Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
zoomba

#1276 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by zoomba »

edo_79 wrote:
zoomba wrote:Potrudis se oko zenska , pokloni, izlazak ,vecera,sex, i kad raskines ona kaze on je mene iskoristio samo :lol:
Image

Jel to to :pisnuo:
Ludjak lik :lol:

Nije do para , vec kako uvjek ispadnu one zrtve... kao da ni u cemu nisu uzivale..
edo_79

#1277 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

Daj 2, k'o na reklami ....... Da Bog da nikad reklame u svom životu ne vidjela više! :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
MarlboroGold

#1278 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by MarlboroGold »

edo_79 wrote:Daj 2, k'o na reklami ....... Da Bog da nikad reklame u svom životu ne vidjela više! :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo: :pisnuo:
:pisnuo: najbolji dio
Ramzess Veliki

#1279 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote:snazna zena je samostalna zena, koja je sebi dovoljna prvo, ostvarena po pitanju obrazovanja, financijske neovisnosti, sposobna voditi samostalan zivot. i koja ulazi u brak i odnose kao kompletna osoba, a ne manjkava koja trazi (emotivno, psiholosko, financijsko) kompletiranje u muskarcu.
Meni najdraza MMA fighterica, hajde njoj stisni pa kazi da je pita zagorila, bolje da je sam pravis. :D

Image
Ramzess Veliki

#1280 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote:naravno, euridika, ispricavam se.

mozes li mi, molim te, evtl predloziti jedan od nacina na koji sam mogla replicirati ramzessu na odobravanje (posredno) silovanja „pametnih zena“, uz opasku da to vole? ili da su pametne jer vole to/takvo ponasanje? jer prvobitno je odnos ta dva karaktera u game of thrones poceo i opetovanim i brutalnim
silovanjem protagonistice.

kako bi mu ti srocila odgovor? jer ti si tolerantna zena, kako si i sama rekla, naravno, sigurno puno tolerantnija od mene...

ovo te pitam kao forumasicu, a ne moderaciju btw.
Kakvo silovanje? :lol:
Da te podsjetim, mozes premotati na Sezonu 1, cinimise Epizoda 3 ... radi se o prvoj svadbenoj noci, ona nevina nema pojma, on krkan zna kako tranzirati ratnika al' ne zna kako zadovoljiti zenu. Zatim Daenerius unajmi sluskinju da ju nauci seksu, pa zatim nauci i Droga. A da, Daenerius se zaljubila u Droga prvi put kad ga je vidjela na konju, prije vjencanja, a on joj je dao dvadeset sluskinja, armiju koja ce da joj vrati prijestolje, I zalio joj brata vrelim zlatom kad joj je buraz spucao samar.
Upravo sam poceo da ponovo gledam seriju odpocetka. :D

Htio sam reci da zene vole kad u muskarcu postoji iskra ratnika koji ce za nju da prevrne svijet naglavacke. A u isto vrijeme izgleda onako dobro ... :shock: ... frajer je gluhobilo dobar ... :thumbup:
Bloo
Globalna šefica

#1281 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Bloo »

Jarane, kako ti se da podjebavat u ova doba :lol:
Ramzess Veliki

#1282 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Ramzess Veliki »

Bloo wrote:Jarane, kako ti se da podjebavat u ova doba :lol:
Bloo, kad kod mene svane vi idete lec.
7 sati razlike ...
Ramzess Veliki

#1283 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Ramzess Veliki »

sheilak wrote:kada neko (musko) kaze nesto poput ovog sto je ramzess rekao ili ako velica i opravdava silovanje, dakle ono kolokvijalno metanje kako bi se zenu smirilo :) ili fizicko nasilje, negiranje odredjenih prava, etc, pominjanjem zenskih clanova porodice, ne u pejorativnom smislu niti u formi psovke, nastojis ih senzibilizirati u pogledu onoga sto govore tako sto ih ponusavas navesti da isti nacin razmisljanja, koji koriste nad drugim zenama, primijene na bliskog clana porodice, za kojeg imaju osjecaje i postovanje, i da, u skladu s reakcijom koje tako primijeno razmisljanje izazove, preispitaju sebe kao i tacnost i opravdanost takvog nacinja razmisljanja...

dakle, radi se o senzibiliziranju muska koje recimo ima sexisticki stav o zenama kako bi ga se navelo da taj stav evtl revidira. ono bi li tako mislio da je u pitanju ili tako nesto zelio za majku ili sestru ili kcer. eto, nadam se da sam ti pojasnila, moonca :)
Nemoj ti mene senzibilirati nego ne prevrci na nesto sto nema veze sa onim sto sam rekao.

Dakle, za one koji nisu gledali seriju i cuju neke price o nekakvom serijskom silovanju ... akteri serije Daenerius i Drogo:

Image
Image
Image
Image

Vidi se kako je Drogo siluje i zlostavlja ...

A ovo je scena kad Daenerius zabrani njegovim vojnicima da zarobljene zene siluju i pretvaraju u roblje pa se jedan pozali na njenu odluku Drogu:
Image

PS: Imam majku, sestru i dvije kcerke. Ne trebas ti meni govoriti o senzibilitetu.
A to sto si ih spomenula ... mislim ... spali je Daenerius ...
Image
Bloo
Globalna šefica

#1284 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Bloo »

Ramzess Veliki wrote:
Bloo wrote:Jarane, kako ti se da podjebavat u ova doba :lol:
Bloo, kad kod mene svane vi idete lec.
7 sati razlike ...
Znam ... :|
SaraFina

#1285 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by SaraFina »

edo_79 wrote:
SaraFina wrote:https://m.youtube.com/watch?v=gAo6Cm7AJ3Q

Edo, evo himne :D

Ti nikad neces biti kao moja mati 
sto je bila, ocu mom 
kraljica, sluskinja, sve 
al' nikada po svom 

Ti nikad neces znati ljubav dati 
kao sto je ona ocu mom 
dala sve sto imala je 
sve da sacuva dom 
Moja mati nit je bila kraljica, nit je bila sluškinja ..... bila je RAVNOPRAVNA s mojim ocem
I dali su OBOJE i zdravlje i sve da naprave i sačuvaju dom ....

Figurativno.. Ne budi bukvalac. Mislila sam da voliš te tadicionalne žene sposobne na svakojake žrtve zarad porodice. A takvih je danas u promilima :D
MarlboroGold

#1286 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by MarlboroGold »

Nešto kontam... lijepo i pametno ne možeš definisati, jer što je nekome lijepo i pametno drugoj osobi može biti obrnuto, pa tako i za žene...
edo_79

#1287 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

SaraFina wrote:Figurativno.. Ne budi bukvalac. Mislila sam da voliš te tadicionalne žene sposobne na svakojake žrtve zarad porodice. A takvih je danas u promilima :D
Naravno da volim tradicionalne žene, ako je ona sposobna da se žrtvuje zarad porodice onda ja nemam nikakvo opravdanje niti izgovor da ne činim isto. Za razliku od većine (čast izuzecima) današnjih žena koje neznaju dvoje jaja ispeć, pita im je misaona imenica, a da ne pominjemo druge stvari koje neznaju a ovamo mi glume moralne vertikale i naku ugroženost....
Tomahawk11
Globalni moderator

#1288 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Tomahawk11 »

To sa kuhanjem je danas relativna stvar. Dok je žena bila isključivo domaćica, odsustvo navedenih kvalifikacija je bilo diskutabilno.
Danas stvari stoje drugačije. Žena koja radi ne mora nužno znati ispeći dvoje jaja ili skuhati pitu.
edo_79

#1289 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

Tomahawk11 wrote:To sa kuhanjem je danas relativna stvar. Dok je žena bila isključivo domaćica, odsustvo navedenih kvalifikacija je bilo diskutabilno.
Danas stvari stoje drugačije. Žena koja radi ne mora nužno znati ispeći dvoje jaja ili skuhati pitu.
Ali nema pravo ni da pametuje kako je težak život, nema s kim izać, nemože se udat, hoće dijete, a ovamo jel sjedne odmah je u neravnopravnom položaju u odnosu na muškarce, ima manju platu, al nemoj paša dda se porađam, nebih ja djece dok se ne ostvarim na poslu, imam ambicije, neću izlaziti sa svakim baš, mora imati to, to i to ....

I nije tačno da je bila isključivo domaćica, u mene su obje nane bile i domaćice, i radile na njivi, ne govorim 2 reda paprika i 2 reda patlidžana, već govorim o dunumima njive, i opet stigne i po kući počistit, jelo napravit, drva nacijepat, pa motiku na rame i u njivu, nije se imalo vremena za serije, zadruge, zvijezde granda i pičke materine. Ustanu oboje ujutro u6 i dođu nekad pred kraj dana, smoreni i slomljeni od posla, lezi spavaj i opet ujutro jovo na novo.

Što su žene koje rade danas bolje od žena koje su radile recimo prije 20 godina, pa ne moraju nužno znat napraviti jelo? Ima sad za kupit jel? A šta ako nema para, hoćel dlaka načupat pa platiti??
SaraFina

#1290 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by SaraFina »

Tomahawk11 wrote:To sa kuhanjem je danas relativna stvar. Dok je žena bila isključivo domaćica, odsustvo navedenih kvalifikacija je bilo diskutabilno.

Ti si savremen muškarac. Tebi je ništa šerpu graha napraviti :D

Šalu na stranu ako oboje rade, logično je da s posla ona/on koji/a prvi/a dodje nešto skuha. Vikendom je druga priča.
Ramzess Veliki

#1291 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Ramzess Veliki »

Pametne zene nece da rade. Jos ako su lijepe radit ce neko za njih. 8-)
edo_79

#1292 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by edo_79 »

SaraFina wrote:

Ti si savremen muškarac. Tebi je ništa šerpu graha napraviti :D

Šalu na stranu ako oboje rade, logično je da s posla ona/on koji/a prvi/a dodje nešto skuha. Vikendom je druga priča.
Bravo :thumbup:
sheilak

#1293 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by sheilak »

sheilak wrote:
Ramzess Veliki wrote:
MarlboroGold wrote: Prvo je prethodilo iživljavanje Droge :D
Pametne zene tako vole. :babinsin:
Ramzesse, mozes ti pisati do sutra i pokusavati pravdati se i, jel, kako bloo misli, pokusati podjebavati nekoga, ali evo sta si ti napisao. dakle, napisao si da pametna zena voli izivljavanje kakvo je daenerys prvobitno trpila od njega, dakle, lik ju je brutalno silovao. i pametna je svaka ako voli to, napisao si to uz smjesak (cija je kratica “babin sin” btw:D)

kasnije pises kao da si mislila da zene vole muskarca sa iskrom ratnika i tijelom boga, koji ce ih potciniti i tijelom boga i bla bla. sto je sra*nje, izvini. mislim da je barem vecina zena skontala sta si htio reci i sta mislis da zene vole. i sta evtl mislis da zene trebaju.

To sto khala drogu glumi bozanstveni i super zgodni jason momoa mozda ublazuje cinjenicu sta se daenerys desilo nakon btw prisilne udaje za njega. da ga je glumio neki ruzni, odbojni lik, i licem i tijelom, sta ja znam, nizak, celav (da je khal takav mogao biti, naravno) i karakterom, mozda bi i scene silovanja bile jasnije i razumljivije, barem nekim zenama. procitaj knjige, pogledaj seriju, pokusaj to sve gledati iz zenske perspektive, a ne kao na ostvarenje muske fantazije.

i ne govorimo mi ovdje o ljubavi koja se razvila izmedju njih jer se daenerys morala prilagoditi situaciji vec o pocetnom odnosu, punom nasilja i potcinjavanja, pa je odlucila napraviti najbolje od toga, shodno svom karakteru ili kako marlboro napisa - prvo je prethodilo izivljavanje droge. a ti onda napisa da zene vole izivljavanje...ovo je zapravo najbitnije-da ti smatras da zene vole izivljavanje. pametne jel. ergo glupe su ako to ne vole ili?
al bas cudno da si daenerys spomenuo, od curice, zlostavljane i silovane i od svog brata koji ju je haman prodao u brak s drogom (koji je na srecu bio karakterno ok, barem s njom, a koji je jel i fakat zgodan lik), izbori se da bude najsnaznije, gotovo mitsko bice.

i meni fakat super sega kad ti muskarac, stariji kao ramzess ili bilo koji drugi, krene objasnjavati sta zene vole :-D i da je jel pametna ako vole to sto on kaze da vole...

a tebe se treba senzibilizirati. jer sudeci po tvom pisanju i inace, a i evo frisko, na temi o diskriminaciji muskaraca :D, neki prilicno jeben animozitet prema zenama i mizoginija (prikrivena lafo zastitnickim stavom prema zenama, pa sam htjela pitati, k’o diro?, al nebitno) ti prste iz usta. a mozda i iz nekih drugih mjesta, ako to sve jos funkcionira, naravno...:-D
Ramzess Veliki

#1294 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Ramzess Veliki »

edo_79 wrote: Što su žene koje rade danas bolje od žena koje su radile recimo prije 20 godina, pa ne moraju nužno znat napraviti jelo? Ima sad za kupit jel? A šta ako nema para, hoćel dlaka načupat pa platiti??
Nece, ostavi te i nadje drugog koji ima. :lol:
sheilak

#1295 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by sheilak »

Ramzess Veliki wrote:
edo_79 wrote: Što su žene koje rade danas bolje od žena koje su radile recimo prije 20 godina, pa ne moraju nužno znat napraviti jelo? Ima sad za kupit jel? A šta ako nema para, hoćel dlaka načupat pa platiti??
Nece, ostavi te i nadje drugog koji ima. :lol:
Edo, tebi se nekako sve vrti oko zene koja bi kuhala. Jesi ti bio gladan u zivotu cesto mozda?
mod-edit: Obrisani komentari koji zadiru u privatnost i vrijeđaju.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1296 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Tomahawk11 »

edo_79 wrote:
Ali nema pravo ni da pametuje kako je težak život, nema s kim izać, nemože se udat, hoće dijete, a ovamo jel sjedne odmah je u neravnopravnom položaju u odnosu na muškarce, ima manju platu, al nemoj paša dda se porađam, nebih ja djece dok se ne ostvarim na poslu, imam ambicije, neću izlaziti sa svakim baš, mora imati to, to i to ....

I nije tačno da je bila isključivo domaćica, u mene su obje nane bile i domaćice, i radile na njivi, ne govorim 2 reda paprika i 2 reda patlidžana, već govorim o dunumima njive, i opet stigne i po kući počistit, jelo napravit, drva nacijepat, pa motiku na rame i u njivu, nije se imalo vremena za serije, zadruge, zvijezde granda i pičke materine. Ustanu oboje ujutro u6 i dođu nekad pred kraj dana, smoreni i slomljeni od posla, lezi spavaj i opet ujutro jovo na novo.

Što su žene koje rade danas bolje od žena koje su radile recimo prije 20 godina, pa ne moraju nužno znat napraviti jelo? Ima sad za kupit jel? A šta ako nema para, hoćel dlaka načupat pa platiti??
Nije bilo tad ovoliko serija, Dinastija i Bog te veselio :mrgreen: Ili Đekna :)
Nisam rekao da su bolje, jednostavno su se vremena promijenila i stvari drugačije kotiraju.
Tvoja nana nije mogla proizvode sa njive trampiti za klopu iz restorana, danas zaposlena žena može jesti u istom.
Sve je to potpadalo pod domaćinstvo, edo, ali eto možemo voditi pod samozaposlenje.
Vidi, u principu ne treba niko nikom previše pametovati.
Onaj ko traži izgovore za bilo šta u životu, pa bilo to i dijete, status, plata...onda je najbolje sjesti pod kakvo drvo u šumi i čekati kraj.
Nemoj se upustati u nešto zašta baš i nisi.
SaraFina wrote:Ti si savremen muškarac. Tebi je ništa šerpu graha napraviti

Kompromis je ključ svega.
Skuha onaj kome se više da.
Suđe opere onaj ko je manje umoran, raspoloženiji.
Usisa isto tako.
Ili pak naruče klopu, odnosno izađu negdje vani na istu.
Tomahawk11
Globalni moderator

#1297 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Tomahawk11 »

Ramzess Veliki wrote:Pametne zene nece da rade. Jos ako su lijepe radit ce neko za njih. 8-)
Gdje si to čuo, u Beogradu :lol: :mrgreen:
SaraFina

#1298 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by SaraFina »

Ramzess Veliki wrote:Pametne zene nece da rade. Jos ako su lijepe radit ce neko za njih. 8-)

Ako ti stalo do nekog normalno je da ugodiš i njemu i sebi. Naravno svaki dan nisam u mogućnosti, ali vikendom se da i pita razvući (što reče Edo), a i otići u restoran.
Ramzess Veliki

#1299 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Ramzess Veliki »

Tomahawk11 wrote:
Bolan ko pametan voli da radi ??? :shock:

Pametan druge organizuje da rade za njega ... :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#1300 Re: Bojimo li se lijepih i pametnih zena? Jako.

Post by Tomahawk11 »

Ramzess Veliki wrote:
Tomahawk11 wrote:
Bolan ko pametan voli da radi ??? :shock:

Pametan druge organizuje da rade za njega ... :lol:
Pazi, ja sam uvijek govorio, kad bih naslijedio nekog dalekog rođaka iz Amerike i neke milione, ja bih najradije bio negdje naslonjen na neku palmu i pijuckao neki koktel 8-)
Ali pošto su za to šanse ko i da ću naći naftu ispred zgrade, ostaje mi ovo što sa svojih deset prstiju zaradim :|
Znam samo da je nezaposlena žena šejtan na kanaFi :roll:
Post Reply