BMW 316 sportski coupe

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Niqhtmare

#1 BMW 316 sportski coupe

Post by Niqhtmare »

Dragi forumasi, trebam savjet.

Imam ponudu za BMW 316 2000 godiste 2.0 benzin+plin 77 kW, 105 PS, xenon svjetla... uraden mali servis, zamjenjena vodena pumpa, spaneri...

Nisam upucen u BMW. Znam samo da ih kod nas nema mnogo i da je tesko doci do dijelova i predpostavljam da su skupi. Malo sam gledao po netu i vidim da su ovi modeli mnogo jeftiniji u Njemackoj nego kod nas.

Koji su vasi dojmovi i iskustva o ovom modelu? Koliko je odrzavanje navedenog auta i da li se upustati u avanturu BMW? Ponuda koju imam se vrti oko 8000-9000 KM.

Hvala unaprijed na savjetima!

LP
Melami

#2 Re: BMW 316 sportski coupe

Post by Melami »

nesto mi to jeftino.
Kelner

#3 Re: BMW 316 sportski coupe

Post by Kelner »

dodaj hiljadu na to i kupi tog bmw samo dizel 2.0 i obavezno negdje provjeri kilometrazu....
drndalo

#4 Re: BMW 316 sportski coupe

Post by drndalo »

xenon ? 316 sa 2.0 motorom, a 105 KS, nesto tu ne stima u brojevima... Jel' ga neki "trkac" opremao ??? Ako je takav, bjezi odmah... Ko zna sta treba sve mijenjati... Da je u "fabrickoj" izvedbi, mozda bi trebalo razmisliti o tome... Plin u takav auto bih volio samo ako bih ga sam sebi odabirao, da znam sta je i gdje radjeno, a ne da je neko prije mene stedio na instalaciji... Na tom autu mora biti sekvenicijalni (skuplji) plinski sistem, ako nije, bjez...

Ako ti bas izgleda OK, i cijena ti odgovara, pravac u ovlasteni servis da ga pregledaju kako treba, ili kod nekog bas tebi naklonjenog majstora, koji se po mogucnosti razumije i u BMW, da ti kaze sve sta te ceka...

Taj auto ti moze pruziti dosta uzivanja u voznji ako je sve OK, ali i dosta problema ako se "podrepi", pa pazi da ti se ne podrepi... Budi oprezan, na njemu nema "sveranja" sa samo 2 nove gume, ako hoces da i on i ti pozivite... Takodjer, ako se ne znas iskontrolisati sa stiskanjem gasa, zaobidji, da ne bi bilo kuku-lele...
Niqhtmare

#5 Re: BMW 316 sportski coupe

Post by Niqhtmare »

hvala na savjetu zbog toga se i omisljam...
Melami

#6 Re: BMW 316 sportski coupe

Post by Melami »

Zaboravih reci, zna se ko vozi ta auta pa lijepo to provjeri, i ako je sve uredu ja ga ne bi kupovao ako znam i vidim da ga je neki balavac svaki dan baco u crveno od semafora do semafora jer ce sve popravke pasti na tebe.
A i kojeg ce ti q i to sa plinom, ako ti se gleda potrosnja uzmi fabiu, ako hoces bmw onda ne gledaj potrosnju i cao.
DesertWind

#7 Re: BMW 316 sportski coupe

Post by DesertWind »

svi ti auti starijih godista su u velikom broju citaj vecem od 50% bila u vlasnistvu neke balavurdije koja ih i kupuje da bi se/si nesto dokazali

i obicno od tih auta negdje pred kraj naprave izdahnute konje - i obicno se tu radi o malolitraznim autima max do 2 L zapremine jer balavurdija malo ima da toci...

tako da sto se mene tice takvi BMWi, npr Honde i slicno su za pobjec od njih....

al eto u svakom slucaju sretno s odabirom...
basicm

#8 Re: BMW 316 sportski coupe

Post by basicm »

Sta je problem? To je 1,9 motor reducirane snage tako da nosi oznaku 16-ke. Ako ti se svidja, i kad ga detaljno pregledas mozes odluciti da li ga uzeti ili ne. U pravilu, coupe je skuplji od limuzine. Pretpostavljam da je E46? Da nisi mozda Compact gledao?
Sto se tice balavurdije i razvaljivanja auta, jedan od vizuelno prepoznatljivih dokaza da aje auto istroseno su dijelovi "cuninga", neki lijevi CD-MP3 uredjaji itd. Auto sto blize tvornickom stanju je pozeljno.
Ovo auto nije potrosac a ima lijep odziv jer je motor reducirane snage.
Niqhtmare

#9 Re: BMW 316 sportski coupe

Post by Niqhtmare »

I ja mislim da je compact u pitanju. Zato sam i trazio savjete vezano za to auto. Hvala
drndalo

#10 Re: BMW 316 sportski coupe

Post by drndalo »

Ako ima zadnja vrata, umjesto klasicnog gepeka, Compact je u pitanju...

1.9 i 2.0 nisu isti motori, zato sam i trazio pojasnjenje o tome...
Post Reply