Bmw e30 325i Vase misljenje!
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- cooler_master
#1 Bmw e30 325i Vase misljenje!
Ne znam da li ima vec otvorena tema slicna ovoj. Bas me zanima sta drugi misle o ovome autu. Od malih nogu sam gled'o kako komsija przi
i svidio mi se i sad volim vecinom starija auta. Vec dugo vremena kontam ako se budem gdje zaposlio i sacuv'o sta para da kupim. 

- drndalo
#2 Re: Bmw e30 325i Vase misljenje!
Sa srecom, jer ce ti trebati da ga nadjes, a da vec nije urnisan... Godine starosti + godine drpanja + godine stednje na odrzavanju su pomogle da ih se vecina vec preseli u vjecna lovista, a vecina preostalih je pred tim "preseljenjem"... Ako bi nasao dobro ocuvanog, super stvar, jedino je malo nezgodan za neiskusne / mlade / nadobudne vozace, jer ima puno konja, a lagano dupence, pa nije tesko pretjerati s njim...
- basicm
#3 Re: Bmw e30 325i Vase misljenje!
Nesto najbolje sto ti se moze desiti
.
Nazalosta kao sto drndalo kaze, sve h je manje u normalnom stanju, a ovi koji su ocuvani vjerovatno su "prekucani'. Ja sam 11 godina imao 323 E30, i uzivao sam u tom autu. Plan je akobogda naci primjerak E30 koji nije udaran, pa ga uraditi po cejfu od temelja, samo jos nemam sve uvjete.
Nazalosta kao sto drndalo kaze, sve h je manje u normalnom stanju, a ovi koji su ocuvani vjerovatno su "prekucani'. Ja sam 11 godina imao 323 E30, i uzivao sam u tom autu. Plan je akobogda naci primjerak E30 koji nije udaran, pa ga uraditi po cejfu od temelja, samo jos nemam sve uvjete.
- cooler_master
#4 Re: Bmw e30 325i Vase misljenje!
Ma znam ja to sve i da ih je tesko nac ocuvane i da nisu udarani, a snaga motora mi toliko nije ni bitna, bitno je da je lijep. I tacno skoro razmisljam kako ih nikako ne vidjam po cestama a prije stalno dok sam bio dijete. Valjda budem te srece pa nadjem nesto dobro 
-
wolfie
#5 Re: Bmw e30 325i Vase misljenje!
Ti dok kakvu skolu zavrsis, zaposlis se i prikljucis ostatku realnog svijeta, ganjat ces kakvog Punta benzinca s sto manjom kilometrazom. 
- cooler_master
#6 Re: Bmw e30 325i Vase misljenje!
ma prikljucen sam ja realnom odavno, mislim skola i to je zavrseno posla nema...wolfie wrote:Ti dok kakvu skolu zavrsis, zaposlis se i prikljucis ostatku realnog svijeta, ganjat ces kakvog Punta benzinca s sto manjom kilometrazom.
-
530i
#7 Re: Bmw e30 325i Vase misljenje!
Bez posla je jedino rentabilno tačke vozati, čak i bicikl moraš popraviti i servisirati. A BMW 325 star 25 godina...samo za bogate (nažalost)...sve ostalo su veliki kompromisi.
-
citroen xm
#8 Re: Bmw e30 325i Vase misljenje!
Reče čovjek kada se zaposli... Polako nemojmo odmah sa socijalom, fino je nekada i maštati iako smo u siromašnoj zemlji.
A što se tiče BMW-a: E30 S1 sa metalnim karambolkama je meni jedan od najljepših modela BMW-a. Ta auta su kao i sve sportske limuzine posle određenog broja godina veoma istrošene jer se nisu štedile. Mada nije baš nemoguće naći dobar primjerak. Ja bi gledao opšte stanje auta, a tek posle kubikažu jer ako je toliko stalo do snage u odličan primjerak se lako može staviti željeni motor.
Ja sam se slomio tražeći sada po PIK-u jedan E30 S1 koji sam zapazio prije, nije bio 2.5, ali je bio u fenomenalnom fabričkom stanju.
A što se tiče BMW-a: E30 S1 sa metalnim karambolkama je meni jedan od najljepših modela BMW-a. Ta auta su kao i sve sportske limuzine posle određenog broja godina veoma istrošene jer se nisu štedile. Mada nije baš nemoguće naći dobar primjerak. Ja bi gledao opšte stanje auta, a tek posle kubikažu jer ako je toliko stalo do snage u odličan primjerak se lako može staviti željeni motor.
Ja sam se slomio tražeći sada po PIK-u jedan E30 S1 koji sam zapazio prije, nije bio 2.5, ali je bio u fenomenalnom fabričkom stanju.
-
alenthekiller
#9 Re: Bmw e30 325i Vase misljenje!
Znam majstora sto je radio u fabrici BMW u Njemackoj, cim je izasao kupio ga je. I dan danas ga provoza, kulira sa njim, drzi pod bijelim carsafom. Cuuuuuuva se bas bas. Nesto se pravila kuca i nije mogao da parkira u dvoriste. Morali na parking da parkiraju, i sin mu se lisicama zavezao za volan u slucaju kradje auta. Auto je dobro pravo, ali posto se divim skoro svakom BMW-u tako ti preporucujem da ga kupis kad budes mogao. Servis ako ikad zatreba ides do covijeka sto ga je pravio. 
- cooler_master
#10 Re: Bmw e30 325i Vase misljenje!
[quote="citroen xm"]Reče čovjek kada se zaposli... Polako nemojmo odmah sa socijalom, fino je nekada i maštati iako smo u siromašnoj zemlji.
ma mastam od malih nogu al et zelja mi je neka da ga i sam zaradim.
a isto bi volio da ga sam sredim ako je u nekom losem stanju ma da i to je veliko ulaganje. ali eto ako budem kakve srece zaposlim se valjda bude
A ovo auto mi je jedno od najljepsih starijih vozila.
ma mastam od malih nogu al et zelja mi je neka da ga i sam zaradim.
a isto bi volio da ga sam sredim ako je u nekom losem stanju ma da i to je veliko ulaganje. ali eto ako budem kakve srece zaposlim se valjda bude
-
citroen xm
#11 Re: Bmw e30 325i Vase misljenje!
Znam i meni je želja XM V6 koji ću srediti da bude u fabričkom stanju, ali samo polako. 
- basicm
#12 Bmw e30 325i Vase misljenje!
Ja bih zelio reci vezano za bas ovaj auto jer sam ga imao. Cijelo vrijeme sam slusao ljude da sam lud, glup itd jer vozim sestaka koji guta i raskuci me. Istina je bila upravo suprotno, auto me je slusalo ne vjerujem da ce ikad drugo blizu biti, kvarovi na njemu su bili samo sitnice, a dijelove za njega imas po otpadima za smijesne pare. Pukao mi zupcasti remen: nabavim cijeli motor za 50 KM, zamijenim karike sve dihtunge i semeringe i izadje me oko 250 KM. Ostali kvarovi su bili tipa gumica, zadnja solja amortizera, i naravno klasika na sestaku vodena pumpa i visko. I to je to.
Sto se potrosnje tice,2.3 sa starim ubrizgavanjem i trosio je 10-11 ljeti,13-14 zimi. Danas vidim da to rade ovi sa 1.6 motorima.
Na moju zalost prodao, i dan danas mi ga zao.
Mogao je obrtaje u crveno gurati
Sto se potrosnje tice,2.3 sa starim ubrizgavanjem i trosio je 10-11 ljeti,13-14 zimi. Danas vidim da to rade ovi sa 1.6 motorima.
Na moju zalost prodao, i dan danas mi ga zao.
Mogao je obrtaje u crveno gurati
- cooler_master
#13 Re: Bmw e30 325i Vase misljenje!
citroen je uvijek im'o specifican izgled gotov svaki auto pogotovo prozore kad odrade uvijek duplocitroen xm wrote:Znam i meni je želja XM V6 koji ću srediti da bude u fabričkom stanju, ali samo polako.
@basicm znam po komsiji isto tako mislim da vozi isto sad sesticu a im'o ovakvu i slup'o je meni je zao bilo kad ga slup'o a mogu mislit kako je njemu
a jel se isplati plin ubacit, jel on kvari motor ?
- Slo Burner
- Grijem se na: Pelet
- Vozim: Bembaru
#14 Re: Bmw e30 325i Vase misljenje!
Ne kvari motor ali je BOGOHULNO !
Btw: za sve ljubitelje Benge sutra okupljanje na Modracu, rostilj druzenje, izlaganje, zajebancija
Btw: za sve ljubitelje Benge sutra okupljanje na Modracu, rostilj druzenje, izlaganje, zajebancija