BMW X3 ili Opel Antara?
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
zlatan01
#1 BMW X3 ili Opel Antara?
Evo dileme pred kojom stojimo ja i moja ljepsa polovina. Pretpostavljam da naslucujete da sam ja za BMW
Zanima me sta vi mislite o ova dva auta? Izbor motora je u drugom planu jer tu nema dileme buduci da je to prvo auto koje ce se voziti na krace relacije...benzinac dakle, Opel 2,4 a BMW 2,5 eventualno 2,0...
-
LeKo
Ni jedan ni drugi nije terenac i po meni je bacanje para uzimanje takvih SUV-ova, ako ti treba terenac uzmes Land Rover, a ako ne uzmes normalan auto tipa BMW 3..X, Audi A4 ....., e sada ako je u pitanju sminkeraj zaboravi sve što sam napisao i uzmi X3.
-
zlatan01
Dobro, dobio sam nekoliko odgovora koji su bili zapravo ocekivani. I sam bih slicno uradio prije nekoliko godina. Tada sam govorio Audi, BMW, Mercedes ostalo su kocije...(redoslijed je abecedni). Medjutim prije par godina u Svedskoj pocnu Mercedesi HRDJATI! Nevjerovatno, ali tacno, i bez obzira na 30-godisnju garanciju, Mercedes pokusa izvrdati i ostavi na cjedilu masu vjernih kupaca, jer garancija kaze na prohrdjavanje-dakle mora biti citava rupa a ne samo onako malo korozije.. Poslije dolazili strucnjaci iz Njemacke da se popravi sta se da porpraviti...citava frka. Istovremeno Opel uradi mom poznaniku citav blatobran kao good-will (istekla garancija na lack). Dakle ni kvalitet vise nije kao prije a nije ni jedini element koji odlucuje. Odnos prema kupcu je vrlo vazan. E sad moram reci da se bas BMW tu pokazao kao dobar i u dijelu istrazivanja se pokazalo da ima najzadovoljnije kupce. Cijena je drugi element. Ako biramo srcem, ne gledamo na troskove eksploatacije, garancije i td. Konkretno Antara je jeftinija nekih 15-20 hiljada KM sto nije malo para, a na to ide i skuplje osiguranje. kako bilo htio sam vidjeti ima li neko ko kupovinu auta vidi iz vise uglova a ne samo iz ugla statusa...
-
zlatan01
Nije los prijedlog, ali SUV je dobar upravo za lose vremenske uvjete, a slazem se da nije za teren. Na poslu inace puno vozim Nissan King Cab u nemogucim uslovima, i vrlo sam zadovoljan. Ali ja ne trazim trensko vozilo nego je cilj "visoko prohodno" vozilo po vise-manje normalnim cestama.LeKo wrote:Ni jedan ni drugi nije terenac i po meni je bacanje para uzimanje takvih SUV-ova, ako ti treba terenac uzmes Land Rover, a ako ne uzmes normalan auto tipa BMW 3..X, Audi A4 ....., e sada ako je u pitanju sminkeraj zaboravi sve što sam napisao i uzmi X3.
-
nineac
Jebiga, to je Mercedes!zlatan01 wrote:Dobro, dobio sam nekoliko odgovora koji su bili zapravo ocekivani. I sam bih slicno uradio prije nekoliko godina. Tada sam govorio Audi, BMW, Mercedes ostalo su kocije...(redoslijed je abecedni). Medjutim prije par godina u Svedskoj pocnu Mercedesi HRDJATI! Nevjerovatno, ali tacno, i bez obzira na 30-godisnju garanciju, Mercedes pokusa izvrdati i ostavi na cjedilu masu vjernih kupaca, jer garancija kaze na prohrdjavanje-dakle mora biti citava rupa a ne samo onako malo korozije.. Poslije dolazili strucnjaci iz Njemacke da se popravi sta se da porpraviti...citava frka. Istovremeno Opel uradi mom poznaniku citav blatobran kao good-will (istekla garancija na lack). Dakle ni kvalitet vise nije kao prije a nije ni jedini element koji odlucuje. Odnos prema kupcu je vrlo vazan. E sad moram reci da se bas BMW tu pokazao kao dobar i u dijelu istrazivanja se pokazalo da ima najzadovoljnije kupce. Cijena je drugi element. Ako biramo srcem, ne gledamo na troskove eksploatacije, garancije i td. Konkretno Antara je jeftinija nekih 15-20 hiljada KM sto nije malo para, a na to ide i skuplje osiguranje. kako bilo htio sam vidjeti ima li neko ko kupovinu auta vidi iz vise uglova a ne samo iz ugla statusa...
Mercedes je po kvaliteti strasno pao, i uopce se nemoze nazvati kvalitetnim ili cak pouzdanim.
U americi ga takodje bije strasno los glas, a to je i Dr.Z priznao nedavno, pa sad....
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
Pa, sigurno je da je BMW bolji po voznim osobinama i imidžu, ali ako ti ne treba auto za šminku nije za potcijeniti dosta nižu cijenu Opel Antare. S druge strane, ako imalo razmišljaš o Antari, zašto onda ne razmisliš i o Schevrolet Captivi? To je praktički isto auto do u šaraf, jedino ima nekih više "kozmetičkih"
izmjena i druga značka! A cijena joj je još niža čak i u odnosu na Antaru!
izmjena i druga značka! A cijena joj je još niža čak i u odnosu na Antaru!
- burekodsira
meni je x3 fuj auto... izgled bljakkkk... jedino sto ga krasi je ime bmw... da se radi o x5 odma bih rekao uzmi njega ali ako gledamo izgled meni je antara puno ljepsi. bas sam neki dan na tvu gledo malo o antari dobar je sav. cak ima sistem za sjedista da se zadnja mogu uklopiti u prednja i ispade kao dvosjedas sa tonom prostora (ne mislim obaranje sjedista)...
bmw je veca liga od opela ali nebi iks trojku nikad uzeo
bmw je veca liga od opela ali nebi iks trojku nikad uzeo
-
bianconero
pogledaj toyotu rav4.
dosta je jeftinija od x3 a nije ništa lošija. možda je i bolja.
dosta je jeftinija od x3 a nije ništa lošija. možda je i bolja.
-
motor
X3 je najprodavaniji suv u njemackoj, iskreno meni nije odusevio dizajnom. Razvijen je u Grazu u Magny, to je prvi puta da je jedan prozvodjac automobila prepustio cijeli razvoj i proizvodnju drugoj firmi, uopce nisu pogrijesili. X3 je napravljen dosta kvalitetno i u kabini nudi vise prostora od proslog x5. Razgovarao sam sa inzinjorom, koji je sef zastite karoserije bas na x3 ovdje u Grazu. Jos uvjek se razbijaju od posla, jer x3 ide kao halva. X3 je razvijen za mlade menagere izmedju 30 i 35 godina i sam tim su pogodili u sridu. To je dakle jedna strana... Antara je novo auto i dosta jeftinije, meni je ljepsa od x3, ali ipak na kraju je odluka samo tvoja ili tvoje ljepse polovice