. Vikendom je druga priča.
Gdje si to čuo, u BeograduRamzess Veliki wrote:Pametne zene nece da rade. Jos ako su lijepe radit ce neko za njih.
Ramzess Veliki wrote:Pametne zene nece da rade. Jos ako su lijepe radit ce neko za njih.
Bolan ko pametan voli da radi ???Tomahawk11 wrote:Gdje si to čuo, u BeograduRamzess Veliki wrote:Pametne zene nece da rade. Jos ako su lijepe radit ce neko za njih.![]()
Pazi, ja sam uvijek govorio, kad bih naslijedio nekog dalekog rođaka iz Amerike i neke milione, ja bih najradije bio negdje naslonjen na neku palmu i pijuckao neki koktelRamzess Veliki wrote:Bolan ko pametan voli da radi ???Tomahawk11 wrote:Gdje si to čuo, u BeograduRamzess Veliki wrote:Pametne zene nece da rade. Jos ako su lijepe radit ce neko za njih.![]()
![]()
Pametan druge organizuje da rade za njega ...