Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Pozdrav,prije par dana mi se upalila zuta lampica koja po opisu u knjizi za upotrebu znaci da motor nepruza vise
100% snage od sebe.Bio sam u BMW-ovom Servisu i radili su mi program neki na novo tj kao neki update.Lampica je
nestala na nekoliko dana i ponovo se upalila.Ponekad mi auto nece uopste da predje 50kmh jos je kod mene taj
problem sto je automatik pa ga nemogu ni saltati niti ista.Djeluje mi kao da je prigusen na neki nacin i jos mu nesto pri paljenju drobi cuje se kao neki gori dizel motor pri paljenju.Da li je neko imao slican problem i da li neko zna u
cemu je problem da se znam pripremiti na Racun
A sta kaze servis gdje si prvi put bio sto se opet upalilo ? Ovlasteni servis ? Platio prosli zahvat ? Imas pravo na reklamaciju, jer nisi platio da ti se nesto opet vrati...
Pa platio sam 93€ to citanje greske i onda su mi rekli da moram da ugradim novi software jer kao ovaj moj je star itd.Oni su mi nabacili taj software i rekao mi je da je najvjerovatnije do programa da je neki sensor trznuo ali kada nabaci taj novi program nebi trebalo da se pojavi lampica u protivnom bi morao onda da mjenjam neki Steuergerät koji u stvari radi
jer ga je ispitivao pred mnom.A tek u sljedeci ponedeljak imam termin da vidim sta je i do cega je
Ako imas zvuk kao da drobi to je lanac, i moguce je da i tvoj motor ima isti problem kao benzinski motori u seriji 1 sa lancem i spaneron lanca. To je BMW u seriji 1 otklanjao o svom trosku u garanciji, a poslije isteka garancije znam da je participirao. Kad su izbacili redizajn serije jedan tu su gresku ispravili. Ako servis nije siguran promjeni ga idi drugom, ako ti pukne ili prezubi lanac ode motor.
Taj zvuk sto mi se pojavljuje javlja se samo kada auto stvarno nece da ide kako treba tj. radi on kako treba jedno par dana i onda mi se od jednom kao prigusi motor i tad mi se javlja taj zvuk.Ostalim danima radi bez problema
To sa prigusenjem motora bi moglo biti da se prebaci u safe-mode, samo sto ne znamo zbog cega... To oni moraju utvrditi... Meni se to desilo na dizelu, u garanciji, EGR ventil zamijenjen, poslije toga sve u redu... Vidi s njima da slucajno nije bila neka BMW servisna akcija zbog poznate greske...?
derPate wrote:Taj zvuk sto mi se pojavljuje javlja se samo kada auto stvarno nece da ide kako treba tj. radi on kako treba jedno par dana i onda mi se od jednom kao prigusi motor i tad mi se javlja taj zvuk.Ostalim danima radi bez problema
možda ovo proljeće utiče na automobil, čekaj dok se malo vrijeme stabilizuje biće to ok. Kod mog prijateljana passatu se ESP pali bez razloga i to samo i isključivo ljeti, zimi je sve ok, vozio na sve moguće servise i na kraju mu kazali da je do vremena!
Ma pokusavao sam i da ga saltam sa tronic-om ali isti rezultat tj 50kmh ne prelazi.Samo jos vise opterecujem motor
kada ga sam saltam jer tad totalno tesko prihvata brzinu i ako je primi onda trzne kad prebaci u odredjenu brzinu kao
da ga vracam iz 4-te u 2-gu
golfiista wrote:možda ovo proljeće utiče na automobil, čekaj dok se malo vrijeme stabilizuje biće to ok. Kod mog prijateljana passatu se ESP pali bez razloga i to samo i isključivo ljeti, zimi je sve ok, vozio na sve moguće servise i na kraju mu kazali da je do vremena!
reci prijatelju nek kupi nove gume, i ako je pasat ff nek budu slicne sare naprijed i nazad istrosenost,,., da ne sareni gume,raspar i to .,. vozi pajdu a nema za gume.-.
jer esp na vw radi preoko par senzora od kojih jedan doslovno mjeri otpor kotrljanju,., imao slican problem na golfu