Nebitno, kada smo ja i "jarani" se igrali na parkingu praznom (driftali, autocross, przili gume itd.), uletio mi je ventil u klip, i recimo samo, da je moja klipnjaca sada van bloka trenutno. Motor je otisao u k*rac, tu nema sta - motor van, na otpad, adios-amigos.
Sad imam E46 bez motora.
E sad, posto ne zelim isti motor kad ga vec mijenjam, jer nema smisla za mene stavljati isti motor meni, jer bi ja i drugi unistio, kontao sam iz drugog auta ubaciti motor.
Imam par kolega mehanicara, i jos par drugih koji su varioci, pa sam se upustio na pute da nadjem neki motor iz drugog auta.
Gledajuci po netu koji su motori najcvrsci sto se tice sestaka, naisao sam na bracu Japance. RB25DET iz Nissan Skyline-a R33 GTS-T. To je turbo sestak, 2.5, sa oko 215 konja. Nasao sam i udaren R33 GTS-T u njemackoj za oko 4000 maraka, sa papirima.
E sad, kako da legalizujem taj RB25 u svom E46 da ga vozim u Bosni?
Motor koji ubacujem je slabiji i manji nego sto sam imao u BMW-u (3.0 230 konja BMW vs 2.5 215 konja Nissan).
Ljudi su mi pricali treba atest? Pregled tehicki nakon zamijene motora?? Pregled nosaca motora....?
Jel me neko moze uputiti koja mi papirologija i pregledi trebaju da legalizujem auto i trosak papirologije, i, kako se carini samo pola auta koje bi ja uvezao iz Njemacke sa motorom, mjenjacom, osovinom i diferencijalom?
Pozz za klixovce!