Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Prosto sam se zaljubio u ovo auto, imao sam priliku da ga vozim par puta, i auto je meni ekstra...
Ozbiljno razmisljam da ga kupim, 2004/2005 godiste se moze naci za 25 000 eura sa full opremom, cak i sa 3.0 motorom sa malo prevozenih kilometara ( izmedju 30 000 i 70 000)...ja sam mlad, nemam namjeru se zeniti jos duze vremena...tako da gepek nije problem ...koji je dosta prostoran s obzirom da je dvosjed...e sada bi volio nekoga da mi savjetuje na sta bih trebao paziti, kao i ako mi moze reci sto se sigurnosti tice, i kvaliteti tih 2.5 i 3.0 motora...
Suicidal Siberian wrote:Prosto sam se zaljubio u ovo auto, imao sam priliku da ga vozim par puta, i auto je meni ekstra...
Ozbiljno razmisljam da ga kupim, 2004/2005 godiste se moze naci za 25 000 eura sa full opremom, cak i sa 3.0 motorom sa malo prevozenih kilometara ( izmedju 30 000 i 70 000)...ja sam mlad, nemam namjeru se zeniti jos duze vremena...tako da gepek nije problem ...koji je dosta prostoran s obzirom da je dvosjed...e sada bi volio nekoga da mi savjetuje na sta bih trebao paziti, kao i ako mi moze reci sto se sigurnosti tice, i kvaliteti tih 2.5 i 3.0 motora...thnx
Elem, taj 3.0 motor (231 KS) je jako stari BMW-ov redni šesterocilindraš i poznat je kao jedan od najboljih motora ikad. A što se tiče kvalitete, zbog vremena koje je taj motor ugrađivan u različite BMW modele, sumnjam da ima nekih dječijih bolesti. Ono što važi za svaki BMW: Provjeri vozača više nego auto. BMW-ovi motori su jako osjetljivi kad se "gaze" nezagrijani, zato obrati pažnju na vlasnika.
ado-šampion wrote:Novinari pričaju da je Nissan 350Z bolji.
Elem, taj 3.0 motor (231 KS) je jako stari BMW-ov redni šesterocilindraš i poznat je kao jedan od najboljih motora ikad. A što se tiče kvalitete, zbog vremena koje je taj motor ugrađivan u različite BMW modele, sumnjam da ima nekih dječijih bolesti. Ono što važi za svaki BMW: Provjeri vozača više nego auto. BMW-ovi motori su jako osjetljivi kad se "gaze" nezagrijani, zato obrati pažnju na vlasnika.
Super pa nema automatiku! Ne kontam ljude koji bi htjeli sportski auto a onda kukaju da im je automatik?! Pa šta će ti sportski automobil ako želiš da tebe auto vozi umjesto da ti voziš njega?
350 Z je pravi mačo automobil, šta će mu hebena automatika!?
Vjerujte ako auto ima snage isti je klinac automatik ili manuelni, hoću reći manuelni nije u prednosti. Recimo X5 3.0 d sa semafora leti do 100 km/h a ne daje osjećaj da je uopšte promijenio brzinu. Najbolje kad je automatik sa mogućnošću ručnog šaltanja kao kod pomenutog auta.
Što se tiče ovjesa, većina novih BMW-a ima potpuno aluminijski ovjes, nisam siguran koji sve, ali recimo serija 5 E39 i ova nova imaju. Ako je to "preletilo" 20k na našim cestama nema šanse da je sve ok. I to ima veze s vlasnikom više nego s autom.
Ma ok je to, samo mi nije jasno što tražiš ugodnost kod hard core sportskih auta? Pa to su igračke za odrasle! Moje je mišljenje da automatici u sportskom vozilu nije mjesto, jer jednostavno oduzima dio čari vožnje takvih makina. Jednostavno ne volim taj koncept da mi nekakva hidraulika određuje promjenu stepeni prenosa kad to savršeno znam i sam?!
Kod su luksuzne limuzine u pitanju, to je već druga priča.
Ok je to mišljenje ali kome je taj "sportski" jedini auto on će voziti i na duge relacije, a tad je automatika nezamjenjiva. Ako ima još ručno šaltanje, a u Z4 bi trebala (Steptronic), onda imaš i jedno i drugo, samo nekome može biti mana što se mijenja samo gore-dole i nije baš osjećaj kao kod manuelnog (ima kraći hod).
Bas ste mi dali za misliti...350z mi puno funkcionalnije izgleda, s time da bih za iste pare dobio mladje auto...a izgleda mi jako, sigurno...mislim da se nagibam ka ovom coupeu...kakva je potrosnja? to je 3.5 motor, 300 konja, jel da?