BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
c0d14c

#276 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by c0d14c »

pa eto recimo i da su ove mozda su eto i kod blic.net a malo povecane sta znas ali poenta je da se neki ovdje slijepi prave a sad sto boga pitaj
hubke

#277 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

xDSL nema premca sto jest jest ali sve to pada u vodu kad pokrivaju cca 5 zgrada. BLIC je idealan za one kojima treba stabilna, koliko toliko brza konekcija a nemaju alternative osim BHT-a- Mozda nisu povoljinji od xDSL-a ali su siguorno bolji od Telemacha (koji je smeće firma), LOL BIP i KIF-a i HS-a. O BHT-u da ne govorim. Od tih lopova je i EPN povoljiniji. :sax:
roki

#278 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by roki »

hubke wrote:xDSL nema premca sto jest jest ali sve to pada u vodu kad pokrivaju cca 5 zgrada. BLIC je idealan za one kojima treba stabilna, koliko toliko brza konekcija a nemaju alternative osim BHT-a- Mozda nisu povoljinji od xDSL-a ali su siguorno bolji od Telemacha (koji je smeće firma), LOL BIP i KIF-a i HS-a. O BHT-u da ne govorim. Od tih lopova je i EPN povoljiniji. :sax:
Jesi'l ovo ti brojao? :-D
LOL je još u maju (ljuska je potvrdila na portalu) bio u pregovorima sa RAK-om da im omogući koristenje infrastrukture BHtelecoma.LOL je ozbiljan ali ovo je ipak neka druga tema
EUROBIH

#279 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by EUROBIH »

bailaor wrote:Image

VESELO DOMAĆINE...VESSSSELO

trenutno su ovoj fazi

junuz mi liči na onog njihovog montera :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

meni govorio.....garant 1mb :zzzz: ćeš imat :thumbup: :lol: :lol: :lol: :lol:

njima je glavna ADUT :dance: :thumbup: da je stabilna i čvrsta veza :-) :-) ...ispade da je štender-motka za antenu na krovu ekvivalent za tu čvrstu i jaku vezu :lol: :lol:

sva sreća ne dođoh u fazu SISANJA ILI ŠIŠANJA ..... :lol: :lol: :lol: :lol:

..i to je back to future :lol: :lol: :lol:
hubke

#280 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

Ma hebo vas Logosoft. Koji cemi k.... kad ga ne mogu prikljuciti. To je isto kao da govorim T-COM-Njemacka je najbolji a znam da nikad do mene nece doci. A onaj pametnjakovic koji kaze da ce LOL koristiti infrastrukturu BHT-a ili je lud ili glup. Po svim zakonima i pravilima to je totalno neizvodivo.
aura40

#281 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by aura40 »

...kako druze ne znas programirat router,ako se vec 10 godina bavvis komunikacijama...hmmm
sve se danas placa,nista dzabe,ti mislio jeftino proci....
smoki_choko

#282 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

Lud i ponosan wrote:Kad vidim te vase slicice, fakat se rastuzim :D

Evo za iste pare:

Image
a prvi si poletio da prikljucis blic.net. a sad ne valjaju kad su vam se smilovali iz telecoma i dopustili da lol prikljuce na tvoju zgradu :roll:
smoki_choko

#283 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

Lud i ponosan wrote:
smoki_choko wrote: a prvi si poletio da prikljucis blic.net. a sad ne valjaju kad su vam se smilovali iz telecoma i dopustili da lol prikljuce na tvoju zgradu :roll:
Ja i danas nemam nista protiv Blica. Solidna firma, odogovorna, samo im je mana sto se sporo sire. Ja sam odmah htio da prikljucim, bio prvi korisnik, ali nisam u bio u zoni pokrivenosti. Tada su bili ponudom solidni, sada su vec zalutali.

No, imao sam srece da se prikljucim na LOL (ne znam kakve veze telekom ima sa tim, pricas gluposti) i to je trenutno najbolji izbor u drzavi, pa i sire. Da nemam tu opciju vjerovatno bih i Blic dalje bio kao rezervna varijanta, a BHT i HS su posljednji izbor. I ne znam sta ti tu ima nejasno. Vaga je jasna.
pa jesi pricao da vam telecom ne da da se lol prikljuci na tvoju zgradu pAa si htio blic.netov net da prikopcas
EUROBIH

#284 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by EUROBIH »

aura40 wrote:...kako druze ne znas programirat router,ako se vec 10 godina bavvis komunikacijama...hmmm
sve se danas placa,nista dzabe,ti mislio jeftino proci....

prvi ti post pa odma da preskočiš fazu sisanja :lol: :lol: ...oćeš odma omlećivanje :lol: :lol:
neće da može!!!
vryzas

#285 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by vryzas »

Lud i ponosan wrote:
smoki_choko wrote: pa jesi pricao da vam telecom ne da da se lol prikljuci na tvoju zgradu pAa si htio blic.netov net da prikopcas
Ne, nisam pricao. BHT je zabranio da se koriste njihove kutije, no to je odavno prevazidjeno na nacin da LOL stavlja svoje kutije. Nema veze BHT sa optikom Logosofta.
Blic je bio primarni izbor jer u to vrijeme nije bilo nikog da im parira, odnosno bili su jedini FLAT paketi i ipak je u pitanju firma koja je profesionalna i koja pruza stabilan i kvalitetan internet (profesionalna oprema na 5,4). Tada nisam ni mogao sanjati da ce LOL doci. Da je bilo tehnicke mogucnosti, koristio bih sigurno period koji je naznacen u ugovoru, a nakon toga bi presao na LOL xDSL, a zbog cega to je svima jasno.
Motorola?
smoki_choko

#286 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

vryzas wrote:
Lud i ponosan wrote:
smoki_choko wrote: pa jesi pricao da vam telecom ne da da se lol prikljuci na tvoju zgradu pAa si htio blic.netov net da prikopcas
Ne, nisam pricao. BHT je zabranio da se koriste njihove kutije, no to je odavno prevazidjeno na nacin da LOL stavlja svoje kutije. Nema veze BHT sa optikom Logosofta.
Blic je bio primarni izbor jer u to vrijeme nije bilo nikog da im parira, odnosno bili su jedini FLAT paketi i ipak je u pitanju firma koja je profesionalna i koja pruza stabilan i kvalitetan internet (profesionalna oprema na 5,4). Tada nisam ni mogao sanjati da ce LOL doci. Da je bilo tehnicke mogucnosti, koristio bih sigurno period koji je naznacen u ugovoru, a nakon toga bi presao na LOL xDSL, a zbog cega to je svima jasno.
Motorola?
da
EdinBosna

#287 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by EdinBosna »

BLIC je jedna jakooooo loša firma. Nadprovajder im je BH Telecom ;) i nikad ne mogu biti bolji od BHT-a :)
vryzas

#288 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by vryzas »

EdinBosna wrote:BLIC je jedna jakooooo loša firma. Nadprovajder im je BH Telecom ;) i nikad ne mogu biti bolji od BHT-a :)
Opet ovaj Idemo prvi, otimamo vise :lol: :lol: :lol: :lol:
vryzas

#289 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by vryzas »

Motorola :thumbup:

Imam na prozoru jedan takav uredjaj :D
EdinBosna

#290 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by EdinBosna »

vryzas wrote:
EdinBosna wrote:BLIC je jedna jakooooo loša firma. Nadprovajder im je BH Telecom ;) i nikad ne mogu biti bolji od BHT-a :)
Opet ovaj Idemo prvi, otimamo vise :lol: :lol: :lol: :lol:
AP im rade na 2,4 GHz. Toliko o profesionalnosti :lol: :lol: :lol: :lol:
Last edited by EdinBosna on 29/01/2011 16:33, edited 1 time in total.
EdinBosna

#291 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by EdinBosna »

A VOiP im je skuplji nego kod BHT-a :)
Last edited by EdinBosna on 29/01/2011 16:33, edited 1 time in total.
smoki_choko

#292 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

eto ti znas, ljudi uveli flat godinu dana prije telecoma. i po tome su losiji. ocigledno nemas pojma
trebo si staviti u nick hamdo katica a ne edin bosna. kakav edin kakvi bakraci
EdinBosna

#293 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by EdinBosna »

smoki_choko wrote:
eto ti znas, ljudi uveli flat godinu dana prije telecoma. i po tome su losiji. ocigledno nemas pojma
trebo si staviti u nick hamdo katica a ne edin bosna. kakav edin kakvi bakraci
Kako god BHT je jedna ozbiljna firma :) za razliku od LOL-a i BLICneta :)
EdinBosna

#294 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by EdinBosna »

Lud i ponosan wrote:
Ne valjaj gluposti. BLICnet radi na 2,4. Kakvi 5,4? To niko u BiH ne pruža osim u BH Telecom HOT SPOT-ima.
EdinBosna

#295 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by EdinBosna »

Nemoj mi kolegu na pravdi Boga prozivati :lol: :lol: :lol:
smoki_choko

#297 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

a frajera sto se provaljuje, nema pojma o cemu prica a nesto se pravi pametan. idi hamdo uvodi flat, valja navuci opet one korisnike sto su masovno prebjegli drugima
EdinBosna

#298 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by EdinBosna »

smoki_choko wrote:a frajera sto se provaljuje, nema pojma o cemu prica a nesto se pravi pametan. idi hamdo uvodi flat, valja navuci opet one korisnike sto su masovno prebjegli drugima
Mozda ali jedno sam siguran. Kad uvedemo flat blic, lol, epn, hs propadaju sigurno jer nece imati korisnika a mozda propadne i telemach :D
zilog

#299 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by zilog »

EdinBosna wrote:
smoki_choko wrote:a frajera sto se provaljuje, nema pojma o cemu prica a nesto se pravi pametan. idi hamdo uvodi flat, valja navuci opet one korisnike sto su masovno prebjegli drugima
Mozda ali jedno sam siguran. Kad uvedemo flat blic, lol, epn, hs propadaju sigurno jer nece imati korisnika a mozda propadne i telemach :D
Ma rekoh ja da si ti meni KRALJ, CAR, SAH! :lol: :lol: :lol:
(Trolova)
EdinBosna

#300 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by EdinBosna »

zilog wrote:
EdinBosna wrote:
Ma rekoh ja da si ti meni KRALJ, CAR, SAH! :lol: :lol: :lol:
(Trolova)
Jesi li uokvirio onaj post sa BHT teme :lol: :lol: :lol: :lol:
Locked