Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Javnosti je 5.03.1955 godine predstavljena BMW-ova vizija malog, praktičnog i ekonomičnog automobila. Bio je zanimljivog dizajna, zamišljen kao dvosjed s jednim jedinim vratima sprijeda. U unutrašnjosti je pružao iznenađujuće puno prostora, a na put se mogla ponijeti i manja putna torba.
Ovaj je zgodan automobilčić svoju karijeru završio sredinom 1962. godine. U prvoj verziji bio je pokretan motorom od 250 kubičnih centimetara, snage od 12 KS i momenta od 14.2 NM. To je bilo dovoljno za najveću brzinu od 85 km/h, uz potrošnju od samo 3.8 l/100km.
The_Flyer2002 wrote:steve urkel u family matters (porodicne stvari) je vozio ovg BMW-a. kako cool a?
Prije dva dana jedan "takav" prodje pored mene i to u takvom stanju kao da je jucer sisao sa proizvodnetrake u fabrici. Oci sam trljao da se razbudim... nisam vjerovao koliki je covjek izasao iz auta.
Poslije saznam da taj isti covjek ima i jednog malog fiat 500 (mislim Topolino kabriolet).
Eh Zemo i ti bas zapeo pa hoces da stvoris nered na ovom forumu. Kako ces bolan ovako malog BMW kao dijasporac ....od sramote... provozati kroz carsiju. Gdje ce ti stati stereo uredjaj koji isporucuju turbo-folk na nivou od preko 110dB? Gdje ce stati gajba pive u gepek....?
Hajde ne sramoti dijasporu sa ovakvim BMW-ejcima...sve ispod serije 5 je ... onako umjesto mopeda ...za trknuti po cigare.
Stari wrote:Eh Zemo i ti bas zapeo pa hoces da stvoris nered na ovom forumu. Kako ces bolan ovako malog BMW kao dijasporac ....od sramote... provozati kroz carsiju. Gdje ce ti stati stereo uredjaj koji isporucuju turbo-folk na nivou od preko 110dB? Gdje ce stati gajba pive u gepek....?
Hajde ne sramoti dijasporu sa ovakvim BMW-ejcima...sve ispod serije 5 je ... onako umjesto mopeda ...za trknuti po cigare.
Izvinjavam se ljubiteljima ovih automobilcica, ali meni je ovo bila prva asocijacija... jos je karoserija potpuno galvanizirana .. prava prilika... zimi ustedis na gumama, mijenjas samo jednu...