Bog postoji!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
Bird

Post by Bird »

digger wrote: Znaci, i svi oni prije Isusa i katolika se ne pikaju: hindu, shinto, budizam, a de na govorimo mnogobozacke iz Egipta, Grcke, Rima, Meksika...?

Ti se sebican i netolerantan, jer bog svih ljudi ne postoji.

Moj bog je proizvod moga vjerovanja, ali ne i vjerovanja ostalih.

Daj sada ovo napisi 100 puta.
Da li se oni pikaju u kraljevstvu Božjem to Bog odlučuje, jer su možda dobrim djelima i djelima ljubavi prema bližnjima zaslužili vječnu nagradu, ali Bog je obećao Isusa kao Spasitelja svih ljudi, Slava Izraelova i svjetlo za poganske puke i to je moje vjerovanje.

A što ja vjerujem u Isusa, ne garantira mi vječnu nagradu.
Bosanac sa dna kace

Post by Bosanac sa dna kace »

Stitch__ wrote:ko jos ide kod brice :D :D
Ev ja samo sto sam iziso od birce!
xygirl

Post by xygirl »

Qler wrote: suti ti dok musko prica :D :P :D
vidi vidi malog muskA :D sto je opasan :D:D
r_faruk

Post by r_faruk »

................ pa ako ce nas bog vec kaznjavati "gore", zasto nas zajebava dok smo dole :?
Zadig

Post by Zadig »

xygirl wrote:
Qler wrote: suti ti dok musko prica :D :P :D
zavrsice ko ja ako se pod hitno ne promjeni
:D
Qler

Post by Qler »

Zadig wrote:
xygirl wrote:
zavrsice ko ja ako se pod hitno ne promjeni
ma na tudjim se greskama uci
zato cu ja odmah na pragu za ubijem macku, da vidi da nema zezancije :D da se zna ko je gazda :D

evo poslije skoro dvije godine veze, moja je jos uvijek zadnja
DA DRAGA!!! :D:D:D:D
Zadig

Post by Zadig »

DA DRAGA!!! Very HappyVery HappyVery HappyVery Happy
The force is strong in you!

Qler

Post by Qler »

uciti od najboljeg moram ja :D:D
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

r_faruk wrote:................ pa ako ce nas bog vec kaznjavati "gore", zasto nas zajebava dok smo dole :?

E, moj Faruk....nisi ni svjestan da si ti obicna praska u kosmosu kao i ja i svi mi....a ponasas se kao da si stvorio ovaj svijet. I ne znam odakle ti hrabrost da tako pises. Brate nemoj me pogresno shvatiti, ne zelim ti nista lose, ali ovakva recenica ti je skroz bezveze. Reci cu ti samo da je ovaj ovde zivot jedno veliko iskusenje....i nisu vjernici oni koji svaki dan idu u crkvu ili dzamiju....bitno je da cinimo dobra djela. Samo skontaj da oko sebe imamo milijardu dokaza da Bog postoji, a mnogi to vide ali opet ne vjeruju. Ako Bog ne postoji, koja je onda svrha nasih zivota ovde.....da radimo citav zivot, patimo se i na kraju nestanemo tek tako. Razmisli malo brate o tome...recimo ja sam vjernik i kada sam se najvise posvetio vjeri majka mi je saznala da ima tumor....iiii sta sam ja trebao...ljutiti se na Boga i reci zasto mi to radi kada vjerujem u njega...zasto se to meni desava ? Brate, moja se vjera samo jos vise ucvrstila i velikim cudom majka mi se totalno izlijecila i vec par godina je sve uredu. Sve su to iskusenja...razmislite svi o tome.

POZDRAV !!!
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

ace ventura wrote:
nendertalac wrote:
Drug_Tito wrote:Imas vjernike koji vjeruju i koji sute. I ti su dobri ljudi i raja. Imas onda vjernike koji koji vjeruju i koji samo laprdaju na sve strane o vjeri. Ti me odtjerarju od vjere i od boga.
Zato sto su to novopeceni vjernici koji misle da ako su oni tek nesto shvatili i pronasli - njihov je posao da to sad objasne svima i ubjede sve druge - slicno mnogim drugim ljudima koji dodju do saznanja pa zele da to podjele svima.

Ja bih voljela da mi neko objasni sta je za njega/nju bog? Naravno - voljela bih da mi to objasni neko zdrav, inteligentan, moralan ... a ne neki novajlija ... kao i o svakoj drugoj temi uostalom.

Postojao bog ili ne, ono sto znamo da postoji i vidjeli smo svi da postoji - su religije i ratovi koji se kobajagi vode za bogove. Takve stvari bi ja definitivno zabranila. Zabranila bih religijskim vodjama da se bave politikom. Svakog ko uzme sebi za pravo a nosi "haljine bozjih ljudi" i OVLASTI u IME BOGA bilo koga drugog za odstrel - ja bih to sve u zatvore strpala.

Za mene se moze reci da vjerujem u Boga. Odnosno vjerujem da postoji neki poredak u vasioni za koji smo mi previse "mali" da ga razumijemo. I mislim da ako su religije uopste dozvoljene - njihov fokus bi trebao biti pomaganje razvoja ljudskog duha. Medjutim - to nikad i nigdje nije bilo tako. Te institucije su uvijek isle rame uz rame sa politicarima i generalima i onda kad nisu to htjeli biti - progonjeni su i ubijani. Strah od smrti je najveci problem. Sve ostalo je priroda :)
ovo je najbolja izjava sto sam vidio na nekoj temi o bogu :lol:

ima smisla, trebalo bi postaviti temu u kojoj se u pitanje dovodi religija a ne sam bog. recimo da bog postoji, da ga ne treba dokazivati, mislim da bi institucije vjere morale dokazati same sebe, ali kroz djela a ne suplju pricu. budimo realni, na svijetu postoji velika konkurencija religija, covjek moze izabrati onu koja mu se cini najtacnija. kako je moguce dokazati da su bozije objave zaista djelo samog boga, da poslanici i proroci nisu falsifikatori? mozemo li vjerovati tim ljudima kad nas iskustvo uci da su ljudi u stanju uciniti i najnevjerovatnije stvari da bi napravili nesto po cemu ce ostati upamceni? varalica je uvijek bilo i bice, pitanje je kako cemo znati jesu li nas poslanici prevarili ili ne!? otici cu u krajnost pa se zapitati jesu li oni mozda zaista bili ubijedjeni da im se bog obratio? danas ljude koji tako nesto tvrde obicno smjestaju u specijalne ustanove. nije mi namjera da uvrijedim necija vjerska osjecanja, ali mislim da ova pitanja zahtjevaju odgovor ili u suprotnom sama srz bilo koje religije ostaje upitna.
mozda bog postoji, ali da li nam se zaista on i javio?

Svasta....ne mogu da vjerujem da neko moze ovako nesto da napise....hehehe cuj "jesu li nas poslanici prevarili..." pa valjda imas oci...okreni se oko sebe....pogledaj u nebo...milijarde dokaza imas i opet ne vidis.....KUR'AN i BIBLIJA su knjige za one koji razumiju. Recite mi kako vjerujete da struja postoji kada je ne vidite....zasto se bojite smrti kada Bog "ne postoji"....kada umrete nema vas ko kaznjavati, zasto da se bojite ! Stvarno ne mogu da vjerujem kako neko moze pisati takve gluposti....Vjernik sam i duznost mi je da objasnim onima koji ne vide i ne cuju, ovo nije nikakvo napadanje. VJERA SE NE NAMECE !!!!!! Musliman sam i prva stvar mi je da ne dam na tudju vjeru ma koja to vjera bila pa tek sve ostalo.....ali ove price protiv Boga me iritiraju. Hehe cuj ona zna da postoji neki poredak u vasioni.....hehehehe puno gledas naucne emisije.....a sto onda kazes "neki" poredak.....i koja je tvoja svrha zivota....da prikupljas pare i materijalne stvari i onda jednog dana skiknes i ode ti pod zemlju, a sve ostade iza tebe. Stvarno sam se iznervirao....idem ja na teme vezane za motore i auta bar se tamo odmorim.

VOZDRA ! hehehehe poredak u vasioni.........e, bice ti poredak jednog dana...
Toozla

Post by Toozla »

Ghost Rider wrote:Recite mi kako vjerujete da struja postoji kada je ne vidite....
...svasta covjek nadrobi ali ovo me razvalilo... :lol: :lol: :lol:

...imal' ovdje jos neko ko vjeruje u postojanje struje... :D ...
Ghost Rider wrote:.....hehehehe puno gledas naucne emisije.....
...mogao si i ti poneku pogledati....nebi ti skodilo... :D

ps- ja vjerujem da je 2+2=4 .... :D
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

Toozla wrote:
Ghost Rider wrote:Recite mi kako vjerujete da struja postoji kada je ne vidite....
...svasta covjek nadrobi ali ovo me razvalilo... :lol: :lol: :lol:

...imal' ovdje jos neko ko vjeruje u postojanje struje... :D ...
Ghost Rider wrote:.....hehehehe puno gledas naucne emisije.....
...mogao si i ti poneku pogledati....nebi ti skodilo... :D

ps- ja vjerujem da je 2+2=4 .... :D

Hajde malo smajlija jos nabacaj samo to znas......smijes se sam sebi, a nisi ni svjestan....mislis da si zanimljiv...vjerovatno nisi prskan ove godine.
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

Hehehe sta ti ovo pise mjesto: Sarajevo_USA od kada je to Sarajevo u Americi....ili mozda mislis da se kokice loze na to sto si u Americi.....e, moj smajli....vidim da su ti pravo zanimljive ove ikonice....i ja vjerujem da je 2 + 2 = TE JA !
Toozla

Post by Toozla »

...naravno da nisam prskan.....vec odavno....ne dam se ja tako lako... :D :D :D
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

E, jesi za...ant.......
Toozla

Post by Toozla »

Ghost Rider wrote:Hehehe sta ti ovo pise mjesto: Sarajevo_USA od kada je to Sarajevo u Americi....ili mozda mislis da se kokice loze na to sto si u Americi.....e, moj smajli....vidim da su ti pravo zanimljive ove ikonice....i ja vjerujem da je 2 + 2 = TE JA !
...malo si ne kulturan za iskrenog' vjernika.... :shock: :shock: :shock: ...pazi, neces zivjeti 1000 godina... :D :D :D
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

LUCIFERE prodji me se majke ti ! Nisi mi zanimljiv !
digger

Post by digger »

Toozla wrote:
Ghost Rider wrote:Hehehe sta ti ovo pise mjesto: Sarajevo_USA od kada je to Sarajevo u Americi....ili mozda mislis da se kokice loze na to sto si u Americi.....e, moj smajli....vidim da su ti pravo zanimljive ove ikonice....i ja vjerujem da je 2 + 2 = J TE JA !
...malo si ne kulturan za iskrenog' vjernika.... :shock: :shock: :shock: ...pazi, neces zivjeti 1000 godina... :D :D :D
Ma pusti budalu Toozla. Gdje ces sa ovakvim da diskutujes.
Ghost Rider

Post by Ghost Rider »

digger wrote:
Toozla wrote:
Ghost Rider wrote:Hehehe sta ti ovo pise mjesto: Sarajevo_USA od kada je to Sarajevo u Americi....ili mozda mislis da se kokice loze na to sto si u Americi.....e, moj smajli....vidim da su ti pravo zanimljive ove ikonice....i ja vjerujem da je 2 + 2 = TE JA !

Daj skontaj neku inteligentniju recenicu pa se javi.....ovde izgleda vecina ceka da nekoga provocira i zajebava.....hajde cekam jos uvredljivih poruka samo "zadaj".....pokazi koliko si jak....
Toozla

Post by Toozla »

digger wrote:
Toozla wrote:
....necu vise ni je'ne... :D
Kwaheri

Post by Kwaheri »

..moze li malo komunikacije bez psovki i uvreda... :x
nendertalac

Post by nendertalac »

Bird wrote:
digger wrote: Daj da rascistimo: o kojem/cijem se bogu ovdje radi? Je li ti prihvatas da ima bogova ili samo "tvoj" postoji?
Onda cemo moci bolje da diskutujemo o svrhi zivota.
znam da moram činiti ono što želim da drugi meni čine.
i tu mazohista spozna sadizam...?
Bird

Post by Bird »

nendertalac wrote:
Bird wrote:
digger wrote: Daj da rascistimo: o kojem/cijem se bogu ovdje radi? Je li ti prihvatas da ima bogova ili samo "tvoj" postoji?
Onda cemo moci bolje da diskutujemo o svrhi zivota.
znam da moram činiti ono što želim da drugi meni čine.
Zavisi kako na to gledaš, izvukao si samo jedan dio moga teksta.

naravno da moram činiti drugima ono što želim da meni čine.

Ako želim da me se poštuje, moram i ja poštovati druge, ako želim da budem prihvaćen, moram i ja prihvaćati druge, ako ne želim da se meni netko ruga, ogovar i laže o meni, ne smijem ni ja to nitkome drugome činiti.

Ako ovdje ima nešto loše.
Kwaheri

Post by Kwaheri »

Bird wrote:
nendertalac wrote:
Bird wrote: znam da moram činiti ono što želim da drugi meni čine.
Zavisi kako na to gledaš, izvukao si samo jedan dio moga teksta.

naravno da moram činiti drugima ono što želim da meni čine.

Ako želim da me se poštuje, moram i ja poštovati druge, ako želim da budem prihvaćen, moram i ja prihvaćati druge, ako ne želim da se meni netko ruga, ogovar i laže o meni, ne smijem ni ja to nitkome drugome činiti.

Ako ovdje ima nešto loše.
...ma nema Bird...al- je frajer sebi umislio da je faca, pa kao on tebe nesto provaljuje...i jos misli da je duhovit...
Lijep pozdrav.
nendertalac

Post by nendertalac »

Ghost Rider wrote:
ace ventura wrote:
nendertalac wrote: Zato sto su to novopeceni vjernici koji misle da ako su oni tek nesto shvatili i pronasli - njihov je posao da to sad objasne svima i ubjede sve druge - slicno mnogim drugim ljudima koji dodju do saznanja pa zele da to podjele svima.

Ja bih voljela da mi neko objasni sta je za njega/nju bog? Naravno - voljela bih da mi to objasni neko zdrav, inteligentan, moralan ... a ne neki novajlija ... kao i o svakoj drugoj temi uostalom.

Postojao bog ili ne, ono sto znamo da postoji i vidjeli smo svi da postoji - su religije i ratovi koji se kobajagi vode za bogove. Takve stvari bi ja definitivno zabranila. Zabranila bih religijskim vodjama da se bave politikom. Svakog ko uzme sebi za pravo a nosi "haljine bozjih ljudi" i OVLASTI u IME BOGA bilo koga drugog za odstrel - ja bih to sve u zatvore strpala.

Za mene se moze reci da vjerujem u Boga. Odnosno vjerujem da postoji neki poredak u vasioni za koji smo mi previse "mali" da ga razumijemo. I mislim da ako su religije uopste dozvoljene - njihov fokus bi trebao biti pomaganje razvoja ljudskog duha. Medjutim - to nikad i nigdje nije bilo tako. Te institucije su uvijek isle rame uz rame sa politicarima i generalima i onda kad nisu to htjeli biti - progonjeni su i ubijani. Strah od smrti je najveci problem. Sve ostalo je priroda :)
ovo je najbolja izjava sto sam vidio na nekoj temi o bogu :lol:

ima smisla, trebalo bi postaviti temu u kojoj se u pitanje dovodi religija a ne sam bog. recimo da bog postoji, da ga ne treba dokazivati, mislim da bi institucije vjere morale dokazati same sebe, ali kroz djela a ne suplju pricu. budimo realni, na svijetu postoji velika konkurencija religija, covjek moze izabrati onu koja mu se cini najtacnija. kako je moguce dokazati da su bozije objave zaista djelo samog boga, da poslanici i proroci nisu falsifikatori? mozemo li vjerovati tim ljudima kad nas iskustvo uci da su ljudi u stanju uciniti i najnevjerovatnije stvari da bi napravili nesto po cemu ce ostati upamceni? varalica je uvijek bilo i bice, pitanje je kako cemo znati jesu li nas poslanici prevarili ili ne!? otici cu u krajnost pa se zapitati jesu li oni mozda zaista bili ubijedjeni da im se bog obratio? danas ljude koji tako nesto tvrde obicno smjestaju u specijalne ustanove. nije mi namjera da uvrijedim necija vjerska osjecanja, ali mislim da ova pitanja zahtjevaju odgovor ili u suprotnom sama srz bilo koje religije ostaje upitna.
mozda bog postoji, ali da li nam se zaista on i javio?

Svasta....ne mogu da vjerujem da neko moze ovako nesto da napise....hehehe cuj "jesu li nas poslanici prevarili..." pa valjda imas oci...okreni se oko sebe....pogledaj u nebo...milijarde dokaza imas i opet ne vidis.....KUR'AN i BIBLIJA su knjige za one koji razumiju. Recite mi kako vjerujete da struja postoji kada je ne vidite....zasto se bojite smrti kada Bog "ne postoji"....kada umrete nema vas ko kaznjavati, zasto da se bojite ! Stvarno ne mogu da vjerujem kako neko moze pisati takve gluposti....Vjernik sam i duznost mi je da objasnim onima koji ne vide i ne cuju, ovo nije nikakvo napadanje. VJERA SE NE NAMECE !!!!!! Musliman sam i prva stvar mi je da ne dam na tudju vjeru ma koja to vjera bila pa tek sve ostalo.....ali ove price protiv Boga me iritiraju. Hehe cuj ona zna da postoji neki poredak u vasioni.....hehehehe puno gledas naucne emisije.....a sto onda kazes "neki" poredak.....i koja je tvoja svrha zivota....da prikupljas pare i materijalne stvari i onda jednog dana skiknes i ode ti pod zemlju, a sve ostade iza tebe. Stvarno sam se iznervirao....idem ja na teme vezane za motore i auta bar se tamo odmorim.

VOZDRA ! hehehehe poredak u vasioni.........e, bice ti poredak jednog dana...
postavljas pitanja na koja bi ti se i mala djeca nasmijala...

(boze oprosti mi sto na ovako glupa pitanja dajem odgovore)

postojanje struje je dokazano
Post Reply