Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
nineac wrote:Jos da Mercedes nije kopiro BMWE u unutrasnjosti bilo bi super
bas sam nesto zagledao, jes da lici, ali ipak, nije kopiran... mislim pogedaj malo bolje, vidjet ces koliko je kod S klase elegantije uradjen... bas se i ne mogu porediti... a opet, svi danas kopiraju sve..... eno i za tricu govore da je kopirao onog japanca, ne mogu da se sad sjetim koji model....
Nemozemo diskutovati jeli mercedes dobro auto ili nije, ali 2005 BMW je pretekao mercedes u prodaji u segmentu luksuznih automobila. Tehnicki, BMW jos uvjek vodi kolo medju njemackim proizvodjacima. Mercedes je u govnima najvise zbog elektronike i starih repova i 90-tih i pocetak 2000 sa hrdjom!
ne znam, ali meni je u klasi S klasa nenedjebiva, da izvinete na izrazaju a ova nova A, B, GL, ML, CLS, SLK,.... jesam malo subjektivan, ali po nekom mom sto objektivnijem misljenju, SLK, CLS, CL, S su top u klasama....
Salu na stranu, meni se dizajnerski sad vise merc svidja, a to mozemo zahvaliti novom valu dizajnera kod BMWa. Znam da je hrabro raditi takve dizajnerske promjene i zahvate kao BMW, ali nekad se izgubi mjera pa se vise oduzme osobnosti vozila nego sto se doda. To je moja jedina zamjerka na nov modele BMW. Znaci dizajn dole, sve ostalo ako ne 5, onda dobrih 4+.
nineac wrote:Daleko ljepse, medjutim cini mi se da je unutrasnjost od petice???
Jeste od petice, u pravu si i to od M5. Ja na brzinu ubacio slike a nisam gledao komentar. Ovo stoji ispod slike a posto sam slab sa njemackim jezikom neka nam neko od "svaba" prevede. Skontao sam da spominju dvije vrste mjenjaca
Wie beim BMW M5 (Foto) und M6 gibt es zwei Schaltebenen: automatisch (rechte Gasse) oder manuell (linke Gasse). Wer mag, kann die Gänge auch über Drucktasten im Lenkradkranz wechseln.
Vjerovatno nemaju slike unutrasnjosti i mozda ce unutrasnjost sedmice biti slicna ovoj, pa su zato ovu sliku od petice ubacili medju slike od sedmice.
Dobro, vidim sad o cemu se radi!
Mrsko mi da citam ove duge postove, al odmah sam primjetio da je ovo M5! Pa haj ovaj stavi sliku unutrasnjosti od ove 7-ce ako imas?!
Da nebi trazio staru temu o novom M3, sad sam nasao sliku tacnije kompjutersku obradu kako bi trebao izgledati novi M3 coupe. Verzija sa cetvero vrata se nece mijenjati.
Govorio sam, a i sad to mislim, da je zadnji kraj previse "mekan" za jednog BMW-a posebno za zvjerku kakva je M3. Valjda ce ga malo doraditi prije serijske proizvodnje.
Last edited by dugi on 18/01/2006 22:33, edited 1 time in total.
Evo jos malo o BMW-u. Ovo je BMW Alpina D3, sa 2.0 l dizelom od 200KS i 410NM
Technische Daten: R4-Turbo • vier Ventile pro Zylinder • zwei obenliegende Nockenwellen • Hubraum 1995 cm³ • Leistung 147 kW (200 PS) bei 4000/min • max. Drehmoment 410 Nm bei 2000/min • Heckantrieb • Sechsganggetriebe • Einzelradaufhängung vorn und hinten • Kofferraum 460 l • Tankinhalt 61 l • Länge/Breite/Höhe 4520/1817/1406 mm • Reifen 225/40-255/35 ZR 18 • Leergewicht 1460 kg • Spitze 238 km/h • 0–100 km/h in 7,4 s • Verbrauch 5,7 l Diesel auf 100 km • Preis: 35.900 Euro
Last edited by dugi on 18/01/2006 13:32, edited 1 time in total.