BMW Z4 2.5i

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Suicidal Siberian

#1 BMW Z4 2.5i

Post by Suicidal Siberian »

Prosto sam se zaljubio u ovo auto, imao sam priliku da ga vozim par puta, i auto je meni ekstra...

Ozbiljno razmisljam da ga kupim, 2004/2005 godiste se moze naci za 25 000 eura sa full opremom, cak i sa 3.0 motorom sa malo prevozenih kilometara ( izmedju 30 000 i 70 000)...ja sam mlad, nemam namjeru se zeniti jos duze vremena...tako da gepek nije problem :D ...koji je dosta prostoran s obzirom da je dvosjed...e sada bi volio nekoga da mi savjetuje na sta bih trebao paziti, kao i ako mi moze reci sto se sigurnosti tice, i kvaliteti tih 2.5 i 3.0 motora...

thnx

:)
nineac

#2 Re: BMW Z4 2.5i

Post by nineac »

Suicidal Siberian wrote:Prosto sam se zaljubio u ovo auto, imao sam priliku da ga vozim par puta, i auto je meni ekstra...

Ozbiljno razmisljam da ga kupim, 2004/2005 godiste se moze naci za 25 000 eura sa full opremom, cak i sa 3.0 motorom sa malo prevozenih kilometara ( izmedju 30 000 i 70 000)...ja sam mlad, nemam namjeru se zeniti jos duze vremena...tako da gepek nije problem :D ...koji je dosta prostoran s obzirom da je dvosjed...e sada bi volio nekoga da mi savjetuje na sta bih trebao paziti, kao i ako mi moze reci sto se sigurnosti tice, i kvaliteti tih 2.5 i 3.0 motora...thnx

:)
wtf :? :?
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Novinari pričaju da je Nissan 350Z bolji.

Elem, taj 3.0 motor (231 KS) je jako stari BMW-ov redni šesterocilindraš i poznat je kao jedan od najboljih motora ikad. A što se tiče kvalitete, zbog vremena koje je taj motor ugrađivan u različite BMW modele, sumnjam da ima nekih dječijih bolesti. Ono što važi za svaki BMW: Provjeri vozača više nego auto. BMW-ovi motori su jako osjetljivi kad se "gaze" nezagrijani, zato obrati pažnju na vlasnika.
Edin H.

Post by Edin H. »

Lafete, krajnice, oni nazad vijugajuci federi (ne znam kako se zovu) pucaju, u biti cijelo vjesanje provjeri. To je BMW-ima slaba tacka.

Ja sam se dobro zavalio na 330i, skoro sve morao mijenjati, auto je tada bilo otprilike 3 godine staro.

Inace sto se tice osjecaja voznje zakletva :D
Suicidal Siberian

ado-šampion wrote:Novinari pričaju da je Nissan 350Z bolji.

Elem, taj 3.0 motor (231 KS) je jako stari BMW-ov redni šesterocilindraš i poznat je kao jedan od najboljih motora ikad. A što se tiče kvalitete, zbog vremena koje je taj motor ugrađivan u različite BMW modele, sumnjam da ima nekih dječijih bolesti. Ono što važi za svaki BMW: Provjeri vozača više nego auto. BMW-ovi motori su jako osjetljivi kad se "gaze" nezagrijani, zato obrati pažnju na vlasnika.
350Z je super auto...ali nema automatika :(
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Super pa nema automatiku! Ne kontam ljude koji bi htjeli sportski auto a onda kukaju da im je automatik?! :? Pa šta će ti sportski automobil ako želiš da tebe auto vozi umjesto da ti voziš njega?
350 Z je pravi mačo automobil, šta će mu hebena automatika!? :-)
Suicidal Siberian

Ja mislim da je prvenstveno sigurnije...a ne znam, meni automatik vise odgovara, nisam penzioner heh...al ipak..ugodnija je voznja...
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Vjerujte ako auto ima snage isti je klinac automatik ili manuelni, hoću reći manuelni nije u prednosti. Recimo X5 3.0 d sa semafora leti do 100 km/h a ne daje osjećaj da je uopšte promijenio brzinu. Najbolje kad je automatik sa mogućnošću ručnog šaltanja kao kod pomenutog auta.
Što se tiče ovjesa, većina novih BMW-a ima potpuno aluminijski ovjes, nisam siguran koji sve, ali recimo serija 5 E39 i ova nova imaju. Ako je to "preletilo" 20k na našim cestama nema šanse da je sve ok. I to ima veze s vlasnikom više nego s autom.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Ma ok je to, samo mi nije jasno što tražiš ugodnost kod hard core sportskih auta? :) Pa to su igračke za odrasle! Moje je mišljenje da automatici u sportskom vozilu nije mjesto, jer jednostavno oduzima dio čari vožnje takvih makina. Jednostavno ne volim taj koncept da mi nekakva hidraulika određuje promjenu stepeni prenosa kad to savršeno znam i sam?! :)
Kod su luksuzne limuzine u pitanju, to je već druga priča.
ado-šampion

Post by ado-šampion »

Ok je to mišljenje ali kome je taj "sportski" jedini auto on će voziti i na duge relacije, a tad je automatika nezamjenjiva. Ako ima još ručno šaltanje, a u Z4 bi trebala (Steptronic), onda imaš i jedno i drugo, samo nekome može biti mana što se mijenja samo gore-dole i nije baš osjećaj kao kod manuelnog (ima kraći hod).
Suicidal Siberian

Bas ste mi dali za misliti...350z mi puno funkcionalnije izgleda, s time da bih za iste pare dobio mladje auto...a izgleda mi jako, sigurno...mislim da se nagibam ka ovom coupeu...kakva je potrosnja? to je 3.5 motor, 300 konja, jel da?
Post Reply