I korisnik i davalac usluga znaju šta se uzima (prima)
To je usluga ko i svaka druga.
Blud je kad fizičku, materijalnu, mentalnu pa i iskustvenu nadmoć zloupotrijebiš.
Pa eto, hvala na iskrenosti, sama si svjesna da pripadnost vjeri, stvarna ili deklarativna nije nikakva garancija sama po sebi nekoj većoj da kažem seksualnoj moralnosti ili čednosti.sour cherry wrote:Spadaju.Pridržavam.Šta znam šta drugi rade :mrgreen:Ima ih dosta koji se pridržavaju,a ima ih dosta koji se ne pridržavaju.Ima ih koji nikad ne pričaju o religiji,a pridržavaju se načela iste.Te ljude iznimno poštujem.Ima ih kojima su puna usta propisa,a ne ponašaju se prema istim.Ima ih koji otvoreno nude blud,a puna im usta šerijata.Ali niko ni za koga neće odgovarati tako da me se ne tiče.Meni moje,njima njihovo.Da li u blud spadaju i predbračna iskustva i da li se ti ili drugi vjernici koje poznaješ pridržavate uzdržavanja od istog?
Pa nema u vjeri prisile.fatamorgana wrote:Naravno, onda dolazi do ubjeđivanja, nagovaranja, gurkanja, prijetnji vatrom a ponegdje i do prisile, direktne ili indirektne iako se kaže i preporučuje da u vjeri nema prisile ....rtmper44 wrote:Nema gore stvari kada neko nešto što treba da bude lična intimna stvar poput vjere, počne da pripovjeda i postane masovna, tek tada nastanu problemi. tačnije tada se i stvaraju.
Kolega, valjda je tokom braka sex dozvoljen?pazi dobro wrote:Očajni, jadni, bijedni, pokušaji šejtanskih slijedbenika da sex odnose prije, tokom i nakon braka prikažu kao normalnim.
Jadnici, ne znaju koliko se time razaraju porodice, ruši društvo, šire bolesti. Žalosno, dozvolili su sebi da im drugi isperu um šta je dobro za njih. Zatim došli na forum da ispiraju čitaocima um. Još jadnije što će i svojoj djeci ispirati mozak, kako se kurvat treba.
I kako su krivi ti bludnici kada ih Alah ocigledno nije odabrao da ih osigura od te spletke?pazi dobro wrote: Šejtan, da nas Allah zaštiti od njega, na putu pozivanja u stranputicu koristi skrivene spletke, precizne strelice, opake obmane kojima neistinu prikazuje u liku istine. Ibn Kajjim, Allah mu se smilovao, kaže: „Jedna od šejtanskih spletki jeste i svakodnevno opsihravanje razuma. Niko nije siguran od ove spletke, osim onih koje Allah odabere.
pazi dobro wrote:Očajni, jadni, bijedni, pokušaji šejtanskih slijedbenika da sex odnose prije, tokom i nakon braka prikažu kao normalnim.
Jadnici, ne znaju koliko se time razaraju porodice, ruši društvo, šire bolesti. Žalosno, dozvolili su sebi da im drugi isperu um šta je dobro za njih. Zatim došli na forum da ispiraju čitaocima um. Još jadnije što će i svojoj djeci ispirati mozak, kako se kurvat treba.
Mada sam u nastavku napisao na šta mislim, ipak sam trebao to napisati i u prvoj rečenici. Pa da onda ti to ofirno ne uvećaš i napraviš se kao da me nisi razumio. Da podebljam, mislim na vanbračne odnose ili kurvaluk.AleksoMKD wrote: Kolega, valjda je tokom braka sex dozvoljen?
pazi dobro wrote: Šejtan, da nas Allah zaštiti od njega, na putu pozivanja u stranputicu koristi skrivene spletke, precizne strelice, opake obmane kojima neistinu prikazuje u liku istine. Ibn Kajjim, Allah mu se smilovao, kaže: „Jedna od šejtanskih spletki jeste i svakodnevno opsihravanje razuma. Niko nije siguran od ove spletke, osim onih koje Allah odabere.
AleksoMKD wrote: I kako su krivi ti bludnici kada ih Alah ocigledno nije odabrao da ih osigura od te spletke?
Opet se igraš riječima i koristiš npr. redovan, zdrav i ok, za zinaluk. Ko ti to govori šta treba, šta valja, kako, zašto? Šejtan prokleti. Pokušavaš nešto odvratno prikazati normalnim. Da primjerom slikovito ti napišem. Kao i u postu gore, uzimaš sliku koja iznosi metar sa metar i gledaš samo dva tri centimetra. I na osnovu toga sudiš. Ne gledaš čitavu sliku.AleksoMKD wrote:Ne treba se kurvat, ali redovan zdrav sex sa djevojkom/deckom je OK.
anći wrote:"Nema čovjeka da se neće čuditi grijehu drugoga a da neće vjerovatno u isti upasti. Stoga, kad vidite da neko čini neki grijeh recite: da Allah oprosti meni i njemu."
İbn Qajjim
Toliko puta sam pricala sa osobama koje su osudjivale druge i govorile kako one nikad ne bi neke stvari radile..a onda se ispostavi da nisu bile iskusavane a kad dodju u iskusenje podlegnu jer lako je reci npr.ne bi se nikad poljubio a nemas ni na vidiku nekog s kim bi to ucinio..a kad se desi..pa se jos zaljubi onda se pogubi skroznaravno cast izuzecima..Hocu da kazem ne treba previse osudjivati druge jer nikad ne znas dal ces sutra ti biti iskusan s tim stvarima i dal ces polozit il podlec.. A nas Gospodar nam je zabranio blud i sve sto vodi ka bludi a on najbolje zna sta je dobro za nas...i najljepse bi bilo kada bi smo se svi pridrzavali toga...molim Allaha da nas sve uputi i ucvrsti na pravom putu.Amin!
Tvoje mješanje u tuđi život i naređivanje šta da radi je žalost, ima i još jedna zlatna "u se i svoje kljuse".pazi dobro wrote:Jah, eto ti pjesmu uze za uputu svoju. Pokušavaš naređivanje na dobro a odvraćanje od ružnog da prikažeš tužnim. E taj tvoj pokušaj je za žalost.
Ta je najjača.Primjenjiva na sve životne situacijeima i još jedna zlatna "u se i svoje kljuse".
A ti si upoznat?pazi dobro wrote:Jesi li ti upoznat kakve sve negativne posljedice kurvaluk ostavlja na psihu, tijelo, dušu tih ljudi?
Je li ti to meni naređuješ šta treba da radim? Je li se ti to miješaš u moj život? Želiš li mi nešto reći ili se umiješati u moj život?rtmper44 wrote:Tvoje mješanje u tuđi život i naređivanje šta da radi je žalost, ima i još jedna zlatna "u se i svoje kljuse".pazi dobro wrote:Jah, eto ti pjesmu uze za uputu svoju. Pokušavaš naređivanje na dobro a odvraćanje od ružnog da prikažeš tužnim. E taj tvoj pokušaj je za žalost.
Dok sa partnerom ne provedes odredjeno vrijeme ne znas kakav je. Povremeni izlasci, druzenje po parkovima i kaficima se ne mogu porediti sa zajednickim zivotom. Tek u cetri zida partneri otkriju osobnost.sour cherry wrote:E vala Kiki,i ti pretjera.Eto ovi koji su se isprobavali se ne razvode,ne svađaju.Malo sutra.
Narediti da se ne miješaš u tuđi život i baviš svojim, ne može biti mješanje samim tim i naređivanje nego suprotno, logika.pazi dobro wrote:Je li ti to meni naređuješ šta treba da radim? Je li se ti to miješaš u moj život? Želiš li mi nešto reći ili se umiješati u moj život?rtmper44 wrote:Tvoje mješanje u tuđi život i naređivanje šta da radi je žalost, ima i još jedna zlatna "u se i svoje kljuse".pazi dobro wrote:Jah, eto ti pjesmu uze za uputu svoju. Pokušavaš naređivanje na dobro a odvraćanje od ružnog da prikažeš tužnim. E taj tvoj pokušaj je za žalost.
Mislim da bi sam trebao razmisliti o toj rečenici.pazi dobro wrote:Očajni, jadni, bijedni, pokušaji šejtanskih slijedbenika da sex odnose prije, tokom i nakon braka prikažu kao normalnim.
Šejtan, da nas Allah zaštiti od njega, na putu pozivanja u stranputicu koristi skrivene spletke, precizne strelice, opake obmane kojima neistinu prikazuje u liku istine. Ibn Kajjim, Allah mu se smilovao, kaže: „Jedna od šejtanskih spletki jeste i svakodnevno opsihravanje razuma. Niko nije siguran od ove spletke, osim onih koje Allah odabere. Šejtan čovjeku uljepšava neko šetno i loše djelo sve dok mu ga ne prikaže kao najkorisnije djelo. Također, udaljava ga od korisnog djela tako što mu ga prikaže kao nešto veoma štetno. Koliko je samo ljudi opsihreno ovim sihrom? Koliko li je samo srca ovaj sihr odvojio od islama, imana i ihsana? Šejtan je opsihrio razume da bi naposljetku te opsihrene ljude bacio u ponor raznih strasti i raznovrsnih mišljenja i na taj ih način uputio putevima teške zablude. On im je širk prikazao kao veličanje, kufr u svojstva Gospodara Uzvišenog kao kreposnost i suzdržanost, ostavljanje naređivanja na dobro i zabranjivanje zla prikazao im je kao ljubav prema ljudima i lijepo ophođenje prema njima. Suprotstavljanje Poslanikovoj, sallallahu alejhi ve sellem, poslanici prikazao im je u liku pokornog taklida (slijeđenja) i poslušnosti prema onima koji su učeniji.“ (Igasetu-lehfan, 1/176-177, sažeto)
Kur'an vam je lijek za razne bolesti, pa i za razum. Ne možete reći da vam nisam dao lijek ili ispravan smjer.