Naletio sam na jednog, teget boja. 1.8 benzin, 140 ks, 93 godiste.
Hvalaaaaaaaa
Moderators: _BataZiv_0809, anex
Al' da nadzes decka mehanicara pa da lezi pod tim BMW-om.vanda wrote:Radi se pomenutom coupeu 318is. Eto, ako mogu pojedinosti vezano za njega. Koliko trosi, odrzavanje i opcenito kako sluzi..
Naletio sam na jednog, teget boja. 1.8 benzin, 140 ks, 93 godiste.
Hvalaaaaaaaa
Izvini ali ako su pare problem onda se kupuje Opel Corsa a ne BMW!lavic wrote:Necu komentarisati ostale, ali svi komentari su kao da imaju deset milja platu, kupuju iskljucivo nova auta i doplacuju za produzenu garanciju, alo dobro oni znaju naj bolje.
Takvog BMW sam imao, vozio ga 6 godina i presao 130 000 Km, nisam imao ni jedan veci kvar, a kupio ga sa 150000 Km.
Potrosnja od 10.5 - 12 litara zimi, po gradu, na otvorenoj cesti 7.5 - 8,litara.
Jedini problem ti moze biti sto to godiste nema "traction control" ako nisi vozio zadnji pogon.
Jedina boljka su kugle i seleni lafeta, zna da trese volan kad kocis kad dobije luft.
Za te pare 6-7 hiljada KM neces uzeti bolji kvalitet, sminku i konje.
Drndalo je sve super opisao!drndalo wrote:Ja sam jednog 316i, '89, uzeo sa 181.000 km, i prodao ga sa 289.000 km... Nikakvih veci problema s njim nisam imao, osim jedne stvari sa mjenjacem, koja je bila falicna kad sam ga kupio... To kad je rijeseno, ulje, filteri, gume, tu i tamo koja kugla, izduvni lonac, disk plocice, ali manje nego na Jetti koju sam imao prije njega... I jos ga vidim da ga vozaju, mada je pri kraju zivota, jer je to bilo prije 7-8 godina...
Pretresi tog 318is uzduz i poprijeko... Ako nije motan oko drveta ili bandere, ako nije urnisan turazama, tj. ako mu je kompresija u skladu sa normalno upotrebom, i ako mu je cijena OK, a kod nas su cesto cijenom slicni ili cak i jeftiniji od Golfa 2 slicnih godina, onda da... Ne zaboravi, s njima nema svercanja sa samo 2 nove gume... Vozacko sjediste im je uvijek iscufano tamo gdje ga tares kad ulazis/izlazis iz auta... Mjenjac mora biti ko mlijeko kad je ugrijan, a kad je hladan, prvo prebacivanje iz prve -> drugu moze ici sa malo zapinjanja, koje se laganim vucenjem moze ubaciti u drugu... To je normalno... Nakon toga, svaka iduca mora biti vodjena kao laserom... Ako nije, ili bjezi, ili skidaj cijenu jer treba praviti/zamijeniti mjenjac, prije ili kasnije...