tatoo wrote:
Jes' vazda nekakvi celavci, nabildani nesto prckaju po Macbooku za volanom

Ja kose imam i previse hvala lijepo.

A nisam ni nabildan
Evo par rijeci iz mog iskustva posto vozim svog drugog BMW-a.
Oba moja su bila bez x oznake, znaci bez pogona na sva cetiri tocka. Stari mi je bio 330ci a ovaj novi 335i. Znaci oba su vrh 3 serije ako ne racunamo M3 (aBd i njega cemo racunati jednog dana.) Oba auta su mi bila sa sportskim paketom opreme (vece felge i sportki nastelovana suspenzija) Taj paket je po meni najvazniji i bez njega ne bih uzeo tricu. Dosta je tvrdji ali neuporedivo bolje lezi na cesti. Losa strana tog paketa je cijena felgi i guma kao i voznja zimi (Gume su 18", zadnje 255, prednje 225, znaci siroke i niskoprofilne). Kod mene snijega ima manje od 10 dana tokom citave zime tako da mi se ne isplati mijenjati gume (morao bih kupiti nove felge i gume.). Jednostavno ga ne vozim tokom ovog perioda. Kisa mi nikad nije predstavljala problem. I stabilniji su na kisi nego druga auta koja sam vozio. DTC mi je ukljucen, naravno.
Sto se odrzavanja tice skupo je ako je auto van garancije (ovdje je garancija 5 godina 50000milja.) No ja svoje auto mijenjam u garantnom roku a u tom periodu odrzavanje kosta $0. BMW je jedini luksuzni proizvodjac ovdje koji nudi besplatno odrzavanje u tom periodu. Znaci sve sem guma mi je besplatno, od mijenjanja ulja, brisaca (drugo mi nista nije trebalo) zmigavaca, svjetala i svih onih stvari koje drugi uzimaju kao potrosni materijal i naplacuju za njih. Generalno kvalitetom sam prezadovoljan, i proizvodnje i usluge. Cak i kad ti servis treba (meni je trebao samo za promjenu ulja) daju ti drugi BMW da vozis da ne gubis vrijeme ako neces da cekas da zavrse.

Obicno gledaju da ti daju bolji model da te napale kad budes kupovao slijedeci put. Zato sam vozao i peticu i X-peticu.
Motor kod 335 je fenomenalan, cak i u poredjenju sa proslim BMW-om. 100 konja vise, instantna snaga i turbo lag se ne osjeti uopste. Imam utisak kao da vozim 8 cilindara a ne 6.