Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
peanuth wrote:vozdra, dolazim za par dana u Bosnu pa reko da pitam jel dole negdje najbolje u Tz. a moze i Sa. ima BMW Service.sad ne pitam za one avlija service.
reko da usparam koju marku ove budale ovdje hoce puno love za service.
hvala i pozdrav
Koliko znam ovlasteni servis BMW u Tuzli nema, najblizi je Slavonski Brod i Sarajevo. Kolike su cijene nije mi poznato ali se raspitaj prvo da li vaze garancije u Njemackoj ako servis radis izvan EU. U Svedskoj je inace besplatan servis za BMW 3 godine/80000 km ali mora se vrsiti u ovlastenoj firmi u Svedskoj ili EU. Pazi da ne ispadne skuplja pita nego tepsija...
Ulje, svjechice i zrachni filter...ma jaro kupish ovdje(BiH) ulje free zamjena ...svjechice vala znam i ja a filter ..pa to lakshe nego prdnuti .PoLenta svega..kupi ovdje i sam zamijeni...ha ja .
fina-tehnoauto d.o.o.
Autoservis BMW
Gornja Breka 75
tel. +387 33 441 332
fax +387 33 441 000
Cijene rezervnih dijelova su skoro pa u ''tvoju'' Dojcland
ali usluge servisa su drasticno manje! Eto nadam se da je ovo ''pametan'' odgovor i nemoj se odmah ljutiti... pusti nek' te raja malo zeza...
ma svaku temu moraju pokvarit natovare se kao lesinari
to i jesto to..dijelovi nisu bas skupi,ali ruke... ubise ljudi..i hajd to da ce majstor neki to radit..nece shupci stave ucenike da se uce,a vam naplacuju punu radnu snagu.
ja razmisljo sam i o tome da sam uradim..ali mrsko mi ruke prljat
ma svaku temu moraju pokvarit natovare se kao lesinari
to i jesto to..dijelovi nisu bas skupi,ali ruke... ubise ljudi..i hajd to da ce majstor neki to radit..nece shupci stave ucenike da se uce,a vam naplacuju punu radnu snagu.
ja razmisljo sam i o tome da sam uradim..ali mrsko mi ruke prljat
I to mi je hvala, je li???
A to sto rade sa ucenicima, tako i treba! Nek' djeca zaradjuju
Imas Salema u Tz , ulje, filteri i ostalo kako se dogovoris sa njim. Meze biti 50 kerma, moze 150. Zavisi, ako skonta da si papak, onda te i uzme. Ponistavanje komp. servisa je slag na torti. Jedan dobar komad paljene zice (najbolje one bigerske ) utrpa je u onaj hepek sa konektorima i voila, eto resetovanog servisa. K'o veliki.
I to naplacuje u zavisnosti da li ima paljene zice i koliki komad treba
Split Tomic je OK, ali su i cjene evropske tako da nevidim poentu odlaska maksuz u Split osim ako nije usput!
Iz iskustva znam da je BMW u Sisku sasvim OK i na nivou zadatka!
Imas servis u Mostaru , na izlasku iz Mostara.Likovi su ovlašteni za prodaju i servisiranje BMW. Dijelovi su im normalnih cijena znam jer sam kupovao ali nisam koristio njihove usluge servisa.Ako te bude zanimalo mogu napisati i kao se zovu.
nineac wrote:Split Tomic je OK, ali su i cjene evropske tako da nevidim poentu odlaska maksuz u Split osim ako nije usput!
Iz Sarajeva-ovlasteni bmw servis ljude slali u Split u servis, imali problema sa elektronikom na novijim bmw-ima.
A i Makarska je blizu
nineac wrote:Split Tomic je OK, ali su i cjene evropske tako da nevidim poentu odlaska maksuz u Split osim ako nije usput!
Iz Sarajeva-ovlasteni bmw servis ljude slali u Split u servis, imali problema sa elektronikom na novijim bmw-ima.
A i Makarska je blizu
Mislim na poentu dolaska iz Evrope da bi se servis uradio u BiH ili CRO!
Ne znam kakve su cijene dole, samo znam da ovdje u usa mjenjanje ulja u ovlastenom BMW servicu, naprimjer za E-46 seriju kosta $220 (naravno full sinteticko) dok kod ostalih automobila mozes proci i za $30 pa vidi sad kako bembure guleeee
cikavelja wrote:Jedan dobar komad paljene zice (najbolje one bigerske ) utrpa je u onaj hepek sa konektorima i voila, eto resetovanog servisa.
Vela bas. Javi koji ti je model bmw, godina i to. Dal je OBD1 ili OBD2 komp ako znas? Najbolje ti je da sam zamjenes ulje, svjecice, kablove, filtere (zracne, uljne, za gorivo). Nakon toga sam sebi resetujes komp jer znas i sam kako je, npr u mene se za ulje pali svako 3-4 hiljade milja, a za servis svako 8 (na svako drugo mjenjanje ulja). Tako da ja ovo sam sebi radim jer ne isplati se za svaki servis davat 500 do 600 dolara (nekad i vise) , pa eto javi mi na pm koji je bmw, godina i model i to da vidim mogu li ti pomoc da ovo sam sredis.
BimmerX wrote:Ne znam kakve su cijene dole, samo znam da ovdje u usa mjenjanje ulja u ovlastenom BMW servicu, naprimjer za E-46 seriju kosta $220 (naravno full sinteticko) dok kod ostalih automobila mozes proci i za $30 pa vidi sad kako bembure guleeee