BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
LUKSOR

#201 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by LUKSOR »

Razmatrao sam taj novi internet i ipak ne bih mjenjao za moj logosoft, koji imam preko pet godina i to bežični.
nikada mi se nije desilo da imam prekid interneta, osim ako sam im dužan upltu preko 30 dana.
Znači ne isključe me iako nisam uplatio unaprijed,kreditiraju me mjesec dana.
Brzine su dobre i moj paket je 9Gb koji nas dvojica na dva uvezana računara mjesečno rijetko da možemo potrošiti.
Njihov internet neide ni preko koga već direktno preko satelita i jedan je od najjačih u regionu.
Jedino što zamjeram je naplata iznajmljivanja opreme, iako više ni to nije skupo,ali ako imate svoju nije problem ili kupite njihovu, koja je malo poskupa nova ali nakon godinu korištenja možete je dobiti u pola cijene.
Provjerite, na njihovoj stranici lol.ba ili proguglajte logosoft Sarajevo.
Nadam se da ću mnogima pomoći da iziđu iz nedoumice i pozdravljam sve korisnike BH telekomovog internete i zaista mi ih je žao jer sam se oko dvije godine i ja sa njima mučio i ponovo se rodio kada sam ih se otarasio.
manki

#202 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by manki »

Nije loš ovaj blic.NEt a i dobra im ova nova reklamna kampanja "skidaj do kraja"... :thumbup:
terra_incognita

#203 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by terra_incognita »

LUKSOR wrote:Razmatrao sam taj novi internet i ipak ne bih mjenjao za moj logosoft, koji imam preko pet godina i to bežični.
nikada mi se nije desilo da imam prekid interneta, osim ako sam im dužan upltu preko 30 dana.
Brzine su dobre i moj paket je 9Gb koji nas dvojica na dva uvezana računara mjesečno rijetko da možemo potrošiti.
Njihov internet neide ni preko koga već direktno preko satelita i jedan je od najjačih u regionu.
Jedino što zamjeram je naplata iznajmljivanja opreme, iako više ni to nije skupo,ali ako imate svoju nije problem ili kupite njihovu, koja je malo poskupa nova ali nakon godinu korištenja možete je dobiti u pola cijene.
Nadam se da ću mnogima pomoći da iziđu iz nedoumice i pozdravljam sve korisnike BH telekomovog internete i zaista mi ih je žao jer sam se oko dvije godine i ja sa njima mučio i ponovo se rodio kada sam ih se otarasio.
meni je iz nekog razloga stalno pucala veza ali se ispostavilo da nije do njih nego do kartice koja je bila oštećena. Ali kasno se ispostavilo, već sam bila u raljama telekoma :evil:

A služba za podršku im je prva liga, ja nazovem kad me isključe i zamolim da puste danas uz obečanje da plaćam sutra 100% i oni to i učine :D
smoki_choko

#204 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

LUKSOR wrote:Razmatrao sam taj novi internet i ipak ne bih mjenjao za moj logosoft, koji imam preko pet godina i to bežični.
usporedba ti je za 10, poredis svojih 9G sa FLAT paketom blic neta. nidje veze. logosoft ima odlicne flat pakete i mislim da se niko normalan ne bi zamarao nekim ogranicavajucim limitima. ali logosofta nema svugdje, vec samo u ogranicenim predjelima gdje su postavili svoju mrezu, sto im je naravno mana, ja mogu biti zahvalan blic netu sto je dosao u sarajevo. jer od ranijih ogranicenja i patnji sa telekomom sad u prosjeku 60ak giga imam prometa
karamba696

#205 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by karamba696 »

ja sam 1 u sarajevu poceo kristiti njhov wadsl internet + telefon sa brojem dobio sam i djaba panasonik bezicni tel ima sva te funkcije sto kazu nema sms i pravo je stabilan A klasa mi je interneta kad odem ono ping test provjera .imo sam adsl prije OVO JE SKROZ I O:K: :thumbup: :bih: :D :run:
nomVe

#206 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by nomVe »

Blic je veoma neozbiljno usao na trziste Sarajeva. Postavili su jedan AP, polijepili reklame po gradu, i time su mislili dobiti korisnike. Prvi ja sam bio zainteresiran za njihove usluge, ali kada sam shvatio da ce postaviti AP blizu moje lokacije tek kada bude vise zainteresiranih razocarao sam se. Tako ne postupa ozbiljna firma, pogotovo ne ona koja ima pozamasni kapital iza sebe.

Imali su priliku preuzeti vecinu wireless korisnika u Sarajevu. Zakasnili su, skoro sve ih je preuzeo Telemach ili su kao u slucaju logosofta dobili flat pakete.
bailaor

#207 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by bailaor »

Image
Primo paket....
hubke

#208 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

Image

Image

Image

Paket primo :D
hubke

#209 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

nomVe wrote:Blic je veoma neozbiljno usao na trziste Sarajeva. Postavili su jedan AP, polijepili reklame po gradu, i time su mislili dobiti korisnike. Prvi ja sam bio zainteresiran za njihove usluge, ali kada sam shvatio da ce postaviti AP blizu moje lokacije tek kada bude vise zainteresiranih razocarao sam se. Tako ne postupa ozbiljna firma, pogotovo ne ona koja ima pozamasni kapital iza sebe.

Imali su priliku preuzeti vecinu wireless korisnika u Sarajevu. Zakasnili su, skoro sve ih je preuzeo Telemach ili su kao u slucaju logosofta dobili flat pakete.
Haj ne valjaj gluposti. Blic trenutno ima 4 ap-a a do kraja godine imace ih 7 u Sarajevu :x
nomVe

#210 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by nomVe »

Imaju cak 4 AP-a :lol: Veoma ozbiljno od firme koja ima golem kapital iza sebe.
bailaor

#211 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by bailaor »

Image
IcedFlame

#212 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by IcedFlame »

bailaor wrote:Image
Iskoristi taj upload za torrente, ftp server ili nesto slicno. Steta je da propada tolika brzina :lol:
bailaor

#213 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by bailaor »

IcedFlame wrote:
Iskoristi taj upload za torrente, ftp server ili nesto slicno. Steta je da propada tolika brzina :lol:
:D :D
hubke

#214 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

ja stvarno ne znam koji moron moraš biti pa da kažeš da su 4 ap-a nedovoljna za ozbiljnu firmu. Pa znaš li ti kad su oni počeli sa radom i za kakvo kratko vrijeme su se razvili. Pa ni BHT nije uspio u ovako kratkom vremenskom periodu razviti odgovarajuću infrastrukturu :x
Omar500

#215 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Omar500 »

Imam problema sa Blic-netovom konekcijom. Naime, dva mjeseca sam koristio njihove usluge bez problema, paket primo. A sada, prekida mi se konekcija svakih pet minuta!!! Inače, koristim Windows 7, da nije do toga problem, pošto sam čuo od nekih ljudi da to zna stvarati problem...
hubke

#216 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

Mislim da je do wondows 7-ce. Cuo sam da su neki ranije imali problema. Ja isto koristim 7-cu i nemam problema ali koliko sam obavijesten nekad 7-ca zna zezati.
Omar500

#217 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Omar500 »

Ma dolazili i rekli da je do sedmice, ali nisam imao prije problema. Rekli da će postaviti tanjir na krov, jer trenutno imam neki resiver, a ne tanjir, možda je do toga. Uglavnom, zvat ću ih sutra problem, ali prvo moram naći ključ od krova, pošto nije kod predsjednika kućnog savjeta, a on ne zna kod koga je :? . Omg, poludiću od njih, a ne želim da se vraćam na XP. Mada, i da je do sedmice, sigurno bi se moglo popraviti. Pa koliko bi ljudi bilo nezadovoljno u svijetu zbog toga.
hubke

#218 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

Omar500 wrote:Ma dolazili i rekli da je do sedmice, ali nisam imao prije problema. Rekli da će postaviti tanjir na krov, jer trenutno imam neki resiver, a ne tanjir, možda je do toga. Uglavnom, zvat ću ih sutra problem, ali prvo moram naći ključ od krova, pošto nije kod predsjednika kućnog savjeta, a on ne zna kod koga je :? . Omg, poludiću od njih, a ne želim da se vraćam na XP. Mada, i da je do sedmice, sigurno bi se moglo popraviti. Pa koliko bi ljudi bilo nezadovoljno u svijetu zbog toga.
Ma ne brini popravice. Kod mene je 7-ca i sve je ok :)
Omar500

#219 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by Omar500 »

Ako je tako. onda sigurno nije do sedmice. Jedva čekam da mi poprave, da mogu sjest ko čovjek na komp i surfat :)
hubke

#220 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

Malo da osvježim temu :)

Image

Bravo Blic. Svaka čast :thumbup:
bailaor

#221 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by bailaor »

Image
hubke

#222 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by hubke »

Kralju koji je ovo paket u tebe?
bailaor

#223 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by bailaor »

hubke wrote:
Primo paket, u zadnjih 15-ak dana mi je ova brzina :-? :?
smoki_choko

#224 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by smoki_choko »

bailaor wrote:
hubke wrote:
Primo paket, u zadnjih 15-ak dana mi je ova brzina :-? :?
jel ovaj 1024/192 ili neki veci. jer ne moguce je imati ovakvu brzinu sa ovim prvim paketom
bailaor

#225 Re: BLIC.NET - Novi internet provajder u Sarajevu!

Post by bailaor »

Da taj od 1024/192
Locked