BMW 530d

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

gumifufna

#26 Re: BMW 530d

Post by gumifufna »

Ja vozim vec osam godina 525d i prezadovoljan sam sa autom.Presao sam sa njim 200 000 km.Do sada nisam na njemu imao nikakvih kvarova.Ulje filtere i kocnice sam mijenjao i nista vise.Krajnice,kugle,auspuh.jos nista nisam mijenjao.Sa motorom nisam imao nijednom nikakav problem.Samo mogu rec da se neces pokajati ako kupis to auto
ado-šampion

#27 Re: BMW 530d

Post by ado-šampion »

Qler wrote:gdje je to kod nas registracija 1500KM?
Kralju, ovaj moj jaran svoj 535i registruje na Kosovu, isplati mu se jer je registracija tamo nešto preko milje. Sad skontaj zašto mu se isplati registrovat tamo a ne ovdje. Ja za svoje auto sa 90 KS plaćam 500 maraka. A to je auto sa 200 konja i auto koje će pri otvaranju nekoliko zračnih jastuka prilikom sudara napravit osiguravajućoj kući ceh preko 15 milja.

Možeš ti i sedmicu dobru naći za 20 hiljada. Imaš 320d za 25 hiljada a imaš 740i za iste pare, gotovo isto godište. Al haj ti budi beg pa održavaj tu sedmicu. :)

Zna se ko kod nas kupuje ta auto, polu-mafijaši koji ga voze 3 godine i onda ni za qrca nije više, ni ulje mu nikad ne promijene.
ado-šampion

#28 Re: BMW 530d

Post by ado-šampion »

gumifufna wrote:Ja vozim vec osam godina 525d i prezadovoljan sam sa autom.Presao sam sa njim 200 000 km.Do sada nisam na njemu imao nikakvih kvarova.Ulje filtere i kocnice sam mijenjao i nista vise.Krajnice,kugle,auspuh.jos nista nisam mijenjao.Sa motorom nisam imao nijednom nikakav problem.Samo mogu rec da se neces pokajati ako kupis to auto
E drug, koliko je ta tvoja petica imala godina i pređenih kilometara kad si je kupio i koliko je bila para, ako nije tajna? Isto, koliko je redovna registracija a koliko kasko za nju? Ne pitam zbog ove teme, mene insteresuje.
malizeleni

#29 Re: BMW 530d

Post by malizeleni »

Znaci sta mozemo izvuci iz ove teme je : Ako jako zelis BMW 530d, kupi seata ibizu :P
Qler

#30 Re: BMW 530d

Post by Qler »

ado-šampion wrote:
Qler wrote:gdje je to kod nas registracija 1500KM?
Kralju, ovaj moj jaran svoj 535i registruje na Kosovu, isplati mu se jer je registracija tamo nešto preko milje. Sad skontaj zašto mu se isplati registrovat tamo a ne ovdje. Ja za svoje auto sa 90 KS plaćam 500 maraka. A to je auto sa 200 konja i auto koje će pri otvaranju nekoliko zračnih jastuka prilikom sudara napravit osiguravajućoj kući ceh preko 15 milja.

Možeš ti i sedmicu dobru naći za 20 hiljada. Imaš 320d za 25 hiljada a imaš 740i za iste pare, gotovo isto godište. Al haj ti budi beg pa održavaj tu sedmicu. :)

Zna se ko kod nas kupuje ta auto, polu-mafijaši koji ga voze 3 godine i onda ni za qrca nije više, ni ulje mu nikad ne promijene.

oko 800KM je kod nas najskuplja registracija koliko ja znam... pogeldaj imas onaj kalkulator na svim osiguravajucim stranama.
gumifufna

#31 Re: BMW 530d

Post by gumifufna »

ado-šampion wrote:
gumifufna wrote:Ja vozim vec osam godina 525d i prezadovoljan sam sa autom.Presao sam sa njim 200 000 km.Do sada nisam na njemu imao nikakvih kvarova.Ulje filtere i kocnice sam mijenjao i nista vise.Krajnice,kugle,auspuh.jos nista nisam mijenjao.Sa motorom nisam imao nijednom nikakav problem.Samo mogu rec da se neces pokajati ako kupis to auto
E drug, koliko je ta tvoja petica imala godina i pređenih kilometara kad si je kupio i koliko je bila para, ako nije tajna? Isto, koliko je redovna registracija a koliko kasko za nju? Ne pitam zbog ove teme, mene insteresuje.
Kupio sam je godinu dana staru i imala je oko12 000 km.Nemogu ti tacno reci cijenu jer sam je kupio u servisu u kojem radim a bila je ogrebana desna strana pa sam je dobio jeftinije .Dao sam svvoje auto i jos sam nesto doplatio.Tako da ti ne mogu reci pravu cijenu.A sto se tice osiguranja i kaska .Nemam kasko ,a i u dijaspori sam tako da ti te cijene nece pomoci.
Post Reply