BMW e90 318d Ulje i CEL
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
saksijas
#1 BMW e90 318d Ulje i CEL
Zdravo,
Nedavno sam promjenio ulja sva u autu (apri/maj meni se cini) no ovih dana mi se poceo paliti CEL (nakon sto ugasim pa upalim auto, nestane warning), no danas mi se pojavio check engin oil, provjerio na board-u kaze na minimumu, inace gledam nakon sto izadjem iz garaze nema ulja na podu. Da li negdje drugo moze ispustit ulje ili sta? Te kojeg majstora bi preporucili da odem. Muha, Tarik, Buza ili oni na stupu?
Hvala
Nedavno sam promjenio ulja sva u autu (apri/maj meni se cini) no ovih dana mi se poceo paliti CEL (nakon sto ugasim pa upalim auto, nestane warning), no danas mi se pojavio check engin oil, provjerio na board-u kaze na minimumu, inace gledam nakon sto izadjem iz garaze nema ulja na podu. Da li negdje drugo moze ispustit ulje ili sta? Te kojeg majstora bi preporucili da odem. Muha, Tarik, Buza ili oni na stupu?
Hvala
-
ado-šampion
#2 Re: BMW e90 318d Ulje i CEL
Ako si u Sarajevu otidji kod Eldina na Otoku. Odmah da znas kod njega je haos, ne zna se ko pije ko placa, ali ako je 5-10 minuta da se provjeri sta je on ce to odraditi.
Buza te nece primiti u avliju kad banes, ako mislis na Samira.
Buza te nece primiti u avliju kad banes, ako mislis na Samira.
-
jefferson
#3 Re: BMW e90 318d Ulje i CEL
Ko je mjenjao ulje?saksijas wrote:Zdravo,
Hvala
- Johnny071
#4 Re: BMW e90 318d Ulje i CEL
Kod eldina nemoj ic, krade djelove, zadrzava auta, koristi polovne djelove, fus ulje a zna i da ga ne zamjeni. Decko je fuser samo takav.
Ako ti trosi ulje a ne izlazi nigdje (znaci morao bi da pogledas da ti ne curi po poklopcu motora pa ne moze da dodje do poda), znaci il da sagorjeva u motoru, ili ti je otiso mali hladnjak (heat exchanger) pa mjesa vodu i ulje (ovo mozes provjeriti lako, samo pogledaj u posudi od permanta dal ima ulja).
U sarajevu nemas dobrog majstora za BMW, kome god da odneses auto osakatit ce ti ga. Najbolje u BiH sto mozes da nadjes su Danko M5 otpad iz viteza ili AGIC u Banja Luci, ovi po sarajevu ne razlikuju CANBUS instalaciju od napajanja.
Ako ti trosi ulje a ne izlazi nigdje (znaci morao bi da pogledas da ti ne curi po poklopcu motora pa ne moze da dodje do poda), znaci il da sagorjeva u motoru, ili ti je otiso mali hladnjak (heat exchanger) pa mjesa vodu i ulje (ovo mozes provjeriti lako, samo pogledaj u posudi od permanta dal ima ulja).
U sarajevu nemas dobrog majstora za BMW, kome god da odneses auto osakatit ce ti ga. Najbolje u BiH sto mozes da nadjes su Danko M5 otpad iz viteza ili AGIC u Banja Luci, ovi po sarajevu ne razlikuju CANBUS instalaciju od napajanja.
- kabal1337
#5 Re: BMW e90 318d Ulje i CEL
Ja da sam na tvome mjestu trazio bi nekog mehanicara koji radi u Tomicu, a van radnog vremena privatno za sebe.
-
Huaweidzija
#6 Re: BMW e90 318d Ulje i CEL
Ovo za Eldina potpisujem, iz licnog iskustva. Od petljanja sa dijelovima, pokusaja zamjene ispravnog kompresora ovjesa (vec je imao dogovor sa musterijom za moj kompresor), do ne mijenjanja ulja uz urednu naplatu zamjene ulja.Johnny071 wrote:Kod eldina nemoj ic, krade djelove, zadrzava auta, koristi polovne djelove, fus ulje a zna i da ga ne zamjeni. Decko je fuser samo takav.
Samo nije vise na Otoci vec u Otesu.
NAZIV AUTOKLINIKA društvo za trgovinu i usluge d.o.o. Sarajevo
ADRESA Ulica Edhema Eke Džubura broj 64
MJESTO 71210 Ilidža
MOBITEL 061 388 643
Inace tako mi je dobro "sredio" auto da sam imao trosak od par hiljada maraka, a da ne spominjem zivce. Naravno racun za uslugu... Nema to, ne radi kasa trenutno.
- Johnny071
#7 Re: BMW e90 318d Ulje i CEL
Eldin je lopov par ekselans, onaj Muhamed sa breke sto je prije bio ovlasteni servis isto je na granici lopova al ja zelim da vjerujem da samo ne zna. Sve u svemu katastrofa na katastrofu, najgore sto tu nemas nigdje osim ovlastenog servisa da odevedes auto, da platis kolko kosta a da neka firma stoji iza toga, sve nekakvi garazni kurci il imaju O.D. firmu i na njoj 200KM. Sa druge strane budale koje su navikle da popravljaju auta sa cekicem i papagajkama.
Sto se tice tvog kvara ja sam ti napiso sta moze bit, ulje ne moze da nestane, il ga trosi motor, il ga mjesa heat-exchanger. Ako je ovo drugo bice posla bruka dok se cjeli sistem ocisti i moras i da mjenjas crijeva jer ih ulje nagrize pa kasnije pucaju sama od sebe jedna za drugim. Ako motor trosi ulje, opet nista dobro, moras karike da mjenjas. Ti rece da je 20d pa moze da bude i turbina, al imao bi bijeli dim iz auspuha. Nemoj da zaboravis da ti se ne sljeva ulje na poklopac motora na podu pa zbog toga ne kapa
Uglavnom, sretno.
Sto se tice tvog kvara ja sam ti napiso sta moze bit, ulje ne moze da nestane, il ga trosi motor, il ga mjesa heat-exchanger. Ako je ovo drugo bice posla bruka dok se cjeli sistem ocisti i moras i da mjenjas crijeva jer ih ulje nagrize pa kasnije pucaju sama od sebe jedna za drugim. Ako motor trosi ulje, opet nista dobro, moras karike da mjenjas. Ti rece da je 20d pa moze da bude i turbina, al imao bi bijeli dim iz auspuha. Nemoj da zaboravis da ti se ne sljeva ulje na poklopac motora na podu pa zbog toga ne kapa
-
ado-šampion
#8 Re: BMW e90 318d Ulje i CEL
Pa koji od njih ima racun za uslugu realno?
Samir je najbolji majstor za BMW u Sarajevu i okolini, samo on vise ne prima svakog a i cudan je malo lik.
Tesko je doci danas do dobrog majstora za BMW jer je pun klinac krseva i mahalaca koji vozaju te krseve a nemaju prebijene, pa dobri majstori biraju kome ce raditi.
A tacno to mozes sam, skini cep s posude za permant, ako ima previse znas sta je (mijesa vodu i ulje). Moze biti i jednostavno da na servisu nisu nasuli dovoljno ulja.
Da dodam, kod Samira masovno dolaze oni kojim ovlasteni ne zna napravit (ja sam imao u raji problem s automatskim mjenjacem recimo), tako da sretno s ovlastenim. Jaranu su na Miniju ubacili kljuc i skinuli sve skoro nove dijelove (nije bio resetovan kljuc posle zadnje servisa). Lik doveo auto na mali servis, kad vidio racun umalo nije u nesvijest pao.
Samir je najbolji majstor za BMW u Sarajevu i okolini, samo on vise ne prima svakog a i cudan je malo lik.
Tesko je doci danas do dobrog majstora za BMW jer je pun klinac krseva i mahalaca koji vozaju te krseve a nemaju prebijene, pa dobri majstori biraju kome ce raditi.
A tacno to mozes sam, skini cep s posude za permant, ako ima previse znas sta je (mijesa vodu i ulje). Moze biti i jednostavno da na servisu nisu nasuli dovoljno ulja.
Da dodam, kod Samira masovno dolaze oni kojim ovlasteni ne zna napravit (ja sam imao u raji problem s automatskim mjenjacem recimo), tako da sretno s ovlastenim. Jaranu su na Miniju ubacili kljuc i skinuli sve skoro nove dijelove (nije bio resetovan kljuc posle zadnje servisa). Lik doveo auto na mali servis, kad vidio racun umalo nije u nesvijest pao.
Last edited by ado-šampion on 08/08/2018 12:22, edited 2 times in total.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#9 Re: BMW e90 318d Ulje i CEL
moze biti i da su nasuli neko bezze ulje...
- Johnny071
#10 Re: BMW e90 318d Ulje i CEL
haha moze jebiga u pravu si 100% kod nas nikad ne znasbitanga_sa_otesa wrote:moze biti i da su nasuli neko bezze ulje...
- basicm
#11 Re: BMW e90 318d Ulje i CEL
Stvarno je muka majstora za bmw naci...
-
ado-šampion
#12 Re: BMW e90 318d Ulje i CEL
Kome nije mrsko ici u Visoko, ima i drugi brat Buza koji je kazu isto dobar, a ne treba VIP ulaznica ko za Samira.