BMW 730i

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
hairlija_sa

#1 BMW 730i

Post by hairlija_sa »

Pozdrav, nasao sam dobru cijenu za bmw e32 sa ugradjenim plinom, pa me zanima kakva su to auta ako je neko imao priliku da ga vozi? u pitanju je sestak u odlicnom stanju za svoje godine. sto se tice potrosnje znam da trosi ali posto bih ga vozio pretezno na plin ne vjerujem da je nesto drama..hvala
basicm

#2 Re: BMW 730i

Post by basicm »

Nema smisla pitati o potrosnji na njemu. Koliko god da je, ako zelis to auto vozices ga, on je auto za cejf a ne za kalkulacije.
Ako je ocuvan, moze 100 godina. Paziti na ulje, kad je hladan veoma njezno s njim, a kad se zagrije radi sta zelis. Pregledaj mjenjac ako je automatik i ovjese, vjerovatno klapa na poluosovinama kao i svi BMW-i, samo vidi da nije bas pretjerano.
hairlija_sa

#3 Re: BMW 730i

Post by hairlija_sa »

naravno da nema smisla i ne pitam, jer kao sto rekoh na plin cu ga najvise i voziti tako da...:)
Mogu ti reci da je za svoje godine extra ocuvan, pogotovo unutrasnjos gdje nema ni packice. sto se tice limarije u dobrom je stanju. na jednom mjestu ga je uhvatila korozija ali nista strasno s obzirom da je auto 1989 godiste...a ostatak limarije je u odlicnom stanju..i manuelni je mjenjac nije automatik...
LeKo

#4 Re: BMW 730i

Post by LeKo »

Obzirom da je u ekstra stanju, dobro provjeri "paporologiju", da li godina proizvodnje odgovara npr. godini na pepeljari ili pojasevima....Ostalo, zna se da je to jedan od posljednjih pravih BMW-ova (izgledom). Sretno.
basicm

#5 Re: BMW 730i

Post by basicm »

Pa eto, nek je sa srecom :).
Pregledaj jos protokomjer zraka, on zna cesto biti u defektu, obicno se manifestuje nemirnim radom auta,niskim stangasom...Pumpa za vodu pusta ili ne, ostalo stvarno mi ne pada na pamet, sumnjam da ima. Sve su to kvarovi ispod 100 KM tako da nije nesto strasno.
MESCBA

#6 Re: BMW 730i

Post by MESCBA »

Dobro pazi na protokomjer, I pripazi na crijeva od vode zbog plina. Ni slucajno ne uzimaj auto uz pricu da su popravke na njemu "sitnica". Ako plin nije sekvent, vec je spojen na usis (prije ili poslije protokomera) zaboravi ga! Boljka su im trapovi (isto kao na e34). I na kraju... Najskuplji BMW je "jeftin" BMW ( to ti je savjet od nekog ko ima e34 u fabrickom stanju, ne vozi se I nije nimalo jeftin)
skuterista

#7 Re: BMW 730i

Post by skuterista »

i budi spreman da se vjenčaš s tim autom ,pogledaj na Piku , savršeni na oko primjerci se godinama prodaju , milion pitanja ,ali nigdje kupca !
Post Reply