BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
samo malo

#76 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by samo malo »

Ma da se razumijemo, u Sarajevu ne postoji firma koja ce nuditi neku strahobalnu sigurnost veze i pouzdanost. Jer je infrastruktura polovna i ogranicenog kvaliteta.

Evo Elob mjesec dana ima super vezu, onda moraju peglat signal i po pola mjeseca je veza u kurcu, i tako stalno.
simplex

#77 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by simplex »

Logosoft objavio danas flat pakete na xDSL-u. Počinju od 1.5.

https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... 8937aba72a
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#78 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by pici »

simplex wrote:Logosoft objavio danas flat pakete na xDSL-u. Počinju od 1.5.

https://www.lol.ba/v4/News.aspx?usluga= ... 8937aba72a
Omega

Maksimalna moguća brzina pristupa:
do 10Mbps/1 Mbps (*)
Limit saobraćaja: nema - Flat (*)

Free zona: da
Mail adrese: 1 (150MB mailbox)
Web hosting (MB): 20
Dnevno trajanje usluge LOL.free:
od 01 do 07 sati
Maksimalna brzina pri korištenju LOL.free
usluge: 10Mbps
Maksimalan saobraćaj pri korištenju LOL.free usluge na mjesečnom nivou: nema
Cijena: 45,00 KM

Najam opreme: 5,00 KM

uuuuuuuuuuuuuuu ovo je moČno pa a plaĆam ELOB-u ovu cijenu za 5 do 7 puta manju brzinu :shock: ....ako ovo zaživi.....nemam teksta :mrgreen: ....mada ima kvaka :x

https://www.lol.ba/v4/PrivatniKorisnici ... 409941ad99
MAKSIMALNA KOLIČINA SAOBRAĆAJA KOJU JE MOGUĆE GENERISATI KROZ INTERNET BAZIRANE USLUGE

Za sve pakete namijenjene fizičkim licima, koji omogućavaju Internet pristup, maksimalna količina saobraćaja koju je moguće generisati u dolazu ili odlazu tokom jednog obračunskog perioda je 150GB.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#79 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by pici »

Lud i ponosan wrote:Nemojte mi spamati temu :x :x :-)

...Barem ne vise :D :lol:
Izvinjavamo se, mnogo se izvinjavamo :mrgreen:

hubke

#80 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

Lud i ponosan wrote:Ekipa je bila skoro, ali nije postojala tehnicka mogucnost realizacije... Avazova tacka mi je vidljiva samo sa jednog dijela zgrade, ali kabal od antene do racunara bi bilo nemoguce sprovesti, tako da moram sacekati neku novu tacku. Jbg...
Ma sacekaj ti LOL. Wireles je za sela bez bilo kakve druge alternative. Jedino sam od Blica cu da je moguc flat na wirelessu. Kad skupe vise korisnika bice belaja. LOL ja zakon.
jufka developer

#81 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by jufka developer »

hubke wrote:
Lud i ponosan wrote:Ekipa je bila skoro, ali nije postojala tehnicka mogucnost realizacije... Avazova tacka mi je vidljiva samo sa jednog dijela zgrade, ali kabal od antene do racunara bi bilo nemoguce sprovesti, tako da moram sacekati neku novu tacku. Jbg...
Ma sacekaj ti LOL. Wireles je za sela bez bilo kakve druge alternative. Jedino sam od Blica cu da je moguc flat na wirelessu. Kad skupe vise korisnika bice belaja. LOL ja zakon.
mislim da ti nemas pojma o cemu pricas :oops: blic koristi 5GHz frekvencije sto se jos zove i WADSL, tako da problema prisutnih kod 2.4GHz wirelessa nema. Stabilnost je kao i kod ADSL-a ... o LOL-u ne bih, imao sam njihov wifi prije 7-8 godina, koji nije radio kad pada kisa
zilog

#82 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by zilog »

jufka developer wrote:
hubke wrote:
mislim da ti nemas pojma o cemu pricas :oops: blic koristi 5GHz frekvencije sto se jos zove i WADSL, tako da problema prisutnih kod 2.4GHz wirelessa nema. Stabilnost je kao i kod ADSL-a ... o LOL-u ne bih, imao sam njihov wifi prije 7-8 godina, koji nije radio kad pada kisa
I 2,4 i 5 GHz su nelicencirani opsezi. 5 GHz je cak osjetljiviji na kisu. Razlika je samo sto je 5 GHz trenutno manje zagusen, ali daleko vise nego u BL.
Nemojte 5GHz brkati sa licenciranim WiMax i slicnim rjesenjima. Pogotovo nemojte ocekivati odrziv flat kada se AP napuni sa recimo 50-100 korisnika. 2-3 mjeseca ce raditi, a onda nastaje veselje. Pogledajte EPN, koji je isto 5 GHz. Radilo super na pocetku, a onda pad. I to bez flat-a.
Razumijem raju koja nemaju izbora, ali nemojte previse ocekivati.

BTW, smijesno je reci da je ovaj tzv. WADSL stabilan kao ADSL. DSL iskljucivo ide zicom.
hubke

#83 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

zilog wrote:I 2,4 i 5 GHz su nelicencirani opsezi. 5 GHz je cak osjetljiviji na kisu. Razlika je samo sto je 5 GHz trenutno manje zagusen, ali daleko vise nego u BL.
Nemojte 5GHz brkati sa licenciranim WiMax i slicnim rjesenjima. Pogotovo nemojte ocekivati odrziv flat kada se AP napuni sa recimo 50-100 korisnika. 2-3 mjeseca ce raditi, a onda nastaje veselje. Pogledajte EPN, koji je isto 5 GHz. Radilo super na pocetku, a onda pad. I to bez flat-a.
Razumijem raju koja nemaju izbora, ali nemojte previse ocekivati.

BTW, smijesno je reci da je ovaj tzv. WADSL stabilan kao ADSL. DSL iskljucivo ide zicom.
Ma žica je žica nek prica ko sta hoce.
zmaj56

#84 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by zmaj56 »

Ovaj BLIC se ne isplati ali ako ce natjerati druge da momentalno smanje cijene dobro bi bilo.
Oni stvarno vjeruju da raja sere lovu. Ponavljam 12Mb brzina = 60KM gore u Normandiji. Place im 3x vece nego ovdje. Ko je onda lud? Dajte ljudi ... udarite malo bojkota...Ne trcite ko ovce odma..
Lutalica_sa

#85 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Lutalica_sa »

Lud i ponosan wrote:Od prije par dana dostupan je internet i novog internet provajdera- Blic iz Banjaluke, Slovenac je otvorio prodajni objekat i to je vise nego dobra vijest. U ponude nude samo FLAT pakete, cijene pristupacne i za sada nisam upoznat sa pokrivenoscu grada Sarajeva, no vise informacija cu nakadno saznati nakon sto ih kontaktiram :D

Image

"Obavještavamo korisnike da smo sa početkom pružanja naših usluga na području Sarajeva otvorili naš prodajni objekat u ovom gradu.

Naš prodajni objekat, koji se nalazi na adresi Tešanjska 24A (zgrada Avaz Twist Tower) , stoji Vam na raspolaganju od 15.03.2010. godine za informacije o svim našim servisima, za odgovore na sva Vaša pitanja u vezi usluga koje imamo u ponudi, za potpisivanje ugovora, provjeru stanja postojećih korisničkih naloga radi ažuriranja Vaših uplata, sve u cilju ostvarenja bržeg i jednostavnijeg korištenja naših usluga.

Cijene uzasno visoke. Ne znam kako se krecu cijene u Bosni kod drugih provajdera ali u Austriji na primjer internet 51.200/5.100 kosta oko 30 eura... a za 39 evrica dobijete citav paket tj internet od 16.384/1.024, kablovsku sa 100 kanala i telefon (sa mogucnoscu telefoniranja u cijeloj Evropi).

Na području Sarajeva našim korisnicima možemo punuditi usluge širokopojasnog pristupa internetu sa neograničenim protokom, kao i usluge IP telefonije. IP telefonija je usluga koja za prenos glasovnih, faks i drugih oblika informacija koristi savremenu širokopojasnu pristupnu IP mrežu Aneksa.Ovo napredno komunikacijsko rješenje, koje mnogi smatraju tehnologijom budućnosti, Vam omogućava nadogradnju svih tehnološki naprednih telefonskih funkcija (stavljanje poziva na čekanje, transfer poziva , govorni portal...) i time ostvarenje ugodne i kvalitetne govorne komunikacije.

Za sve dodatne informacije, od 15.03.2010. godine u Sarajevu smo dostupni na broj telefona 033/881-000, svaki radni dan od 8:00 do 15:00 i subotom od 9:00 do 14:00.

Unaprijed se radujemo uspješnoj saradnji sa našim budućim korisnicima u Sarajevu, na obostrano zadovoljstvo."

http://www.blic.net
pringless

#86 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by pringless »

zmaj56 wrote:Ovaj BLIC se ne isplati ali ako ce natjerati druge da momentalno smanje cijene dobro bi bilo.
Oni stvarno vjeruju da raja sere lovu. Ponavljam 12Mb brzina = 60KM gore u Normandiji. Place im 3x vece nego ovdje. Ko je onda lud? Dajte ljudi ... udarite malo bojkota...Ne trcite ko ovce odma..
de ne rise sviju ti 1024 flat za 30 km gdje to ima kod nas? jedini razlog sto necu preci je ugovorno vezanje na 12 mj. posto ne znam kakvi su pa da se nebi bezveze j**** narednu godinu, ali da toga nema vec bi davno potpisao ugovor.
samo malo

#87 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by samo malo »

pringless wrote:
de ne rise sviju ti 1024 flat za 30 km gdje to ima kod nas? jedini razlog sto necu preci je ugovorno vezanje na 12 mj. posto ne znam kakvi su pa da se nebi bezveze j**** narednu godinu, ali da toga nema vec bi davno potpisao ugovor.
Image

30,30 KM uracunat PDV

Radi ko zuca.
Savez napolje

#88 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Savez napolje »

samo malo wrote:
pringless wrote:
Image

30,30 KM uracunat PDV

Radi ko zuca.
A koji je ovo provajder??
samo malo

#89 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by samo malo »

Savez napolje wrote:
samo malo wrote:
pringless wrote:
Image

30,30 KM uracunat PDV

Radi ko zuca.
A koji je ovo provajder??
Elob
nomVe

#90 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by nomVe »

:( Nadam se da ce staviti puno vise pristupnih tacaka u gradu.

@zilog & hubke - Vas dvojica stvarno valjate nevjerovatne gluposti. Ocigledno ne znate o cemu pricate, a uvijek se pravite pametni. 5 GHz osjetljiv na kisu??? Zagusenje AP-ova??? EPN ne valja???

Kao prvo europronet funkcionise besprijekorno od prvog dana, a koristim ga vec 7-8 mjeseci. Ne moze se porediti sa stabilnoscu kablovskog neta. Kao drugo, zagusenje se moze desiti samo ako provider zezne stvar i preoptereti AP-ove. Ja mislim da se 250 ljudi moze kaciti na jedan AP. I ziv bio ne lupaj gluposti za kisu. Vidi se da nikad nisi koristio wireless i ocigledno smatras da je isto imati BLIC i EPN kao i ono smece od LOL bipa.
zmaj56 wrote:Ponavljam 12Mb brzina = 60KM gore u Normandiji. Place im 3x vece nego ovdje. Ko je onda lud? Dajte ljudi ... udarite malo bojkota...Ne trcite ko ovce odma..
Idi ti u Normandiju pa placaj takvu cijenu, a za trenutnu situaciju u Sarajevu se zahvali BihNetu. Blic je izbacio fantasticnu ponudu i cijene.
hakazvaka

#91 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hakazvaka »

pringless wrote:
zmaj56 wrote:Ovaj BLIC se ne isplati ali ako ce natjerati druge da momentalno smanje cijene dobro bi bilo.
:lol: :lol: :lol: kako si jak :D
www.elob.ba
hubke

#92 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

nomVe wrote:
:( Nadam se da ce staviti puno vise pristupnih tacaka u gradu.

@zilog & hubke - Vas dvojica stvarno valjate nevjerovatne gluposti. Ocigledno ne znate o cemu pricate, a uvijek se pravite pametni. 5 GHz osjetljiv na kisu??? Zagusenje AP-ova??? EPN ne valja???

Kao prvo europronet funkcionise besprijekorno od prvog dana, a koristim ga vec 7-8 mjeseci. Ne moze se porediti sa stabilnoscu kablovskog neta. Kao drugo, zagusenje se moze desiti samo ako provider zezne stvar i preoptereti AP-ove. Ja mislim da se 250 ljudi moze kaciti na jedan AP. I ziv bio ne lupaj gluposti za kisu. Vidi se da nikad nisi koristio wireless i ocigledno smatras da je isto imati BLIC i EPN kao i ono smece od LOL bipa.
zmaj56 wrote:Ponavljam 12Mb brzina = 60KM gore u Normandiji. Place im 3x vece nego ovdje. Ko je onda lud? Dajte ljudi ... udarite malo bojkota...Ne trcite ko ovce odma..
Idi ti u Normandiju pa placaj takvu cijenu, a za trenutnu situaciju u Sarajevu se zahvali BihNetu. Blic je izbacio fantasticnu ponudu i cijene.
Sae ba? Jeste osjetljiv je na kišu. I zagušenja se javljaju. I tačno je to da EPN ne valja. Sta cemo sad?
zmaj56

#93 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by zmaj56 »

Iz prethodnih diskusija se vidi da nesto stvarno tukne u BiH sto se tice ovih internet derikoza.
Da ne ponavljam ali ...cijene su astronomske.
Pojedini forumasi navode i da postoji ugovorna klauzula da moras primati njihov signal najkrace godinu dana od dana sklapanja ugovora! Fino bogami...em deru kozu na zivo em se jos osiguraju od novih ponuda po nizim cijenama na trzistu ! Ljudi ovdje se nesto mora radit!. Moramo se borit ljudi! Pa nisu ovi gori od cetnika! Ili mozda jesu? Sta mislite?Ima li neko da predoci ovakav tip ugovora da ga malcice razmotrimo ( uz brisanje licnih podataka pri skeniranju).
Evo dobio sam slobodnog vremena malo vise... Moraju se potkaciti!
hubke

#94 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

Lud i ponosan wrote:
hubke wrote:
Sae ba? Jeste osjetljiv je na kišu. I zagušenja se javljaju. I tačno je to da EPN ne valja. Sta cemo sad?
5 GhZ nije osjetljiv na kisu i vremenske prilike! Zagusenja se javljaju u situacijama preopterecenja kapaciteta, sto opet zavisi od ozbiljnosti provajdera i njihove spremnosti da ispostuju korisnike, a blic je cini mi se previse ozbiljna firma da bi se kockala sa korisnicima.
Sa EPN-om nisam nikada imao problema na kablovskom netu, ne znam kakav je wireless, no sudeci prema komentarima korisnika jako dobar.

I nemoj da pisas uz vjetar bezveze... :-)
:-) :-) :-) :-) :-)
samo malo

#95 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by samo malo »

EPN cable sam koristio 4 godine, stabilnost veze je uvijek bila na zadovoljavajucem nivou, bilo je prekida i smetnji kao i kod svakog provajdera, ali meni je veza bila uglavnom stabilna (mi na Elobovoj mrezi smo uvijek imali dobru vezu dok su oni sa BHCN-a vec imali gomilu problema ali to nije do EPN-a vec do kablovske kuce odnosno njene infrastrukture)

Ovi sto su na EPN wireless presli nakon sto je BHCN raskinuo ugovor sa EPN-om, kazu da im je veza puno stabilnija nego dok su koristili BHCN posredne veze.

Tako da se ne bih slozio sa tvrdnjama da EPN ne valja, sto se tice konekcije. Problem EPN-a su smijesno losi paketi, mislim download 256 ili 0,25 mbit, pa toga vise nema ni u Zanzibaru.
zilog

#96 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by zilog »

@nomVe
Osjetljivost visih frekvencija na kisu i snjeg je stvar elementarne fizike. Oprosti ako sam te omeo u pokusaju da dokazes suprotno. Dakle sto je frekvencija visa, sve promjene u troposferi imaju veci utjecaj na signal.
Sto se EPN AIRnet-a tice, samo sam konstatovao sto raja na temi o AIRnet-u kazu. Ako ovdje kazes da radi besprijekorno, tamo nisi. U svakom slucaju, dozvoli da sam pogresno shvatio.
Glavnu zamjerku dajem na broj korisnika po AP. Ti kazes do 250. Podjeli sada 54 Mbps (kapacitet jednog kanala), sa 250 i dobices nesto oko 0,2 Mbps. Sto je dovoljno za obicne korisnike, ali nikako za raju koja ce htjeti upotrebljavati svoj FLAT. Obicno se to desava od 18 do 23 h. Dovoljno je 50 flat-asa da kliknu na torrent u tom periodu da ostalih 200 korisnika moze usima mahati.
Nemam nista protiv da raja potpisu ovo sto nudi Blic, ali se jezim od prica o magicnoj Motorola tehnologiji. Pogotovo sto se radi o nelicenciranom opsegu i provajderu koji nikakvog iskustva u Sarajevu nema. Jeste to Telekom Slovenije, ali wireless nije tehnika kojom rade u Sloveniji.
red387

#97 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by red387 »

Kako smo mi čudan narod... Prizivamo strance da dođu i dočekujemo ih raširenih ruku i nogu, k'o da su ne znam ti šta, a oni dođu s nekim s*anjima, malo zamažu oči, samo da ZARADE. Pa razumite, mi smo za njih samo plodno tlo na kojem mogu prodavati robu niže kategorije (sve, internet, televiziju, šampone, mobitele...). Svo svjetsko smeće ide u zemlje kakva smo mi, jer smo društvo izašlo iz rata, koje nije imalo ništa dobri 5-6 godina. Tako ni taj Slovenac 95% sigurno nema ništa bolju opremu od LOL-a ili sličnog nekoga, nego je skont'o kako raji malo zamazati oči, dobar trenutak sad kad fali love, malo snizio cijene, a glupi bosančerosi se zaletili... Sad nemojte misliti da branim BHTelecom ili bilo kojeg providera, ali sami sebi možemo pomoći, da unaprijedimo svoje što imamo, pa bio to BHTelecom, Logosoft ili šta već. Stranci nam neće pomoći - njima je cilj samo da zarade na nama, a što je najgore, ponudom žnjte kategorije roba...
zmaj56

#98 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by zmaj56 »

red387 wrote:Kako smo mi čudan narod... Prizivamo strance da dođu i dočekujemo ih raširenih ruku i nogu, k'o da su ne znam ti šta, a oni dođu s nekim s*anjima, malo zamažu oči, samo da ZARADE. Pa razumite, mi smo za njih samo plodno tlo na kojem mogu prodavati robu niže kategorije (sve, internet, televiziju, šampone, mobitele...). Svo svjetsko smeće ide u zemlje kakva smo mi, jer smo društvo izašlo iz rata, koje nije imalo ništa dobri 5-6 godina. Tako ni taj Slovenac 95% sigurno nema ništa bolju opremu od LOL-a ili sličnog nekoga, nego je skont'o kako raji malo zamazati oči, dobar trenutak sad kad fali love, malo snizio cijene, a glupi bosančerosi se zaletili... Sad nemojte misliti da branim BHTelecom ili bilo kojeg providera, ali sami sebi možemo pomoći, da unaprijedimo svoje što imamo, pa bio to BHTelecom, Logosoft ili šta već. Stranci nam neće pomoći - njima je cilj samo da zarade na nama, a što je najgore, ponudom žnjte kategorije roba...

:dance: :dance: :thumbup:

Ma nije ba...vole oni bosance, narocito muslimane. To oni iz ljubavi :lol: :lol: :lol: :lol:
Savez napolje

#99 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Savez napolje »

red387 wrote:Kako smo mi čudan narod... Prizivamo strance da dođu i dočekujemo ih raširenih ruku i nogu, k'o da su ne znam ti šta, a oni dođu s nekim s*anjima, malo zamažu oči, samo da ZARADE. Pa razumite, mi smo za njih samo plodno tlo na kojem mogu prodavati robu niže kategorije (sve, internet, televiziju, šampone, mobitele...). Svo svjetsko smeće ide u zemlje kakva smo mi, jer smo društvo izašlo iz rata, koje nije imalo ništa dobri 5-6 godina. Tako ni taj Slovenac 95% sigurno nema ništa bolju opremu od LOL-a ili sličnog nekoga, nego je skont'o kako raji malo zamazati oči, dobar trenutak sad kad fali love, malo snizio cijene, a glupi bosančerosi se zaletili... Sad nemojte misliti da branim BHTelecom ili bilo kojeg providera, ali sami sebi možemo pomoći, da unaprijedimo svoje što imamo, pa bio to BHTelecom, Logosoft ili šta već. Stranci nam neće pomoći - njima je cilj samo da zarade na nama, a što je najgore, ponudom žnjte kategorije roba...
Dabogda Bhtelekom propao pa nek prica ko sta hoce. Dosta mi je babini sinova amizdica ,dajdzica.Dosta mi je da punim dzepove Bakiru Izetbegovicu njegovom zetu Aksamiji,kcerki od Hanke Paldum,Taji,Saneli Sijercic,Nedzadu Brankovicu,Abdurahmanu Malkicu i jos mnogo glavesina i guzonja.Samo nek je konkurencije pa makar je to i Slovenac koji zna sta radi i kako se cjeni korisnik.Blic.net je dosao a Logosoft odmah uvede flat jer se boje gubljenja korisnika ali Bhtelekom forsira usranu moju tv koju retardiran i drogiran moze prikljuciti nek se niko ne uvrijedi ali ja smatram tako ljude koji ono prikljuce.Ej za 66km dobijes najusranije kanale koje sam ikad vidio koje ni sam vlasnik Televizije negleda jer voli covjek Sky,Digi,Total + dobijes internet 1024/384 kbps Idemo prvi dajemo manje :lol: :lol:
hubke

#100 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

Savez napolje wrote:
Dabogda Bhtelekom propao pa nek prica ko sta hoce. Dosta mi je babini sinova amizdica ,dajdzica.Dosta mi je da punim dzepove Bakiru Izetbegovicu njegovom zetu Aksamiji,kcerki od Hanke Paldum,Taji,Saneli Sijercic,Nedzadu Brankovicu,Abdurahmanu Malkicu i jos mnogo glavesina i guzonja.Samo nek je konkurencije pa makar je to i Slovenac koji zna sta radi i kako se cjeni korisnik.Blic.net je dosao a Logosoft odmah uvede flat jer se boje gubljenja korisnika ali Bhtelekom forsira usranu moju tv koju retardiran i drogiran moze prikljuciti nek se niko ne uvrijedi ali ja smatram tako ljude koji ono prikljuce.Ej za 66km dobijes najusranije kanale koje sam ikad vidio koje ni sam vlasnik Televizije negleda jer voli covjek Sky,Digi,Total + dobijes internet 1024/384 kbps Idemo prvi dajemo manje :lol: :lol:
Zaboravio si Mujezinovića spomenuti :lol: :lol: :lol:
Locked