Bojim se da BiH broji svoje posljednje dane...

Post Reply
atko

Post by atko »

dugacki wrote:Sjecate li se price sa Kiprom? Turski dio htio da se ujedini..Grcki dio nije htio ni da cuje.Evropa nije podrzala ujedinjenje iz jednog razloga-nece turski dio u Evropu.Sa Kosovom je ista price, lafo Evropa za nezavisnost Kosova a u stvari je za Srbiju kao dio EU bez Kosova.Kosovu nema mjesta u Evropi.Zasto EU hoce Srbe u Evropu? Zato sto su ludi za Srbima? Ma jok bolan....hoce da sprijece da Srbija padne pod nekakvu Rusku isturenu teritoriju. A sta sa Bosnom? Bosanski Srbi i Hrvati ce preko svojih ''matica'' i njihovih pasosa moci u Evropu, a Bosnjaci
sjedi gdje si.Zaklljucak: EU nece clanice u kojima je dobar dio stanovnista muslimani. Jedino sto bi Bosnu moglo spasiti jeste da se Srbi vise povezu sa Rusima cime bi Ameri automatski stali na stranu Bosne i na Drini postavili novi Berlinski zid.
Ma daaaaaaaaaaaaaajjj... znas li ti koliko muslimana zivi u evropi? Sta za EU predstavlja saka od 2 miliona bosanskih muslimana ... ok Turskoj nedaju EU... zasto? Da su na mjestu Turske UAE ili neka druga profitabilna drzva EU bi takvoj drzavi razmotala tepih i kleknula na koljena da udje u EU
_BosanaC

Post by _BosanaC »

To bi Saiane imalo smisla da jednog od igraca ne poznajemo od ranije, i da taj igrac ne vuce neke aferime iz vremena dok drugi se jos nije toliko aktivno bio u prilici baviti boksom kao ovaj prvi.

Zatim, u trenutku kada je taj za kojeg sam napisao da se bori za to za sta se bori imao priliku da izgubi na meceve, ovaj prvi uspije prehebati sudije da se igra na tehnicki nokaut, za koji ocito nema ni snage, ni znanja, a ni ideja kako bi dosao do njega. Tako da ovom prvom dodje zaista lako skakutati po ringu i zavlaciti naseg wanna-be sampiona, a sampion je toliko iscrpljen i izmoren da vise ni ne vidi u kojem uglu mu se protivnik nalazi.

Neko spomenu sestoaprilske amandmane... Da, izmedju ostalog sam mislio i na njih.

A ko mi kaze da se Haris Silajdzic bori za 100% BiH necu reci ni da je zlurad ni ogranicen. Reci cu samo da nema pojma o politickoj situaciji u BiH.
dugacki

Post by dugacki »

komentar wrote:Možda bi im bilo i bolje reći (Republici Srpskoj): ako hoćete - idite više.

Jer njihovo pravljenje taoca od čitave BiH a i sasvim suludo reagiranje federalnih političara na sve to ne vodi nikamo.
A sve u režiji međunarodne zajednice.
Koja po mom mišljenju sasvim dobro upravlja situacijom na ovim prostorima. Prave stanje napetosti kako im je želja i u interesu.
To zanči ako oni odluče da će se ta ista izdvojiti i da im je u interesu onda će to zasigurno i da bude.

A rješenje krize sukobima - pa valjda je nekoh naučilo nakon 95. Baš me zanima koliko bi ljudi sve strane skupile nakon svega...manipuliranih i razočaranih nakon prošlog...
Ti stvarno ne vidis dalje od svog nosa. Mislis da bi to bilo rjesenje za ostatak Bosne. Nego, hajde da malo razmisljam tvojom logikom; sta mislis da Tuzlu zamjenimo za Banjaluku i da istocnu Bosnu damo Srbima a mi se strpamo u zapadni dio, blize Hrvatskoj. I da nam Bihac bude glavni grad. NIDJE VEZE jel tako?
elk

Post by elk »

iskreno, ne znam nikoga od moje raje ko bi ponovo ratovao. takodje, ne znam nikoga(zene, stari, djeca se ne pitaju) ko bi ostao u zemlji, za koju mi se nekad i to sve cesce cini da i ne zasluzuje bolje, s obzirom kakvi je likovi, profiteri i seljacine vode. sto se mene tice, ako zamirise imalo na referendum, barikade, rat ili slicno ja palim. ostavljam sve, cak i kredit :) grebu nisam gledao, uvijek ga je lijepo bilo slusati, ali covjek decenijama vrti istu pricu. malo se izlizao, nisam znao da je i ljubitelj dobre kapjice i to pred nastup na tv.
xyz2007

Post by xyz2007 »

Vrlo inteligentna analogija saian, u pitanju je "namjerno" kao i preispitivanje terena.... pazite dobro... mi isto mozemo da izigravamo slabijeg borca ( hajd da se pravimo glumci, jao sta cemo sad vako nako hehehe ), ali to ne znaci da je taj borac u stvari slabiji.

Sve je to psihologija.... :lol:

pokusaj obradjivanja naroda lagano i psiholoski! preispituju a plan je skovan... mozda cak i 1992!

i ne znaci isto da to nece biti u svrhu i korist Bosne i njenih koji su se borili za nju, i njeno oslobodjenje od okupatora. :D
Last edited by xyz2007 on 10/11/2007 22:24, edited 1 time in total.
xon_sa

Post by xon_sa »

Bojim se da Grebo sere...
kao novi

Post by kao novi »

za ove sto zagovaraju uzimanje puske u ruke, bez zle namjere postavljam tekst.

Da li Vam ovo liči na Vaše probleme?

Pažljivo razmotrite slijedeće probleme.

• Doživio/doživjela sam nešto veoma strašno i opasno.

• Osjećam kao da se užasni događaj ponovo dešava.

• Ovaj osjećaj se često vraća bez najave.

• Imam noćne more i vraćaju mi se strašna sjećanja na užasni događaj.

• Izbjegavam mjesta koja me podsjećaju na taj događaj.

• Ponekad strepim i osjećam se veoma uzbuđeno kad se desi nešto neočekivano.

• Teško mi je vjerovati ili osjećati bliskost prema drugim ljudima.

• Lako se naljutim.

• Osjećam se krivim/krivom što su drugi umrli, a ja sam živ.

• Imam poteškoće sa spavanjem, mišići su mi napeti i jednostavno se ne osjećam dobro.

Ukoliko smatrate da neki od ovih problema liči na Vaš, moguće je da imate posttraumatski
stresni poremećaj (PTSP). PTSP je stvarna bolest koja se mora liječiti. Nije Vaša greška to
što imate ovu bolest i zbog toga ne morate ispaštati. Možete naučiti kako da dobijete
pomoć. Možete se osjećati bolje i vratiti se u normalan život!

PTSP je stvarna bolest. Ljudi mogu dobiti PTSP nakon što dožive nešto užasno i strašno. Može
se liječiti lijekovima i terapijom.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

elk wrote:iskreno, ne znam nikoga od moje raje ko bi ponovo ratovao. takodje, ne znam nikoga(zene, stari, djeca se ne pitaju) ko bi ostao u zemlji, za koju mi se nekad i to sve cesce cini da i ne zasluzuje bolje, s obzirom kakvi je likovi, profiteri i seljacine vode. sto se mene tice, ako zamirise imalo na referendum, barikade, rat ili slicno ja palim. ostavljam sve, cak i kredit :) grebu nisam gledao, uvijek ga je lijepo bilo slusati, ali covjek decenijama vrti istu pricu. malo se izlizao, nisam znao da je i ljubitelj dobre kapjice i to pred nastup na tv.
Ovo upravo i jeste razlika izmedju Bosnjaka i Srba. :roll:
Oni danas ne zive ni truncic zivotom kakvim zivi vecina u Federaciji, a bili bi
i gladni i zedni ali rs nedaju. Sta je s nasima? :-)
Nasi odmah dizu sidro i klis, zalosno je ovo sve citati.
Oni protestuju malo malo, a gdje su nasi? Gdje je ona hrabrost nekadasnja kad
se narod po Sarajevu i drugim gradovima okupljao, a pucalo iznad glave????

Zar da nakon agresije i odbrane Bosne i Hercegovine, da dodje do nestanka
ove zemlje bjegom onih koji je vise nece da brane?
Saian

Post by Saian »

_BosanaC wrote:To bi Saiane imalo smisla da jednog od igraca ne poznajemo od ranije, i da taj igrac ne vuce neke aferime iz vremena dok drugi se jos nije toliko aktivno bio u prilici baviti boksom kao ovaj prvi.
stvar je daleko kompleksnije zamislejna od "Dodika i Silajdzica", kao boksere njih i ne zamislih nego jednostavno dvije ideje, ostatak posta ( da ne kazhem neuspjeli pokushaj nastavka analogije :D) se nastavlja baviti izrichito tom dvojicom prvaka demagogije, a na njih ne mogu sebi chiste savjesti doputsiti da troshim rijechi. U BiH mogu samo josh ozbiljno o ogoljenim bitnim idejama razmisljati, ljudi u dnevno politichkoj svakodnevnici BiH su davno izgubili kredibilitet da na njih troshim aksone. Jedino me ovaj Komshic u zadnje vrijeme zahebava i igra se sa mojim kriterijima :D
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

Altsa wrote:
visby wrote:To je onaj koji je dozvolio osnivanje nacionalnih stranaka da bi kasnije samo iz prikrajka dobacivao.
.
i da je istina ovo sto kazes ja sam poslije ovog njegovog razgovora na Hayatu opet osjetio mucninu u stomaku i opet pomislio na rat kao i 1992 godine. l kako ce se sve ovo zavrsiti zaista je tesko reci. da li ce biti rata ili ne tesko je reci ali je mogucnost zaista velika ukoliko dodik i njegove kreature raspisu referendum po naredjenu iz beograda. bosnjacima onda samo preostaje ili da klepnu usima i puste da se Bih rascjepi ili da krenu u rat.
Osjacao sam se slicno kao ti....moram priznati da mi nije bilo svejedno...

Naravno da se BiH moze podjeliti samo ako mi to budemo htjeli, i da se bez rata nikad BiH nece raspasti !

Mi nemamo izbora, nego da se borimo za cjelovitu BiH!
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

Pa ako RS učini jednostrane poteze isto možemo i mi. Malo poznata stvar je što ima amnadman 30(ili nešto slično) na Deytonski sporazum, u kojem se kaže da će ukoliko se ne bude provodio dosljedno Deytonski sporazum, vraćamo se na Ustav RBiH. Ne znam zašto "naši" političari ćute o ovom
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

Cryptoman wrote:Narod koji je prezivio patnje kakve je prezivio stvarno je zasluzio bolju buducnost...

Ali narod koji pusta da ga vode hohstapleri koje bira na izborima stvarno nije zasluzio bolje...

I tu je prici kraj...
Imas li ti prijedlog, ko bi nas trebao voditi, da znam za koga cu glasati sljedeci put ?!
Mahalac

Post by Mahalac »

:roll:
Šef misije OSCE-a Douglas Davidson je rekao ...........On kaže da u BiH još uvijek ne postoji građansko društvo, te da još uvijek postoji osjećaj bespomoćnosti, apatije i neuključenosti građana.
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

Mi se moramo boriti za Bosnu i Hercegovinu jer po danasnoj rs su zivjeli
vecinom Bosnjaci i Hrvati. Kad se uzme jedna Banja Luka u kojoj su skoro sva
tri naroda bila jednaka po broju.
Srbi zele samo da je njihova glavna, znaci rs, a njih je briga za ostale Srbe koji
su zivjeli po nekim gradovima koji danas pripadaju Federaciji i iz kojih su
pobjegli. Ocito je da se boje cjelovite BiH, jer tek bi se tad vidio val povratnika
u rs. Hrvate iz Hercegovine ne interesuju Hrvati iz jedne Banja Luke, Trebinja,
Bosanske Gradiske, zbog toga ti Hrvati iz krajeva koji su danas u rs-u su na
istom kao i Bosnjaci, a prosli su i u ratu isto.
Nadam se da ce ono sto su u Kresevu potpisali i potvrditi, s njihovom podrskom
rs bi se mogla brzo srusiti, hocemo li to vidjeti?
Cryptoman

Post by Cryptoman »

Bosanac_21 wrote:
elk wrote:iskreno, ne znam nikoga od moje raje ko bi ponovo ratovao. takodje, ne znam nikoga(zene, stari, djeca se ne pitaju) ko bi ostao u zemlji, za koju mi se nekad i to sve cesce cini da i ne zasluzuje bolje, s obzirom kakvi je likovi, profiteri i seljacine vode. sto se mene tice, ako zamirise imalo na referendum, barikade, rat ili slicno ja palim. ostavljam sve, cak i kredit :) grebu nisam gledao, uvijek ga je lijepo bilo slusati, ali covjek decenijama vrti istu pricu. malo se izlizao, nisam znao da je i ljubitelj dobre kapjice i to pred nastup na tv.
Ovo upravo i jeste razlika izmedju Bosnjaka i Srba. :roll:
Oni danas ne zive ni truncic zivotom kakvim zivi vecina u Federaciji, a bili bi
i gladni i zedni ali rs nedaju. Sta je s nasima? :-)
Nasi odmah dizu sidro i klis, zalosno je ovo sve citati.
Oni protestuju malo malo, a gdje su nasi? Gdje je ona hrabrost nekadasnja kad
Gdje je ono cojstvo i junastvo kad se pred izbore ukidala RS? :D
Cryptoman

Post by Cryptoman »

zlajaBHF wrote:
Cryptoman wrote:Narod koji je prezivio patnje kakve je prezivio stvarno je zasluzio bolju buducnost...

Ali narod koji pusta da ga vode hohstapleri koje bira na izborima stvarno nije zasluzio bolje...

I tu je prici kraj...
Imas li ti prijedlog, ko bi nas trebao voditi, da znam za koga cu glasati sljedeci put ?!
Pa svakako lider ne bi trebao biti onaj ko nam napravi toliko problema da mu cijeli mandat nije dovoljan da ih rijesi... "Mujo, nemoj me vise braniti matereti!"...
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zlajaBHF wrote:

I tu je prici kraj...
A za koga si glasao na zadnjim izborima?
xyz2007

Post by xyz2007 »

A uz to sve, cak iako jedna drzava izjavi zelju za samostalnoscu... to trebaju sve druge svjetske drzave ujedinjeno da izglasaju! i da postoje uslovi.... a oni nemaju te uslove a i ne mogu kolektivno biti podrzani nikako od svijeta....

Pa ljudi stvarno mislite da bi se to moglo desiti da svijet globalno kaze da! :lol:

definitivno je neka paljevina. :D
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

_BosanaC wrote:
zlajaBHF wrote:

I tu je prici kraj...
Nije bitno za koga sam glasao...to je moja stvar.

Mene samo interesuje za koga bi to trebali glasati?

Ko je taj pravi?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

zlajaBHF wrote:
_BosanaC wrote:
zlajaBHF wrote: Imas li ti prijedlog, ko bi nas trebao voditi, da znam za koga cu glasati sljedeci put ?!

Ko je taj pravi?
Nisi spreman svojim primjerom pokazati ko je taj pravi a spreman si traziti od nekoga to isto? :lol:
forza milan

#71 Re: Bojim se da BiH broji svoje posljednje dane...

Post by forza milan »

Cryptoman wrote:Kada ovako nesto izjavi Zdravko Grebo (veceras u Hadzifejzovicevom Dnevniku), onda je to... najblaze receno... zabrinjavajuce...
hebote zdravko grebo
ko je on pa da njegova izjava zavije cijelu naciju u crno
zaboli me neka stvar sta misli jedan nadobudni intelektualac koji ne zna sta bi od sebe
boşlje da je to reko on nego dodik
Cryptoman

#72 Re: Bojim se da BiH broji svoje posljednje dane...

Post by Cryptoman »

forza milan wrote:boşlje da je to reko on nego dodik
Pa za Dodika jest bolje... :D
zlajaBHF

Post by zlajaBHF »

_BosanaC wrote:
zlajaBHF wrote:
_BosanaC wrote: A za koga si glasao na zadnjim izborima?

Ko je taj pravi?
Nisi spreman svojim primjerom pokazati ko je taj pravi a spreman si traziti od nekoga to isto? :lol:
Pa ti si taj koji kaze da ne trebamo glasati za odredjene politicare, a ne ja.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

Post by pape »

Bosanac_21 wrote: Gdje je ona hrabrost nekadasnja kad
Ne radi se tu o hrabrosti.
Radi se o tome da je vecina, tih koji su BiH branili u periodu rata, slagana, prevarena, izradjena k`o posljednji bekani.
Nismo mi njima ni tada vjerovali u zlatne kasike, ali smo vjerovali da imaju bar minimum postenja, da ce nakon sranja voditi racuna o onima koji im sacuvase guzice i omogucise im da budu na vlasti.
Omogucismo im da pljackaju, da se enormno obogate i da nas ponovo dovedu u situaciju da budu kockari u kojima bi smo, ... kao eto, ... opet mi trebali biti zetoni kojima se krvavo placa.
Eh, ... kurca graha, ... ne mogu nas dva puta na istu foru navuci.
Sta su radili zadnjih 10-ak godina? Ne recite mi samo da se nisu mogli dogovoriti o minimumu suzivota.
Mogli su, ali .... nece, ne odgovara im iz stotinu razloga.
Bosanac_21 wrote: Zar da nakon agresije i odbrane Bosne i Hercegovine, da dodje do nestanka
ove zemlje bjegom onih koji je vise nece da brane?
Nece BiH nestati. Opet ce je braniti neko. Vratit ces se i ti iz Amerike, ... jel` da?
I nece ti biti mucno cucati smrznut u rovu, hladnoca u kostima, ni kriska suhe panje za obrok. Najteze ce ti biti otici necijoj majci i reci da ga vise nema.
Salko sto je u vodu skako

Post by Salko sto je u vodu skako »

kao novi wrote:za ove sto zagovaraju uzimanje puske u ruke, bez zle namjere postavljam tekst.

Da li Vam ovo liči na Vaše probleme?

Pažljivo razmotrite slijedeće probleme.

• Doživio/doživjela sam nešto veoma strašno i opasno.

• Osjećam kao da se užasni događaj ponovo dešava.

• Ovaj osjećaj se često vraća bez najave.

• Imam noćne more i vraćaju mi se strašna sjećanja na užasni događaj.

• Izbjegavam mjesta koja me podsjećaju na taj događaj.

• Ponekad strepim i osjećam se veoma uzbuđeno kad se desi nešto neočekivano.

• Teško mi je vjerovati ili osjećati bliskost prema drugim ljudima.

• Lako se naljutim.

• Osjećam se krivim/krivom što su drugi umrli, a ja sam živ.

• Imam poteškoće sa spavanjem, mišići su mi napeti i jednostavno se ne osjećam dobro.

Ukoliko smatrate da neki od ovih problema liči na Vaš, moguće je da imate posttraumatski
stresni poremećaj (PTSP). PTSP je stvarna bolest koja se mora liječiti. Nije Vaša greška to
što imate ovu bolest i zbog toga ne morate ispaštati. Možete naučiti kako da dobijete
pomoć. Možete se osjećati bolje i vratiti se u normalan život!

PTSP je stvarna bolest. Ljudi mogu dobiti PTSP nakon što dožive nešto užasno i strašno. Može
se liječiti lijekovima i terapijom.
ma nema ovo veze sa vezom 8-) evo ja npr. ne trcim da uzmem pusku ali necu ni bjezati od puske ako dotle dodje :kravata:
Post Reply