A opet suprotna situacija je da se često uhvatim u nekom stanju već "prođenog i poznatog"...ono baš krenem negdje i već mi se sve čini poznato,događaj identičan,....
Dešava li se i vama nešto slično........
Ma normalno je tozelenashica wrote:Danas,onako beze šetajući gradom sretoh ženu.....iskreno čini mi se poznatom,ali ko je,šta je pojma nemam.Žena ljubazno pozdravi i zastade,kao da me poznaje godinama,....da stvar bude još mističnija,ispitah me za familiju,roditelje,sestre,....kako su,šta su,.....kako zdravlje i sve ono što usput sleduje....zna imena,podosta stvari o njima,brojno stanje djece,poslove,...a jaJa ne znadoh za koga da ju upitam,...jednostavno ne znam ko je,ne povezujem je niskim poznatim....Bi me sramota u prvi mah.....a kasnije me uhvati strah.....zar sam tako brzo počela zaboravljati...
A opet suprotna situacija je da se često uhvatim u nekom stanju već "prođenog i poznatog"...ono baš krenem negdje i već mi se sve čini poznato,događaj identičan,....imam osjećaj da sam taj momenat već doživjela ....svaku riječ,detalj unaprijed znam,...i on se ko ponovi....hm.....
Dešava li se i vama nešto slično........![]()
Možda, ali kako objasniti kada najednom znaš šta će se desiti u određenom momentu...Znaći kao da si već to prošao i sada unaprijed baš znaš šta će se desiti (prođe ti kroz glavu "to će biti" ) i to se i desi...Sunrise00 wrote: Ovo drugo je deja vu tj. kada vidis nesto, ili dozivis neku situaciju, greskom se smjesti u dio mozga za dugorocno sjecanje, tako da nam nesto sto se desilo prij koju stotinku ucini da smo vec dozivjeli
ma znam...mogu i ja pitati kako su vašiali ova me uhvatila u mašinu,zna imenaaaaaaaaaaaaaaaaaanjusha wrote:Uhh, desava se... Nazalost! Ali sam usvojila novu taktiku. Ako mi neko izgleda i najmanje poznat, ja ga s pika pozdravljam. Pa ako osoba pocne da se raspituje o meni i mojima, uvijek imaju odredjena pitanja koja se mogu postaviti natrag: A kako ste vi? Kako su vasi? *bemu valjda nisam te srece da se ispostavi da osoba nema bas nikoga...
hmmmm, to mi se nikad nije desilo. obicno kad mi se nesto desi, tek tada skontam da mi se cini kao da mi se to vec jednom desilo.sinus wrote:Možda, ali kako objasniti kada najednom znaš šta će se desiti u određenom momentu...Znaći kao da si već to prošao i sada unaprijed baš znaš šta će se desiti (prođe ti kroz glavu "to će biti" ) i to se i desi...Sunrise00 wrote: Ovo drugo je deja vu tj. kada vidis nesto, ili dozivis neku situaciju, greskom se smjesti u dio mozga za dugorocno sjecanje, tako da nam nesto sto se desilo prij koju stotinku ucini da smo vec dozivjeli
Ne znam, meni se to ne desava.sinus wrote:Možda, ali kako objasniti kada najednom znaš šta će se desiti u određenom momentu...Znaći kao da si već to prošao i sada unaprijed baš znaš šta će se desiti (prođe ti kroz glavu "to će biti" ) i to se i desi...Sunrise00 wrote: Ovo drugo je deja vu tj. kada vidis nesto, ili dozivis neku situaciju, greskom se smjesti u dio mozga za dugorocno sjecanje, tako da nam nesto sto se desilo prij koju stotinku ucini da smo vec dozivjeli
sinus wrote:Možda, ali kako objasniti kada najednom znaš šta će se desiti u određenom momentu...Znaći kao da si već to prošao i sada unaprijed baš znaš šta će se desiti (prođe ti kroz glavu "to će biti" ) i to se i desi...Sunrise00 wrote: Ovo drugo je deja vu tj. kada vidis nesto, ili dozivis neku situaciju, greskom se smjesti u dio mozga za dugorocno sjecanje, tako da nam nesto sto se desilo prij koju stotinku ucini da smo vec dozivjeli
Dešavalo mi se baš ovako kako sam napisao...nije to sad svaki dan ali desi se momenat...Na primjer sad ja i ti idemo negdje i najednom kroz glavu mi prođe da ćeš ti nešto uraditi i fakat to se desi...ali to je trenutak ništa bitno...karanana wrote:hmmmm, to mi se nikad nije desilo. obicno kad mi se nesto desi, tek tada skontam da mi se cini kao da mi se to vec jednom desilo.sinus wrote:Možda, ali kako objasniti kada najednom znaš šta će se desiti u određenom momentu...Znaći kao da si već to prošao i sada unaprijed baš znaš šta će se desiti (prođe ti kroz glavu "to će biti" ) i to se i desi...Sunrise00 wrote: Ovo drugo je deja vu tj. kada vidis nesto, ili dozivis neku situaciju, greskom se smjesti u dio mozga za dugorocno sjecanje, tako da nam nesto sto se desilo prij koju stotinku ucini da smo vec dozivjeli
pa ti si dobar, haj sa mnom u coloseum na rulet.
Dešavalo se i meni... Ništa neobično. Mada, nikad na nacin da me neko onako, "detaljno" ispita o mojima a da se ja i dalje ne mogu sjetit ko je osoba. Najčešće to bude neki razgovor tipa: "Gdje si" Kako si? Šta ima?...." a ja nemam pojma ko je on/a.zelenashica wrote:Danas,onako beze šetajući gradom sretoh ženu.....iskreno čini mi se poznatom,ali ko je,šta je pojma nemam.Žena ljubazno pozdravi i zastade,kao da me poznaje godinama,....da stvar bude još mističnija,ispitah me za familiju,roditelje,sestre,....kako su,šta su,.....kako zdravlje i sve ono što usput sleduje....zna imena,podosta stvari o njima,brojno stanje djece,poslove,...a jaJa ne znadoh za koga da ju upitam,...jednostavno ne znam ko je,ne povezujem je niskim poznatim....Bi me sramota u prvi mah.....a kasnije me uhvati strah.....zar sam tako brzo počela zaboravljati...
A opet suprotna situacija je da se često uhvatim u nekom stanju već "prođenog i poznatog"...ono baš krenem negdje i već mi se sve čini poznato,događaj identičan,....imam osjećaj da sam taj momenat već doživjela ....svaku riječ,detalj unaprijed znam,...i on se ko ponovi....hm.....
ma opuštena sam ja bona....samo me fkt zanimalo da nisam možda puklaLoulou wrote:
Tako da - relax @zelenashica
e ovo se i meni desavalo.sinus wrote: Dešavalo mi se dosta puta, recimo sjedim i najednom se sjetim nekog filma koji sam gledao davno davno...tek za par dana taj isti film bude na TV![]()
zelenashica wrote:Danas,onako beze šetajući gradom sretoh ženu.....iskreno čini mi se poznatom,ali ko je,šta je pojma nemam.Žena ljubazno pozdravi i zastade,kao da me poznaje godinama,....da stvar bude još mističnija,ispitah me za familiju,roditelje,sestre,....kako su,šta su,.....kako zdravlje i sve ono što usput sleduje....zna imena,podosta stvari o njima,brojno stanje djece,poslove,...a jaJa ne znadoh za koga da ju upitam,...jednostavno ne znam ko je,ne povezujem je niskim poznatim....Bi me sramota u prvi mah.....a kasnije me uhvati strah.....zar sam tako brzo počela zaboravljati...
draga mima i mene j danas panika saFatala....kontam reko mogla sam mjesto redovno ginekologu počet redovno psihijatrumima wrote:zelenashica wrote:Danas,onako beze šetajući gradom sretoh ženu.....iskreno čini mi se poznatom,ali ko je,šta je pojma nemam.Žena ljubazno pozdravi i zastade,kao da me poznaje godinama,....da stvar bude još mističnija,ispitah me za familiju,roditelje,sestre,....kako su,šta su,.....kako zdravlje i sve ono što usput sleduje....zna imena,podosta stvari o njima,brojno stanje djece,poslove,...a jaJa ne znadoh za koga da ju upitam,...jednostavno ne znam ko je,ne povezujem je niskim poznatim....Bi me sramota u prvi mah.....a kasnije me uhvati strah.....zar sam tako brzo počela zaboravljati...
Uuuuuh.....sad mi je lakse.....ja prepisivala godinama......Hvala ti misice....
karanana wrote:e ovo se i meni desavalo.sinus wrote: Dešavalo mi se dosta puta, recimo sjedim i najednom se sjetim nekog filma koji sam gledao davno davno...tek za par dana taj isti film bude na TV![]()