BMW X3 ili Opel Antara?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply

Izaberi bolji SUV!

BMX X3
11
65%
Opel Antara
6
35%

Total votes: 17

zlatan01

#1 BMW X3 ili Opel Antara?

Post by zlatan01 »

Evo dileme pred kojom stojimo ja i moja ljepsa polovina. Pretpostavljam da naslucujete da sam ja za BMW :) Zanima me sta vi mislite o ova dva auta? Izbor motora je u drugom planu jer tu nema dileme buduci da je to prvo auto koje ce se voziti na krace relacije...benzinac dakle, Opel 2,4 a BMW 2,5 eventualno 2,0...
Karabaja

Post by Karabaja »

ne mogu se porediti
Sajo---:

Post by Sajo---: »

Ovo necu komentarisati.
nineac

Post by nineac »

:angry:
LeKo

Post by LeKo »

Ni jedan ni drugi nije terenac i po meni je bacanje para uzimanje takvih SUV-ova, ako ti treba terenac uzmes Land Rover, a ako ne uzmes normalan auto tipa BMW 3..X, Audi A4 ....., e sada ako je u pitanju sminkeraj zaboravi sve što sam napisao i uzmi X3.
zlatan01

Post by zlatan01 »

Dobro, dobio sam nekoliko odgovora koji su bili zapravo ocekivani. I sam bih slicno uradio prije nekoliko godina. Tada sam govorio Audi, BMW, Mercedes ostalo su kocije...(redoslijed je abecedni). Medjutim prije par godina u Svedskoj pocnu Mercedesi HRDJATI! Nevjerovatno, ali tacno, i bez obzira na 30-godisnju garanciju, Mercedes pokusa izvrdati i ostavi na cjedilu masu vjernih kupaca, jer garancija kaze na prohrdjavanje-dakle mora biti citava rupa a ne samo onako malo korozije.. Poslije dolazili strucnjaci iz Njemacke da se popravi sta se da porpraviti...citava frka. Istovremeno Opel uradi mom poznaniku citav blatobran kao good-will (istekla garancija na lack). Dakle ni kvalitet vise nije kao prije a nije ni jedini element koji odlucuje. Odnos prema kupcu je vrlo vazan. E sad moram reci da se bas BMW tu pokazao kao dobar i u dijelu istrazivanja se pokazalo da ima najzadovoljnije kupce. Cijena je drugi element. Ako biramo srcem, ne gledamo na troskove eksploatacije, garancije i td. Konkretno Antara je jeftinija nekih 15-20 hiljada KM sto nije malo para, a na to ide i skuplje osiguranje. kako bilo htio sam vidjeti ima li neko ko kupovinu auta vidi iz vise uglova a ne samo iz ugla statusa...
zlatan01

Post by zlatan01 »

LeKo wrote:Ni jedan ni drugi nije terenac i po meni je bacanje para uzimanje takvih SUV-ova, ako ti treba terenac uzmes Land Rover, a ako ne uzmes normalan auto tipa BMW 3..X, Audi A4 ....., e sada ako je u pitanju sminkeraj zaboravi sve što sam napisao i uzmi X3.
Nije los prijedlog, ali SUV je dobar upravo za lose vremenske uvjete, a slazem se da nije za teren. Na poslu inace puno vozim Nissan King Cab u nemogucim uslovima, i vrlo sam zadovoljan. Ali ja ne trazim trensko vozilo nego je cilj "visoko prohodno" vozilo po vise-manje normalnim cestama.
nineac

Post by nineac »

zlatan01 wrote:Dobro, dobio sam nekoliko odgovora koji su bili zapravo ocekivani. I sam bih slicno uradio prije nekoliko godina. Tada sam govorio Audi, BMW, Mercedes ostalo su kocije...(redoslijed je abecedni). Medjutim prije par godina u Svedskoj pocnu Mercedesi HRDJATI! Nevjerovatno, ali tacno, i bez obzira na 30-godisnju garanciju, Mercedes pokusa izvrdati i ostavi na cjedilu masu vjernih kupaca, jer garancija kaze na prohrdjavanje-dakle mora biti citava rupa a ne samo onako malo korozije.. Poslije dolazili strucnjaci iz Njemacke da se popravi sta se da porpraviti...citava frka. Istovremeno Opel uradi mom poznaniku citav blatobran kao good-will (istekla garancija na lack). Dakle ni kvalitet vise nije kao prije a nije ni jedini element koji odlucuje. Odnos prema kupcu je vrlo vazan. E sad moram reci da se bas BMW tu pokazao kao dobar i u dijelu istrazivanja se pokazalo da ima najzadovoljnije kupce. Cijena je drugi element. Ako biramo srcem, ne gledamo na troskove eksploatacije, garancije i td. Konkretno Antara je jeftinija nekih 15-20 hiljada KM sto nije malo para, a na to ide i skuplje osiguranje. kako bilo htio sam vidjeti ima li neko ko kupovinu auta vidi iz vise uglova a ne samo iz ugla statusa...
Jebiga, to je Mercedes!
Mercedes je po kvaliteti strasno pao, i uopce se nemoze nazvati kvalitetnim ili cak pouzdanim.
U americi ga takodje bije strasno los glas, a to je i Dr.Z priznao nedavno, pa sad....
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

opel...bemvea ćeš imat par dana i ode u crnu goru
MRAVOJED

Post by MRAVOJED »

aha...pardon...ti u švedskoj...onda je možda na sigurnom

zanimljiva je statistika krađa tih velikih bemveova u hrvatskoj....50% :shock: pa ti kupi
zlatan01

Post by zlatan01 »

Da ali dolazim u posjetu. Ipak je i to jedan od razloga za razmisljanje i uporedbu...
Sajo---:

Post by Sajo---: »

...
Last edited by Sajo---: on 18/02/2025 18:33, edited 1 time in total.
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

Post by Romeo 80 »

Pa, sigurno je da je BMW bolji po voznim osobinama i imidžu, ali ako ti ne treba auto za šminku nije za potcijeniti dosta nižu cijenu Opel Antare. S druge strane, ako imalo razmišljaš o Antari, zašto onda ne razmisliš i o Schevrolet Captivi? To je praktički isto auto do u šaraf, jedino ima nekih više "kozmetičkih"
izmjena i druga značka! A cijena joj je još niža čak i u odnosu na Antaru!
burekodsira

Post by burekodsira »

meni je x3 fuj auto... izgled bljakkkk... jedino sto ga krasi je ime bmw... da se radi o x5 odma bih rekao uzmi njega ali ako gledamo izgled meni je antara puno ljepsi. bas sam neki dan na tvu gledo malo o antari dobar je sav. cak ima sistem za sjedista da se zadnja mogu uklopiti u prednja i ispade kao dvosjedas sa tonom prostora (ne mislim obaranje sjedista)...
bmw je veca liga od opela ali nebi iks trojku nikad uzeo
bianconero

Post by bianconero »

pogledaj toyotu rav4.
dosta je jeftinija od x3 a nije ništa lošija. možda je i bolja.
motor

Post by motor »

X3 je najprodavaniji suv u njemackoj, iskreno meni nije odusevio dizajnom. Razvijen je u Grazu u Magny, to je prvi puta da je jedan prozvodjac automobila prepustio cijeli razvoj i proizvodnju drugoj firmi, uopce nisu pogrijesili. X3 je napravljen dosta kvalitetno i u kabini nudi vise prostora od proslog x5. Razgovarao sam sa inzinjorom, koji je sef zastite karoserije bas na x3 ovdje u Grazu. Jos uvjek se razbijaju od posla, jer x3 ide kao halva. X3 je razvijen za mlade menagere izmedju 30 i 35 godina i sam tim su pogodili u sridu. To je dakle jedna strana... Antara je novo auto i dosta jeftinije, meni je ljepsa od x3, ali ipak na kraju je odluka samo tvoja ili tvoje ljepse polovice :-D
Gray

Post by Gray »

Uzmi Santa Fe.
Post Reply