Bodybilding bez tegova

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
kanada71

#1 Bodybilding bez tegova

Post by kanada71 »

Za bodybilding nisu potrebni tegovi, fitnes dvorane, komplikovane sprave sa hrpom kompjutera, napitci, satovi za mjerenje te pulsa, te kalorija, te ovo te ono :-)

Sve sto treba je cvrsta volja, puno znojenja i malo poduke iz davnih vremena. Zato ako vam je muka od svega gore navedenog (a pogotovo ako vam je novcanik zbog toga dobro olaksan) probajte Spartan trening!

http://www.youtube.com/watch?v=Srftjsupa4A
GandalfSivi

Post by GandalfSivi »

Super, idi spavaj sada...
kanada71

Post by kanada71 »

GandalfSivi wrote:Super, idi spavaj sada...
Mislio sam na muskarce, ko je tebe zvao? :lol:
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Uzmimo da trebaš oboriti neko podebelo stablo u šumi. Na raspolaganju imaš turpiju, čakiju, pilicu za šperploču za tehničko vaspitanje u četvrtom razredu osnovne, pilu za drvo i neku zajebanu motorku... laiku bi najbolje bilo koristiti pilu za drvo, jer sa motorkom bi se mogao veoma ozljediti a sa ostalim će mu, ukoliko zbog frustracije ne odustane, trebati mnogo više vremena...

Ako uporedimo prethodni primjer sa bodybuildinogom, ili po novohrvatskom tijelogradnjom, filmić koji si priložio balansira između čakije i male pilice...

Ovaj program ima jedino smisla za extremene mezomorfe ili ektomezo tipove, koji će (iako će izgledati bolje od 90% populacije) izgledati pet puta gore nego da treniraju klasično u teretani...

Na primjeru lika sa videa, svakome imalo upućenom, je jasno da na prvoj i zadnjoj slici "napretka" nema razlike u mišićnoj masi (čak je mišićna masa manja na zadnjoj slici)... samo je onakvim treningom skinuo bf za nekih 5% te stvorio privid velikog napretka...

Ovakav program nije alternativa teretani i klasičnom bodybuildingu, i osim kod gore pomenutih primjera neće dovesti do posebnih rezultata... ali sa druge strane, ako je alternativa ovom Spartan treningu kesa čipsa, kola i par sati uz računar onda je itekako dobar za vas...

:)
Epitop

Post by Epitop »

Postoji i varijacija na ovaj Spartanski trening uz pomoč tegova. Ovo nije u stanju da radi početnik, zbog toga što dižeš svoju težinu, a u nekim slučajevima to je mnogo gore od tegova. Poslije dugotrajnog bodybulidinga tegovima ovo dolazi kao definicija.
kanada71

Post by kanada71 »

"Ovakav program nije alternativa teretani i klasičnom bodybuildingu, i osim kod gore pomenutih primjera neće dovesti do posebnih rezultata... ali sa druge strane, ako je alternativa ovom Spartan treningu kesa čipsa, kola i par sati uz računar onda je itekako dobar za vas... " ... :D nemoze biti bolje receno!

I da, izvinjavam se, ovaj program definitivno nije za pocetnike, vec za one koji su probali standardnu teretanu sa malim ili nikakvim rezultatima.
callmethebreeeze

Post by callmethebreeeze »

moze li mi neko objasniti kako ova vrsta treninga doprinosi rastu misicne mase. ja fakat ne kontam. zar ne treba misice opterecivati da bi rasli?
iceman ze

Post by iceman ze »

ja sam pogledao i ostale njegove filmove, na njima koristi tegove......npr.

http://www.youtube.com/watch?v=ydD5ejPH ... re=related
a.basko

Post by a.basko »

kanada71 wrote:"Ovakav program nije alternativa teretani i klasičnom bodybuildingu, i osim kod gore pomenutih primjera neće dovesti do posebnih rezultata... ali sa druge strane, ako je alternativa ovom Spartan treningu kesa čipsa, kola i par sati uz računar onda je itekako dobar za vas... " ... :D nemoze biti bolje receno!

I da, izvinjavam se, ovaj program definitivno nije za pocetnike, vec za one koji su probali standardnu teretanu sa malim ili nikakvim rezultatima.
...ovo je trening za profi sportase, definitivno! :D
callmethebreeeze

krasno je ovo, ali ja ipak u teretanu da bildam sa tegovima.
:D
Epitop

Post by Epitop »

Što više tegove, a manje sprava je puno bolje.
Daj nam željezaaaa :D
callmethebreeeze

Epitop wrote:Što više tegove, a manje sprava je puno bolje.
Daj nam željezaaaa :D
ma ja vecinom radim s tegovima, ali ima dosta raje koji koriste zagovaraju koristenje sprava. najbolje je naci neki balans.
cucnjevi i mrtvo dizanje su super vjezbe, ko ih zna pravilno raditi, ali se covjek moze i lako povrijediti.
:-)
Post Reply