emko1234 wrote:
I slažem se da je zadovoljstvo subjektivan dojam, samo puno je veća razlika između 3.0 motora i 2.0 motora u usporedbi pezo audi, nego razlika izmedju 116d i 1.6hdi. Tako kaže i papir i testovi i zdrav razum, tako da je tvoje polupitanje u ovom slučaju malo i dječije.
Pokušavaš iskrivljenim činjenica da navučeš vodu na svoj mlin

Sto znaci ako se 508 tebi nikad nije svidjao, meni 308 sigurno jeste?

A4 za 27 k nije bas go, ali eto da ne idemo dalje. Nisam ja nista provocirao, nego sam postavio analogiju tvom pitanju, a "provokacija" je bila u tome sto sam znao da neces reci bolje uzeti Pezo.

Evo i ja bih radije A4 osrednje opremljen nego super opremljen Pezo, ali ja se drzim te logike cijelo vrijeme. Zapravo iskren da ti budem ja sam mogao za pare koje sam dao za keca uzeti jednako star, opremljen i jaci 508 (kao i vecinu drugih auta srednje klase), ali nisam jer mi se to auto ne svidja, dzaba da je limuzina 5 metara i da uz nju dodje crnka da te masira.
Sto se tice zvuka, dobro ti baratas tim tvornickim sistemima, ali zaboravljas da postoje i custom-made sistemi.

Takvi sistemi obicno pobjedjuju na takmicenjima a dosta cesto se sastoje od head unita, procesora zvuka, para trosistemskih komponentnih zvucnika i jednog vufera, naravno aktivni sistem kod kojeg je svaka komponenta ili svaki par u sistemu napajan posebnim pojacalom. I izadju 4-5 puta manje nego tvornicki sistemi koji su jednako kvalitetni. I da, 2 stvari. Prva, muzika se (jos uvijek) slusa stereo.

Surround je za kino. I druga, Bose i Harman ne idu u istu recenicu. Ako ima najprecijenjenije ime u akustici sto kucnoj, sto auto, to je Bose. Harman Kardon je vec nesto drugo. I u kecu se mogao naruciti njihov sistem s 10 zvucnika uz doplatu 1000 eura.
Pezo za koji ja pricam je osnovna oprema i ima radio cd/mp3, dva zvucnika na instrument tabli i dva u vratima, ti u vratima mislim nisu veci od 13. Ne znam sta ima nazad, ali znam da iznad gepeka nema nista, nisam nesto posebno zagledao. Ono sto znam je da je zvuk nula bodova, basa nema nikako. Bolji bas ima moj Daihatsu s 4 13-ke u vratima. Sto se tice A3, dobar zvuk ima u osnovnoj opremi, slazem se, ali kec ima bolji. Oba imaju cist zvuk za osnovne sisteme, ali keca vadi sto ima vufer pa ima dosta ljepsi i jaci bas. Eto da ne idemo dalje u offtopic.
Za boldirano, i to se slazem, razlika izmedju 3.0 i 2.0 je puno veca nego 1.6 d i 1.6 hdi, samo je i 30 hiljada puno vise od 3-4 hiljade, ako cemo o iskrivljenim cinjenicama.
I da dodam, na cestama ima puno vise 308 nego 1xx, tacno ali bosanskim. To je zato sto za pare za koje se kupuje kec ljudi kupuju auto za 5-clanu porodicu i to imucniji, u dosta slucajeva kupuju i novo. U DE se na primjer proda duplo vise keceva nego 308. Samo pogledaj liste prodaje.