Sinoć, a i nekad ranije sam na National Geographic gledala emisiju o Body modificaton-taboo, tačnije o različitim vrstama tetoviranja, bušenja tijela, raznoraznim uljepšavanjima, koja što se mene tiče graniče sa ludošću. Osim onih tradicionalnih, npr. u Tajlandu gdje žene oko vrata nose prstenove, kako bi izdužile vrat
Ali ono što me je najviše, ali doslovno potreslo i šokiralo jeste tetoviranje oka...Oni koji su gledali, znaće o čemu pričam. Čovjek bez ikakvog medicinskog obrazovanja, na svinjama usavršava tetoviranje oka...znači rizikuje da izgubi vid, da mu probuši oko, infekciju...a uz to još, nakon takvog zahvata nema povratka, boja iz oka se ne može povratiti, znači tetovaža za sva vremena.
Pored toga, tu su i oni koji ugrađuju rogove i metalne šiljke na glavu, i strašno izgledaju.
Bilo je još svega, poput žene (71. godina), koja nosi korzet 25 godina, 24/7, čiji je obim struka 38 cm
Šta vi mislite o svemu ovome? Ima li kod nas pristalica ekstremnog uljepšavanja (ako se to tako može nazvati)?
[youtube]http://tetovaze.info/tetovaze-video/tetoviranje-oka/[/youtube]