Bojim se da BiH broji svoje posljednje dane...
- uvjek dobar gost
A poslije toga jeli iko čuo onaj dio da nam predstoji velika borba.... il smo u startu odustali....
Mene nije strah borbe, ali me je strah nacionalnih podjela i cementiranja podjele po tim šavovima u tom slučaju ja nemam svoj entitet i definitivno put pod noge...
Tad mi na pamet padoše partizani i njihova borba protiv fašizma... fali nama takvih boraca danas ,ne nužno da se zovu partizani, ali taj oblik borbe, sve što on simbolizira... pokret otpora ako baš hoćete... ali definitivno nam treba neki oblik borbe... protiv ovog što nam se nameće....
Ovom prilikom pozivam i grebu da se oglasi.... ali jasnije, meni je jasno da on poziva na neki oblik borbe i evoluciju... ali nek zbog ljudi malo objasni...
Mene nije strah borbe, ali me je strah nacionalnih podjela i cementiranja podjele po tim šavovima u tom slučaju ja nemam svoj entitet i definitivno put pod noge...
Tad mi na pamet padoše partizani i njihova borba protiv fašizma... fali nama takvih boraca danas ,ne nužno da se zovu partizani, ali taj oblik borbe, sve što on simbolizira... pokret otpora ako baš hoćete... ali definitivno nam treba neki oblik borbe... protiv ovog što nam se nameće....
Ovom prilikom pozivam i grebu da se oglasi.... ali jasnije, meni je jasno da on poziva na neki oblik borbe i evoluciju... ali nek zbog ljudi malo objasni...
- Fair Life
- sharwoodforest
#178 revolucija
Mislis, revolucije.
Ama, i ja sam njega tako skontala, kao, dosta vise uvijanja, tako vam je kako vam je, crno da ne moze crnje, pa vi, omladino, sutite i dalje. Covjek jeste imao namjeru zastrasiti, tacnije, dati podsticaj na osvjestenje, u smislu podstreka omladini da se nesto hitno mora dogoditi i to odmah!
Ali, boga mi, kakvi smo smotani, ko da nam venama ne kola krv starih ratnika!
Isprepadana smo nacija!
Ama, i ja sam njega tako skontala, kao, dosta vise uvijanja, tako vam je kako vam je, crno da ne moze crnje, pa vi, omladino, sutite i dalje. Covjek jeste imao namjeru zastrasiti, tacnije, dati podsticaj na osvjestenje, u smislu podstreka omladini da se nesto hitno mora dogoditi i to odmah!
Ali, boga mi, kakvi smo smotani, ko da nam venama ne kola krv starih ratnika!
Isprepadana smo nacija!
-
Nancy Drew
-
barby02
#180 Re: posljednji bih dani
Nisam gledala sta je prof. Grebo rekao. . . Moze li neko da postavi link tog dijela dnevnika?????sharwoodforest wrote:Pratila sam sta je prof.Grebo govorio. Osjetila sam jak strah.Podsjetio me na onaj isti strah koji sam imala 95 godine, kad je pala Srebrenica.
Znaci, straha od rata nema, ako rat nisi dozivio. Znaci, strah iz 95, ne 92.
Ali, nisam sama, raznolika nacija je na nogama.![]()
Licno mislim da bi svi trebali imati dovoljno novaca u steku, i nista se drugo, pametnije nema u ovom trenutku za reci.
Uz pare, imati pasose.
-
foo-doo
Ako čitate historiju BIH onda ćete vidjeti da je bilo i mučnijih trenuta po opstanak ove zemlje i njenih naroda.
Zar ste zaboravili 1993 kad smo ratovali protiv VRS, HVO i babin vojnika u Krajini. Kad se tad BIH nije raspala nikad neće.
Da ne idemo dalje u historiju, Kraljevina SHS kada Bosne nije uopšte ni bilo, pa kad su Austrijanci došli, itd....
Ovo jeste teško i napeto, ali...
I ja ovo kažem komšijama preko Drine (ne znam ko je ovo prvi rekao ali je dobro) niste nas smlatili kad je vas bilo 100 a nas 1, nećete nikad više.
Zar ste zaboravili 1993 kad smo ratovali protiv VRS, HVO i babin vojnika u Krajini. Kad se tad BIH nije raspala nikad neće.
Da ne idemo dalje u historiju, Kraljevina SHS kada Bosne nije uopšte ni bilo, pa kad su Austrijanci došli, itd....
Ovo jeste teško i napeto, ali...
I ja ovo kažem komšijama preko Drine (ne znam ko je ovo prvi rekao ali je dobro) niste nas smlatili kad je vas bilo 100 a nas 1, nećete nikad više.
- ovo_malo_duse
Gledao CD_slusao Grebu....i moj komentar: Nek se ebu svi koji misle da cemo nestat. Nek se ebu oni koji se dvoume oni koji su zaboravili da je zemlja Bosna nesto posebno, da ima nesto u ovoj nasoj vodi u nasem zraku u nasim genima. Zivimo na razmedzu svjetova, niti jedno zlo nas nije mimoislo ali nikad nismo kleknuli, necemo ni ovaj put. Nadareni su to razmumjeli :
Neka oprosti gospodja Europa,
ona nema spomenike kulture.
Pleme Inka u Americi ima spomenike,
Egipat ima prave spomenike kulture.
Neka oprosti gospodja Europa
samo Bosna ima spomenike.
Stecke.
Sta je stecak?
Olicenje gorstaka Bosanca!
Sta radi Bosanac na stecku?
Stoji uspravno! Digao glavu, digao ruku!
Ali nigdje, nigdje, nikad, niko nije pronasao stecak
na kome Bosanac kleci ili moli.
Na kome je prikazan
Na kome je prikazan kao suzanj...
Miroslav Krleza, 1960.
Stecke.
Sta je stecak?
Na kome je prikazan
Miroslav Krleza, 1960.
-
visocicaguy
ovo je duh, ovo je covjek, ovo je Bosanac!ovo_malo_duse wrote:Gledao CD_slusao Grebu....i moj komentar: Nek se ebu svi koji misle da cemo nestat. Nek se ebu oni koji se dvoume oni koji su zaboravili da je zemlja Bosna nesto posebno, da ima nesto u ovoj nasoj vodi u nasem zraku u nasim genima. Zivimo na razmedzu svjetova, niti jedno zlo nas nije mimoislo ali nikad nismo kleknuli, necemo ni ovaj put. Nadareni su to razmumjeli :
Stecke.
Sta je stecak?
Na kome je prikazan
Miroslav Krleza, 1960.
- atko
Ma upravooovisocicaguy wrote:ovo je duh, ovo je covjek, ovo je Bosanac!ovo_malo_duse wrote:Gledao CD_slusao Grebu....i moj komentar: Nek se ebu svi koji misle da cemo nestat. Nek se ebu oni koji se dvoume oni koji su zaboravili da je zemlja Bosna nesto posebno, da ima nesto u ovoj nasoj vodi u nasem zraku u nasim genima. Zivimo na razmedzu svjetova, niti jedno zlo nas nije mimoislo ali nikad nismo kleknuli, necemo ni ovaj put. Nadareni su to razmumjeli :
Stecke.
Sta je stecak?
Na kome je prikazan
Miroslav Krleza, 1960.
Toliko su mizerni Srbi, Hrvati i Bosnjaci na skali vremena postojanja Bosne i Hercegovine da ce jednog dana historiju biti sramota sto ih mora i pomenuti.
Duh bosanski se provlaci korz sve nas htjeli mi to ili ne...
... zasto svi nesvjesno kazu bosanski lonac ?
...zasto supak nele kaze: "gorio je strasan plamen iznad bosanskih planina"...
Bosna ima duh, kojem je tile dao avnojevske granice... ostali mogu da ga puse
-
susc_ovjek
Koji je negdje daleko (od Bosne naravno)!visocicaguy wrote:ovo je duh, ovo je covjek, ovo je Bosanac!ovo_malo_duse wrote:Gledao CD_slusao Grebu....i moj komentar: Nek se ebu svi koji misle da cemo nestat. Nek se ebu oni koji se dvoume oni koji su zaboravili da je zemlja Bosna nesto posebno, da ima nesto u ovoj nasoj vodi u nasem zraku u nasim genima. Zivimo na razmedzu svjetova, niti jedno zlo nas nije mimoislo ali nikad nismo kleknuli, necemo ni ovaj put. Nadareni su to razmumjeli :
Stecke.
Sta je stecak?
Na kome je prikazan
Miroslav Krleza, 1960.
Iskreno... trazim mogucnosti da odem odavde, neg zbog ovih desavanja u zadnje vrijeme... nego inache.
- uvjek dobar gost
Ne bih da Vam se pokakim na entuzijazam i sliku koju imate o našem čovjeku jer imam je i ja, kao i dozu nekog ponosa... ali definitivno nam mora svima jasno biti da situacija zahtjeva reakciju malo drugačiju nego kuckanja po forumima....
Poruku treba poslati javno, sa ceste svima koji se usude dirati i dijeliti nam zemlju da će se opeći.....
Poruku treba poslati javno, sa ceste svima koji se usude dirati i dijeliti nam zemlju da će se opeći.....
- Drug Član
Da li je OVO nešto drugačiji pristup od onog zvaničnog pristupa MZ-a u BiH?
While international attention has focused on the political instability in Burma and Pakistan in recent weeks, few commentators have picked up on turmoil in one small corner of Europe. Last week, the Bosnian government collapsed in a series of protests and recriminations over the role of the international High Representative, demonstrating that 12 years of international bureaucratic rule has done little to bring social and political cohesion to this klix state.
While international attention has focused on the political instability in Burma and Pakistan in recent weeks, few commentators have picked up on turmoil in one small corner of Europe. Last week, the Bosnian government collapsed in a series of protests and recriminations over the role of the international High Representative, demonstrating that 12 years of international bureaucratic rule has done little to bring social and political cohesion to this klix state.
-
m3d0
#188 Re: posljednji bih dani
Centralni Dnevnik 10.11.07 Ntv Hayat - Profesor Zdravko Grebo govori o trenutnoj krizi u Bosni i Hercegovinibarby02 wrote:Nisam gledala sta je prof. Grebo rekao. . . Moze li neko da postavi link tog dijela dnevnika?????
1.dio
http://www.youtube.com/watch?v=u192sjvZGoY
2.dio
http://www.youtube.com/watch?v=Vvf1jMLIve8
- ovo_malo_duse
Ja trenutno jesam negdije daleko. Mogao sam bit i jos dalje da sam htio. Prodajem pamet za dobru lovu mogu ti reci. Ali sam isto tako i krv svoju dao a nisam morao, mogao sam otici, zbrisati kao i mnogi koji su tad zbrisali i danas s.eru po forumina, ali nisam. Ostao sam sa svojom rajom branio svoj grad i svoju drzavu i nije mi zao. I danas je branim samo na drugi nacin i ne samo ja ima nas dovoljno koji se ne dvoumimo, koji smo platili krvim svojom svaku grudu bosanske zemlje da bi ti i takvi kao ti mogli da sjede u udobnoj sobici sa kompjuterom ispred sebe i postavljaju glupa pitanja. I opet cemo ako treba.....Ne optuzujem te i ti nam trebas jer ni zito nije dobro ako u njemu nema poneko zrno kukolja.susc_ovjek wrote:Koji je negdje daleko (od Bosne naravno)!visocicaguy wrote:ovo je duh, ovo je covjek, ovo je Bosanac!ovo_malo_duse wrote:Gledao CD_slusao Grebu....i moj komentar: Nek se ebu svi koji misle da cemo nestat. Nek se ebu oni koji se dvoume oni koji su zaboravili da je zemlja Bosna nesto posebno, da ima nesto u ovoj nasoj vodi u nasem zraku u nasim genima. Zivimo na razmedzu svjetova, niti jedno zlo nas nije mimoislo ali nikad nismo kleknuli, necemo ni ovaj put. Nadareni su to razmumjeli :
Stecke.
Sta je stecak?
Na kome je prikazan
Miroslav Krleza, 1960.
Iskreno... trazim mogucnosti da odem odavde, neg zbog ovih desavanja u zadnje vrijeme... nego inache.
I jos jedan dokaz da je Bosne bilo i bice.
U ranim 90_im sjedim ja sa rajom u nasem naselju na dzamijskom zidu( tu smo obicno ljencarili i kontali kud dalje), kad na jednom ulijecu 3 auta milicije i marica i blokiraju sve. Kazu ima oruzje u naselju dosli da naprave raciju. Da neduljim izasao neki "komandir" i dere se: " Sve cu ja vas pozatvrat", "na goli otok" ili tako nesto. U to vrijeme izlaze ljudi iz dzamije sa ikindije.Medzu ovima jedan dedo mislim da je u to vrijeme imao blizu 100 godina, sa stapom ma jedva mrda, i nako prolazeci kraj ovog galamdzije kucnu ga po ramenu stapom i kaze "cuvaj zube".
Ovaj u cudu blehno nezna sta da kaze i uspi nekako izmucat pitanje "sta kazes stari". Kaze dedo " I veci su ovdije zube pogubili, tvrda je zemlja bosanska pa reko da i ti pricuvas svoje" i produzi dalje.
To mi se urezalo u sjecanje.. To je ponos bosanskog covjeka i zato je bosne uvijek bilo i bice i kao sto rekoh u proslom postu, nek se ebu svi koji misle drugacije.
- Prozor
Gledao sam Grebu i mogu samo reci je covjek upravo 100%. Ne kaze on da ce BiH nestat, nego da joj se radi o opstanku... Vrijeme je da nazalost prihvatimo cinjenicu da bi nam domovinu mogao potresti novi rat/sukob/incidenti, iako se moze izbjeci, kao i uvijek.
-
visocicaguy
neka je rek'o, i treb'o je neko rec'...
sada samo jos treba neko rec' (mozda bi to najbolje bilo da uradi neki general - ili neko ko je hrbaro branio BiH - Divjak, Vikic...) da necemo dati Bosnu ni po koju cijenu, da se ne zavaravaju
sada samo jos treba neko rec' (mozda bi to najbolje bilo da uradi neki general - ili neko ko je hrbaro branio BiH - Divjak, Vikic...) da necemo dati Bosnu ni po koju cijenu, da se ne zavaravaju
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
dr.gog wrote:moramo biti oprezni i budni. i - spremni.
"Zivimo kao da ce sto godina biti mir, a spremajmo se kao da ce sutra izbiti rat"
sičuejšn iz veri sirius,the unutrašnji&vanjski enemy vrebabem ti više paranoje..
- osa
ta je parola vrijedila prije rata, pa se rat dočekalo jako spremno.Dado dijasporitus wrote:dr.gog wrote:moramo biti oprezni i budni. i - spremni."Zivimo kao da ce sto godina biti mir, a spremajmo se kao da ce sutra izbiti rat"
sičuejšn iz veri sirius,the unutrašnji&vanjski enemy vrebabem ti više paranoje..
-
#194 Re: Bojim se da BiH broji svoje posljednje dane...
Zar je to neko trebo izjaviti na TV-u da bi vi bili svjesni togaCryptoman wrote:Kada ovako nesto izjavi Zdravko Grebo (veceras u Hadzifejzovicevom Dnevniku), onda je to... najblaze receno... zabrinjavajuce...
-
zavrzlama
Glerdam i slusam Grebu i onu trebu sto govori o lobiranju...
Mozes ti lobirati koliko hoces za nesto ...ako to nije Americki interes za sta ti lobiras dzabe lobiranje...
Grebo sto govori je poznato svakom vec odavno...velikosrbi nastoje podijeliti BIH vec 17 godina...a pokusavat ce jos 700 godina to nije tajna niti otkrivanje tople vode....pitanje je kako ce to rs pogaziti Dejton i sve odluke MZ..pogaziti OUN..pogaziti nas ostale koji volimo i nedamo BIH....
Velikosrpsaka prdljevina u prazno i izigravanje vecih srba nego sto su oni u Srbiji...koja to sila ce sutra osiguravati 1200 Km liniju fronta...koja ce to sila uzeti Srebrenicu mjesto u kome su pocinjeni najstrasniji zlocini posle WW2..koja ce to sila uzeti grad Brcko....nema te sile..velikosrbi idu solucijom da drugi pobijede sami sebe i njima na tanjiru daju pola BIH....ne ovaj put..nije proslo prije ,sad pogotovo...to sto oni prde je iz razloga sto Amerika i EU nece zakuhavanje na dva fronta istovremeno..cim ode Kosovo popunit ce se centralni zatvor u Sarajevu sa raznim Dodicima....plan i kapa su skrojeni.....
Mozes ti lobirati koliko hoces za nesto ...ako to nije Americki interes za sta ti lobiras dzabe lobiranje...
Grebo sto govori je poznato svakom vec odavno...velikosrbi nastoje podijeliti BIH vec 17 godina...a pokusavat ce jos 700 godina to nije tajna niti otkrivanje tople vode....pitanje je kako ce to rs pogaziti Dejton i sve odluke MZ..pogaziti OUN..pogaziti nas ostale koji volimo i nedamo BIH....
Velikosrpsaka prdljevina u prazno i izigravanje vecih srba nego sto su oni u Srbiji...koja to sila ce sutra osiguravati 1200 Km liniju fronta...koja ce to sila uzeti Srebrenicu mjesto u kome su pocinjeni najstrasniji zlocini posle WW2..koja ce to sila uzeti grad Brcko....nema te sile..velikosrbi idu solucijom da drugi pobijede sami sebe i njima na tanjiru daju pola BIH....ne ovaj put..nije proslo prije ,sad pogotovo...to sto oni prde je iz razloga sto Amerika i EU nece zakuhavanje na dva fronta istovremeno..cim ode Kosovo popunit ce se centralni zatvor u Sarajevu sa raznim Dodicima....plan i kapa su skrojeni.....
Last edited by zavrzlama on 12/11/2007 19:13, edited 1 time in total.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
opet idete na ruku destruktivnim snagama u BiH ,po ko zna koji put svojim izjavama koje su po ko zna koji put ,paranoične,destruktivne,ne adekvatno potkovane činjenjicama itd itd.....rekao Zdravko Grebo na centralnom dnevniku Senada Hađifejzovića(rekla Zineta,Senadi na tehvidu)
pa zar ste stvarno pomislili na takvu informaciju
pa da nisu to što jesu njih dvojica prije bi povjerovao da su neki oglašivači i huškači Beogradske propagadne mašinerije,jako ishitreno ,ne promišljeno i dizanje tenzija u CD ide samo na jedno podizanje gledanosti i onako jalovog i učmalog CD Senada Hađifejzoviča.
i da još jedno gdje su stacionirane kasarne i rezervisti JNA ,topovi,tenkovi i minobacači oko Sarajeva i po cijeloj BiH.......e svakakvih insana po ovom forumu
i da još jedno gdje su stacionirane kasarne i rezervisti JNA ,topovi,tenkovi i minobacači oko Sarajeva i po cijeloj BiH.......e svakakvih insana po ovom forumu
-
NKVD
Nemojte se ljutiti ako kvarim patriotsko raspoloženje. Mislim, ove pjesme o uspravnom čovjeku, mi imamo što Evropa nema i tako to. Uh, jadan je onaj koji se pjesmama za rat spremao!
Odete li vi do RS-a ponekad a da nije u kupovinu ili brzinski poslom? Pričate li sa tim ljudima, našim bivšim i potencijalnim budućim neprijateljima? Osjetite li kod njih nacionalni naboj, vjeru u rukovodstvo, spremnost na radikalne poteze - sve ono što je nama isparilo još 93-e...
E, to nam je protivnik, skoro potpuno poludio, spreman na sve. 2500 vojnika EUFOR-a čuva svo naoružanje u BiH. Toga po skladištima ima čudo jedno, uglavnom polovno smeće što nam je NATO utovario kroz "opremi i obuči" te nešto našeg, starog. Sasvim dovoljno za jedan blic krig pa da se mržnja i podjela zacementiraju za sva vremena. Recimo sedam dana divljanja. Jesu li sposobni ekstremisti Srbi za to? Može li EUFOR tako brzo reagovati?
Nadam se da Lajčak i njegovi o ovome misle jer mi sami ništa nismo sposobni uraditi da se zaštitimo. Da, kao, i mi možemo eventualno uzeti to oružje i boriti se. Kako da ne, poznati smo po tome...
Naravno, ovo je najgora varijanta do koje, za nadati se, neće doći. Ali da su Srbi sprmni na radikalne poteze da konačno uknjiže jednu pobjedu nakon niza gostujućih i domaćih poraza, to mi možete potpuno vjerovati. Za taj scenario im ne treba 75% glasova, dovoljne su grupe imbecila da prikolju par povratnika po Prijedoru i zapale koju kuću u Kozluku.
Dobar dan, dragi gledaoci, ovo je dnevnik. Na liniji imamo Harisa Silajdžića koji će se uključiti iz Turske da nam kaže nove informacije o krvavom incidentu u Prijedoru...
Odete li vi do RS-a ponekad a da nije u kupovinu ili brzinski poslom? Pričate li sa tim ljudima, našim bivšim i potencijalnim budućim neprijateljima? Osjetite li kod njih nacionalni naboj, vjeru u rukovodstvo, spremnost na radikalne poteze - sve ono što je nama isparilo još 93-e...
E, to nam je protivnik, skoro potpuno poludio, spreman na sve. 2500 vojnika EUFOR-a čuva svo naoružanje u BiH. Toga po skladištima ima čudo jedno, uglavnom polovno smeće što nam je NATO utovario kroz "opremi i obuči" te nešto našeg, starog. Sasvim dovoljno za jedan blic krig pa da se mržnja i podjela zacementiraju za sva vremena. Recimo sedam dana divljanja. Jesu li sposobni ekstremisti Srbi za to? Može li EUFOR tako brzo reagovati?
Nadam se da Lajčak i njegovi o ovome misle jer mi sami ništa nismo sposobni uraditi da se zaštitimo. Da, kao, i mi možemo eventualno uzeti to oružje i boriti se. Kako da ne, poznati smo po tome...
Naravno, ovo je najgora varijanta do koje, za nadati se, neće doći. Ali da su Srbi sprmni na radikalne poteze da konačno uknjiže jednu pobjedu nakon niza gostujućih i domaćih poraza, to mi možete potpuno vjerovati. Za taj scenario im ne treba 75% glasova, dovoljne su grupe imbecila da prikolju par povratnika po Prijedoru i zapale koju kuću u Kozluku.
Dobar dan, dragi gledaoci, ovo je dnevnik. Na liniji imamo Harisa Silajdžića koji će se uključiti iz Turske da nam kaže nove informacije o krvavom incidentu u Prijedoru...
- osa
kakav bosanac, to je krleža.visocicaguy wrote:ovo je duh, ovo je covjek, ovo je Bosanac!ovo_malo_duse wrote:Gledao CD_slusao Grebu....i moj komentar: Nek se ebu svi koji misle da cemo nestat. Nek se ebu oni koji se dvoume oni koji su zaboravili da je zemlja Bosna nesto posebno, da ima nesto u ovoj nasoj vodi u nasem zraku u nasim genima. Zivimo na razmedzu svjetova, niti jedno zlo nas nije mimoislo ali nikad nismo kleknuli, necemo ni ovaj put. Nadareni su to razmumjeli :
Stecke.
Sta je stecak?
Na kome je prikazan
Miroslav Krleza, 1960.
-
barby02
#200 Re: posljednji bih dani
Puno ti hvalam3d0 wrote:Centralni Dnevnik 10.11.07 Ntv Hayat - Profesor Zdravko Grebo govori o trenutnoj krizi u Bosni i Hercegovinibarby02 wrote:Nisam gledala sta je prof. Grebo rekao. . . Moze li neko da postavi link tog dijela dnevnika?????
1.dio
http://www.youtube.com/watch?v=u192sjvZGoY
2.dio
http://www.youtube.com/watch?v=Vvf1jMLIve8