Zaista deru kozu onima koji to dozvole.
BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Moderator: Benq
- zmaj56
#51 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Da...da....i u cijenu nije uracunat PDV! 
- chuchumbamayumbe
#52 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Upravo onako kako si rekao, deru ko dozvoli.zmaj56 wrote:Da...da....i u cijenu nije uracunat PDV!
Ima li ko da nudi tu brzinu u BH?!
- zmaj56
#53 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
chuchumbamayumbe wrote:Upravo onako kako si rekao, deru ko dozvoli.zmaj56 wrote:Da...da....i u cijenu nije uracunat PDV!
Ima li ko da nudi tu brzinu u BH?!
Pa i ako nema ovi drugi ce odma nesta mjenjat, sigurno cijene ako ne mogu brzinu
- Savez napolje
#54 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
zmaj56 wrote:Da...da....i u cijenu nije uracunat PDV!
Joj sto nemogu suplje pa i Bhtelekom radi isto kad sam prikljucivao Adsl pisalo je 45km mjesecno a ja placam 52km a sta bi ti htio 2048/256 ti je u blicnetu s pdvom 40,95 sto je zadovoljavajuce ako budu samo isporucivali koliko pise ja sam prezadovoljan
- chuchumbamayumbe
#55 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
pretpostavljam da je ovo kod blicneta flat, dok kod bht platis vise istu brzinu i dobijes 15 giga, right?Savez napolje wrote:zmaj56 wrote:Da...da....i u cijenu nije uracunat PDV!
Joj sto nemogu suplje pa i Bhtelekom radi isto kad sam prikljucivao Adsl pisalo je 45km mjesecno a ja placam 52km a sta bi ti htio 2048/256 ti je u blicnetu s pdvom 40,95 sto je zadovoljavajuce ako budu samo isporucivali koliko pise ja sam prezadovoljan
-
Kruler
#56 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Stvarno ne kontam zašto se buniš. Ako ti ne odgovara, ne uzimaš. Što se mene tiče, konkurencija je uvijek dobrodošla i čim proradi 10Mb/s kupujem. Ako neko kasnije ponudi bolji deal, lako je promjeniti.zmaj56 wrote:Da...da....i u cijenu nije uracunat PDV!
U Sarajevu trenutno nije moguće dobiti ove brzine ni po približnim cjenama. Da li bilo ko u normalnim paktima nudi 10Mb/s i flat? Maloprije gledam BiHNet cjenovnik i cjene za brže linije (preko 4Mb/s), bez ograničenja, su još kao i prije par godina, četverocifrene.
Zapravo, do 2Mb/s ELOB jeste jeftiniji ali ima manju pokrivenost (i da, oni također prodaju flat), a Iznad 2Mb/s ova ponuda je trenutno najbolja za uslugu koju nude, ili će nuditi.
Last edited by Kruler on 30/03/2010 23:12, edited 1 time in total.
- chuchumbamayumbe
#57 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
a hoce li moci i ovaj triple play da fura u sarajevu?
cini mi se povoljan ovaj drugi paket, brzina kao sto sada imam na adsl-u, imam elob kablovsku, dodatne pakete, placam fiksni, pretplate, macke piterine...
cini mi se da bi se ti izdaci mogli stesati poprilicno ako bi u Sa bio ovaj paket, i naravno, pod uslovom da sve to fercera kako treba, jel tako
cini mi se povoljan ovaj drugi paket, brzina kao sto sada imam na adsl-u, imam elob kablovsku, dodatne pakete, placam fiksni, pretplate, macke piterine...
cini mi se da bi se ti izdaci mogli stesati poprilicno ako bi u Sa bio ovaj paket, i naravno, pod uslovom da sve to fercera kako treba, jel tako
- chuchumbamayumbe
#58 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
ebemti zivot, u Rosuljama i Paprikovcu (valjda su to neka naselja u Bl) imaju ove opcije a nasi "patriotski" giganti nas guze sa duplo vecim cijenama i limitima!
Dodje mi da se preselim u entitet sa privremeno srpskom vecinom, samo zbog interneta, ocinjeg mi vida!
Dodje mi da se preselim u entitet sa privremeno srpskom vecinom, samo zbog interneta, ocinjeg mi vida!
- Hunkar
#59 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
kad je meni jaran sa periferije gradiske prije par godina pricao o flatu od megabit pored stale ...chuchumbamayumbe wrote:ebemti zivot, u Rosuljama i Paprikovcu (valjda su to neka naselja u Bl) imaju ove opcije a nasi "patriotski" giganti nas guze sa duplo vecim cijenama i limitima!
- Hunkar
#60 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
upravo tako, hej, cuj paprikovacLud i ponosan wrote:Ovaj glavni grad postade najveca periferija u drzavi i to ne samo u sektoru telekomunikacija![]()
Neka Blica, ako budu pruzili kvalitetnu uslugu imaju u meni dugogodisnjeg korisnika.
I da, imaju tehnicku podrsku 0-24h!
a vala ja ne vidjeh jos ikoga da ponudi 10mbis full flat do sada privatnicima
- banjaluka078
#61 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Ne kontam kakve veze imaju nazivi dijelova grada (Rosulje i Paprikovac, koji btw. nisu periferija) s internet ponudom, ali info iz prve ruke je da u oba naselja WADSL ide bez problema. Ja sam za nekoliko godina korištenja samo nekoliko dana imala probleme, greška je bila do providera, napisala mail da se požalim i oni mi za jako dobar procenat umanjili taj mjesečni račun.
- chuchumbamayumbe
#62 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
ma drug, nemaju nikakve veze, to je vise nekako simbolicno...banjaluka078 wrote:Ne kontam kakve veze imaju nazivi dijelova grada (Rosulje i Paprikovac, koji btw. nisu periferija) s internet ponudom, ali info iz prve ruke je da u oba naselja WADSL ide bez problema. Ja sam za nekoliko godina korištenja samo nekoliko dana imala probleme, greška je bila do providera, napisala mail da se požalim i oni mi za jako dobar procenat umanjili taj mjesečni račun.
Rosulje i Paprikovac, to ti je nama papcima u Sarajevu ko da kazes Ulog i Lukomir, tako nekako egzoticno zvuci, a flat i brzine pice li piche...
A u fucken glavnom gradu se nadjebavamo sa limitima i hoce li te zajebati ovaj mjesec ili nece kod obracuna...
Svaka cast BL, ukljucujuci Paprikovac i Rosulje, vec ti rekoh, ljubomoran sam i pozelim da se preselim.
- alibaba_i_30_godina
#63 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Jel' u ovu cijenu ukljuceno i koristenje opreme koju oni instaliraju?
- banjaluka078
#64 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Drugarica razumije.chuchumbamayumbe wrote: ma drug, nemaju nikakve veze, to je vise nekako simbolicno...
Rosulje i Paprikovac, to ti je nama papcima u Sarajevu ko da kazes Ulog i Lukomir, tako nekako egzoticno zvuci, a flat i brzine pice li piche...
A u fucken glavnom gradu se nadjebavamo sa limitima i hoce li te zajebati ovaj mjesec ili nece kod obracuna...
Svaka cast BL, ukljucujuci Paprikovac i Rosulje, vec ti rekoh, ljubomoran sam i pozelim da se preselim.
Ovdje je dugo vremena bilo stanje slično onom u Sarajevu. Blic je dugo bio mali provider, ali je gurao naprijed i uvijek bio glavni među ostalim ISP, sve više raje je s tadašnjeg Telekoma prešlo kod njih, ali kad je Telekom postao Mtel, a u gradu se pojavio i provider kablovske TV koji je nudio i kablovski internet, ajme kakva je trka krenula! Ništa bolje za korisnike od pojave konkurencije.
Ja sam se, lično, bila zeznula vezavši se ugovorom na 2 godine za Blic, jer je u jednom kratkom periodu čak Mtel imao bolje cijene, ali u zadnja dva mjeseca Blic je pošteno podigao brzine, sad opet prođem jeftinije, pa sam ostala kod njih. Njihovu digitalnu TV neću još uvoditi, jer Mtel pokreće svoju, pa čekam da vidim kako će se tu odvijati stvari, tj. da vidim kako će onda cijene padati, a onda se odlučiti za jedne ili druge sa možda paketom internet+kablovska.
Uglavnom, nadam se, i radi mase moje rodbine u SA koja se pati s BH Telecomom, da će se sad dozvati pameti i učiniti nešto da zadrži korisnike.
Last edited by banjaluka078 on 31/03/2010 00:01, edited 1 time in total.
- banjaluka078
#65 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Ja opremu za WADSL nisam morala plaćati, ne znam kako će biti u SA.NeyDan wrote:Jel' u ovu cijenu ukljuceno i koristenje opreme koju oni instaliraju?
- chuchumbamayumbe
#66 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Izvinjavam se, drugarice.

-
mahalik
#67 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Neka samo konkurencije
Šuška se po SA da će telekom slovenija kupiti i neku CATV u SA (ASK ili BHCN)
- banjaluka078
#68 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
chuchumbamayumbe wrote:Izvinjavam se, drugarice.
![]()
- banjaluka078
#69 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Upravo to su uradili u BL, kupili Blic (tj. firmu Aneks u sklopu koje je Blic provider) i Netcom kablovsku TV, ujedinili i sad rade kao pravi.mahalik wrote:Neka samo konkurencije
- alibaba_i_30_godina
#70 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Odlicno. Znaci dobijes njihovu opremu na koristenje bez ikakvih mjesecnih naknada. Konkurencija je dobra, cak pozeljna!banjaluka078 wrote:Ja opremu za WADSL nisam morala plaćati, ne znam kako će biti u SA.NeyDan wrote:Jel' u ovu cijenu ukljuceno i koristenje opreme koju oni instaliraju?
Nije sad da ovdje u SA i nema konkurencije, imas vise opcija (BH Telecom, Logosoft, razni kablovski internet provideri (Globalnet, HS, ELOB), ima jos par) ali problem je ili ogranicenost usluge/dostupnost, ili cijene.
Da hoce neko kupiti ovaj BHCN, imam 60 kanala od kojih gledam samo 5-6. Nikad nisu uvazili moje sugestije niti mojih poznanika. Doduse uvijek kad je bio neki problem sa nekim kanalom brzo su ga rijesili.
@Lud - mrsko mi bilo listati sve iz pocetka.
- felipe kajetano
#71 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Ja sam cuo da u BL blic.net i ne fercera tako sjajno...ne znam sad da li je to rekla-kazala ili... 
-
succa
#72 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Daj Bože kćeri da te aga uzme...
- innovision
#73 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
je li moze neko da nam da par linkova sa nekih drugih foruma za reference ovdje vidim nema puno korisnika
- hubke
#74 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!
Sve je to OK medjutim bezicini internet nije bas preporucljiv. Prije svega za taj internet mora biti opticka vidljivost AP-a a kao drugo svaki bezicni net pati od djeljenog BW. Mozda ce Blic biti dobar u pocetku medjutim kad dobiju 20000 korisnika onda ce biti velikih problema sa brzinom i stabilnoscu.
- shape of despair