BMW 316i isplati li se ?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

larado

Post by larado »

The_Flyer2002 wrote:
larado wrote:gls opcija! znaci, gledajuci po tvom to je negdje oko 7500 dolara, ili u prevodu oko 12 milja maraka. Nekako mi to puno za auto na stranima tablama, plus benzinac. Sta misle ostali?
cijene su sa kelly blue book (veoma reputabilno). i meni se cini previsoka ali sta ces. mozda bi mogo proci jeftinije.

inace fine su te jettice. nemaju puno problema. taj motor se odavno koristio tako da su manje vise skoro sve mene uklonili mada :
Occasional problems on this vehicle, 4-cylinder engines only, are failures of the Timing Belt and Mass Air Flow Sensor. A periodic problem on this vehicle is failure of the Vacuum Hoses. A periodic failure on this vehicle, 6-cylinder only, is the failure of the Water Pump. Failure of the Water Pump may result in engine overheating. The cost to repair the Timing Belt is $28.00 for parts and $117.00 for labor on gasoline engines and $63.00 for parts and $227.00 for labor on diesel engines. The cost to repair the Mass Air Flow Sensor is $380.00 for parts and $65.00 for labor. Volkswagen has issued a warranty extension due to the high number of Mass Air Flow failures. Mass Air Flow sensors are now warranted for 7 years, 70,000 miles on 1999 through 2001. The cost to repair the Vacuum Hoses is $25.00 for parts and $65.00 for labor. The cost to repair the Water Pump is estimated at $ 81.00 for parts and $208.00. All prices are estimates based on $65 per flat rate hour and do not include diagnostic time or any applicable sales tax.
Ma znam za kbb ali jebo to, ko ce se sad u Sarajevu po tom ravnati. Mislim da je realna cijena puno bliza ovoj koju je naveo mr2, znaci negdje oko 8000 maraka.
Inace, ove jette su karina ako cemo iskreno, vozio sam ih kad su tek izasle ali sam ih brzo izbacio iz upotrebe :D . Motor ko motor je ok ali 115 ks je premalo za americko trziste. Mjenjac je kriza zesca, ispadaju iz rikverca prvo pa onda idu i sve ostale brzine. Ja sam u svoju ubacio mjenjac sa dvice golfa, samo zamjenio prirubnice i normalno stavio novu lamelu. O automatskim mjenjacima da i ne govorim, ja mislim da imaju najgoru automatsku transmisiju od svih stranih auta na americkom trzistu. Amortizeri koji dodju na njoj a Boga mi i oni koji se u Americi prodaju jednostavno ne mogu pomoci ovom autu, zamjena je neminovna svakih 20-25000. Taj MAF sensor je pljacka ziva a moze se samo ocistiti u alkoholu (ko zna) i ne mora se mjenjati. Doduse ciscenje je potrebno malo cesce raditi jer on regulise metar stvari, pojebe pola drugih parametara.Originalna vodena pumpa koja dodje na ovim autima je sa plasticnim propelerima tako da brzo puca, moras kupiti drugu (neplasticnu), usput zamjeniti i zupcasti i vozdra. Ma ima milion nekih sitnica, kazem ti, meni se zgadio taj auto jos davne 99 i vise nikad nebi u njega sjeo. Nego me interesovalo sta vrijedi u Sa, imam jednu na raspolaganju i mislim se da li da je sibnem na brod ili na otpad :D
mexx25

Post by mexx25 »

Buraz kani se ti ovih ljevi autica poput vectre astre i lagune BMW je BMW samo je ovaj sto si gledo preskup imas ti takvih 36-ca jeftiniji i bolji od ovog ali samo trazi malo jaceg 320i bi bilo dobro ili cak 325 to su prave masine pgotovo 320 24V ili 325 24V i ne zaleci se i kad budes htio nekog uzet BMW posalji ni broj sasije da ti ga provjerim imam mogucnost provjeravanja BMW-a ali visuelno moras sam pogledat
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

larado wrote:Nego me interesovalo sta vrijedi u Sa, imam jednu na raspolaganju i mislim se da li da je sibnem na brod ili na otpad :D
salji na floridu. :D
nineac

Post by nineac »

Porediti BMW 3 i Vento??? Boze spasi nas gluposti!!!
larado

Post by larado »

a ko je poredio? :roll:
larado

Post by larado »

Malo sam se za*eb'o, auto nije '98 vento vec '99 bora. Znaci '99 bora, 2.0 benzin sa svom opremom osim koze, crna u dobrom stanju. Sta to valja na americkim tablama?
The_Flyer2002

Post by The_Flyer2002 »

larado wrote:Malo sam se za*eb'o, auto nije '98 vento vec '99 bora. Znaci '99 bora, 2.0 benzin sa svom opremom osim koze, crna u dobrom stanju. Sta to valja na americkim tablama?
a sta nevalja?
larado

Post by larado »

nismo se razumjeli :-D ..mozda nisam bas najbolje ni formulis'o pitanje. Mozda je ovako lakse: Koliko taj auto vrijedi u Sarajevu, na americkim je tablama? Jel moze sad? :D
Post Reply