Bogomolja ili tvornica pitanje je sada???
-
sekretar
I dzamije su investicije. Neko zaradi na gradnji.
Investicije su uglavnom od domaćih i dijasporaca koji dio svog imetka uloze u taj objekat jer smatraju da im treba. Sve dok su privatne pare u pitanju nemate pravo komentara.
Kome smeta nek pokrene akciju prikupljanja novca i pravi sta hoce.
Investicije su uglavnom od domaćih i dijasporaca koji dio svog imetka uloze u taj objekat jer smatraju da im treba. Sve dok su privatne pare u pitanju nemate pravo komentara.
Kome smeta nek pokrene akciju prikupljanja novca i pravi sta hoce.
- Amazonka27
- Amazonka27
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
katolička crkva nema koristi od međugorja
katolička crkva u BiH je podijeljena u 3 + 1biskupijemože se reći da biskupija ima koristi... ili bolje reći franjevačka provincija BDM
međugorje nije priznato kao svetište stoga crkva ne smije organizirati hodočašća
vjernici dolaze u sopstevnom aranžamu a niko ih nije smio zvati niti preporučivati da dodju
međugorje je u mostarsko duvanjskoj biskupiji
od međugrja "samo" ima koristi regija i lokalna župa
eh na šta bi ličilo kada bi vatikan priznao međugorje..
milijuni bi se okupljali... na godišnjice i svetkovine
katolička crkva u BiH je podijeljena u 3 + 1biskupijemože se reći da biskupija ima koristi... ili bolje reći franjevačka provincija BDM
međugorje nije priznato kao svetište stoga crkva ne smije organizirati hodočašća
vjernici dolaze u sopstevnom aranžamu a niko ih nije smio zvati niti preporučivati da dodju
međugorje je u mostarsko duvanjskoj biskupiji
od međugrja "samo" ima koristi regija i lokalna župa
eh na šta bi ličilo kada bi vatikan priznao međugorje..
milijuni bi se okupljali... na godišnjice i svetkovine
-
sekretar
Da zaradi "par" jadnika koji ne mogu naci boljeg posla nego da se lome po gradilištima. I sretni su radi toga.Amazonka27 wrote: Investicija u sta? Zarade par gradjevinskih radnika...jedna cilimara i jedan limar...i jedna stolarija...i sve to da bi jedan hodza tu radio...Privaten pare jesu ali i atraktivne lokacije koje se mogu bolje iskoristiti...
Hodza ne bi "radio" da nema džematlija kojima treba.
- uvjek dobar gost
U našim uslovima ima...sekretar wrote:I po meni ankete je bezveze.
Ne ide "ili jedno ili drugo". Nema potrebe da džamija isključuje tvornicu i obrnuto.
- Amazonka27
-
sekretar
Pa građevinske firme i rade od projekta do projekta. i dalje kazem nisam protiv fabrika, al ko ce ih pravit i donirat?Amazonka27 wrote:daj ti jadnicima da rade na duge staze a ne na par mjeseci...kad bis e i fabrika pravila...morao bi je opet neko zidati,a poslije bi se moglo i nastaviti zaradzivati. Anket aje super, jos samo kad bi bila i od koristi...onda bi bila plafon...
- Amazonka27
- Amazonka27
- Amazonka27
-
sekretar
Stoji, al gdje su pare i investitori?Amazonka27 wrote:vidis...to je sa druge strane izvodljivo...fabrika bi mogla investirati u dzamiju i pri tome osigurati egzistenciju nekoliko 100-tina ljudi....a dzamija ne moze.
Opet kazem, ljudi doniraju, privatne pare, pa volja im praviti tenisko i igralište, njihove su pare.
-
sekretar
ja sam te pogrešno skontao, pa zato. Nabrzaka preletio i kasnije zez skontah.Amazonka27 wrote:Joj stete sto te nisam citirala....ispravio si jako bitnu recenicu.
Mislio sam da si htjela reći da "tvornice će praviti dzamije od profita".
zato sam popravio, stojalo je "to bi bilo idealno", al sam apsurd kasnije skontao
- Dirty Harry
Joj što miješate kruške i jabuke ...
čuj bogomolje ili fabrike, kao da jedno isključuje drugo.
Zatim finansiranje, ako neko za svoju lovu hoće da napravi bogomolju, neka pravi, njegova lova. A ovo oko dozvola itd ... to stoji ali nema veze sa temom.
Vrijednost: smiješno je reći "eto umjesto bogomolje, mogla se fabrika za tu lovu izgraditi..." Jeste li svjesni koliko kosta jedna fabrika a koliko bogomolja? Zgrade? Postrojenja? Početni kapital? ....
Osim toga nije dovoljno posijati fabrike umjesto bogomolja i čekati da poteče med i mlijeko ... treba da ta fabrika, opstane i uspije ... biznis je zajebana stvar, pogotovo u BiH. Postojeće fabrike zjape prazne i guše se u s*anjima ...
Dakle ja jesam za fabrike ... ali nije stvar tako jednostavna kao što je tema postavljena ...
Zatim finansiranje, ako neko za svoju lovu hoće da napravi bogomolju, neka pravi, njegova lova. A ovo oko dozvola itd ... to stoji ali nema veze sa temom.
Vrijednost: smiješno je reći "eto umjesto bogomolje, mogla se fabrika za tu lovu izgraditi..." Jeste li svjesni koliko kosta jedna fabrika a koliko bogomolja? Zgrade? Postrojenja? Početni kapital? ....
Osim toga nije dovoljno posijati fabrike umjesto bogomolja i čekati da poteče med i mlijeko ... treba da ta fabrika, opstane i uspije ... biznis je zajebana stvar, pogotovo u BiH. Postojeće fabrike zjape prazne i guše se u s*anjima ...
Dakle ja jesam za fabrike ... ali nije stvar tako jednostavna kao što je tema postavljena ...
-
sekretar
konačno...Dirty Harry wrote:Joj što miješate kruške i jabuke ...
- Amazonka27
-
nezeljeni nadimak
Meni ova tema ima jedino smisla ako se pokretac dvoumi u sta ce on sam investirati pareblack wrote:pravo glupa tema..hajd ti vrati se iz amerike, otvori makar trafiku i zaposli dvoje ljudi...
A sad ozbiljno
Cuj, ili - ili?
-
Sarafcina
dzaba glasas .... trebas dati pareAmazonka27 wrote:Kad bi se moglo od bogomolja zivjeti...ja bih glasala za njih...a ovako....
oni sto daju pare... ionako nikog ne pitaju...
a ni ja vala ne pitam nikoga da li da kupim kosulju ili biciklo ...
- Vodenjak
sekretar wrote:Da zaradi "par" jadnika koji ne mogu naci boljeg posla nego da se lome po gradilištima. I sretni su radi toga.Amazonka27 wrote: Investicija u sta? Zarade par gradjevinskih radnika...jedna cilimara i jedan limar...i jedna stolarija...i sve to da bi jedan hodza tu radio...Privaten pare jesu ali i atraktivne lokacije koje se mogu bolje iskoristiti...
Hodza ne bi "radio" da nema džematlija kojima treba.
Bas me zanima sto si stavio pod navodnike "radio"?